23/1/10

Αθωώθηκε η δασκάλα που δίδασκε σε παιδιά μεταναστών την μητρική τους γλώσσα

Την ικανοποίησή της για την εξέλιξη της υπόθεσης αυτής εξέφρασε η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου.«Η δικαίωση της Στέλλας Πρωτονοτάριου, μιας Δασκάλας με κεφαλαίο Δ είναι πιο επίκαιρη παρά ποτέ, μια και η συζήτηση για την ένταξη των παιδιών των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Ο ρόλος των εκπαιδευτικών σε αυτή τη διαδικασία είναι καταλυτικός και η πολιτεία σήμερα είναι κοντά του» αναφέρει χαρακτηριστικά.


Αθήνα: Αθώα κρίθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο η πρώην διευθύντρια του 132ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, Στέλλα Πρωτονοτάριου, η οποία κατηγορήθηκε ότι παρέδιδε παράνομα σε παιδιά μεταναστών μαθήματα της μητρικής τους γλώσσα.

Η δασκάλα κάθησε στο εδώλιο μετά από καταγγελίες ότι κατά την περίοδο 2004-2007 και χωρίς την απαραίτητη άδεια της αρμόδιας διεύθυνσης, παραχωρούσε τα απογεύματα αίθουσα του δημοτικού σχολείου για να διδάσκει σε παιδιά μεταναστών τη μητρική τους γλώσσα (αλβανικά και αραβικά).

Τη μήνυση κατέθεσε ο νυν διευθυντής του σχολείου και η κ.Πρωτονοτάριου μετακινήθηκε σε άλλο σχολείο.

Στο πλευρό της κ. Πρωτονοταρίου βρίσκονται ο Σύλλογος Γονέων του 132ου Δημοτικού και άλλων σχολείων, η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ, που διοργάνωσαν συγκεντρώσεις συμπαράστασης έξω από τον χώρο των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Την ικανοποίησή της για την εξέλιξη της υπόθεσης αυτής εξέφρασε η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου.

«Η δικαίωση της Στέλλας Πρωτονοτάριου, μιας Δασκάλας με κεφαλαίο Δ είναι πιο επίκαιρη παρά ποτέ, μια και η συζήτηση για την ένταξη των παιδιών των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Ο ρόλος των εκπαιδευτικών σε αυτή τη διαδικασία είναι καταλυτικός και η πολιτεία σήμερα είναι κοντά του» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πηγή: news.in.gr
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

28 σχόλια:

  1. Ἄ, ρὲ ἀνεξάρτητη ἑλληνικὴ δικαιοσύνη. Ἔὰν ἦταν ἡ Ν.Δ. τὸ ἴδιο δικαστήριο εἶμαι σίγουρος θὰ τὴν καταδίκαζε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φανταστείτε να εκανε κάτι τέτοιο κάποιος ανάλογος δάσκαλος ή δασκάλα σε έλληνόπουλα μετανάστες ή γηγενεις στην τουρκία, τα σκόπια σορος, την βόρειο ήπειρο ή την βουλγαρία.
    Εκεί δέν θα προλάβαινε να πάει κάν η υπόθεση στο δικαστήριο θα την τακτοποιούσαν εξ αρχής (θα της είχαν κόψει τα.......) όπως πρέπει και ξέρουν οι πολιτισμένοι γείτονες μας.
    Εμείς φυσικά πάντα μεγαλόκαρδοι και ανύποπτοι σε εθνική αφασία για χρόνια τώρα.
    Αφυπνιστείτε Ελληνες πρίν ειναι αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο διεθυντής της την είχε μυνήσει και σήμερα αθωώθηκε πανηγυρικά. Ο Διευθυντής λέει πως η μύνηση ήταν κάθ΄υπόδειξη του Υπουργείου, η άλλη πλευρά το αρνείται και επικαλείται γνώση του Υπουργείου, αφού το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε εγκριθεί και χρηματοδοτηθεί από κάποιαν Οργάνωση ή Εταιρεία (του Soros μήπως;). Πάντως εκ του Υπουργείου,τάφου σιωπή. Έμεινε μόνος του ο Διευθυντής την πάτησε. Τώρα η Διαμαντοπούλου Φον Μπίλντεν μπεργκ, την αποκαλεί "Δ"ασκάλα και έπεται συνέχεια με τα Αρχαία Ελληνικά κλπ....
    Τα πράγματα είναι ήδη πολύ σοβαρά. Η πατρίδα που γνωρίσαμε χάνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. άλλη μια δραση σαν της

    action aid - 1GOAL (http://www.actionaid.gr/1goal)

