13/1/10

Η Δραγώνα, ο ΙΟΣ, εμείς και ο "έγχρωμος φασισμός"


του Σάββα Καλεντερίδη
Είναι πασιφανές ότι υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων και ΜΜΕ που συνειδητά προσπαθεί να παρουσιάσει το άσπρο μαύρο στην υπόθεση της κ. Δραγώνα, κάτι σαν "έγχρωμος φασισμός" δηλαδή, παρότι ανάμεσα στους επικριτές της κ. Δραγώνα, που, σημειωτέον, έγινε καθηγήτρια με νόμιμο, άρα ηθικό τρόπο, είναι κάποιοι που κυκλοφόρησαν παραποιημένα ή ανύπαρκτα εδάφια από τα βιβλία της. Εμείς, όταν αναφερθήκαμε για πρώτη φορά στο θέμα, κάναμε το σχολιασμό μας, δηλώνοντας ότι δεν διαβάσαμε το βιβλίο και πάντα υπό την αίρεση ότι τα γραφόμενα στο ιστολόγιο που παραθέσαμε ως πηγή είναι σωστά.
Επίσης, όταν δημοσιεύτηκαν άρθρα στήριξης της κ. Δραγώνα, όπως αυτό του κ. Αλιβιζάτου, τα δημοσιεύσαμε, όπως θα είχαν την ευκαιρία να δουν οι απαρτίζοντες την ομάδα του ΙΟΥ, που στοχοποιούν άδικα και ανήθικα ανθρώπους, αν απλά έβαζαν το όνομα Δραγώνα, στο "Αναζήτηση στο περιεχόμενο του ιστολογίου", που υπάρχει πάνω δεξιά στο ιστολόγιό μας. Εκεί θα έβλεπαν ότι τα άρθρα που δημοσιεύσαμε, είναι περίπου μισά-μισά, δηλαδή τα μισά είναι υπέρ και τα μισά κατά της κ. Δραγώνα, γεγονός που δείχνει τις αρχές και τις αξίες που υπηρετούμε.
Αντ' αυτού, προχθές, με ένα τρόπο που κινείται στον αντίποδα του ασφαλίτικου φακελώματος, αστήρικτα, άδικα, ανήθικα και με έναν φανατισμό που δεν αρμόζει σε ανθρώπους του πνεύματος, ο ΙΟΣ της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, μας ενέταξε σε εκείνους που -υποτίθεται ότι- κάνουν οργανωμένη επίθεση εναντίον της Δραγώνα.
Απαξιώντας να πω ότι ως άτομο και ως ιστολόγιο δεν συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε οργανωμένη ή μη προσπάθεια σπίλωσης κανενός, τους αφήνω στην κρίση του αναγνωστικού κοινού της Ελευθεροτυπίας και της κοινής γνώμης γενικότερα, με την ειλικρινή ελπίδα ο ιδεολογικός φανατισμός και οι αντιδημοκρατικές ιδεολογικές αγκυλώσεις θα πάψουν να προκαλούν αδικίες και σπιλώσεις συνειδήσεων εντίμων ανθρώπων και η ηθική θα είναι αυτή που θα καθοδηγεί το νου και τις πράξεις μας.

31 σχόλια:

  1. Μπραβο κυριε Σαββα.Οποιος ειναι εμπαθης με καθε τι αγνο και ανεξαρτητο οπως αυτο το ιστολογιο νομιζω φαινεται δια γυμνου οφθαλμου.Δειχνετε το ηθος σας με αυτη την απαντηση χωρις να εχετε απαραιτητα να αποδειξετε κατι.


