3/1/10

Αποδομητές της ελληνικότητας

Ανατρέχοντας με τη μνήμη μας λίγα χρόνια πίσω, διακρίνουμε κάποια γεγονότα τα οποία σήμερα έχουν καταστεί σε τέτοιο βαθμό επικίνδυνα, έτσι ώστε να είναι ξεκάθαρη η σχεδιασμένη κατασκευή τους. Άλλωστε, αυτό αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία της προπαγάνδας, τα γνωστά «κατά συνθήκην ψεύδη».

Έτσι λοιπόν θυμόμαστε καθαρά, το lobby των «εκσυγχρονιστών» το οποίο έκανε την εμφάνισή του στην δημόσια ζωή περίπου το 1996.

Παθιασμένοι ανθέλληνες, άθεοι, και φορείς εθνομηδενιστικών θέσεων, οι οποίες αναμφίβολα αγγίζουν τα όρια της παρανοϊκής ψύχωσης, εφ' όσον είναι σαφές το ότι να μισεί κάποιος την πατρίδα του αγγίζει τα όρια της ψύχωσης. Αυτή η περίεργη elite αρχικά έκανε την εμφάνιση της ως μια μειοψηφία πανεπιστημιακών καθηγητών, έπειτα δημοσιογράφων και λοιπών «διανοουμένων» και συνεχίζεται ως τις μέρες μας με μια πρωτοφανή εξάπλωση σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής. Από την εκπαίδευση μέχρι τον πολιτισμό, και από την πολιτική μέχρι την ενημέρωση. Η μόδα των «εκσυγχρονιστών» πολύ γρήγορα έγινε μια σύφιλη η οποία εξαπλώθηκε στον πολιτικό κόσμο. Σε συνεργασία με εκδότες και ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών κατάφεραν μέσα σε ελάχιστο χρόνο να έχουν υπό τον έλεγχο τους τα δυο σημαντικότερα κομμάτια για την διαμόρφωση της κοινωνίας, την εκπαίδευση και την ενημέρωση. Όλους αυτούς τους χώριζαν κατά περιόδους οι φιλοδοξίες, αλλά τους ένωναν αναμφίβολα πάντοτε τα συμφέροντα.

Ένας ολόκληρος εσμός καθηγητών πανεπιστημίου, δημοσιογράφων και πολιτικών, υπό την σαφή και ξεκάθαρη πλέον καθοδήγηση ξένων κέντρων αποφάσεων, κατάλαβαν κάπου στα 1996 πως η βιομηχανία του «εκσυγχρονισμού» θα είναι εκείνη η οποία όχι μόνο θα τους πλουτίσει χωρίς όρια, αλλά και θα τους ανοίξει τις πύλες της εξουσίας.

Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι τότε η ελληνική κοινωνία, χαρακτηριζόταν από συγκεκριμένα παραδοσιακά, αν θέλετε ακόμη και συντηρητικά, χαρακτηριστικά, τα οποία οριοθετούσαν την δομή, την ηθική, την συνείδηση του συνόλου σχεδόν των Ελλήνων.
Το 1996 χαρακτηρίζεται ως το σημείο εκκίνησης όλων αυτών των δεινών τα οποία σήμερα βιώνουμε, σε αυτό το άθλιο προτεκτοράτο της Ανατολής. Από τους μαθητές του 1996 οι οποίοι πρώτοι απ' όλους δέχτηκαν την προπαγάνδα του πολυπολιτισμού, της ισότητας, των «δικαιωμάτων», του αντιρατσισμού κτλ, στελεχώνονται σήμερα σε μεγάλο βαθμό οι ιδιωτικές πολυεθνικές εταιρείες marketing, ένας από τους πολιορκητικούς κριούς της παγκοσμιοποίησης. Οι νεαροί καθηγητές εκείνης της εποχής είναι σήμερα οι πανεπιστημιακοί προπαγανδιστές του ανθελληνισμού, και τα στελέχη των ΜΚΟ, των υπουργείων, και του συνόλου σχεδόν των δημοσίων οργανισμών.

Και τέλος οι πανεπιστημιακοί και οι μεγαλοδημοσιογράφοι, η «πρώτη μαγιά» του εκσυγχρονισμού, είναι σήμερα υπουργοί και βουλευτές, είναι ιδιοκτήτες των μεγαλύτερων εκδοτικών συγκροτημάτων, ή κατέχουν την πρώτη θέση ανάμεσα σε αυτούς οι οποίοι είναι «επιφορτισμένοι» από τα πολυεθνικά αφεντικά τους με την διαμόρφωση της κοινής γνώμης.

Αλλά και αυτό ακόμη το γεγονός του 1996 δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως παρθενογένεση, όπως άλλωστε εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς διαβάζοντας το κατατοπιστικό άρθρο του Δημήτρη Παπαγεωργίου στο τεύχος 19 του Patria, αναφορικά με την ιστορία του think tank της «πολιτικής ορθότητας» και την περιβόητη «Frankfurt Schule». Απλά την συγκεκριμένη εποχή βρέθηκαν οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις. Και αν τότε ήταν μια μειοψηφία, η οποία εν πολλοίς χαρακτηριζόταν ως «διανόηση», «εναλλακτική πρόταση» και «διαφορετική γνώμη», πολύ γρήγορα εξελίχτηκε σε μια τερατώδη βιομηχανία αποδόμησης της ελληνικότητας. Αποδόμησης η οποία συνίσταται τόσο στην αλλοίωση των βασικών ηθικών και αξιακών αρχών του μέσου Έλληνα, αλλά και κάτι ακόμη βαθύτερο: στην αλλοίωση και μετάλλαξη της ελληνικής συνείδησης.

Τι αλήθεια μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτήν την εφιαλτική κατάσταση; Αναμφίβολα το οικονομικό κέρδος είναι ένα πολύ σοβαρό επιχείρημα. Όχι μόνο τα ιλιγγιώδη χρηματικά ποσά τα οποία έχουν διατεθεί όλα αυτά τα χρόνια προς ΜΚΟ, οργανισμούς, σωματεία, προγράμματα, και πανεπιστήμια, από τον κρατικό προϋπολογισμό, την ΕΕ και άγνωστες πηγές, αλλά και κάτι ακόμη σημαντικότερο, ίσως και τρομακτικό. Το γεγονός πως οι αποδομητές της ελληνικής κοινωνίας, κατάφεραν να καταστήσουν πολύ γρήγορα σαφές σε όλους τους επίδοξους να ασχοληθούν με την δημόσια ζωή, πως δεν θα έχουν καμία θέση σ' αυτήν εάν δεν ακολουθήσουν την συγκεκριμένη τάξη πραγμάτων. Κάτι παρόμοιο δηλαδή με τους διαιτητές στο ποδόσφαιρο, όπου όποιος δεν συμμορφώνεται με την εύνοια του ισχυρού αποβάλλεται από το πρωτάθλημα. Έτσι λοιπόν δεν μπορεί να υπάρξει δάσκαλος σε σχολείο ο οποίος δεν θα υμνεί τον αντιρατσισμό και τον πολυπολιτισμό. Δεν μπορεί να υπάρξει καθηγητής σε πανεπιστήμιο ο οποίος θα μιλάει για την ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού. Δεν μπορεί να υπάρξει δημοσιογράφος ο οποίος να μην εντάσσεται σε έναν συγκεκριμένο τρόπο ενημέρωσης και λεκτικών αναφορών.

Κόντρα σε όλους και σε όλα, οφείλουμε να σταθούμε απέναντί τους, αν δεν θέλουμε να λέγεται μελλοντικά στην γεωγραφία ότι «εδώ υπήρξε κάποτε η Ελλάδα».

Ευάγγελος Χ. Χανιώτης

44 σχόλια:

  1. Όσο πιό πολύ προβάλλεται αυτός ο συρφετός και τα αποκρουστικά του ιδεολογήματα, τόσο περισσότερο ξυπνάει ο κόσμος και αντιστέκεται. Σε άλλη απόδοση: 'όσο πιό ψηλά σκαρφαλώνει η μαϊμού, τόσο περισσότερο φαίνεται ο άσχημος κώλος της'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά δεν ντρέπεσαι κύριε Καλεντερίδη; Επιτρέπεις στους συνεργάτες σου να αναρτούν κείμενα από την φασιστοφυλλάδα «Ελεύθερο Κόσμο»; Και ο θρασύδειλος ο Καυκάσιος ντρέπεται να μάς πεί από πού έχει πάρει αυτό το άρθρο του Χανιώτη. Με ψέμματα και φτηνές παραπλανήσεις δεν θα πετύχετε τίποτα, κύρις Καλεντερίδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι πλέον εμφανές ότι αντί να μιλάμε για τις απειλές που δέχεται η χώρα έξωθεν, το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης γίνεται για αυτούς που ορθώς το άρθρο κατονομάζει αποδομητές. Τι σημαίνει αυτό; Μα το ότι η χώρα έχει αλωθεί πλέον και η μάχη πλέον γίνεται πέριξ της ακροπόλεως της χώρας με αρνητικές προοπτικές για την τελική της έκβαση. Τώρα τα πεδία μάχης όπου ο αγώνας είναι λυσσώδης και άνισος βρίσκονται μέσα στο ΥΠΕΞ, το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Οικονομικών.

    Χαρακτηριστική και η αναφορά φίλου στρατιωτικού πρόσφατα από μονάδα τεθωρακισμένων ο οποίος σε συζήτησή μας για τα νέα άρματα μάχης κουνούσε απελπισμένος το κεφάλι και μουρμούριζε "πεταμένα λεφτά". Σε ερώτησή μου για το λόγο της απογοήτευσής του (εγώ πίστευα είχε να κάνει με το γνωστό θέμα των πυρομαχικών) μου ανέφερε ότι κανείς στο στράτευμα από όσους ξέρει δεν πιστεύει ότι υπάρχει περίπτωση ποτέ να έρθει άνωθεν διαταγή για χρήση του οπλισμού, ακόμα κι αν είναι στα 50 μ ο εχθρός. Πιό αποτελεσματική άμυνα μου είπε θα υπήρχε με Lee Enfield και πιστή ηγεσία παρά με Leo 2 Hel και προδοτικές ηγεσίες. Επομένως τα δις στα νέα όπλα τι χρειάζονται; Καλύτερα να κοπούν εντελώς, αφού στο κάτω κάτω ξέρουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος των κονδυλίων τρώγονται σε μίζες.