    αλλά εντος των τοιχων αυτη τη φορα

    η ανεξαρτητη δικαιοσυνη επραξε το εργο της ως οφειλε

    μετα βεβαια και την αποδοση της ιθαγεννειας σε ολους αυτους τους εισαγομενους ιθαγεννεις θα απαιτησουμε ολοι μαζι να συνεχιστει το εργο με νεοδιοριζομενους πολυπολιτισμικους εκπαιδευτικους σε ολοημερα σχολεια , στεκια μεταναστων , και πολιτιστικα καφενεια παραγωγης σκεψης

    οι μεταναστες εκτος απο το ασφαλιστικο θα σωσουν και το εκπαιδευτικο μας συστημα

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Καλεντερίδη, μή αμαρτάνετε: Οι λεγόμενοι λαθρομετανάσται είναι ψυχούλες που μάς έστειλε ο Χριστός διά την σωτηρίαν των ψυχών μας. Έχουν και αυτοί το δικαίωμα να διδασκονται την μητρικήν των γλώσσαν εις τα ελληνικά σχολεία. Ούκ ένι Έλλην ή Ιουδαίος, εδίδαξε ο Απόστολος Παύλος. Εμείς οι Χριστιανοί δεν έχομε Πατρίδα, η όντως Πατρίς μας εν Ουρανώ εστί και ονομάζεται Ουράνιος Ιερουσαλήμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και επί ΝΔ θα αθωωνόταν, είχε κάνει δηλώσεις υπέρ της ο Αρούκος Σπηλιοτόπουλος τότε υπουργός παιδείας...

    Η κυρία αυτή χωρίς να ενημερώσει το υπουργείο, είχε πάει και πάρει βιβλία από την αλβανική πρεσβεία και δίδασκε στα αλβανόπαιδα. Από όσο ξέρω είχε κάνει και άλλα κουφά όπως να αντικαταστήσει τη πρωινή προσευχή και τον εθνικό ύμνο με ποιήματα κλπ

    Η αθώωση της σημαίνει ότι το ίδιο το ελληνικό κράτος αυτοκαταργείται και αυτοακυρώνεται.
    Η Ελλάδα είναι ξεκάθαρα πλέον χώρα ύπο κατοχή μιας κλίκας ανθελλήνων που προωθούν τη καταστροφή της χώρας. Τίθεται πλέον ζήτημα για το αν θα πρέπει αν πληρώνουμε και φόρους για να μη πω τι πραγματκά θα έπρεπε να κάνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. από ότι γνωρίζω στην Γερμανία , αλλά και αλλού οι Ελληνες ομογενείς διδάσκονται Ελληνικά , χωρίς οι δάσκαλοι να τρώνε μηνύσεις.

    Ας πάψουμε να φερόμαστε σαν φοβισμένοι ραγιάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η συγκεκριμένη κυρία έχει κάνει πολλά! Σύμφωνα με την εφημερίδα το ΠΑΡΩΝ όλως τυχαίως βρέθηκαν στις αποθήκες του Σχολείου βιβλία ιστορίας Αλβανικά, ανθελληνικού περιεχομένου με τα οποία δίδασκαν αλβανική ιστορία στο σχολείο άνθρωποι της Αλβανικής πρεσβείας.

    Το συγκεκριμένο σχολείο το είχε μετατρέψει σε σφιγγοφωλιά του ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία. Είχε υπηρετήσει εκεί σαν δασκάλα η κουνιάδα μου και της απαγόρευαν την πρωινή προσευχή και τον εκκλησιασμό, τρομοκρατώντας όποιον είχε διαφορετική άποψη από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε θέματα εκπαιδευτικά.. Στο συγκεκριμένο σχολείο είχαν απαγορεύσει και τον αγιασμό στην αρχή της σχολικής χρονιάς. Η διευθύντρια και οι ομοϊδεάτες της δάσκαλοι ήταν σε διαρκείς τριβές με τους παπάδες του Αγ. Λουκά και τους εκλεγμένους δημοτικούς Σύμβουλους της περιοχής.

