13/1/10

Moody΄s: Πιθανότητα "αργού θανάτου" της οικονομίας

"Καμπανάκι" για το δομικό έλλειμμα ανταγωνιστικότητας και το υψηλό έλλειμμα Ελλάδας και Πορτογαλίας χτυπά η Moody's, σημειώνοντας ότι η πιθανότητα "αργού θανάτου" των δύο οικονομιών είναι υψηλή.

Ο οίκος επισημαίνει ότι αν και το ρίσκο "ξαφνικού θανάτου" -υπό την έννοια μιας στάσης πληρωμών- είναι αμελητέο, η πιθανότητα "αργού θανάτου" είναι υψηλή.

Η Moody's επισημαίνει ότι εν ευθέτω χρόνω τα προβλήματα των δύο χωρών μπορούν να οδηγήσουν:

- Σε αυξανόμενο μερίδιο της παραγωγής πλούτου Ελλάδας και Πορτογαλίας, το οποίο θα πρέπει να διοχετεύεται σε εξωγενείς πιστωτές της χώρας, καταλήγοντας σε εντεινόμενη οικονομική "αιμορραγία" της.

- Σε αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων των δύο χωρών, καθώς οι επενδυτές θα απαιτούν premium για τη διακράτηση των τίτλων.

- Σε συρρίκνωση του διαθέσιμου μεριδίου του ΑΕΠ, που θα οδηγήσει τις κυβερνήσεις σε αύξηση των φόρων για να εξισορροπήσουν τα έσοδά τους.

- Οι υψηλότεροι φόροι θα έχουν ως αποτέλεσμα την επιδείνωση των επενδύσεων και των οικονομικών προοπτικών των δύο χωρών, αλλά και τη "μετανάστευση" κεφαλαίων στο εξωτερικό.

Αυτή η σειρά γεγονότων οδηγεί στον "αργό θάνατο" μιας οικονομίας, σημειώνει ο οίκος, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα έχει περιορισμένο χρόνο για να αντιμετωπίσει το ζήτημα.
Η υλοποίηση των μέτρων που έχει εξαγγείλει η ελληνική κυβέρνηση θα είναι δύσκολη και δεν είναι εξασφαλισμένη, τονίζει μεταξύ άλλων η Moody's.

Ο οίκος αναφέρει ότι η υποβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας κατά μία κλίμακα στο Α2 με αρνητικό outlook αντανακλά την άποψή της ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει τι πρέπει να κάνει για να αντιμετωπίσει τις μακροχρόνιες αδυναμίες, αλλά η υλοποίηση των μέτρων θα είναι δύσκολη και καθόλου εξασφαλισμένη.


Δύσκολο το 2010 για τα ευρωπαϊκά ομόλογα

Το 2010 θα είναι μια δύσκολη χρονιά για τις εκδόσεις ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, σημειώνει η Moody's σε έκθεσή της, όπου τονίζει ότι θα "δοκιμαστούν" οι αξιολογήσεις των ευρωπαϊκών χωρών.

Ο οίκος επισημαίνει ότι οι αξιολογήσεις των ευρωπαϊκών χωρών θα εξεταστούν πιο εξονυχιστικά απ' ό,τι συνήθως, τόσο για τις οικονομίες που θα είναι ικανές να αποκαταστήσουν την οικονομική και δημοσιονομική σταθερότητα όσο και για αυτές που δεν θα μπορέσουν να το κάνουν, ιδίως όσες συγκαταλέγονται στην κλίμακα Αa - Α.

Η μεγάλη αβεβαιότητα για το 2010 είναι ο ρυθμός και η ένταση των στρατηγικών εξόδου κεντρικών τραπεζών και κυβερνήσεων της ευρωζώνης από τα έκτακτα μέτρα που είχαν θεσπιστεί εν μέσω κρίσης.