    Η χώρα δυστυχώς αλώθηκε και όλοι μας έχουμε μερίδιο σε αυτό. Γιατί δεν έφτασε εδώ από τη μία μέρα στην άλλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχει περίπτωση μαϊμού να είναι ο άλλος ? Αυτός που μέχρι το 96 τα έβλεπε όμορφα και αρμονικά πλασμένα ? Το ερώτημα μου δεν είναι ρητορικό ! Την απάντηση θα τη βρούμε μέσα στο βάθος του χρόνου. Αρκεί να αγωνιστούμε όλοι μαζί, να μην ανακοπεί , βίαια , η πορεία που άρχισε το 96. Αν δεν έχουν να πουν τίποτα όλοι αυτοί οι "εκσυγχρονιστές" η ίδια η ζωή ,ο ίδιος ο διάλογος , θα τους απαξιώσει !! Προς τι η ανησυχία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπάρχει σύνδεσμος πατώντας στο όνομα του Κου Χανιώτη.Ελεύθερος Κόσμος είναι η Εφημερίδα.Φασίστας είναι όποιος δεν σέβεται το Σύνταγμα της Ελλάδας και την Ελληνική δημοκρατία.Δεν είναι αυτός που διαβάζει το σύνολο του Ελληνικού τύπου.Φασίστας είναι αυτός που με "ταμπέλες" και "ετικέτες" προσπαθεί να αρνηθεί την αλήθεια. Με την ίδια ευκολία που διαβάζω Ριζοσπάστη και Αυγή διαβάζω Ελεύθερη Ωρα,Ελεύθερο Κόσμο.

    Και όπως λέει και το τραγούδι αν μας "αντέξει το σκοινί θα φανεί στο χειροκτότημα" και αυτό φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμε 03 Ιανουαρίου 2010 1:30 μ.μ.
    το έχουμε πει επανειλλημένα, η δημοσίευση ενός άρθρου δεν συνιστά απαραίτητα και την αποδοχή του από το ιστολόγιο.
    Ειμαστε ένα ελεύθερο, ανεξάρτητο δημοκρατικό βήμα και παρουσιάζουμε πολλές και κάποτε αντικρουόμενες απόψεις, για αν έχουμε σφαιρική εικόνα για ορισμένα ζητήματα.
    Δεν είμαστε στρατευμένοι πουθενά, δεν έχουμε αγκυλώσεις, και είμαστε πεπεισμένοι ότι κανείς δεν κατέχει την τέλεια αλήθεια.
    Γι' αυτό που κάνουμε είμαστε περήφανοι και φυσικά, δεν υπάρχει κανείς λόγος να ντρεπόμαστε.
    Γιατί να ντραπούμε;
    Δεν κλέψαμε, δεν εκβιάσαμε, δεν συκοφαντήσαμε, δεν εξυπηρετούμε τα συμφέροντα κανενός πολιτικού, κομματικού ή οικονομικού παράγοντα, γιατί να ντραπούμε.
    Μόνο περήφανοι αισθανόμαστε με τη δουλειά που κάνουμε.

    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ένα κύριο επιχείρημα που χρησιμοποιήθηκε στα πρώτα χρόνια της κοινωνικής μηχανικής της αποδόμησης ήταν η δήθεν καταστολή της ελληνικής εθνικής ταυτότητας προς χάριν της ευρύτερης ευρωπαϊκής διότι θεωρούνταν όχι ακριβώς ευρωπαϊκή. Όσο περνά ο καιρός και με την άκριτη υιοθέτηση των ποιο ακραίων και σκοταδιστικών ισλαμικών φαντασιώσεων και η αποδοχή των διεκδικήσεων αυτού του φονταμενταλισμού και της επιχειρούμενης πληθυσμιακής αλλοίωσης της ευρωπαϊκής ένωσης έχει γίνει σε όλους ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση να υπηρετηθεί ο ευρωπαϊσμός από αυτούς τους κύκλους. Άλλωστε αν πετύχει η αποδόμηση εδώ από τους «ελεύθερους επαγγελματίες» που πληρώνονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών θα βρεθεί άλλη ταυτότητα προς αποδόμηση και αυτή θα είναι η ευρωπαϊκή. Πως θα κερδίζουν το παντεσπάνι στην ζωή τους οι άνθρωποι που εξαργυρώνουν τις πραγματικές ή ανύπαρκτες σπουδές τους με αυτό τον τρόπο;-

    Ελευθέριος Β.

    ΥΓ Δεν υπάρχει ανησυχία για τον φίλο που ρωτά. Ανησυχία θα υπήρχε αν δεν επεσήμανε κανείς το πρόβλημα. Αντίθετα η κοινωνική μηχανική της αποδόμησης δεν χρησιμοποιεί επιστημονικά επιχειρήματα βασιζόμενα στην αλήθεια αλλά στις ιδεολογικές ανάγκες μιας μελλοντικής κοινωνίας όπως την οραματίζονται οι θεωρητικοί της αποδόμησης. Που μέσα στον ζήλο του νεοφώτιστου που τους διακρίνει θέλουν να την φτιάξουν ακόμα και αν σε αυτή τους την προσπάθεια χρησιμοποιούν σαν εργαλείο το ψέμα ενδεδυμένο με επιστημονικό μανδύα. Ας μην περιμένουν πάντως ανοχή. Αυτή τέλειωσε. Θα μιλάμε γι’ αυτούς. Θα τους σχολιάζουμε. Ας το πάρουν απόφαση. Όπως εκείνοι μηχανιστικά βλέπουν την κοινωνική εξέλιξη και προσπαθούν να την οδηγήσουν στα κανάλια που θέλουν χρησιμοποιώντας ακόμα και το ψέμα έτσι και εμείς θα χρησιμοποιούμε την δική μας αλήθεια και όποιος αντέξει αλλά εμείς δεν το κάνουμε για να διαχειριστούμε άδηλα κονδύλια αλλά το κάνουμε γιατί το πιστεύουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 03 Ιανουαρίου 2010 1:30 μ.μ.

    Όλοι οι ανεγκέφαλοι αριστερούληδες το ίδιο τροπάριο έχετε. Δεν κρίνετε το κείμενο, αλλά την πηγή του. Δεν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, αλλά το περιτύλιγμα.

    Είναι μία εντελώς ηλίθια νοοτροπία, την οποία είχα πρωτοδεί σε συγκεκριμένο forum με δήθεν αριστερή χροιά. Αντί να συζητούν επιχειρηματολογώντας, έσβηναν τα επιχειρήματα από όποια πηγή αυτοί αυθαιρέτως βάπτιζαν, ακροδεξιά, φασιστική κλπ.

    Και μόνο που μπαίνει ο κ. Καλεντερίδης στον κόπο και σου απαντά, δείχνει την τεράστια διαφορά από την πραγματικά φασίζουσα νοοτροπία του εν λόγω forum, από το οποίο προέρχεσαι. Εκεί θα σε είχαν απλώς σβήσει, χωρίς την παραμικρή ανοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι προφανές ότι ο γράφων Ευάγγελος Χ. Χανιώτης καταφέρεται σε οτιδήποτε Ελληνικό και επιδεικνύει αβυσσαλέο και παθολογικό μίσος σε οτιδήποτε τον ξεπερνά.

    Πανεπιστημιακοί, καλιτέχνες κλπ κλπ είναι όλοι ανθέλληνες, ατνίχριστοι και ‘εθνομηδενιστές’ (sic) εκτός –φυσικά- από τον ίδιο και την παρέα των ρυπαρών ανεγκέφαλων υπερ-Ελλήνων (ναι ! αυτών που μαγαρίζουν το Έθνος μας) με τους οποίους και συναγελάζεται.

    Μήπως σας θυμίζει φωτογραφικά το ύφος και τα επιχειρήματα του αιμοσταγούς Αδόλφου κατά το μεσοπόλεμο αλλά και που αυτά οδήγησαν ;

    Άνθρωποι αυτού του είδους όπως και αυτοί που φιλοξενούν τα σκοτεινά κείμενά τους κατατάσσονται εκ’ των λεγομένων τους και μόνον στην κατηγορία των εθνοκάπηλων, των εξ’ επαγγέλματος πατριωτών, συμπλεκόμενοι με το σκότος και την οπισθοδρόμιση και αντιπροσωπεύοντες ότι πιο ανθελληνικό και επιζήμιο για την χώρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ENA SXOLEIO APO TON AETO THS KRHTHS [KOITA OI ALLOI EXOYN KINISH EXH H PLASH KOKKINISH ALOS HLIOS EXEI BGEI ]APO THN MBALANDA TOY KYR. MENTIOY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η αύξηση του πλήθους των "ακαδημαϊκών διδασκάλων" οι οποίοι αποδομούν όχι μόνο την ιστορία μας, αλλά τα πάντα, οφείλεται εν πολλοίς στους υποτιθέμενους δεξιούς, που πάντοτε προσπαθούσαν «να κάνουν την δουλειά τους», αδιαφορώντας αν με τον τρόπο αυτόν δυναμίτιζαν την ύπαρξη αυτού του τόπου.

    Ο Αντώνης Λιάκος, ο νυν προστατευόμενος του συγκροτήματος Λαμπράκη, ήδη από το 1980-1985, στήριζε σταθερά τις προσπάθειες του Ελευσίνιου Μαρούγκα που με την υποστήριξη της Αλβανικής κυβέρνησης εξέδιδε το περιοδικό ΔΙΑΛΟΓΟΙ, προσπαθώντας να αποδείξει την ύπαρξη Αλβανικής μειονότητας στον Ελληνικό χώρο.

    Τότε ακόμη δεν είχαν πλημμυρήσει την Ελλάδα τα στίφη Αλβανών λαθρομεταναστών που τόσο εξυπηρέτησαν το εγχώριο κεφάλαιο (κυρίως το εξ ευωνύμων προερχόμενο π.χ. Μπόμπολας), και που αποστέρησαν την εργασία των από τους γηγενείς Έλληνες οικοδόμους καθώς και το ΚΚΕ από τους πλέον δυναμικούς του οπαδούς.

    Η συστηματική αβελτηρία και ο φθόνος των υποτιθέμενων «δεξιών», μήπως τους αμφισβητήσουν τα οφίκια δημιούργησε τον σημερινό - δήθεν αριστερό - εσμό που λυμαίνεται τα ανώτατα ιδρύματα και το υπουργείο της παιδείας.

    Σήμερα 3-1-2010, η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ δημοσιεύει άρθρο του καθηγητή Αλιβιζάτου για την Γ.Γ . Δραγώνα, αλλά ενώ είναι αναλυτικότατο όσον αφορά τα κείμενά της και την, κατά την άποψή του, ελλειπή ενημέρωση όσων την κατακρίνουν, δεν λέγει τίποτα για το κυρίως θέμα.