    Εδώ θα ήθελα να επισημάνω ότι τα ελληνικά Δημόσια και ιδιωτικά σχολεία λειτουργούν σύμφωνα με Υπ. Αποφ. και εγκυκλίους. Η πρωινή προσευχή, ο εκκλησιασμός και ο αγιασμός στην αρχή της σχολικής χρονιάς είναι υποχρεωτικός σύμφωνα με τις εγκυκλίους. Κανονικά η κυρία αυτή έπρεπε να διωχθεί πειθαρχικά από τους προϊστάμενους της, ως παραβάτης της νομοθεσίας λειτουργίας του Σχολείου και ως δημόσιος υπάλληλος.

    Όλα αυτά γίνονται γιατί η κυρία αυτή έχει υπέρμετρες φιλοδοξίες. Περιμένετε στις επόμενες εκλογές να την δείτε ως «ηρωίδα» στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Της είχε αφιερώσει την προηγούμενη Δευτέρα μια ολόκληρη ώρα ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣΚΑΙ. Όταν ζήτησα να παρέμβω, δίνοντας τα πλήρη στοιχεία μου, ο «Δημοκρατικός» αυτός σταθμός με έγραψε κανονικά.

    Κώστας Σταματάκης, MSc., Ph.D
    Χημικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.
    Μηχανολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π.
    Α.Μ. ΤΕΕ 29756

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 'Οι λεγόμενοι λαθρομετανάσται είναι ψυχούλες που μάς έστειλε ο Χριστός διά την σωτηρίαν των ψυχών μας. Έχουν και αυτοί το δικαίωμα να διδασκονται την μητρικήν των γλώσσαν εις τα ελληνικά σχολεία. Ούκ ένι Έλλην ή Ιουδαίος, εδίδαξε ο Απόστολος Παύλος. Εμείς οι Χριστιανοί δεν έχομε Πατρίδα, η όντως Πατρίς μας εν Ουρανώ εστί και ονομάζεται Ουράνιος Ιερουσαλήμ'

    Ευγε φιλε, σε παραδεχομαι, εισαι ατοφιος χριστιανος και μαζι σου μπορω να συζητησω αν και δεν συμφωνω σε ο,τι λες. Επλιζω το σχολιο σου να το παρει πολυ σοβαρα ο East, ο ΕυΑγγελος κλπ που το παιζουν αφ΄ενος μεν χριστιανοι διεθνιστες αφ'εταιρου δε εθνικιστες. Τουλαχιστον εσυ εισαι μονο το πρωτο οπως οφειλουν να ειναι ολοι οι χριστιανοι.

    ANTI-EAST

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι άλλο θ' ακούσουμε!!!
    Με ποιά λογική πήραν αυτή την απόφαση οι δικαστές; Ποιό είναι το σκεπτικό θα μας εξηγήσουν;
    Είναι δυνατόν να έχει ο καθένας το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει μέσα σε ένα σχολείο; Να αλλάζει το σχολικό πρόγραμμα σύμφωνα με τα πιστεύω του;
    Άκου λέει παραχωρούσε και σχολικές αίθουσες!!!
    Τί είναι το σχολείο τσιφλίκι της;
    Άλλα όπως είπε και ο bio παραπάνω είμαστε υπό κατοχή και μεθοδεύουν την καταστροφή της χώρας.
    Τί πραγματικά θα έπρεπε να κάνουμε;;;
    Να στήσουμε κρεμάλες στο Σύνταγμα για όλους αυτούς που κάθε μέρα προδίδουν την πατρίδα μας.

    Ιωάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιατι δε λες στα Αλβανικα καλυτερα; Τι τους διδασκε, μηπως οτι η Ηπειρος ειναι δικη τους και η Ολυμπιαδα Αλβανιδα; Για τον Πυρρο δε ρωταω, αυτος ηταν βασιλειας οποτε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τον γουσταρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μη βιαζόμαστε να καταδικάσουμε την κυρία. Μου κάνει εντύπωση που -όπως αναφέρεται- ο "... Σύλλογος Γονέων του 132ου Δημοτικού και άλλων σχολείων." την υποστήριξε με εκδηλώσεις συμπαράστασης. Αν ισχύει αυτό και δεν είναι προπαγάνδα τότε ίσως η γυναίκα όντως να μην έκανε κάτι εκ του πονηρού.
    Στο κάτω κάτω αν εκτός (ή και εντός) ωρών σχολικών μαθημάτων παιδιά ξένης καταγωγής διδάσκονται ΚΑΙ τη γλώσσα τους δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα, μην τρελαινόμαστε. Δηλ τα ελληνόπουλα της Αμερικής είναι επικίνδυνα για τις ΗΠΑ εκτός και αν ξεχάσουν με το ζόρι τα ελληνικά τους; Δεν γίνεται έτσι η ενσωμάτωση των μεταναστών. Ο σκοπός δεν είναι να φτιάξουμε γενίτσαρους αλλά να δημιουργήσουμε δεσμούς αγάπης ανάμεσα σ'αυτά τα παιδιά και την Ελλάδα.
    Τώρα, αν υπάρχει παρασκήνιο με διδασκαλία ανθελληνικών θεωριών κλπ κλπ εννοείται πως είναι απαράδεκτο. Αλλά οι σύλλογοι γονέων δεν θα αντιδρούσαν πρώτοι και καλύτεροι; Και αν το σχολείο είναι "σφηκοφωλιά του ΣΥΡΙΖΑ" όπως λέει κάποιος παραπάνω και γίνονται εκεί τα "Σόδομα και τα Γόμμορα" γιατί ήταν ο διευθυντής του σχολείου που έκανε την μήνυση;

    ΓΠ

    Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/01/blog-post_691.html#ixzz0dVPPdtfn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μην εκπλήσσεσθε για την ικανοποίηση της κ. Διαμαντοπούλου. Σαε θυμίζω ένα παλιό άρθρο του μεγάλου προέδρου Χρήστου Σαρτζετάκη, με τίτλο " Μη Ελληνίς η κ. Διαμαντοπούλου" Εσυ κ. αρπακόλα στη γερμανία είμασταν νόμιμοι μετανα΄στες και τα πληρώναμε εμείς και όχι το γερμανικό δημόσιο, αφησε αυτά τα περίεργα.ΚΑι επειτα πώς θα γίνει η αφομοίωση τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κύριε Καλςντερίδη
    έλεος, μ' αυτά που γίνονται στη χώρα θα τρελαθούμε τελείως. Δηλαδή αυτή η δασκάλα με κεφαλαίο το Δ τι έκανε φόνο όχι, απλά παρέβει τις εντολές που έχει από τον εργοδτη της, που είναι το ελληνικό δημόσιο και το οποίο κατά σύμπτωση την πληρώνει κανονικότατα κάθε 1 και 15 του μηνός.
    Έρχεται και η πεφωτισμένη υπουργός Παιδείας κα διαμαντοπούλου με μικρό δ ως σοσιαλίστρια του γλυκού νερού και πάει να αλλάξει τους κανόνες της γραμματικής λέγοντας ότι η συγκεκριμένη δασκάλα είναι δασκάλα με καφαλαίο Δ, μάλλον θα διαφεύγει της υπουργού ότι απ' αυτό το υπουργείο είναι περαστική και με τέτοια συμπεριφορά η θητεία θα καταστεί πολύ σύντομη........
    Στην Ευρώπη όπου θήτευσε και έγινε γνωστή η υπουργός μάλλον αυτά θα 'ταν συχνά φαινόμενα, απ' εκεί εμπνεύστηκε μια ΕΛΛΑΔΑ σαλάτα πικάντικη, όπου ο καθένας θα κάνει ότι θέλει ανάλογα με την τρέλα του και όσοι αντιδρούν θα λιδωρούνται ώς ακροδεξιοί.
    Εμείς λοιπόν θέλουμε μία ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, αυτή την ιστορική ρήση του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού, την οποία η κυρία υπουργός ή την αγνοεί επειδή τότε ήταν Ευρωπαία πολίτης ή την έχει γραμμένη στα παλιά της παπούτσια.
    Όσο για τη δασκάλα που της αρέσει να διδάσκει ξένες γλώσσες ας πάει στους ΚΑΛΑΣ να διδάσκει ΕΛΛΗΝΙΚΑ εάν τα γνωρίζει κιόλας.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Έχει σημασία και η γνώμη των εκπαιδευτικών στο θέμα όπως φαίνεται σε φόρουμ
    ( http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=4883.0 )