    Υ.Γ Αν και ειναι ασχετο με το θεμα του αρθρου,σας παρακαλω αν μπορειτε να δημοσιευσετε καποιο ακομα αρθρο ή ανοιξτε καποιο ποστ με την αποψη σας για τους ευζωνες και το τι μπορουμε να κανουμε την Κυριακη.Διαβαζω και εδω και σε αλλα ιστολογια οτι υπαρχει μια δυναμικη στο θεμα απο απλους πολιτες.Εγω κατεθεσα την αποψη μου ήδη σε προηγουμενο αρθρο εδω. http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/01/blog-post_3903.html


    Δημητρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η εξέλιξη της κυκλοφορίας της Ελευθεροτυπίας μιλάει από μόνη της.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θεωρώ ότι, τα ακόλουθα ερωτήματα, ούτε η κα Δραγώνα, ούτε οι Ιοί, ούτε κανένας απο τους ομοϊδεάτες τους, μπορεί να τα απαντήση, χωρίς να διαστρέψη τον Λόγο, χωρίς να εξαρθρώση την κοινή λογική :

    1. Έστω και αν δεν είμαστε αυτοί που πιστεύουμε ότι είμαστε, το γεγονός ότι θέλουμε να πορευτούμε ως απόγονοι ενδόξων αρχαίων, είναι επιλήψιμο; Και αν ναί, γιατί;

    2. Όλοι, παγκοσμίως, θεωρούν ότι οι αρχαίοι Έλληνες, θεμελίωσαν ό,τι σήμερα θεωρείται πολιτισμός. Δέκα εκατομμύρια άνθρωποι, ζώντας πάνω στην ίδια γή και χρησιμοποιώντας την ίδια γλώσσα με αυτούς, επιχειρούν να τους μοιάσουν. Είναι επιλήψιμο αυτό και αν ναί, γιατί;

    3. Η κοινότητα των Καλάς, θεωρεί ότι τα μέλη της είναι απόγονοι των Αρχαίων Μακεδόνων. Αυτοί, κατά την κα Θάλεια Δραγώνα και τους ομοίους της, είναι εθνικιστές και πρέπει να αλλάξουν ταυτότητα; και αν ναί, ποιά ταυτότητα προτείνουν;

    4. Αν μία ευάριθμος κοινότητα σε κάποιο μέρος της γής, αποφασίση αυτοβούλως να υιοθετήση την Αρχαία Ελληνική γλώσσα, τους νόμους της Αρχαίας Αθήνας κ.λ.π., η κα Θάλεια και οι λοιποί, τι θα κάνουν; Θα καταδικάσουν το φαινόμενο; Θα τους επιπλήξουν ως εθνικιστές;
    Και αν ναί, ως τι είδους εθνικιστές;

    5. Αρκετές φορές, Βάσκοι Ευρωβουλευτές, έχουν προτείνη στην ΕΕ, την υιοθέτηση της Αρχαίας ελληνικής γλώσσας ως επίσημης γλώσσσας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τι είναι αυτοί; Εθνικιστές; Και αν ναί, ποιός ακριβώς είναι ο εθνικισμός τους;

    Συνάγεται λοιπόν ότι :

    1. Έστω και αν δεν είμαστε αυτοί που πιστεύουμε ότι είμαστε, η έφεσή μας πρός τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, αυτή την μήτρα του παγκόσμιου πολιτισμού, θα έπρεπε λογικά να επαινείται απο την κα Δραγώνα και τους ομοίους της, γιατί, αν μη τι άλλο, αυτός ο πολιτισμός, είναι απείρως ανώτερος του σημερινού.

    2. Η κα Δραγώνα διατείνεται τα εξής :

    - Επειδή θεωρούμε τους εαυτούς μας απογόνους των Αρχαίων Ελλήνων, είμαστε εθνικιστές.

    - Εκφράζει την άποψη ότι δεν είμαστε απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων.

    Αφού δέχεται ότι δεν είμαστε απόγονοι αλλά απλώς θέλουμε να τους μοιάσουμε, τότε, θα έπρεπε να μας επαινεί.

    Αν όντως είμαστε απόγονοι, τότε, καλώς κάνουμε και το διαλαλούμε μόνοι μας, γιατί αυτή είναι η αλήθεια.

    Που είναι το στοιχείο του εθνικισμού λοιπόν;

    Προφανώς γιά την κα Θάλεια Δραγώνα και τούς όμοιούς της, θα πάψουμε να είμαστε εθνικιστές, ΜΟΝΟ αν αποβάλλουμε την ταυτότητά μας και γίνουμε μεμονομένα άτομα στο νεοταξίτικο μίξερ.