    Με ποιά νόμιμη διαδικασία πήρε η Δραγώνα την Διδακτορική της Διατριβή ;;;

    Εδώ άλλοι έχασαν χρόνια της ζωής τους δίδοντας τρομερές εξετάσεις – γραπτές και προφορικές – για να πάρουν το Δίπλωμα και να εγκριθεί η Διδακτορική τους Διατριβή, αλλά .... τα παλληκάρια - ναν καλά ο Μάρξ και ο Λένιν -, τα απέκτησαν στο τάκα τάκα […..]... !

    Κύριε Καθηγητά, δεν θα μας πείτε τίποτα για το σκάνδαλο αυτό [.....] ;

    Ευμένης ο Καρδιανός

    Υ.Γ. Διερωτώμαι ποιά σκοπιμότητα επέβαλε στο «Πρώτο Θέμα», να δημοσιεύσει σήμερα όσα δημοσιεύει για την δράση του Στρατηγού Γιαννόπουλου και του Συνταγματάρχη κ. Καλεντερίδη στην ΕΥΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. grasail,

    Είναι για μένα ακόμη προφανέστερο, ότι ούτε εσύ έχεις επιχειρήματα. Με γενικόλογες αοριστολογίες, ως συνήθως, με παιδαριώδεις υπερβολές ("επιχειρήματα του αιμοσταγούς Αδόλφου", σιγά τα αίματα, ρε μεγάλε!) και ύβρεις κατά του αρθρογράφου, αλλά και των ιστολόγων (εθνοκάπηλοι, επαγγελματίες πατριώτες) προσπαθείς να καλύψεις την έλλειψη επιχειρημάτων, αλλά και την ικανότητα να κάνεις διάλογο.

    Το τι σόι καραγκιόζης είσαι, το βλέπεις κανείς από τον ... πόνο που σε πήρε ξαφνικά για την χώρα μας ("αντιπροσωπεύοντες ότι πιο ανθελληνικό και επιζήμιο για την χώρα μας").

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο ανώνυμος 1:30, απάντησε πολύ γρήγορα, διαπιστώνοντας οτι είναι άρθρο απο τον Ελέυθερο Κόσμο ! Μάλιστα μας πληροφορεί ότι είναι άρθρο του Χανιώτη. Συμπέρασμα: ο ανώνυμος διαβαζει τακτικά ΕΤ και ξέρει τον αρθογράφο και το γράψιμό του. Απο την άλλη ξεφωνίζει τον Καλεντερίδη και τον ΅θρασύδειλο΅ Καυκάσιο, ο ίδιος όμως παραμένει ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ, σαν ΅παλικάρι΅που είναι. Εδώ γελάνε και οι κότες κα, κα ,κα . Η πληροφόρηση δεν είναι προνόμιο των δικών μας εφημερίδων και μιας ιδεολογίας. Είναι συνολική, απο όλο το φάσμα της πολιτικής κύριε Δημοκράτη.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για όσους δεν το γνωρίζουν, η αριστερά (και οι αριστερούληδες) ταυτίζεται με τον αγώνα για ανεξαρτησία, δικαιοσύνη και ελευθερία, τον αγώνα των αδυνάτων ένάντια στους δυνατούς και... τον αγώνα για την πατρίδα.

    Η αγάπη για την πατρίδα είναι για τον άνθρωπο ότι και ο αυτοσεβασμός. Το τι σημαίνει η έλλειψη αυτοσεβασμού για τον άνθρωπο ας ρωτήσουμε τους ψυχιάτρους. Το ίδιο σημαίνει και η έλλειψη αγάπης για την πατρίδα.

    Δυστυχώς, η Ελλάδα έγινε ανεξάρτητη μόλις το 1974, αφού μέχρι τότε ήταν προτεκτοράτο. Οι ξένοι (κυρίως Άγγλοι ένθεν και ένθεν του Ατλαντικού) μπορεί ακόμα να επηρεάζουν τις τύχες μας αλλά τουλάχιστον δεν παίρνουμε απευθείας εντολές από τους στρατηγούς τους.

    Η μάστιγα του "εκσυγχρονισμού" (σε αντιστοιχία με την "παγκοσμιοποίηση") είναι δυστυχώς άλλη μια παιδική ασθένεια... και ο δρόμος είναι μακρύς.

    Από αυτή την άποψη, η Τουρκία είναι πολύ πίσω (ούτε καν εκεί που ήταν η Γερμανία επί Χίτλερ). Ίσως βέβαια η ζημιά που θα προκαλέσει να είναι γι' αυτό μεγαλύτερη... γι' αυτό πρέπει να αντέξοπυμε και ναπαλέψουμε... αλλά με τα σωστά μέσα.

    Όσο για εκείνους που ανάγουν όλο το πρόβλημα στις ιδεολογικές πεπεοιθήσεις, δεν θα ξεχάσω αυτό το ανατριχιαστικό που άκουσα μικρός το 1974 από έναν τιμητή της δικτατορίας για την εισβολή στην Κύπρο "Κάλλιο Τούρκος παρά Ρώσος"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ:Ευκαιρία έδωσε ο κ. Χανιώτης για να ανάψουν τα αίματα καινα βγάλει ο καθενας τα απωθημένα του αλλά έτσι κουβέντα δεν γίνεται. Σωστό είναι ότι πρέπει να βλέπουμε το περιεχόμενο αλλά και η πηγή (του άρθρου) δεν είναι άσχετη. Η συγκεκριμένη εφημερίδα ε΄χει παρελθόν που δεν μπορεί να αγνοηθεί.
    Ούτε οι θρήσκοι είναι υποχρεωτικά πατριώτες ούτε οι άθεοι εναντίον της πατρίδας. Ούτε η Δραγώνα έγινε πανεπιστημιακός λόγω...Λένιν! Αθεόφοβος αυτός που το σκέφτηκε. Αν έλεγε λόγω συζύγου Μουζέλη, Λαμπράκη κλπ θα ήταν
    πιο κοντά στα πράγματα.
    Τέλος αυτή η ελίτ δεν ειναι "συρφετός". Είναι η κυρίαρχη τάξη, ομάδα ή όπως αλλιώς θελετε πέστε τη. Και δεν υπάρχει ούτε οργανωμένη ούτε υπολογίσημη δύναμη αντίστασης εκτός ορισμένων, συγκεκριμένων περιπτώσεων. Ούτε εμφανίστηκε το 1996 (ουρανοκατέβατη)ούτε οφείλεται...στη δεξιά (ή την αριστερά). Εμφανίστηκε πρώτα στις ΗΠΑ και απλώθηκε στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο. Οφείλεται στην ευημερία που πρόσφερε ο νεοφιλελευθερισμός για δέκα-δεκαπέντε χρόνια. Τώρα αυτός έχει σοβαρό πρόβλημα αλλά δεν έχει ηττηθεί. Όποιος θέλει την ήττα του οφείλει να είναι κάπως σοβαρότερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Κωνσταντίνος

    Ακριβώς ! σιγά τα αίματα ! με αυτά γέμισε την Ευρώπη ο ομοιδεάτης του άρθρου των επιχειρημάτων περί ‘σάπιας και ανθελληνικής ιντελιγκέντσιας’.

    Και λίγα είπα, και λίγα έγραψα. Πολύ περισσότερα πρέπουν στα μαύρα κοράκια της καταστροφικής οπισθοδρόμησης.

    Για την πληροφόρησή σου, η χώρα μας δεν είναι ένα ιδεολόγημα για να παίξετε εσύ και τα άλλα φασίζοντα όντα, είναι ένα σύνολο από ανθρώπους που πασχίζουν για ένα καλύτερο μέλλον και μια καλύτερη χώρα.

    Οι εραστές της καταστροφής της εμπάθειας και των συκοφαντιών δεν έχουν θέση εδώ μαζί μας ! δεν ανήκουν στο δικό μας έθνος, είναι ατυχή παρακλάδια που σύντομα θα εκλείψουν κα θα μας αφήσουν -επί τέλους- ήσυχους, αποσυρόμενα στις πλέον σκοτεινές γωνιές της ιστορίας αυτού του τόπου.

    Η επίθεση από ανθρώπους όπως εσύ προς τους Πανεπιστημιακούς και τους καλλιτέχνες μας, δείχνει ποιοι πραγματικά είστε. Οι περισσότεροι από εσάς που κάνετε κριτική σε ανθρώπους που έχουν κάτι προσφέρει στην πνευματική ζωή του τόπου και στην πρόοδό του δεν είχατε ποτέ την περιέργεια ή την υπομονή να τελειώσετε το διάβασμα ούτε ενός βιβλίου !

    Εσείς είστε οι αποδομητές όχι μόνο του Ελληνισμού αλλά και του Πολιτισμού !

    Μόνο η ντροπή θα αποτελούσε για εσάς καταφύγιο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γεννήθηκα και έζησα σε περιβάλλον εξαιρετικά μορφωμένων ανθρώπων αλλά και πολύ καλών Ελλήνων πατριωτών!

    Κανείς τους δεν υπήρξε Ναζιστής ή Φασίστας και όλοι τους εργάσθηκαν ή πολέμησαν για την Ελλάδα !

    Είμαι επιστήμων και είχα την τύχη να είμαι μαθητής μεγάλων και αξιολόγων επιστημόνων!

    Πέραν της επιστήμης μου διαβάζω επί πολλά χρόνια, σε τρείς διαφορετικές γλώσσες, τόση Ιστορία, γενικά αλλά κυρίως διπλωματική και στρατιωτική, που όπως έχω διαπιστώσει, δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι, αν μη όλοι, εκ των αναφερομένων υπό του grail, ως "νέοι και ελπιδοφόροι εκσυγχρονισμένοι" δήθεν επιστήμονες του "Πίστευε και μη ερεύνα" !

    Αυτοί, όπως σωστά αναφέρεται ανωτέρω, εξυπηρετούν, κυρίως την .... τσεπη τους και έχουν τα συνεπαγόμενα σχετικά ωφέλη !

    Άντε παιδάκι μου, κάτσε διάβασε, εκτός του Λένιν και του Μαρξ, αν τους έχεις διαβάσει αυτούς (!), και τίποτε Ιστορία, π.χ. το βιβλίο του Στρατηγού J.F.C. Fuller edited by John Terraine "Decisive Battles, ..." (το έχει μεταφράσει στα Ελληνικά ο Καθηγητής κ. Ι. Κολλιόπουλος) να μορφωθής, διότι αν δεν γνωρίζεις Ιστορία ... τότε είσαι άνθρωπος "περιορισμένης μόρφωσης".

    Αφησε την " αριστερόστροφη Μαφία των Πανεπιστημίων" κατά μέρος και την υποτιθέμενη .... "διανόηση" .... Παναγία μου !