Παράλληλα, τονίζει ότι η συμμετοχή στη ζώνη του ευρώ μπορεί να προστατεύσει κάποιες χώρες από το ρίσκο βραχυπρόθεσμης ρευστότητας, αλλά όχι από πιο μακροχρόνια ρίσκα, όπως αυτό της χρεοκοπίας.
euro2day.gr

17 σχόλια:

  1. Ο Κ.ΛΥΡΙΤΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ 300.000 ΤΟ ΧΡΟΝΟ!!!!!ΔΗΛΑΔΗ 600.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ!!!!Η Κ.ΤΣΟΠΑΝΙΔΟΥ ΣΤΗ ΝΕΤ ΤΟ ΠΡΩΙ,ΠΑΙΡΝΕΙ 160.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ!!!!Η Κ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ ΤΑ ΙΔΙΑ!!!!Ο Κ.ΧΑΤΖΗΕΜΑΝΟΥΗΛ ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΑΠ,ΑΝΑΝΕΩΣΕ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΙΣ ΓΡΑΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2013!!!!!ΜΕ ΜΙΣΘΟ 5.000 ΜΗΝΙΑΙΟΣ!!!!!ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ!!!!!!ΑΥΤΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ Ν.Δ!!!!ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟ (ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ)!!!!!!!ΑΥΤΑ ΕΚΑΝΕ Η Ν.Δ!!!!ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΗΖΑΝ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ!!!!!ΟΙ ΠΟΛΥ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ,ΑΥΤΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ Ν.Δ!!!ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΑΝ ΤΟΥΣ (ΠΑΡΑΠΑΝΩ)!!!ΕΤΣΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!ΑΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΟΠΟΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΟΥ!!!!ΑΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΛΥΡΙΤΣΗ ΣΤΗ ΝΕΤ!!!!!!ΖΗΤΩ Η ΝΔ!!!!!!!!!!ΦΤΑΣΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ!!!!!ΟΛΕ,ΟΛΕ.....ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΔΕΞΙΑ!!!!!ΓΡΕΒΕΝΑ ΙQ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά να πάθουμε, που δεν μας άρεσε που είμασταν Ορθόδοξη Αυτοκρατορία (Βυζάντιο) και θέλαμε να υιοθετήσουμε τα Δυτικά πρότυπα, και να γίνουμε αυτή η εθνικιστική κουτσουλιά στον χάρτη.

    Ας φάμε την Δύση στα μούτρα τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και πιθανή Κοινωνική εξέγερση εξαιτίας των αυστηρών μέτρων της κυβέρνησης κάνει λόγο το ινστιτούτο Stratfor , το οποίο έλέγχεται απο την CIA.[=http://www.stratfor.com]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ω τι κόσμος μπαμπά


    έρχεται ξανά η φεουδαρχία και ο κοτζάμπασης

    γιατί συνεχίζει η εισαγωγή λαθρομεταναστών
    και θα δοθεί η ιθαγένεια

    καλα, η ευαισθησία του κεφαλαίου το μαρανε

    λάθος μεγάλο λάθος

    θα καούμε όλοι παρέα.......
    και δεν θα μείνει τίποτα

    δημοσία παιδεία τέλος

    δημοσιά νοσοκομεία τέλος
    ολα ιδιοτικα για τους τσιφλικαδες

    η ταξικότητα σε όλο της το μεγαλείο

    μερικά μεγάλα φαιουδα στην ελλαδα
    με πλυθησμους σκλάβους χωρις καμία συνοχή μεταξύ τους και ιδιοκτησία
    όπως ήταν το 1800 με τους τσιφλικαδες

    με την τεράστια λαθρομετανάστευση διέλυσαν την μικρή
    υπαλληλική και εργατική τάξη
    ολοι η ανειδίκευτη τον ειπιαν
    καποτε

    πριν 20χρονια το πρώτο κύμα με μεροκάματα 1000 και 2000δρχ
    τώρα τα μεροκάματα είναι 10ευρο στους λαθρομεταναστες

    ( κανεις δεν εχει παραληλησει την πτωσει το 1990 του δεικτη γεννησεων
    με την ταυτοχρονη πτωση του βιωτικου επιπεδου των χαμηλων οικονομικα ταξεων
    πανω στην αγωνια να κρατησουν το βιωτικο επιπεδο, σταματησαν να κανουν παιδια)

    με την απροσκοπη ιθαγένεια
    τέλος και η μεσαία τάξη
    θα γεμίσουμε με εκατομμύρια άδειες επαγγελματών
    και υπαλληλίσκους από φθηνές άχολες