    Δεν θα της κάνουμε την χάρη.
    Ούτε σε εκείνη ούτε στους λογής Ιούς. Άλλωστε, μας φτάνει ο Η1Ν1.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απλά, είναι εμπαθείς και φασιστοειδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Αντ' αυτού, προχθές, με ένα τρόπο που κινείται στον αντίποδα του ασφαλίτικου φακελώματος, αστήρικτα, άδικα, ανήθικα και με έναν φανατισμό που δεν αρμόζει σε ανθρώπους του πνεύματος, ο ΙΟΣ της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, μας ενέταξε σε εκείνους που -υποτίθεται ότι- κάνουν οργανωμένη επίθεση εναντίον της Δραγώνα."


    Κυριε Καλεντεριδη, προσφατα ο αποπεμφθησας διευθυντης της Ελευθεροτυπιας, την απεκαλεσε "Εφημεριδα των Κοριων".

    Στην παρεα των επικριτων της κ. Δραγωνα, ειναι και ο Μικης Θεοδωρακης. Αρα μαλλον ειστε με καλη παρεα και ισως την επιθεση του διαβοητου Ιου θα επρεπε να την εκλαβετε ως παρασημο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τους δίνεις πολύ αξία Σάββα....
    Αυτοί οι άνθρωποι είναι έχουν ισοπεδώσει την Ελευθεροτυπία( εφημερίδα και λέξη)

    "ένας από τους κατόπιν εορτής «μακεδονομάχους»"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγχωρεστε το λανθασμενο αποπεμφθησας αντι του αποπεμφθεις. Αφηρημαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ακρίτα
    Οι γνωστοί προβοκάτορες-έγχρωμα φασιστοειδή του λεγόμενου αριστερού χώρου έχουν βγει σεριάνι.
    Ευτυχώς ο κόσμος έχει νου και κρίνει.
    Αν ήταν στο χέρι τους αυτοί θα μας είχαν στείλει σε κανένα γκουλάγκ.
    Ευτυχώς που έχουμε δημοκρατία.
    Δεν έχασαν άδικα οι παπούδες μας τη ζωή τους για την πατρίδα και τη δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Ευτυχώς που έχουμε δημοκρατία."

    Είναι μία ιδιότυπη δημοκρατία κύριε Καλεντερίδη. Μία δημοκρατία, όπου η κ. Δραγώνα βρίσκει εύκολα βήμα και υποστηρικτές στα ΜΜΕ, ενώ ο "λίγος" Mίκης Θεοδωράκης, φιλοξενείται στα ιστολόγια , γιατι τα ΜΜΕ δεν τον θεωρούν "χρήσιμο".

    Eίναι η δημοκρατία της δημόσιας διαβούλευσης μέσω λογοκριμένων σχολίων στο opengov, γιατί τα δημοψηφίσματα είναι αντιδημοκρατικά και οι λίγοι αποφασίζουν πως ο κυρίαρχος κατά τα άλλα λαός, δεν ειναι κατάλληλος για δημοψήφισμα, γιατί πρέπει πρώτα να τον "εκπαιδεύσουν", όπως πρόσφατα έλεγε μία δημοκρατική κυρία σε άρθρο που αναρτήθηκε στο ιστολόγιό σας.