    Εκτός βέβαια αν είσαι "βαλτός" !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σε τι συνίστατο αυτή η διαδικασία του εκσυγχρονισμού; Δεν ήταν τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από την εξοικείωσή μας με το πλανητικό μοντέλο της διαρκούς συσσώρευσης και μεγέθυνσης καθώς και το αντίστοιχο καταναλωτικό φαντασιακό που το συνοδεύει. Στα χρόνια που μας πέρασαν, ταυτίσαμε κι εμείς –όπως και ολόκληρος ο πλανήτης– την ευημερία με την συσσώρευση των υλικών αγαθών, την πρόοδο με την αύξηση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος.
    Σήμερα, το έωλον αυτής της διαδικασίας είναι ορατό: Η ζωή μας είναι αβίωτη, η Αθήνα και οι άλλες πόλεις βουλιάζουν στο τσιμέντο και το καυσαέριο, ενώ η ύπαιθρος έχει ερημοποιηθεί εντελώς: στην χειρότερη περίπτωση θα καταβαραθρωθεί από μία μεγάλης έκτασης καταστροφή (λέγε με Ηλεία) και στην καλύτερη, θα μεταβληθεί σε θέρετρο αναψυχής των «Αθηναίων» και των Ευρωπαίων συνταξιούχων, βουλιάζοντας στις τεράστιες τουριστικές εγκαταστάσεις, στα γήπεδα γκολφ, τα εστιατόρια και τα τζιπ.
    Αυτό είναι και το πλαίσιο της αμείλικτης κυριαρχίας των μεγάλων συμφερόντων, το θερμοκήπιο μέσα από το όποιο ξεπήδησε η Ελλάδα τον μεγαλοεργολάβων και των νταβατζήδων. Κι αν αναρωτιέται κανείς από τη στάση του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης, που παρουσιάζεται διαρκώς ότι κάνει τα «στραβά μάτια», θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι ζούμε σε μια χώρα παρασιτική, η οποία έχει καταλήξει να μην παράγει τίποτε, και ως εκ τούτου μπορεί να «αναπτύσσεται» και να «προοδεύει» μόνο καταστρέφοντας, εκποιώντας μεταξύ άλλων την φυσική της κληρονομιά. Γι’ αυτό και οι θεσμοί, ανεξαρτήτως εάν οι διαχειριστές τους είναι «αριστεροί» ή «δεξιοί», όχι μόνο εμφανίζονται δίπλα σ’ αυτούς που καταστρέφουν το περιβάλλον, αλλά και αποτελούν τον συλλογικό οργανωτή της καταπάτησης και της ανοικοδόμησής του.
    Όσο για την στάση της Κοινωνίας, ας όψεται το φαντασιακό το οποίο αναφέραμε παραπάνω, το οποίο έχει εγκαθιδρύσει ένα καθεστώς καταναλωτικής εγωκρατίας. Ο Νεοέλλην έχει μεταβληθεί στον τόσο γνώριμο και αποκρουστικό κανίβαλο που αντικρίζουμε στην καθημερινότητά μας διότι έχει εκποιήσει κάθε έννοια συλλογικής ταυτότητας, διαπροσωπικής σχέσης, και αλληλεγγύης στον βωμό της δάνειας υλικής του ευημερίας· διότι έχει μεταβληθεί σ’ έναν γάϊδαρο που τρέχει πίσω από το καρότο, εγκαταλείποντας κάθε έννοια αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού. Γι’ αυτό και η παντελής έλλειψη περιβαλλοντικής συνείδησης που μας χαρακτηρίζει, εκφράζει μια βαθιά αυτοκαταστροφική διάθεση.
    Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι κυβερνήσεις Σημίτη ήταν πολύ καλύτερες από αυτές του Κωστάκη Καραμανλή.
    Ήταν όμως πολύ κατώτερες από τις δυνατότητες του εκσυγχρονισμού και των εκσυγχρονιστών• ή από τις ανάγκες της χώρας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @grsail

    Να δεχθώ ότι εμείς οι αμόρφωτοι και ποταποί "φθονούμε" τη συλλογή πτυχίων της Δραγώνα.
    Μπορείς όμως να μου εξηγήσεις γιατί δεν υπάρχει ούτε ένα αξιόλογο ελληνικό σύγγραμα τουλάχιστον για το δικό μου αντικείμενο σπουδών; Έστω σαν γενική βιβλιογραφική αναφορά. Ούτε καν ως παραπομπή...
    Εκτός αν πιστεύεις ότι τους καταπληκτικούς πανεπιστημιακούς μας, τους μποϋκοτάρει ο ιμπεριαλιστικός άξονας του κακού...

    Όσο δε για τους "καλλιτέχνες", κάθε φορά που μιλώ με ευρωπαίους και πηγαίνει η κουβέντα στο θέατρο, με ρωτάνε κατάπληκτοι: "Έχετε στην Ελλάδα θέατρο;"
    Εκτός αν εννοείς ως πολιτιστική επιτυχία ότι εξάγουμε Άντζελα Δημητρίου στα αραβικά εμιράτα.
    Θέλεις να μιλήσουμε για μουσική, ζωγραφική και κινηματογράφο που "παράγεται" μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο; Και εξάγεται;
    Ακόμα και η Αλβανία είχε πανεπιστημιακή σχολή, όταν εδώ ο κινηματογράφος ήταν κληρονομικό χάρισμα.
    Όπως τα μέντιουμ δηλαδή. Όπως οι πανεπιστημιακοί. Και όπως και οι πολιτικοί: Όλα κληρονομικό χάρισμα...
    Οπότε γιατί σε ενοχλεί ο Αδόλφος; Τύποι σαν και εσένα εφαρμόζουν πιστά τη γονιδιακή ανωτερότητα...
    Άσε που μεταξύ μας, είσαι τόσο προσπελάσιμος και κλισαρισμένος ως προφίλ, που είμαι σίγουρη ότι είσαι υποστηρικτής του Free Gaza... Οπότε μην κατηγορείς άλλους ως νεο-ναζιστές, διότι στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί.

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. " ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ:
    ...Τέλος αυτή η ελίτ δεν ειναι "συρφετός". Είναι η κυρίαρχη τάξη, ομάδα ή όπως αλλιώς θελετε πέστε τη. Και δεν υπάρχει ούτε οργανωμένη ούτε υπολογίσημη δύναμη αντίστασης εκτός ορισμένων, συγκεκριμένων περιπτώσεων. "

    Το ότι είναι ελίτ δεν σημαίνει ότι δεν είναι και ετερόκλητος (από πολλές πλευρές) συρφετός. Όσον αφορά τους ανωτέρω συσχετισμούς, κάπως έτσι ήταν και τότε με το διαβόητο βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού της Ρεπούση, αλλά όλοι ζήσαμε την κοινωνική δυναμική που αναπτύχθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. oi pseudoprofites opos kai oi pseudoepistimones ehoun stin istoria tin thesi pou tous acsizi...tou perigelou.
    ine alithia pos o pneumatikos kosmos mas ine perisotero oinopneumatikos(ilikos) kai auto ine potapo...
    to parigoro ine oti poli mi pneumatikoi se <>ine pneumatikoi se ousia kai vlepoun ti ginete stin patrida mas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @Ανώνυμος 9:49

    Κύριε Ανώνυμε,

    Το σχόλιό σας που απευθύνεται σε εμένα θα άξιζε πράγματι απόκρισης αν δεν ξέπεφτε στο τετριμμένο στυλ του ‘παιδάκι μου’, ‘βαλτός’ κλπ. Δεν αντέξατε μέχρι το τέλος έ ;

    Πάντως ήθελα να σημειώσω –αφού δηλώνετε ότι μπορείτε να κινηθείτε στο επιστημονικό επίπεδο- ότι οι ομάδες και τα πρόσωπα που διακινούν ιδέες όπως αυτές που τόσο έντονα κριτίκαρα στα σχόλια αυτής της ανάρτησης είναι ιστορικά υπεύθυνες για όλα τα κακά που έτυχαν σ’ αυτόν τον τόπο.

    Θα τους βρείτε στους επίστρατους των εθνικά τυφλών βασιλοφρόνων.

    Θα τους βρείτε στους ιδιοτελείς και ξενόδουλους ανώτατους ηγέτες του στρατού μας που μεγιστοποίησαν συνειδητά (με την συνενοχή των ομοϊδεατών τους πολιτικών) την ήττα μας στην Μικρά Ασία.

    Θα τους βρείτε στον αυταρχισμό και την περιφρόνηση προς την Δημοκρατία του Μεταξά, ατόμου που αμαύρωσε –ανεπανόρθωτα ίσως- την τιμή και την υπόληψη των ενόπλων μας δυνάμεων.

    Θα τους βρείτε στους δοσίλογους και τους γερμανοτσολιάδες που καταρράκωσαν ατιμωρητί την χώρα και την έσυραν, ακολουθώντας τις εντολές των Αμερικανών και Βρετανών πατρόνων τους, στον εμφύλιο.

    Θα τους βρείτε πρωταγωνιστές στα σαμποτάζ του ’65 και στην κατάλυση της δημοκρατίας το ’67 μαζί με τον εσμό των αποστατών δήθεν πολιτικών και των εθνοβιαστών συνταγματαρχών.

    Θα τους βρείτε να διαπράττουν την έσχατη προδοσία στην Κύπρο τους αγώνες της οποίας βεβήλωσε κατ’ εξακολούθηση ο κατάπτυστος αρχηγός των Χιτών ο πολιτικά και στρατιωτικά νάνος όπως και γεμάτος μίσος ‘Διγενής’ (sic) !

    Θα τους βρείτε σήμερα να καταφέρονται - όπως εδώ - εναντίων όλων, αλλά κυρίως εναντίον των Ελλήνων που πράγματι μπορούν να προσφέρουν κάτι ! Πάρτε παράδειγμα από τους θλιβερά αστείους σαλτιμπάγκους του ΛΑΟΥτζίκου, αν καταλαβαίνεται τι εννοώ.

    Όχι κύριε ! Δεν έχω ανάγκη να διαβάσω κανένα ‘σύγγραμμα’ κανενός στρατηγού J.F.C. Fuller ! Έχουμε τους δικούς μας πνευματικούς ανθρώπους που έχουν να παρουσιάσουν εξαιρετικά έργα σχετικά με την Ιστορία, άλλωστε οι παππούδες μας (όπως αρέσκονται κάποιοι να τους αποκαλούν) ανακάλυψαν την Ιστορία καθ’ αυτή … θα το γνωρίζετε αφού διαβάζετε τόσο … Θα σας πρότεινα όμως το «Η Άνοδος της Ασημαντότητας» του Κ. Καστοριάδη όπως και το «Προβλήματα του σύγχρονου κράτους και του φασιστικού φαινομένου» του Ν. Πουλαντζά – είναι, δυστυχώς, τόσο επίκαιρο ! Επιβοηθητικό ίσως θα σας ήταν και το «How to Stop … Small Minds» του Glenn Beck.