    με την πείνα και την εγκληματικότητα η ντόπιοι θα φύγουν
    θα αγοραστούν όλα από λίγους κεφαλαιούχους

    ο στρατός από εθνικός κληρωτός θα γίνει
    επαγγελματικός αποτελουμενο απο
    ενα μειονοτικό συνονθύλευμα
    που θα τα συνδέει μόνο το χρήμα

    το ιδιο και η αστυνομία

    και τις κανες
    θα της στρέψουν κατα των εκατομμυρίων πολιτών
    που θα είναι σε ομηρία χωρίς καμια ιδιοκτησία
    εκτος των λίγων τσιφλικιών

    Ευχαριστούμε για το μεγάλο αγώνα
    υπέρ των τσιφλικαδων
    στους αριστερους, δημοκρατικοσοσιαλιστες, αναρχικους, και νεοφιλελευθερους στην ελλαδα

    Υ.Γ.


    Η πολυπολιτισμικοτητα στην Ελλαδα
    είναι το πείραμα της ανάπτυξης μιας
    σύγχρονης φεουδαρχίας

    και η οικονομική κρίση τους βολεύει
    η αγορά γης και οικοδομές
    γίνεται ποιο φτηνή για το κεφάλαιο

    η ανασφαλεια , η ανεργεια και η εγκληματικοτητα
    οδηγει με τεχνιτο τροπο την δημιουργεια τασεων φυγης
    απο οσους εχουν μικρες και μεσαιες ιδιοκτησιες

    με αποτελεσμα να εχουμε την αναπτυξη μιας
    συγχρονης φεουδαρχιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ 5:30 μ.μ.

    Οι τεράστιοι αυτοί μισθοί και η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος ξεκίνησαν επί Α. Παπανδρέου, χειροτέρεψαν επί Σημίτη (Γκαργκάνας, εξαετές συμβόλαιο @ € 700.000/χρόνο) και συνεχίστηκαν.

    Αν κάποιοι δεν απαλλαγείτε από τις καταραμένες κομματικές παρωπίδες, μια ζωή θα μας έχουν δούλους να τους πληρώνουμε. Αλλά κι από άλλα που έχεις γράψει εδώ μέσα, καταλαβαίνω ότι είσαι κομματόσκυλο, όποτε άδικα τα γράφω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειδικά αυτοί οι Λυριτζής-Οικονόμου πρέπει να μας περνάνε για πολύ μ..... όταν λένε ότι αρνήθηκαν τη μονιμότητα, αν ήταν μόνιμοι θα έπαιρναν κάπου 30.000 ευρώ το χρόνο και θα χρειαζόταν 10 χρόνια δουλειάς για να πάρουν αυτά που παίρνουν τώρα, μια σούμα 6Χ347.000ευρώ θα δείτε πόσο πάει. Αμ ο άλλος ο Μαρκόπουλος που άφησε χρέη στον ΕΟΤ 130.000.000 ευρώ και βγαίνει και μιλάει κιόλας.. Ή κάτι Βερναδάκηδες και ΣΙΑ, σόι πάει το βασίλειο
    Διάβασα στο troktiko ότι ο Καραμανλής την περίοδο των εορτών απολάμβανε τη φύση κάπου μεταξύ Σεν Μόριτς και των εκεί Καζίνο τη στιγμή που εδώ καιγόμαστε, ΡΕ ΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΣΤ!!
    Ανδρέας Κοζάνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΙΛΟ α!!!ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΛΕΩ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ,ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ!!!!!ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ!!!!ΟΜΩΣ ΒΓΑΙΝΩ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΤΕΤΟΙΑ ΣΠΑΤΑΛΗ!!!!!ΚΑΙ ΕΠΙ ΣΙΜΙΤΗ ΓΙΝΑΝ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΕΠΙ Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!!!ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΟ ΧΑΛΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΤΕ!!!!ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΤΡΕΧΑΝ ΤΟΣΑ ΕΡΓΑ!!!!ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟ ΕΓΩ...ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!!!!Ο ΜΕΓΑΣ ΦΟΥΣΚΑΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΗ!!!!!ΠΕΣΜΟΥ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΕΣΕ ΠΟΥ ΟΛΟΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΠΑΝΩ ΜΑΣ???????ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΥΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑΜΕ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ!!!ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ!!!ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ!!!ΤΑ ΚΑΜΑΡΩΝΕ Ο Κ.ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ (ΜΕΙΜΑΡΑΚΙΣ)ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΤΙΣ ΝΔ!!!!!ΑΛΛΑ ΕΙΧΑΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ,ΛΑΜΟΓΙΑ,ΟΜΟΛΟΓΑ,ΒΑΤΟΠΕΔΙ,ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ,ΟΚΕΥ!!!!!ΟΛΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΖΟΥΜΕ!!ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ!!!ΑΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ!!ΑΝ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΜΕ,ΟΛΟΙ ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΜΕ!!!!ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ????????ΓΡΕΒΕΝΑ ΙQ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ασχετο αλλά σημαντικό και παρακαλω το μπλογκ σας να δώσει τη δέουσα προσοχή: Ρωσία και Τουρκία υπέγραψαν σήμερα συμφωνία για την κατασκευή πυρηνικου εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
    Οσο η Ελλάδα ανήκει τυφλά με παροπίδες εις την Δύσην οι Τούρκοι ξύπνησαν και προπορεύονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο 5:30 μ.μ. και 7:28 μ.μ. είναι ο ίδιος προβοκάτορας, εγκάθετος του ΠΑΣΟΚ.