    Προφανώς κι εσείς ενοχλείτε κύριε Καλεντερίδη, γιατί φαίνεται πως είστε "ανεπίδεκτος μαθήσεως" στα κυρήγματα αυτών των δημοκρατών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι το ότι οι εθνομηδενιστικές ιδεοληψίες μίας μικρής οργανωμένης ομάδας (το πολύ 100 ατόμα), επεκράτησαν στην χώρα μας, αλλοιώνοντας όχι μόνο την κοινωνική ηθική αλλά και την πληθυσμιακή της σύνθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προσπαθώ να παρακολουθήσω το θέμα, που έχει καταντήσει ανιαρό.
    Πολύ φασαρία για το τίποτα! Απόψεις που είναι ευρύτατα γνωστές και επιστημονικά αποδεκτές έγιναν αφορμή για μια άνευ προηγουμένου πολεμική.
    Για να το πω με απλά λόγια και με ένα απλό παράδειγμα: δεν είναι η ανακάλυψη της Αμερικής ότι με το κίνημα του ρομαντισμού "ευνοήθηκαν" έννοιες όπως η εθνική ταυτότητα και ο εθνικός αγώνας για ανεξαρτησία. Η αναφορά πρώτα γίνεται για τη δημιουργία της γερμανικής ταυτότητας και την ενοποίηση της Γερμανίας σε ένα κράτος εκείνη την εποχή. (Αναλογικά, όπως ακριβώς από τη Γερμανία ξεκίνησε και το προδρομικό ρεύμα -μεταξύ κλασικισμού της Βαϊμάρης και πρόωρου Ρομαντισμού- δηλ. το "Sturm und Drang").
    Και δευτερευόντως αναφέρονται και τα τα εθνικο-απελευθερωτικά κινήματα της εποχής, ένα εκ των οποίων και το δικό μας. Με διττή επίδραση του Ρομαντισμού: από μέσα (μεταφράσεις ρομαντικών έργων εποχής, συγγραφή πρωτότυπων έργων, ακόμα και θεατρικά ανεβάσματα ρομαντικών πρωτότυπων ή μεταφρασμένων ή διασκευασμένων έργων από έλληνες),
    αλλά και από έξω: πως για παράδειγμα η κοινή γνώμη της Ευρώπης σε μεγάλο βαθμό μπορούσε να συγκινηθεί από τον εθνικο-απελευθερωτικό αγώνα των ελλήνων και τελικά να βοηθήσει στην ευόδωσή του.
    Εν ολίγοις, κοινότυπες γνωστές απόψεις αντιμετωπίζονται λες και είναι η ανακάλυψη του αιώνα!
    Και η "διαμάχη" αφορά πρώτιστα την Ιστορία, την Ιστορία της Τέχνης, την Ιστορική Κοινωνιολογία, την Κοινωνική Ανθρωπολογία, θέλετε να βάλω και την Κοινωνική Ψυχολογία; Καλώς!
    Τελικά, όμως, αντ' αυτού, παρακολουθώ σαν το μυρμήγκι μια σύγκρουση ελεφάντων-παχύδερμων της εξουσίας (συνθέτες και δημοσιογράφοι).
    Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε το βασικό: Όλα ξεκίνησαν από την αδυναμία της πολιτείας να καθορίσει εάν τα ιδιωτικά κολέγια θεωρούνται εντός της Ελλάδας πανεπιστήμια.
    Και φυσικά δεν ευθύνεται η κ. Δραγώνα για αυτό. Για αυτό και σε προηγούμενο σχόλιο έγραψα για φαινόμενο δραγωνισμού: Πως, δηλαδή, η ανεπάρκεια ενός κράτους να θεσπίσει σαφή νομικά πλαίσια που ισχύουν για όλους τους πολίτες,
    τελικά στοχοποιεί περιπτώσεις ανθρώπων, όπως η κ. Δραγώνα.
    "Εχθρός", λοιπόν, δεν είναι οι πολίτες, αλλά το ανίκανο κράτος. Και αυτό το υπενθυμίζω, διότι αυτό θα όφειλαν να κάνουν κάποιοι δημοσιογράφοι, αντί να γίνονται συνεργάτες του κατεστημένου και της κρατικής εξουσίας...
    Και τους το απευθύνω με την ίδια ευκολία που αυτοί πρώτοι
    δαιμονοποίησαν και χαρακτήρισαν τον διαμαρτυρόμενο έλληνα πολίτη ως θρησκειο-φασίστα χρυσαυγίτη

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το σύνδρομο της αριστεράς και των οργάνων της , όπως « o ΙΟΣ», είναι το «πάς μη αριστερός , φασίστας».