    Το έθνος αυτό έχει δώσει τις ‘decisive battles’ όποτε χρειάστηκε με σεμνότητα και με αξιοπρέπεια μονάχο του και δυστυχώς τις περισσότερες φορές προδόθηκε από ανθρώπους όπως αυτοί οι κάπηλοι και ψευτοτιμητές του έθνους, οι δήθεν ‘ελληνόψυχοι’ (sic) οι μικρόνοες με το δήθεν ‘καθαρό αίμα’ των οποίων οι θέσεις εμφανίζονται εδώ.

    Η χώρα βρίσκεται σε πραγματικά δύσκολη θέση αλλά η θλιβερή συμμορία των 'υπερεθνικοφρόνων' αντί να δώσει χέρι βοηθείας τα βάζει με όλα και με όλους, προκαλώντας την μέγιστη δυνατή ζημιά απλώς και μόνον για να μην παρασυρθεί στην ιστορική και πολιτική ανυπαρξία !

    Από την φύση τους όμως, τα αλαλάζοντα κύμβαλα είναι προορισμένα πάντοτε να παύουν … θα πάψουν λοιπόν και αυτοί !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πιστεύω οτι σε ο,τι αφορα την πατρίδα και το έθνος δεν πρέπει να μπαίνουν ταμπέλες. Το μόνο που χρειάζεται είναι λογική και ένστικτο. Πχ η Τουρκία. Απαγόρευσαν με απόφαση της Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών την ιστοσελίδα youtube γιατι κάποιοι έβριζαν τον Μουσταφα Κεμαλ Ατατουρκ. Θα μου πείτε τώρα και με το δίκιο σας οτι στην γειτονική χώρα μόνο δημοκρατία δεν έχουν. Όμως όποια ιδεολογία και να ήταν ή καθεστώσα στην γείτονα χώρα την ίδια απόφαση θα είχαν πάρει. Δεν θα αφήσουν κανένα να δηλητηριάσει τα μυαλά των Τούρκων για τον πατέρα τους Ατα-Τουρκ. Λογικό. Η παιδεία καλώς ή κακώς πρέπει να είναι εθνική. Δεν είναι σώφρον να γράφεις για συνωστισμούς στα λιμάνια της Σμύρνης σε βιβλία παιδιών του Δημοτικού, προσπαθώντας να πλάσεις με ένα ψέμα τα μυαλουδάκια τους και να μην έχουν εχθρότητα στον Τούρκο. Αντιστοίχως δεν μπορείς να γράψεις για την σφαγή των Τούρκων αμάχων στην Τρίπολη μετά την Άλωσή της από τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη με σκοπό μια επιστημονικά ακριβοδίκαια οπτική των γεγονότων. Μπορείς να την αναφέρεις την σφαγή αυτή σε ένα πανεπιστημιακό σεμινάριο όταν το μετεφηβικό κεφάλι είναι ώριμο αρκετά να καταλάβει οτι πόλεμος χωρίς σφαγές δεν μπορεί να γίνει.Η δική μου λογική και το δικό μου ένστικτο λοιπόν μου φωνάζουν οτι όλοι αυτοί οι λεγόμενοι εκσυγχρονιστές στην πλεοψηφία τους δεν πράττουν εθνικό καλό. Και εαν έχουν ανιδιοτελή κίνητρα και απλώς εκφράζουν μια πανεπιστημιακή αγωνία τους για την πανανθρώπινη ομοιομορφία είμαι υποχρεωμένος να τους σεβαστώ και να τους ακούσω. Εαν με πείσουν με τα επιχειρήματά τους θα ενστερνισθώ αυτά για τα οποία θα με πείσουν. .Εάν όμως ενεργούν ιδιοτελώς και είναι υποκινούμενοι από τον οποιοδήποτε (και πιστέψτε με με λίγη λογική και λίγο ένστικτο είνα πασιφανές ποτε συμβαίνει αυτο) και όταν προσπαθούν εκ των έσω να δηλητηριάσουν την εθνική λειτουργία της παιδείας ή των κοινωνικών δεσμών είναι υποχρεωμένος να τους αντισταθώ. Π.χ. η απαλοιφή του θρησκεύματος από τις ταυτότητες. Ειλικρινά ήμουν τελείως ουδέτερος πάνω σε αυτό το θέμα. Παρά ταύτα και με το 90% του ελληνικού λαού αντίθετο στην απαλοιφή η εκσυγχρονιστική κυβέρνηση δεν προέβη σε δημοψήφισμα. Εδώ οι Ελβετοι Τις προάλλες έκαναν δημοψήφισμα για το εαν θα επιτρέψουν να αναγείρονται μιναρέδες στα μουσουλμανικά τεμένη και απέφασισαν αρνητικά. Τώρα προσπαθούν πάλι οπαδοί του πανπολιτισμού να επιβάλλουν αλλαγή στον Κώδικα περι Ιθαγενείας αλλάζοντας δραστικά το εκλογικό σώμα κατά τουλάχιστον 5 με 6 %. Ούτε για αυτό πρέπει να γίνει δημοψήφισμα; Στην Ελλάδα του σήμερα καλώς ή κακώς οι εκσυγχρονιστές στην κοινωνία μας κατέχουν αυτά τα νευραλγικά πόστα και να προσπαθούν αρκετοί ώς άλλοι πεμπτοφαλαγγίτες να πετύχουν τους σκοπύς τους αλλά στην πραγματική κοινωνία δεν αποτελούν κάν ποσοστιάια μονάδα. Ως τι έρχονται λοιπόν να μας αλλάξουν. Ως άλλοι διαφωτιστές ή τελικώς ώς συσκοτιστές; Μιά χαρά ανταπεξήλθαμε ως τώρα. Περιλήπτικά, μετά το "δυστυχώς επτωχεύσαμεν" και το 1897 έγινε το θαύμα των Βαλκανικών Πολέμων και την Συνθήκης των Σεβρών. Μετά την Μικρασιατική Καταστροφή την εσωστρέφεια και την αναταραχή πολιτική και στρατιωτική με δικτατορίες καταφέραμε το Επός του '40. Η Γαλλία έπεσε σε 12 ημέρες και εμείς πολεμούσαμε Ιταλούς για 6 μήνες και Ιταλούς – Γερμανούς - Βουλγαρους ταυτόχρονα για σχεδόν ένα μήνα. Μετά τον καταστροφικό εμφύλιο που σκότωσε τον ανθό των ελληνικών νιάτων και ενώ είμαστε ή μόνη χώρα στον κόσμο που δεν πήρε πολεμική αποζημίωση μέσα σε λίγα χρόνια σταθήκαμε πάλι στα πόδια μας.Επτάχρονη χούντα που άφησε πληγές στο μισό πληθυσμό της χώρας με ανθρωποκυνηγητο και εξορίες μπήκαμε στην ΕΟΚ. Μετά από την πράσινη δεκαετία του 80 με αντίθετο ανθρωποκυνηγητό και χρεωκοπία καταφέραμε με θυσίες στο μέγιστο πάλι βαθμό να μπούμε στην ΟΝΕ και να έχουμε δυνατό και σταθερό νόμισμα. Πόλεμοι,αίμα, φτώχια αλλά νίκες και αυταπάρνηση με τον ορισμό του Ελληνα πάντα ως επιβιώσαντος από τα χειρότερα.Τα καταφέραμε και χωρίς τους εκσυγχρονιστές. Οι ιδεολογίες και τα κόμματα αφορούν τον τρόπο και τον δρόμο που θα ακολουθήσεις για να κάνεις καλό ή κακό στην πατρίδα σου. Το καλό ή το κακό το κρίνεις με την λογική και το ένστικτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. grsail

    Αν δεχτούμε ότι όλα όσα λες στο σχόλιό σου είναι σωστά, τότε βγάζουμε το συμπέρασμα ότι η πηγή των κακών στη χώρα είναι αυτό που εσύ αποκαλείς "θλιβερή συμμορία των 'υπερεθνικοφρόνων'".
    Nομίζω ότι το πας μονόπατα, το ισωπεδώνεις.
    Για να μην παρελθοντολογίσω και μπλέξουμε σε ατέρμονες συζητήσεις, θα θέσω ένα απλό ερώτημα.
    Οι προοδευτικοί, όπως έχει επικρατήσει να λέγεται ο χώρος της κεντροαριστεράς, πήραν τις τύχες της χώρας στα χέρια τους το 1981.
    Ξεθεμελίωσαν το "κράτος της δεξιάς" και εγκατέστησαν το κράτος των πρασινοφρουρών.
    Τα ζήσαμε, δεν τα είδαμε γραμμένα.
    Από το 1981 και μετά, αν δεν ήσουν της κλαδικής δεν είχες τύχη.
    Δεν θα αναφερθώ διεξοδικά στο τί έγινε όλα αυτά τα τριάντα χρόνια.
    Για να μην αναφερθώ στη Μαδρίτη, τα Ίμια και τον Οτζαλάν, άς αναφερθώ στη λειτουργία του κράτους, την παιδεία, τη δημόσια τηλεόραση, το πολιτισμό, την οικονομία, τη διαπλοκή και τη διαφθορά.
    Είσαι ευχαριστημένος;
    Αν δεν είσαι ευχαριστημένος, αναρωτήσου ποιός φταίει.
    Αν είσαι ευχαριστημένος, δεν χρειάζεται να συνεχίσουμε τη συζήτηση.
    Όσον αφορά τη δύσκολη κατάσταση που λες ότι βρίσκεται η χώρα, μη μου πεις ότι για τα χάλια στην οικονομία και για τη διαφθορά φταίει η συμμορία των υπερεθνικιστών!
    Το 27% του εξωτερικού μας χρέους το 1981, εκτοξεύθηκε στο 110%.
    Διόρισαν όχι μόνο τους συγγενείς αλλά και τα σκυλιά τους, μοίρασαν ψεύτικη και εφήμερη ευημερία στο λαό και τώρα που ήλθε ο λογιαριασμός -γιατί ξέρεις, ο λογαριασμός αργά ή γρήγορα, έρχεται σε όλους μας- έχουμε εσένα να μας λές ότι:
    "Η χώρα βρίσκεται σε πραγματικά δύσκολη θέση αλλά η θλιβερή συμμορία των 'υπερεθνικοφρόνων' αντί να δώσει χέρι βοηθείας τα βάζει με όλα και με όλους, προκαλώντας την μέγιστη δυνατή ζημιά απλώς και μόνον για να μην παρασυρθεί στην ιστορική και πολιτική ανυπαρξία!"