    Ο 8:00 μ.μ. είναι spam.

    Kύριοι διαχειριστές, λειτουργεί ο μετριασμός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΕ ΜΕΓΕΘΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 4% ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ. ΑΜΕΛΗΤΕΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ;
    ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ.
    ΕΚΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΙΖΕΙ.ΥΠΟΠΤΕΥΟΜΑΙ ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ, ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.
    ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΧΩΡΑ ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ, ΙΡΛΑΝΔΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΛΠ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΧΘΡΟΥΣ.
    ΣΕ ΕΜΑΣ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΘΕΡΜΗΣ ΖΩΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΑΡΑ ΤΙ;
    ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΛΩΤΗ ΑΠΟ ΕΧΘΡΟ ΓΕΙΤΟΝΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΩΤΣΗΣΟΥΝ.
    ΠΑΙΔΙΑ, ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΦΟΒΟΥΜΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΧΤΕΙ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΘΕΡΜΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ.
    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΩ ΜΑΛΑΚΑΣ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. >ΓΡΕΒΕΝΑ ΙQ<

    Φοβερή δυσφήμιση για τα Γρεβενά. Θα σου κάνουν μήνυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Υπάρχει νόμος ο οποίος σου δίνει το δικαίωμα εφόσον δεν ''βλέπεις'' την ΕΡΤ να πληρώνεις την ΔΕΗ στο Παρακαταθηκών και Δανείων με αντίτιμο μόνο το ρεύμα που έχει καταναλωθεί στο τιμολόγιο του πελάτη....
    Αν αυτό εφαρμοστεί απο τους πολίτες με ολίγες προσφυγές στα δικαστήρια να δείτε τι καλά που τα εξαψηφια μισθουλάκια πέφτουν .

    Οσο για το αν φταίει ο όποιος φταίει εμείς ρε παιδιά τους ψηφίσαμε δεν πήραν τα σκήπτρα από μόνοι τους.
    Εμεις επιλέγουμε να στρουθοκαμηλίζουμε εμείς κομματικοποιούμε τα βασικότερα θέματα για την λειτουργία ενός κράτους που θα έπρεπε να είναι υπερ άνω.

    Οπως και στην ταινία υπάρχει και φιλότιμο: Δεν έφταιγε η ελιά επειδή ο στραβουλιακας η κόρη του τράκαρε επειδή δεν την είδε .
    Δεν πετάχτηκε η ελιά μες την μέση εκεί ήταν 40 χρόνια αν δεν την είδε τι να κάνουμε.