    Είναι το σύνδρομο της μεταπολίτευσης που έφερε στο προσκήνιο εκείνους τους Έλληνες που στο παρελθόν τους απαγορευόταν η ελεύθερη έκφραση.

    Αυτή την ίδια στέρηση που εκείνοι γεύτηκαν περασμένες δεκαετίες, θέλουν να επιβάλουν σε οτιδήποτε μη αριστερό.

    Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι είμαστε όλοι αριστεροί, αφού, όλοι άνθρωποι εκ πεποιθήσεως ασπάζονται πολλά από τα βασικά μηνύματα που εκπέμπει αυτή η οπτική.

    Όμως, το οικονομικό μοντέλο του κομμουνισμού, δηλαδή της καθ’ αυτής αριστεράς, οδηγεί αναπόφευκτα τον άνθρωπο στη σκλαβιά και όχι στη δικαιοσύνη.

    Έτσι στη χώρα μας, οι άνθρωποι που ασπάζονται την ευρύτερη αριστερή οπτική , προτιμούν να ψηφίσουν κάτι διαφορετικό από το ΚΚΕ.

    Η παραφυάδα του Συνασπισμού, έρχεται να στεγάσει τις πεποιθήσεις πολλών από τους ανθρώπους που δεν αποδέχονται το μοντέλο του κομμουνισμού.

    Το υπόβαθρο αυτής της λεγόμενης «ιδεολογικής πλατφόρμας» είναι μια υπνοβασία ανάμεσα και μεταξύ φιλελευθερισμού, κέντρου και κομμουνισμού, με κύρια ταυτότητα τον κοσμοπολιτισμό.

    Ο κοσμοπολιτισμός είναι μια ακραία και επικίνδυνη μορφή κεκαλυμμένου φασισμού, ο οποίος στο όνομα της ισότητας, καταπολεμά την ιδέα της εθνικής ταυτότητας.

    Δεν είναι έκπληξη λοιπόν ότι το παρών blog «φακελώθηκε» ως αντιδραστικό!!

    Αν πολλοί από τους αναγνώστες του blog αναρωτήθηκαν έστω και για ένα δευτερόλεπτο «μήπως είμαι φασίστας?», άξιος ο μισθός του «ΙΟΥ».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλή η ελευθεροτυπία και το να δίνεται βήμα και στις δύο πλευρές αλλά ακόμη καλύτερο, κε Καλεντερίδη, θα ήταν να διαβάσετε το βιβλίο και να πληροφορήσετε τα μέλη του ιστολογίου τι -κατά τη γνώμη σας πλέον- ισχύει απο αυτά που γράφτηκαν-και ακόμη γράφονται- και τι όχι.
    Σε έναν καλύτερο κόσμο, σαν αυτό που όλοι ελπίζουμε να αποκτήσουμε, άτομα υπεύθυνα, λογικά, αξιόπιστα και- κατά το δυνατό- αντικειμενικά θα έπαυαν να αρκούνται στο να παραθέτουν απόψεις άλλων και θα έπαιρναν θέση βασιζόμενοι στα όποια στοιχεία. Ας μην παίζουμε και εμείς το παιχνίδι των ΜΜΕ όπου ακούγονται 10 απόψεις για ένα θέμα και τελικά ο κόσμος ιδέα δεν έχει τι απ'όλα αυτά ισχύει.
    Αναφέρομαι σε εσάς μόνο και μόνο γιατί είστε διαχειριστής του ιστολογίου και πληρείτε τις προϋποθέσεις. Μακάρι να το έκαναν και οι δημοσιογράφοι αλλά....ποιόν να εμπιστευτείς;
    Η εναλλακτική είναι να αγοράσουμε όλοι απο ένα αντίτυπο του βιβλίου και να κάνουμε τη Δραγώνα πλούσια

    ΓΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν βλέπω κανένα λόγω που θα πρέπει το ιστολόγιο να δίνει εξηγήσεις για της αναρτήσεις του στην όποια εφημερίδα .Είδατε ποτέ κάποια εφημερίδα να απολογήτε για την παραπληροφόρηση και χειραγώγηση του πολίτη ? Πότε εφημερίδα έγραψε και εξέφρασε γνώμες αναγνωστών της ? εδώ αναρτιούνται γνώμες και πληροφορίες μεταξύ τον πολιτών !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ: Τι κάθεσαι κι ασχολείσαι με τους Ιους κ. Καλεντερίδη; Χάνεις χρόνο. Η κ. Δραγώνα είναι αυτή που είναι. Ο κ. Αλεβιζάτος, ως προς τις απόψεις του, επίσης. Εσύ και πολλοί άλλοι σε άλλο μήκος κύματος κινείσαι. Δεν χωράει διάλογος,δηλαδή συνεννόηση. Μόνο αντίλογος...σύγκρουση πολιτισμών, δηλαδή ήθους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για οποιον δε θελει να δωσει τα λεφτα του στο βιβλιο της κ. Δραγωνα, αποσπασματα εδω

    http://www.youtube.com/watch?v=ZFwiKe_NDHg

    http://www.youtube.com/watch?v=Y8mnmjfSE4c

    http://www.youtube.com/watch?v=3KkffPb_U_8

    Kι ας βγαλει συμπερασματα για τη γραμμη της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητέ Σάββα,

    Η λαϊκή σοφία έχει απαντήσεις για όλα και στη συγκεκριμένη περίπτωση ταιριάζει γάντι η παροιμία: "Από τον κώλο της μυλωνούς μη περιμένεις καλλιγραφίες"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητε φιλε ΚΙΜΩΝΑ,

    Δεν επικρατησαν τυχαια. Στο σαπιο ελληνικο πολιτικο συστημα, καποιοι επιλεκτικα προωθηθηκαν σε θεσεις-κλειδια. Ειναι γνωστο οτι η Ελλαδα δεν ειναι η χωρα της αξιοκρατιας αλλωστε. Με τη σειρα τους αυτοι προωθησαν αλλους "ομογαλακτους".

    Αυτο ειναι προφανες αλλωστε και απο το παραπονο του Θεοδωρακη. Η κ. Δραγωνα δεν προλαβαινει να δινει συνεντευξεις σε εφημεριδες , ενω ο κ. Θεοδωρακης, καταφευγει στο διαδυκτιο. Ειναι κι αυτο τυχαιο; Μαλλον οχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΟΜΟΝΕΣ ΣΑΒΒΑ....
    ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΩΣ..

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εάν αυτοί οι αριστερο-θολο-κουλτουριάρηδες είχαν την εξουσία στα χέρια τους, ο Pinochet, θα έμοιαζε με ιεραπόστολο μπροστά τους....

    Edge

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η Δημοκρατία ενοχλεί την ''Δημοκρατία'' τους.
    Συνεχίστε την έγκυρη και έντιμη πληροφόρηση.
    όποιος ξέρει να διαβάζει,μπορεί να κρίνει!! Δεν χρειάζεται φωστήρες τύπου ιού(των χοίρων) και λοιπών συντρόφων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το κακό θα σας έρθει απο τους διαβασμένους.

    Θα έρθει ο καιρός που θα λένε το άσπρο μαύρο και το μαύρο άσπρο.

    Θα έρθει καιρός που θα γυρνάει ο διάβολος το κόσμο με τη κολοκύθα του.

    Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός

    Ο άνθρωπος έχει προφανώς το δικαίωμα(;) να αυτοχαρακτηρίζεται. Όπως π.χ. να πιστεύει οτι κατάγεται απο τη μαϊμού. Έτσι είναι οι συγγένειες και τα σόγια (μεταλλαγμένα ή μη). Τι να κάνουμε.

    Άλλοι πιστεύουν (Σκόπια)οτι είναι Μακεδόνες. Αυτοί προφανώς έχουν κάνει εξέταση DNA.

    Ο ιός όπως ξέρουμε είναι παρασητική ύπαρξη, που αλλιώνει το DNA του κυττάρου που τον φιλοξενεί και προκαλεί μέχρι και καρκίνο. Ε, αυτό προσπαθεί να κάνει και ο Ιός.Να αλλιώσει το DNA μας και να προκαλέσει καρκίνο. Αφού αυτοαποκαλέιται έτσι ,άρα είναι και αυτό. Αγαπητέ Σάββα κράτα γερά τα αντισώματα. Έτσι είναι της Αμύνης τα παιδιά.