    Άστα grsail
    Η συμμορία είναι αλλού.
    Αν κάνεις μια βόλτα στην Εκάλη, την Κηφισιά, την Πολιτεία και κατά το Πανόραμα, θα δεις ότι ο κόσμος που κυκλοφορεί εκεί άλλαξε. Στις βιλάρες που κάποτε κατοικούσαν οι παραδοσιακοί αστοί, τώρα ροκανίζουν τα κλεμένα οι προοδευτικοί που μας κυβέρνησαν και οι "υπερεθνικόφρονες" που λες κατοικούν στις πιο υποβαθμισμένες συνοικίες.
    Όχι ότι δεν θα έτρωγαν και αυτοί αν μπορούσαν, αλλά τα τελευταία τριάντα χρόνια άλλοι είναι η συμμορία.
    Πάρτο αλλοιώς που λέει και ο λαός μας, το πας μονόπατα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Grail,
    Χαίρομαι διότι κατάφερα να σε εξαγριώσω και πάνω στην απόγνωσή σου, να σε κάνω να τα βάλεις με τους ..... υπερεθνικόφρονες .... !!

    Ούτε ο Κορνήλιος Καστοριάδης που δεν έχω διαβάσει, ούτε ο Νίκος Πουλαντζάς (που ήταν παιδικός μου φίλος ...!) ήσαν ιστορικοί.

    Ο Fuller ήταν ιστορικός και μάλιστα unconventional, όπως και ο Alan Clark που πλέκει το εγκώμιο του ηρωϊσμού των Κρητών κατά την μάχη της Κρήτης, τονίζοντας την προδοτική αβελτηρία και ανικανότητα των Άγγλων.

    ΔΙΑΒΑΣΕ ΙΣΤΟΡΙΑ, Oχι φιλοσοφικές θεωρίες.

    Αυτούς που εσύ αναφέρεις ως "υπερεθνικιστές" δεν υπάρχουν στην Ελλάδα μας. Θα τους βρείς στην Γερμανία, ιδιαίτερα στην Αγγλία , και σήμερα στην Αμερική (αν και εκεί το στόρυ είναι διαφορετικό!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @Ανώνυμος 11:07

    Δεν θα απαντήσω απαριθμώντας τα μεγάλα επιτεύγματα αυτής της μικρής χώρας στον πολιτισμό και την επιστήμη.

    Θα σημειώσω μόνο ότι ένας άνθρωπος με τις δικές σου απαξιωτικές για την Ελλάδα αντιλήψεις δεν είναι δυνατόν να αγαπά ούτε να σέβεται την πατρίδα του !

    Ποιός αποδομεί την Ελληνικότητα τώρα ; Ρώτησε σε παρακαλώ και πάλι τον εαυτό σου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @skal

    Η κυβέρνηση του ’81 ήταν η καλύτερη που είχε η χώρα μετά τον πόλεμο. Μόνο που κράτησε περίπου 18 μήνες … μετά (όπως επισημαίνεις) άρχισαν τα … όργανα.

    Το κράτος βέβαια ήταν ήδη ξεθεμελιωμένο από τους αστούς που τόσο θαυμάζεις, αυτούς που υπέθαλψαν την χούντα αυτούς που εκ συστήματος διασπαθίζουν το δημόσιο χρήμα.

    Το εθνικό μας χρέος οφείλεται στους αχόρταγους εθνοπατέρες ένθεν και ένθεν. Αυτοί όταν ζορίζονται ανασύρουν τον εθνικισμό τους από τα μπαούλα των πατέρων τους. Τα δεκάδες βαρύτατα σκάνδαλα από το 2004 έως το 2009 δεν σημαίνουν για εσένα τίποτα ;

    Όχι skal η συμμορία δεν είναι αλλού, είναι εκεί που ήταν πάντα.

    Η συμμορία αυτή χρησιμοποιεί το νέο φρούτο της ‘υπερεθνικοφροσύνης’ και του φλερτ με τον φασισμό ως υπέρτατη εφεδρεία, κατάλαβέ το !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @Ανώνυμος 10:13

    Δεν καταλαβαίνω την χαρά σου. Μπορεί να σχολιάζω έντονα πότε – πότε αλλά δεν εξαγριώνομαι ποτέ.

    Ο ανυπέρβλητος ηρωισμός των Κρητών δεν μπορεί να μας βοηθήσει σήμερα … Η ιστορική γνώση καθ’ αυτή όταν δεν αναλύεται ορθά και δεν αντιμετωπίζεται κριτικά είναι ‘κενό σακί’ εκπίπτει στο επίπεδο της διήγησης και δεν διδάσκει τίποτα !

    Την πλέον βδελυρή και κακέκτυπη version του υπερεθνικισμού την απαντούμε -βεβαίως- στην χώρα μας. Αν έχεις υπομονή πήγαινε στο grsail.blogspot.com/2010/01/blog-post.html , εκεί διαφαίνεται ανάγλυφα η ποιότητα και οι προθέσεις των ανθρώπων αυτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Προς τους σκεπτόμενους φίλους του ιστολογίου:

    Μην τσιμπάτε, η τακτική είναι γνωστή και τη βλέπουμε χρόνια τώρα. Όταν πέρασε η μπογιά των υπερεθνικοφρόνων στην πατρίδα μας, τα καλύτερα τσιράκια της νέας τάξης έγιναν κάποιοι "αναθεωρητές αριστεροί" και μετέπειτα εκσυγχρονιστές, που διακατεχόμενοι από κόμπλεξ προς το έθνος και τον πατριωτισμό, αλλά και τα λαϊκά στρώματα στην τελική, βρήκαν όχημα την (καπιταλιστική) παγκοσμιοποίηση γιά να φτύνουν δηλητήριο νομίζοντας ότι έτσι παίρνουν ρεβάνς. Όμως οι γνήσιοι αριστεροί είναι και πατριώτες και στο κάλεσμα της πατρίδας πολέμησαν, γι' αυτό και κανείς δεν ακολούθησε αργότερα αυτή τη θλιβερή μειοψηφία. Δείτε ποιοί είναι, κάποιες δεκάδες πανεπιστημιακοί και καλλιτέχνες της συμφοράς, ξεκομμένοι από τα προβλήματα του κόσμου και τη λαϊκή πάλη, που νομίζουν ότι έτσι αποκτούν υπόσταση.
    Ο ρόλος τους είναι ξεκάθαρος, να δημιουργήσουν ρήγμα στο κοινωνικό μέτωπο, χρησιμοποιώντας αριστερή (και καλά) φρασεολογία γιά να περνάνε τα ντόπια και ξένα αφεντικά ότι γουστάρουν τόσο σε κοινωνικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.
    Όσο για σένα Grsail, άστο παιδάκι μου, δεν τόχεις ούτε το αριστερό ούτε το πατριωτικό, σε μαρτυράει η φρασεολογία σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @Βασίλης

    Αισθάνομαι χαρά όταν καταφέρνω να κάνω κάποιους να σκεφτούν έστω και λίγο. Η παράγραφος που έγραψες δεν έχει συνοχή ούτε ‘βγάζει’ κάποιο συγκεκριμένο νόημα αλλά δεν πειράζει … κανείς δεν τα καταφέρνει με την πρώτη … συνέχισε !



    ΥΓ. Τα ‘μην τσιμπάτε’ και ‘δεν τόχεις’ (sic) παραπέμπουν σε συνεντεύξεις φωνητικών αστέρων της παραλίας, αυτό να το κοιτάξεις σε παρακαλώ ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Εχω πραγματικά ενθουσιαστεί με τα κατα ρυπάς χτυπήματα γνώσεων όλων εδώ των σχολιαστών μόνο που κατά την ταπεινή μου γνώμη η πολιτικοποίηση και η ενασχόλιση με τα κοινά κάνει την διαφορά και όχι αν η τσέπη που τα έφαγε ήταν πράσινη κόκκινη κίτρινη μπλε.
    Τελικά αν σας ενδιαφέρει όλους η Ελλάδα γιατί την κομματικοποιείται; Ολοι πιστεύουν κάπου αλλά η χώρα είναι πάνω από τα κόμματα και κανείς δεν μπορεί να λέει ότι πάντα ο άλλος φταίει.
    Περί σωστού και λάθους όλες οι κυβερνήσεις έχουν βάλει το λιθαράκι τους για το κατάντημα λίγο έως πολύ.
    Αλλά πάνω και πέρα απο κάθε κυβέρνηση εμείς την φτάσαμε εδώ που τη φτάσαμε με τις επιλογές μας με το να κοιτάμε το δέντρο (κομμα) και όχι το δάσος (έθνος).
    Αν χρειαστεί δλδ να πολεμήσετε για αυτό το έθνος θα θέσετε όρους για να στρατευτείτε; όρους που συνάδουν με το κόμμα τα οποίο πρεσβεύει ο καθένας ; και όχι με το κοινό καλό το οποίο είναι υπεράνω;
    Τελικά είναι πιο εύκολο να βρεις λόγους για να διαφωνίσεις παρά για να συμπράξεις για το κοινό καλό.

    Τουλάχιστον ας συμφωνήσουμε σε ένα ότι η Ελλάδα χάνετε σε όλα τα επίπεδα ας λύσουμε αυτό το πρόβλημα πρώτα και μετά ας βρούμε ποιος φταίει.

    Εχει κανείς την εντύπωση πως αν γίνει κάποια σύρραξη αν λέω αν όσοι σκοτωθούν θα είναι με βάση τα κομματικά τους πιστεύω;

    Ειλικρινά δεν μπορώ να κατανοήσω μερικά πράγματα εκτός αν είμαι εγώ η διανοητικός καθυστερημένη και δεν μπορώ να δω πέρα από την μύτη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @grsail

    Δεν είμαι εγώ που αποδομεί την Ελληνικότητα. Και χαίρομαι που παραδέχεστε ότι υπάρχει κάτι τέτοιο και δεν πρόκειται περί ιδεολογήματος, όπως υποστηρίζει η κυρία Δραγώνα.
    Αυτό που σήμερα αποδομεί την Ελληνικότητα, είναι το χαμηλής δημοκρατικής ποιότητας και διεφθαρμένο νεο-ελληνικό κράτος.
    Και χαίρομαι που πέφτετε στην αντίφαση και ηθελημένα συγχέετε τους Έλληνες ως άτομα, με τους Έλληνες τύπου Δραγώνα που "επιχορηγούνται" συστηματικά και αποκλειστικά από αυτό το ελληνικό κράτος.