    Για όνομα του Θεου μπόρούμε έστω για λίγο να αφήσουμε τα κομματικά εκτός και να δούμε ότι εδώ ο κόσμος χάνετε βαρκούλες αρμενίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΦΟΒΕΡΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΓΙΑΤΙ??????ΟΛΕ...ΟΛΕ!!!!Ο Κ. ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ!!!!!(ΠΡΟΦΑΝΟΣ ΤΟΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ)ΠΑΙΡΝΕΙ 60.000 ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ!!!4 ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΕΠΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ???240.000 ΕΥΡΩ!!!ΟΛΕ!!!ΤΟ 2004 Η Ν.Δ ΚΡΑΤΗΣΕ ΟΛΟΙ ΑΙΓΛΗ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ !!ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΧΩΡΑ ΟΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ!!!!ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΩΝ,ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΥΡΗ (ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ)ΤΟ ΠΑΣΟΚ!!!!!ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΙΕΣΥΡΕ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!ΜΕΤΑ...ΞΑΝΑ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ!!!ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ!!!!!ΑΚΟΜΑ ΓΕΛΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ!!!!ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΤΝ ΝΔ...ΠΑΡΑΤΗΣΑΝ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ ΚΑΙ ΠΗΔΗΞΑΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ!!!!!!ΤΩΡΑ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟΛΟΓΟΥΝΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ!!!ΤΩΡΑ ΑΛΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ!!!ΤΩΡΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ (ΛΥΣΕΙΣ)ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ!!!!!!!!!!ΤΟΣΟ ΘΡΑΣΟΣ ΕΧΕΙ Η ΝΔ!!!!!ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ??????ΜΑΚΑΡΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΝΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΠΗΡΕ!!!ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΣ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ!!!ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ!!!!ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ 5.5 ΧΡΟΝΙΑ!!!ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!!!ΟΛΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΙ!!!!!ΟΛΑ ΑΣ ΤΑ ΛΥΣΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ!!!ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ (ΟΙ ΑΛΛΟΙ)ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ!!!!ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΟΥΝ!!!!!!ΓΡΕΒΕΝΑ ΙQ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΡΟΣ ΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ!!!ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΘΑΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!!!!!ΟΔΗΓΑΣ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ...ΤΡΑΚΑΡΗΣ!!!ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΜΑΣ!!!ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ!!!ΔΕΝ ΘΑ ΨΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ?????ΕΤΡΕΧΕΣ?????ΗΣΟΥΝ ΤΥΦΛΑ ΣΤΟ ΜΕΘΥΣΗ?????ΗΤΑΝ ΚΑΚΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ?????ΑΚΟΥΩ (ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ)ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΝΔ ΕΧΑΣΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ..ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ, ΕΓΙΝΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΙ ΚΑΝΕΙ????ΛΑΘΟΣ!!!!ΕΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΛΑΟΣ ΕΓΙΝΕ ΡΟΜΠΑ ΣΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!ΓΙΑΤΙ????ΚΛΕΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΟΚΕΥ???????ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΟΚΕΥ?????ΟΧΙ!!!!ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ!!!!!ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΦΥΛΑΚΗ!!!!!ΓΡΕΒEΝΑ ΙQ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γιώργο από Πάτρα,ελπίζω κι εγώ να είσαι Μαμάκας αλλά δεν το πιστεύω, αντιθέτως μου φαίνεται τοσό πιθανή αυτή η ιστορία.
    Η ΝΔ είναι αδικαιολόγητη για ολα και κυρίως για το ότι πήδηξαν να σωθούν το τελευταίο λεπτό, αλλά αλήθεια, ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΦΑΓΑΝΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, Ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ;
    ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΗΣΕ Ο ΓΑΜΟΣ ΤΟΥ ΤΣΟΧΑΤΖΟ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΑΛΗΘΕΙΑ;
    Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ; ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΧΡΕΩΝΑΝ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ;
    ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΕΠΙ ΣΙΜΗΤΗ;
    ΤΑ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
    Ας μην είμαστε επιλεκτικοί, όλοι τους στο ίδιο τσουβάλι χωράνε!
    Ακόμη και ο αύμνηστος Αντρέας, αλλά αυτός τουλάχιστον έφερε πολιτικές αλλαγές, έκανε κάτι καινούριο και αναγκαίο για τη χώρα.
    Εγώ αισθάνομαι ότι αν ο Παπανδρέου δεν τα καταφέρει,που εύχομαι ολόψυχα να τα καταφέρει, δεν αποφεύγεται η κοινωνική εξέγερση,και δεν θα είναι για τα αυστηρά μέτρα η εξέγερση, αλλά για όλη αυτή την ξεφτήλα, για τους διεφθαρμένους πολιτικούς και τα λαμόγια τους που μασάνε με εκατό μασέλες τα χρήματα του ελληνικού λαού λες και είναι δικά τους!
    Ξανα: ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΣ ο Καραμανλής και η παρέα του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμε 14/1 4:35 τα πάθαμε γιατί τα ζήταγε ο ....εαυτός μας γιατί από την μεταπολίτευση και μετά καμμία μα καμμία κυβέρνηση δεν ψηφίστηκε με κριτήριο την Ελλάδα και σε αυτό φταίμε εμείς .Εχουμε κυβερνήσεις που μας αξίζουν ο ΚΑραμανλής ΠΑπανδρέου Σημίτης ΚΑραμαλής ΠΑπανδρέου και όλη η τρελοπαρέα απο εμάς ψηφίστηκε και έκανε ότι έκανε όλοι φταίνε αλλα πάνω απο όλους εμείς άρα λοιπόν πάμε παρακάτω.
    Απλά φάγανε φαγανε και το αποτέλεσμα είναι να φανεί από το βαρελι ο πάτος που είναι τσίγγινος και τώρα πάλι θα φάνε αλλά εμείς θα μπούμε στο βαρέλι φαντάζομαι εννοείς τι εννοώ.
    Το θέμα δεν είναι ποιανού η παρέα έφαγε ΄γιατί ολοι τους έιναι μια παρέα.
    ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ
    Συνεχίζουμε να ψάχνουμε το φταίχτη ή πάμε στην λύση που λέει έδω και τώρα αντίδραση σε
    ΕΘΝΙΚΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
    Απο εμάς ρε παιδιά απο εμάς τι νομίζετε ότι είναι ανθρωπάκια της μια μπουκιάς δλδ τι και αν έχουν 20 αστυνομικούς να του φυλάνε ποιος μπορεί να σταματήσει το πλήθος.
    Και δεν εννοω να τους φάμε ζωντανούς όχι να τους κάνουμε κάτι καλύτερο, να κατεβάσουμε διακόπτες επι πάντων....
    Τρόποι υπάρχουν , θέληση υπάρχει; και τέλος ο Τρελλός που θα μπει μπροστά έχει εμφανησθεί ;