    Ένας γιατρός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κύριε Καλεντερίδη,

    Εάν εμένα με ενοχλούσε κάποιος, θα πήγαινα και θα του έλεγα: Ξέρεις κάτι; Με ενοχλείς.
    Δεν θα έστελνα τα 'ψυχοπαίδια' μου να διαδίδουν ότι είναι παλιάνθρωπος.

    Μάλλον θα πρέπει να περιμένετε κι' άλλες τέτοιες επιθέσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Kali Dinami k. Sava. Oi ioi erxontai kai parerxontai ma i Ellada menei(Paerpitonos oi "apisteroi" ioi xrisimopoun to gebeliko "sikofantiste, sikofantiste olo kai kati tha meinei"
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κύριε Καλεντερίδη,

    Το έχετε σκεφθεί; Αποφασίσατε σε ποια απο τις δύο εκδοχές θα κατατάξετε τον εαυτό σας;

    - Λαικιστής που πολεμάτε τους διαφωτιστές;

    ή

    - Πιόνι του ΛΑΟΣ , ωστε να οδηγήσετε τη ΝΔ σε ακόμη πιο ακροδεξιές θέσεις;

    Δεν ξέρω σε ποια κατηγορία ανήκει και ο Μίκης Θεοδωράκης.

    Αλλά για να το λέει ο υιός της Ντόρας Μπακογιάννη, Κώστας (μάλλον τον προετοιμάζει για την πολιτική η μητέρα του πια. Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται.), κάτι θα ξέρει.

    http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=27949

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @14 Ιανουαρίου 2010 11:05 π.μ.-
    Καλά εσύ αυτό κατάλαβες από το κείμενο του Καλεντερίδη???
    Μόνο οι δύο εκδοχές που γράφεις υπάρχουν???

    ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΟΥ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΟΛΙΑ...
    ΞΥΠΝΑ...ΞΕΠΝΑΤΕ...ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ 14 Ιανουαρίου 2010 11:48 π.μ.

    Κάντε ένα κόπο να διαβάσετε το σύνδεσμο του Newstime.

    Η διάθεση μου είναι σαρκαστική προς τους "διαμαρτυρόμενους προοδευτικούς".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. πρώτη φορά αποφασίζω να καταθέσω καποιες αποψεις μου και σκέψεις μου στο ιστολόγιο σας , διότι βλέπω οτι πολύ συχνά, εκδηλώνεται μία αντιπαράθεση και ενίοτε υβριστική μεταξύ "αριστερών" και"δεξιών¨" και αναρωτιέμαι: σήμερα ο διαχωρισμός μας πρέπει να ειναι δεξιοί- αριστεροί ή νεοταξίτες και μή νεοταξίτες;Γιατί επιμένουν σε αυτόν τον διαχωρισμό των Ελλήνων; Φανταστείτε τι θα γινόταν αν ο καθένας μας ξεπερνούσε την κομματική του ταυτότητα και εντασσόταν σε ένα ενιαίο αντι- νεοταξικό κίνημα .Η νεοταξική αντίληψη δεν ειναιμόνο αριστερή αντίληψη.Υπηρέτες της υπάρχουν σε όλα τα κόμματα .Αυτή η εμμονή λοιπόν σε διαχωρισμό των Ελλήνων σε αριστερούς και δεξιούς ειναιεντελώς άκαιρη και ύποπτη.Θα πρέπει να κάθίσει ο καθένας απο εμάς να σκεφτεί ποιός ειναι και με ποιούς ειναι, όπως νομίζω οτι έκανε ο Μ.Θεοδωράκης και όπως πρέπει να κάνη ο κάθε υγιώς σκεπτόμενος Ελλην.Αναρωτιέμαι επίσης και για τον ρόλο του ΛΑΟΣ .Μήπως και αυτός ειναι ενα μέρος του πάζλ; Εχει μία διαολεμένη ικανότητα να καταπίνει και να καπελώνει κάθε αντι-νεοταξική φωνή μετατρέποντας την στην κοινωνική αντίληψη ως φασιστική και εθνιστική , φερόμενος ως ο μόνος εκφραστής αυτού του χώρου .
    Σήμερα δεν κινδυνεύει κανείς απο τον κομμουνισμό και δεν καταλαβαίνω γιατί ο Γεωργιάδης αναλώνεται τόσο πολύ σε αυτό το κυνήγι μαγισσών.Χρειαζόμαστε ομόνοια ,αυτογνωσία και κάποιους μπροστάρηδες που θα ενώσουν και θα συντονίσουν όλους εμάς που πλέουμε στο διαδύκτιο και μή ,χωρίς πυξίδα.
    Με συμπάθεια προς όλους σας Κ.Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κύριε Σάββα όλα αυτά γίνονται γιατι οι περισσότεροι Έλληνες συμπεριλαμβανομένων και πολλών που σχολιάζουν εδώ επιμένουν με πολύ πείσμα να κοιτάνε το δέντρο΄όταν τους δείχνουν το δάσος και το δάχτυλο όταν τους δείχνουν το φεγγάρι.
    Η Ελλάδα δεν θα χαθεί απο τους 100 ηλίθιους που την κυβερνάνε είτε σαν ηγέτες είτε σαν επιχειρηματίες αλλά απο εμάς που χάσαμε το μπούσουλα και ασχολούμαστε ακόμα με το δεξί και το αριστερό λες και το ευρώ ανήκει σε κόμμα.