    Ενώ οι Έλληνες ως ιδιώτες και η Ελλάδα ως κράτος αποδεικνύεται καθημερινά ότι δρουν ανταγωνιστικά. Σε πολλά επίπεδα.
    Μένοντας, όμως, στο προκείμενο,
    η πολυ-πτυχιούχος Δραγώνα, έχει καταλάβει με αναξιοκρατικό τρόπο μια θέση που ανήκει σε κάποιον άλλον Έλληνα; Και όπως διαπιστώνουμε από τα πρόσφατα δημοσιεύματα, λειτουργεί σαν παρασιτικός οργανισμός που έχει γατζωθεί στο ελληνικό δημόσιο;

    Η πραγματικότητα είναι ότι το ελληνικό κράτος δε χρηματοδοτεί κανένα ελληνικό "επίτευγμα". Διότι η αναξιοκρατία
    μας επιβάλλεται εδώ με τη βία, αλλά δεν μπορεί να "αναγνωρισθεί" και διεθνώς.

    Για αυτό και ήμουν σαφής: Δε μίλησα για όνομα Έλληνα σε βιβλιογραφία, μίλησα για "ελληνικό σύγγραμμα".
    Και έτσι ενώ σπεύσατε να με κατηγορήσετε, πέσατε ο ίδιος στο λάκκο που μου σκάψατε:
    Διότι οι Έλληνες ως άτομα, για να επιβιώσουν και ίσως και να καταξιωθούν
    είναι αναγκασμένοι να μιλήσουν άλλες γλώσσες.
    Ελπίζω να το καταλάβατε τώρα. Ειλικρινά, δεν είμαι της ίδιας καθεστωτικής νοοτροπίας και ως εκ τούτου δε θέλω να συνεχίσω την απόδοση χαρακτηρισμών, όπως εσείς κάνατε σε εμένα.
    Δεν είναι προτιμότερο να μένουμε στην ανταλλαγή επιχειρημάτων, χωρίς προσβολές και εντάσεις;
    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @Ανώνυμος 3:37 (galia)

    Η οικογένειά μας συμμετείχε είτε προσφέροντας ζωή είτε τα καλύτερά της χρόνια σε όλους τους αγώνες αυτού του τόπου αλλά αυτή η εμμονή με την ‘Ελληνικότητα’ πάντοτε μου φάνταζε κάλπικη και εκ’ του πονηρού.

    Για σκεφτείτε ‘ιταλικότητα’, ‘γερμανικότητα’ και … ‘γαλλικότητα’ δεν σας φαντάζει από γελοίο έως ‘στενό’ ;

    Από την ‘εθνική’ συνείδηση που μεταλλάσσεται όμως -από ανεγκέφαλους υπερ-έλληνες- σε μισαλλόδοξο και πιεστικό ιδεολόγημα οπισθοδρόμησης, προτιμώ χίλιες φορές την ‘ανθρώπινη’ !

    Το ίδιο είναι για εμένα αυτή η σχεδόν ιδεοληπτική εμμονή με την Ειδική Γραμματέα ! Τι είπε, τι έγραψε, πως το είπε και πόσα πτυχία έχει … έλεος ! (άλλωστε απάντησε αποστομωτικά με μέγιστη λεπτομέρεια, δημόσια και επαρκέστατα σε όλα αυτά).

    Οι εμμονές αυτού του τύπου εξυπηρετούν επαγγελματίες της πολιτικής κολοτούμπας (βλέπε καρατζαφιόρη) και κανέναν άλλο ! μα κανέναν !


    ΥΓ. … τα υπόλοιπα με τους ‘λάκους’ και τα … φίδια ας τα αφήσουμε καλύτερα …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ήθελα, από καρδιάς, να ευχαριστήσω τον υπεύθυνο αυτού του blog για την υπομονή [ χρειάστηκε αρκετή :-) ] και την φιλοξενία του, παρά το μάλλον προφανές γεγονός ότι μας χωρίζει χαώδης (και αγεφύρωτη) διαφορά απόψεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΤΟ ΕΠΣΕ YΠΟΣΤΗΡΙZEI την Δραγώνα, αναρτώντας στο γνωστό "προοδευτικό" site τις υπογραφές των επίσης γνωστών και μη εξαιρετέων, που είναι πάντα οι ίδιοι που υπογράφουν υπέρ του "σχεδίου" Αννάν, της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας", του βιβλιου της Ρεπούση κλπ. Το ΕΠΣΕ τι δουλειά έχει με την Δραγώνα; Ότι εκείνο είναι παιδί του Σόρος, όπως και η Δραγώνα; Μάλλον.

    Ε, και δεν έφταναν 450 κοτζάμ πανεπιστημιακοί, παρά έπρεπε να υπογράψει για το έγκυρον του πράγματος και ο Αμπντουλχαλίμ Ντεντέ; Ναι ντε, εκείνου που μας λέει "γκιαούρηδες" και μας βρίζει την μάνα! Σπουδαίος συμπαραστάτης κερά-Θάλεια μ', να τον χαίρεσαι και κράτα τον να μην σου φύγει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ''Για σκεφτείτε ‘ιταλικότητα’, ‘γερμανικότητα’ και … ‘γαλλικότητα’ δεν σας φαντάζει από γελοίο έως ‘στενό’ ;''

    Ιταλικό, Γερμανικό, Γαλλικό έθνος
    όμως ως κάτι υπαρκτό δεν είναι καθόλου κάτι γελοίο ή στενό.

    Γελοίο ή στενό είναι/γίνεται κάτι όταν προσπαθούν να σε κανουν να το καταπιείς -ότι κι ανα είναι αυτό- με το ζόρι. Απο νομοσχέδια, μέχρι σούπερ-σωβινιστικές ή σούπερ μαρξιστικές ιδεοληψίες ή και 'ανθρωπιστικές' ιδεοληψίες.

    ''Από την ‘εθνική’ συνείδηση που μεταλλάσσεται όμως -από ανεγκέφαλους υπερ-έλληνες- σε μισαλλόδοξο και πιεστικό ιδεολόγημα οπισθοδρόμησης, προτιμώ χίλιες φορές την ‘ανθρώπινη’ !''

    Τα πάντα μπορούν να μεταλλαχθούν σε οτιδήποτε άλλο όπως και ο ίδιος ο 'ανθρωπισμός'. Η πίστη στον άνθρωπο μπορεί εύκολα -δοθείσα ευκαιρίας- να εξελιχθέι στην πιο άκρατη εκμεταλεύση του ανθρώπου και ολόκληρου του πλανήτη. Μιας και συνήθως απο το να το λες μέχρι να το ΚΑΝΕΙΣ έχει τεράστια διαφορά!

    Όπως και ο διεθνισμός μπορεί να μεταλαχθεί στο πιο ειδεχθεί πάτρωνα του ιμπεριαλισμού.

    ''Το ίδιο είναι για εμένα αυτή η σχεδόν ιδεοληπτική εμμονή με την Ειδική Γραμματέα ! Τι είπε, τι έγραψε, πως το είπε και πόσα πτυχία έχει … έλεος ! (άλλωστε απάντησε αποστομωτικά με μέγιστη λεπτομέρεια, δημόσια και επαρκέστατα σε όλα αυτά).''

    Κανείς δεν σου στέρησε το δικαίωμα να έχεις πεισθεί απο τα της Ειδικής Γραμματέως.
    Αλλά να μας επιτρέψεις να έχουμε το δικαίωμα να έχουμε τις ''εμμονές'' μας και να μην έχουμε πεισθεί απο τα ''αποστωματικά'' της συνέντευξης των ΝΕΩΝ.

    Πολλοί εξ-υπηρετούνται απο πολλά...ειδικά οι της Βουλής αντιπροσώποι μας (εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα να με αντιπροσωπεί στην Βουλή:-) αλλά αυτό δεν θα πρέπει να κάνει τον κόσμο να μην αντιδρά σε ότι θεωρεί σημαντικό.


    ΝΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Προς Grail,

    Ας αναφέρουμε λοιπόν έναν πολύ προοδευτικό που τον γνωρίζουν στο Εξωτερικό οι πάντες:

    Αυτός γράφει προς τον Στ. Ληναίο, καλώντας τον Ελληνικό λαό σε εγρήγορση ότι:
    ….....κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την εθνική ταυτότητα του Ελληνισμού και αναφέρεται σε κύκλους, ομάδες και οργανώσεις που σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς «επιδιώκουν την κατεδάφιση της ελληνικότητας». Πρωτεύοντα ρόλο στην προσπάθεια αυτή έπαιξε το Ίδρυμα Σόρος, το οποίο συγκαταλέγεται στις «δυνάμεις» που αποφάσισαν την διάλυση της Γιουγκοσλαυίας, τον πόλεμο στην Γεωργία, ενώ σήμερα αναμοχλεύουν τους εθνικισμούς σε Αλβανία και Σκόπια. Ακόμη κάνει λόγο και για Έλληνες (!) που δρούν ως πράκτορες αυτών των «ύποπτων διεθνών οργανώσεων» και οι οποίοι έχουν διεισδύσει στους πλέον σημαντικούς και ευπαθείς τομείς της κοινωνικής ζωής της χώρας!

    Η επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη αποτελεί μια προσωπική έκκληση προς τον Ελληνικό Λαό να στρατευτεί στον αγώνα «για την υπεράσπιση της εθνικής μας συνείδησης».

    Υ.Γ. Όσον αφορά το Θέατρο εκεί όντως λόγω κυρίως γλώσσας και οικονομικών πόρων για να γίνει γνωστό το Ελληνικό Θέατρο (πρόζα!). Είχα δει παράσταση με έργο του Ανούιγ στην Βιέννη από το Residenz Theater Berlin me ton O.W. Hasse και άλλους εκλεκτούς Γερμανούς ηθοποιούς. Μόνον ο Hasse και άλλοι δύο άξιζαν!
    Υπενθυμίζω ότι ο θίασος Μυράτ Ζουμπουλάκη είχε κερδίσει βραβείο, νομίζω στην Λισσαβόνα σε Διεθνές Θεατρικό Τουρνουά με την επιτυχία τους «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» του Πιραντέλλο!
    Όποιος είχε την τύχη να παρακολουθήσει την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου μας, με πρωταγωνιστές τους αείμνηστους Κατίνα Παξινού και Αλέξη Μινωτή στο έργο του Dürenmath «Η Επιστροφή της Γηραιάς Κυρίας» και να δει το φιλμ με την Ινγκριντ Μπέργκμαν θα έβλεπε την πελώρια διαφορά υπέρ του Εθνικού μας Θεάτρου.

