4/1/10

Ο Καβάζογλου με την τουρκική και ο Μισιαούλης με την ελληνική. Αντρίκια πράγματα.

Μια σπάνια φωτογραφία που το ΑΚΕΛ έχει εξαφανίσει παρ' ότι αφορά την πιο σημαντική στιγμή της σύγχρονης προπαγάνδας του. Δηλαδή τη δολοφονία των Μισιαούλη -Καβάζογλου.

Το ΑΚΕΛ, μη έχοντας ήρωες και μη έχοντας μύθους ζωντανούς στη συλλογική μνήμη των
μελών του, έχει ανάγει την εν λόγω δολοφονία στην αιχμή της προπαγάνδας του για ένα κοινό αγώνα ελληνοκύπριων και τουρκοκυπρίων για μια Κύπρο προφανώς ελληνοτουρκική και ομοσπονδιακά συνενωμένη.

Σε σχέση με τη δολοφονία και τη σχέση των δυο με το ΑΚΕΛ το κόμμα αποκρύβει πολλά πράγματα. Αυτά όμως για άλλη φορά . Αυτό που μας ενδιαφέρει τώρα είναι το γεγονός ότι τα φέρετρα των δυο υποτιθέμενων αγωνιστών της ομοσπονδίας είναι καλυμμένα με τις σημαίες της επιλογής τους την ελληνική και την τουρκική αντιστοίχως.


Ο Καβάζογλου με την τουρκική και ο Μισιαούλης με την ελληνική. Αντρίκια πράγματα.
yialousa.org

2 σχόλια:

  1. Ρε παιδιά αυτά είναι μ@λ@κίες. Έχω ρωτήσει κάτι περασμένης ηλικίας άτομα που ασχολιούνται στην Κύπρο και μου είπαν ότι οι τύποι παίζαν απλά τάβλι και τους σκότωσαν. Και το ΑΚΕΛ το έκανε σημαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πληροφορίες, και φωτογραφίες, για τους Καβάζογλου και Μισαούλη υπάρχουν πολλές στο διαδίκτυο. Η κριτική προσέγγιση είναι αναγκαία, όπως πάντα, διότι το θέμα παρουσιάζεται με τρόπο που εξυπηρετεί τις επιλογές και τις ανάγκες της σημερινής κυρίαρχης πολιτικής.

    Σύμφωνα με τη πολιτική αυτή, κάθε αγωνιστική στάση απέναντι στη κατοχή είναι εθνικισμός, οι δε Κύπριοι και Τουρκοκύπριοι παρουσιάζονται ως Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι. Και έτσι, ο Καβάζογλου και ο Μισαούλης αναδείχθηκαν σε πεσόντες ήρωες της "φιλίας Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων".

    Το ότι, λοιπόν, τα φέρετρα του Καβάζογλου και του Μισαούλη ήταν σκεπασμένα με την ελληνική και τη τουρκική σημαία, έχει πράγματι μια πολύ μεγάλη σημασία. Ακόμα και άνθρωποι πατριώτες χρησιμοποιούν σήμερα τον όρο "Ελληνοκύπριοι" και όχι Κύπριοι. Δεν λέμε όμως Ελληνοκρητικοί, ούτε λέμε Ελληνοπελοποννήσιοι.

    Αλλά, από την ανάγκη για κριτική στάση μέχρι το σημείο να λέει κανείς πως ο Καβάζογλου και ο Μισαούλης παίζανε τάβλι και τους σκοτώσανε..., ε..., έλεος πια!!! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΑΚΡΑΙΑ ΜΟΡΦΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ. Ο ανώνυμος που το έγραψε θα έπρεπε να έχει περισσότερη κριτική στάση σε ό,τι ακούει, και να εξετάζει πόσο αξιόπιστες είναι οι πηγές του.
    -.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.