    ΝΑ δεχτούμε τι ότι θα φορολογηθούμε εμείς γιατί όλοι της ΕΡΤ και οι περισσότεροι στο δημόσιο έχουν κάτι μισθους νααααααααα .

    Οτι ο Προβόπουλος αντι για 1.400 εκατ. θα πέρνει 1 εκατ.
    Οτι τα επιδόματα απο 1000 το μήνα θα είναι 900 ότι τη μια μέρα λενε ο ΟΑΕΔ δεν έχει σάλιο και μετά το παίρνουν πίσω.

    Οτι όλοι διεκδικούν μέρη από την Ελλάδα

    Οτι ΄θα πολεμάμε για την τσιπούρα του Αιγαίου αν θα περνάει τη λωρίδα την δική μας ή αν αυτή η λωρίδα είναι δική μας

    Οτι θα ψάχνουμε να βρούμε την Κω την Ρόδο και άλλα νησιά.

    Η οικονομία ΑΚΟΜΑ ΣΩΖΕΤΑΙ αλλά ποιος έχει τα κάκαλα να τα βάλει με το δημόσιο (και όλοι ξέρετε τι εννοώ) κατά τον ίδιο τρόπο που τα βάζουν με τον ιδιωτικό τομέα με τους συνταξιούχους και με την μεσαία τάξη ;

    Ο ΓΑΠ αποκλείεται εδώ ακούγεται και μάλιστα από κύκλους μέσα σε μεγάλα κέντρα αποφάσεων και θυμηθείτε το ότι επειδή θέλει να τα βάλει με όλους αυτούς ο ΓΑΠ και ξέρει ότι δεν μπορεί στο συγκεκριμένο μέχρι και το χαρτί της συγκυβέρνησης μπορεί και να ζητήσει για να αποκλείσει το κατέβασμα στο δρόμο λόγο μέτρων που σκοπεύει να πάρει ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.