    ΩΣ ΕΔΩ … ΑΡΚΕΤΑ …. !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ερώτηση!

    Γιατί έχουν … «εξαφανίσει» από όλα τα κανάλια τον Γιώργο Καραμπελιά

    Μήπως επειδή συνέγραψε το βιβλίο του που αποδεικνύει την συνέχεια του Ελληνισμού δια της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (ο εμπαθής καλόγερος και φιλόσοφος Ιερώνυμος Βόλφ, που μισούσε τους «σχισματικούς» ορθόδοξους, πρώτος το ονόμασε «Βυζάντιο») μέχρι σήμερα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @Νήμα

    [ Ιταλικό, Γερμανικό, Γαλλικό έθνος όμως ως κάτι υπαρκτό δεν είναι καθόλου κάτι γελοίο ή στενό. ]
    --- Ακριβώς ! Όπως και το Ελληνικό όταν η έννοιά του δεν γίνεται βορά ηλίθιων φασιστοειδών !


    [ Όπως και ο διεθνισμός μπορεί να μεταλαχθεί στο πιο ειδεχθεί πάτρωνα του ιμπεριαλισμού. ]
    --- Συμφωνώ απολύτως !

    [ Αλλά να μας επιτρέψεις να έχουμε το δικαίωμα να έχουμε τις ''εμμονές'' μας και να μην έχουμε πεισθεί απο τα ''αποστωματικά'' της συνέντευξης των ΝΕΩΝ. ]
    --- Δεν είναι μόνο η συνέντευξη των Νέων, όλη η χώρα έχει πληροφορηθεί για τις ανυπόστατες συκοφαντίες εις βάρος της … τα blogs βουίζουν ! Όποιος δεν το έχει ήδη αντιληφθεί κινδυνεύει πλέον να καταταχθεί στην κατηγορία των γραφικών !

    [ Πολλοί εξ-υπηρετούνται απο πολλά...ειδικά οι της Βουλής αντιπροσώποι μας (εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα να με αντιπροσωπεί στην Βουλή:-) αλλά αυτό δεν θα πρέπει να κάνει τον κόσμο να μην αντιδρά σε ότι θεωρεί σημαντικό. ]
    --- Ούτε εγώ έχω κανέναν. Και εδώ συμφωνώ απολύτως … να ΕΙΝΑΙ όμως σημαντικό ΚΑΙ αληθινό !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. @Ανώνυμος 9:01

    Θεωρώ τον κύριο Μίκη Θεωδοράκη ως έναν από τους τρεις σκοτεινούς (ναι! σκοτεινούς) πρίγκιπες της εποχής μας :

    Θεοδωράκης - Λαμπράκης+ - Μητσοτάκης




    (Ο χαρακτηρισμός από έναν νεαρό αλλά πολύ ενδιαφέροντα δημοσιογράφο)


    ΥΓ. Δεν είχα την τύχη να θαυμάσω αυτές τις υπέροχες παραστάσεις οπότε βασίζομαι και υιοθετώ ότι λέτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. @grsail

    Κατανοώ την καχυποψία σας για την "Ελληνικότητα" σε ό,τι αφορά τους κομματικούς μηχανισμούς, οι οποίοι τη χρησιμοποιούν ως προμετωπίδα.
    Και φυσικά για τον Καρατζαφέρη που ως χαρακτηριστικό παράδειγμα επικαλείσθε.
    Όμως και ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου με το σύνθημα "Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες" δεν έκανε το ίδιο; Και σας το λέω χωρίς κομματική φόρτιση, διότι δεν έχω ζήσει λόγω ηλικίας εκείνη την εποχή. Ακόμα και το σύνθημα που σας γράφω, το γνωρίζω δευτερογενώς, όταν λέγαμε ότι "το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του", επειδή ακριβώς υπήρχε εκείνο το παπανδρεϊκό σύνθημα.
    Οπότε δεν καταλαβαίνω ειλικρινά, γιατι η μια ελληνικότητα είναι κακή και η άλλη καλή. Εμένα μου φαίνονται και οι δυο το ίδιο κάλπικες. Συναισθηματικό φτηνό μελό που καταργεί κάθε έννοια ορθολογισμού. Διότι και η ελληνικότητα είναι όπως ο σοσιαλισμός. Δεν επιβάλλονται από καμιά ελίτ. Αντίθετα, είναι από κάτω προς τα πάνω!

    Στην κατάργηση του ορθολογισμού αποσκοπεί και ο διορισμός ατόμων σε θέσεις υποτίθεται υπεύθυνες για τη μόρφωση-εκπαίδευση, τα οποία άτομα, όμως, όχι δεν είναι οι "άριστοι", αλλά δεν έχουν καν επαρκή προσόντα.
    Και όσες υπογραφές πανεπιστημιακών και αν συγκεντρωθούν, ξέρετε οι τίτλοι σπουδών είναι ατομικοί και δεν επιμερίζονται...
    Διότι είναι ζήτημα δημοκρατίας.
    Ή ανοιγόμαστε στην κοινωνία με ευρύ διάλογο ή κατά το δοκούν επιτρέπουμε και νομιμοποιούμε συγκέντρωση υπογραφών. Ναι στις υπογραφές για τη Δραγώνα. Όχι στις υπογραφές για οποιοδήποτε δημοψήφισμα.

    Η επιλεκτική ευαισθησία και η άνιση μεταχείριση πολιτών είναι ίδιον αυταρχικών καθεστώτων. Ο Δραγωνισμός πλέον ξέφυγε από τα στενά πλαίσια της λαμπρής επιστήμονος -να πω εγώ- και καταχωρείται ως φαινόμενο προβληματικής δημοκρατίας, αναξιοκρατίας και έλλειψης στοιχειώδους πολιτικής αξιοπρέπειας.
    Διότι όταν ο λαός απαιτεί εξηγήσεις, ο δημοκράτης πολιτικός οφείλει να τον σέβεται.
    Και όχι να ισχυρίζεται ότι ο λαός είναι αμόρφωτος και όχλος.
    Αυτά μόνο οι χούντες τα κάνουν.
    Και κυρίως όχι οι αριστεροί. Που στοιχειωδώς σέβονται τον εαυτό τους. Να θυμίσω ότι ο Georg Lukács έλεγε ότι πρέπει να μάθουμε να συνδέουμε τις μεγάλες αποφάσεις της λαϊκής πολιτικής εξουσίας, με τις προσωπικές ανάγκες, αυτές των ατόμων.
    (Συγγνώμη, αλλά δεν έχει πλάγια γραμματοσειρά οπότε -
    Georg Lukács: Τheory, Culture, and Politics, edited by Judith Marcus and Joltan Tarr. New Brunswick, NJ: Transaction, 1989, pp. 215-6)
    Βέβαια, θα μου πείτε ο Lukacs πίστευε ότι ο Στάλιν δεν ήταν μαρξιστής. Και άντε να τα πεις αυτά στους δικούς μας σταλινικούς γραφειοκράτες καθεστωτικούς...

    Όσο για την ιταλική και τη γαλλική ταυτότητα, θα έλεγα ότι είναι ένα καλό παράδειγμα για τη συμμετοχική δημοκρατία που δεν πρόκειται ποτέ να δούμε στην Ελλάδα. Διότι είναι απλό: οι έλληνες -κληρονομικού χαρίσματος- πολιτικοί
    αδιαφορούν για τη γνώμη του πτωχού, αμόρφωτου, στενοκέφαλου, βλακός, ηλιθίου, ποταπού, ανοήτου, σιχαμερού και κυρίως ανίσχυρου και ανυπεράσπιστου, μέσου Έλληνα!

    Ενδεικτικά και μόνο:

    www.debatidentitenationale.fr/ils-s-expriment/

    w3.migration4development.org/2009/09/l%E2%80%99immigrazione-in-italia-tra-identita-e-pluralismo-culturale/

    Υ.Γ. Για τους Γερμανούς δυστυχώς δεν ξέρω γερμανικά, οπότε "δεν γνωρίζω-δεν απαντώ"

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Και επειδή ως συνήθως παρεξηγούμαι,
    @ 4 Ιαν, 9:01 μμ.

    Μίλησα για το κρατικοδίαιτο θέατρο από το 1981 και μετά.
    Και όλη τη φλου αρτιστίκ θολο-κουλτούρα που παίρνει κρατικές επιχορηγήσεις.
    Πόσες φορές το χρόνο καλούν σε διεθνή φεστιβάλ
    Εθνικό, Κρατικό και όλους τους κρατικοδίαιτους θιάσους;;;
    Εννοείται πως δεν εννοούσα για πιο πριν, ούτε για το αρχαίο αττικό δράμα, ούτε για τον Μινωτή και την Παξινού, ούτε για τον Κουν και τόσους άλλους έλληνες που έχουν πάρει διθυραμβικές κριτικές στο εξωτερικό.
    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. @Ανώνυμος 12:00 (Galia)

    Με την άποψη περί Ελληνικότητας δεν έχω κάποια αντίρρηση, απλώς με ενοχλεί όταν χρησιμοποιείται για να μας αναγάγει σε ‘περιούσιο λαό’ μου φαίνεται χαζό και αντιαισθητικό … όλοι οι λαοί έχουν την αξία τους !

    Το ζήτημα που θέτετε για την κατάργηση του ορθολογισμού μέσω των ‘αναξιοκρατικών’ διορισμών είναι από τα σημαντικότερα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας. Όμως πιστεύω ότι η στοχοποίηση της Ειδικής Γραμματέως έγινε για εντελώς διαφορετικούς λόγους και εκ’ του πονηρού. Γι αυτό και την υποστηρίζω _απολύτως_ χωρίς να την γνωρίζω ή να έχω όφελος !

    Πράγματι – και κατά την γνώμη μου – ο Στάλιν δεν ήταν μαρξιστής.

    Υπερεκτιμάτε τις Δημοκρατίες των δυτικών Ευρωπαίων. Αντιμετωπίζουν και αυτές ομοειδή προβλήματα με την δική μας. Π.χ. Οι όροι καραγκιόζης και σαλτιμπάγκος (ίσως και μαφιόζος) δεν ταιριάζουν με τους τύπους όπου ο ένας κατοικεί στα Ιλίσια Πεδία και ο άλλος κυριαρχεί (!) στην πολιτική της χώρας του ;

    Για το ζήτημα του ‘μέσου Έλληνα’ ήθελα να πω ότι η Ευρώπη σήμερα δεν είναι πολιτικά ανεξάρτητη (βλ. ΗΠΑ) και διοικείται από 500 το πολύ οικογένειες. Οι Δημοκρατίες μας είναι ημιτελείς και ως κάποιο βαθμό αποτελούν επίφαση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.