    ΟΣο για την ΔΡαγώνα και τους υποστηρικτές της θα πω

    Η κάτα ’ς σο κρέας ’κ’ έφτανεν κι έλεεν, τάγκαλακ’, Παρασκευή έν’.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Επειδη σε καθε θεση νομοτελειακα αντιστοιχει και μια αντιθεση καλο ειναι αντι για κραυγες οπου υπαρχει διαφορετικη αποψη να κατατιθεται με ατρανταχτα επιχειρηματα και η αλλη θεση.Αντι για αυτο παρακολουθω κραυ
    γες και υβρεις κατα της Δραγωνα απο ανθρωπους που βγαζουν το ψωμι τους
    με τις κραυγες και που με αυτες αποκ
    τουν κοινωνικη υποσταση οι ιδιοι,διοτι
    απο αυτη την μερια τους καθησε και
    οχι απο την αλλη,διοτι αν τους ειχε καθησει απο την αλλη οι ιδιοι θα κραυγαζαν υπερ της Δραγωνα.Ολα αυτα
    ομως αυτων των "Ηρακληδαιων" δεν εχουν
    πραγματικη σχεση με αυτο που λεγεται "Πατριδα" αλλα εχουν μοναδικη σχεση με την προσπαθεια αυτοπροβολης καποιων με προσχημα αυτο η εκεινο,οπως
    τους καθησε καποτε.Διαλεκτικη αντιπαραθεση δημιουργικη και οχι κυνηγι μαγισσων στυλ ιερης εξετασης,αυτο θα ειναι ελληνικοτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Το καλό της δημοκρατίας είναι ότι παρέχει τη δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης. Οσοι λοιπόν σέβονται το άρθρο του Συντάγματος περί ελευθερίας έκφρασης, θα γνωρίζουν ότι "καθένας μπορεί να διατυπώνει ελεύθερα την άποψή του γραπτά ή προφορικά ή αλλιώς, αρκεί να μην προσβάλει τους θεσμούς και την προσωπικότητα κανενός". Από κει και πέρα, όσοι το παραβιάζουν, μόνοι τους εκτίθενται και όσοι χρησιμοποιούν το θράσος για να "σπάσουν" το ηθικό των σωστών, θα παίρνουν την απάντηση που τους αξίζει. Ο Σάββας ξέρει να δίνει τέτοιες απαντήσεις, το έχει αποδείξει επανειλημμένα. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.