    Και αμα το διαβάσετε και δειτε τις ΞΥΡΙΖΟιδέες που κυκλοφορούν στους εκπαιδευτικούς (αδιόριστους και μη) μετά μην αναρωτιέστε γιατί αθωώθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. αν δεν στηρηξεις το σπιτι σου θα πεση να σε πλακωση και ο καθενας εχει διαφορετικη αντιληψη για το ποιο ειναι το σπιτι του και για να κλεισουμε ενα θεμα μια και καλη καλο θα ειναι να διευκρινησουμε τι ειναι δημοκρατια και κατ' ακολουθεια δημοκρατης.
    δημοκρατια ειναι το πολιτευμα οπου δεχομαστε οτι το 50+1% επιβαλει την γνωμη του στο υπολοιπο49% κατα συνεπεια ο δημοκρατης απορριπτει ολες τις (πεφωτισμενες)μειοψηφικες λυσεις.Η Δημοκρατια δεν εχει κατα συνεπεια σχεση με το πιστευω του αυτοαποκαλουμενου δημοκρατη και υπερτατη εκφραση της δημοκρατιας ειναι η ψηφοφορια για τα προβληματα που ανακυπτουν δηλαδη ΔΗΜΟΨΗΦΗΣΜΑ.
    Οποιος τωρα εχει τα κοτσια ας βαλει θεματα οπως αυτο της εκπαιδευσης των αλλογενων και να παψει να μπουρδολογει περι του πως πρεπει να γινεται αυτη και αν σας ακουγεται περιεργο γιατι στην ελλαδα δεν γινεται γιατι εχουμε σωτηρες και (εθναρχες)της κακιας ωρας σε αλλα κρατη αρκουν 100.000υπογραφες για να γινει ενα δημοψηφησμα. ο.ε.δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προς ΑΝΤΙ-ΕΑΣΤ:
    Ώστε έτσι φίλε μου;

    "'Οι λεγόμενοι λαθρομετανάσται είναι ψυχούλες που μάς έστειλε ο Χριστός διά την σωτηρίαν των ψυχών μας. Έχουν και αυτοί το δικαίωμα να διδασκονται την μητρικήν των γλώσσαν εις τα ελληνικά σχολεία. Ούκ ένι Έλλην ή Ιουδαίος, εδίδαξε ο Απόστολος Παύλος. Εμείς οι Χριστιανοί δεν έχομε Πατρίδα, η όντως Πατρίς μας εν Ουρανώ εστί και ονομάζεται Ουράνιος Ιερουσαλήμ'"

    Από ότι κατάλαβα, εσύ μπορεί να δεχθείς τον Χριστιανισμό, μόνο όταν θα είναι έτοιμος να αυτοκτονήσει και είσαι πρόθυμος να πεις "Εύγε" σε ένα Χριστιανό, μόνο άν υιοθετεί τις εθνομηδενιστικές απόψεις και απαρνιέται την πατρίδα του Χάρην της Άνω Ιερουσαλήμ. Πολύ ευέλικτος είσαι!
    Το "αμύνεσθαι πέρι πάτρις", που δεν είναι χριστιανικό, δεν σου κάνει;
    Ο Χριστιανός μπορεί να είναι ανεκτικός, αλλά δεν είναι και μ....ας, αν εσύ τον θέλεις να είναι "σφάξε με αγά μου να αγιάσω.." Προβοκάτορας είσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "από ότι γνωρίζω στην Γερμανία , αλλά και αλλού οι Ελληνες ομογενείς διδάσκονται Ελληνικά , χωρίς οι δάσκαλοι να τρώνε μηνύσεις."

    Σε ελληνικα σχολεια, που χρηματοδοτουνται απο την ομογενεια και ειδικο προγραμμα του υπ. Παιδειας της Ελλαδας. Δε διδασκονται τα ελληνικα στα Γερμανικα ή αμερικανικα σχολεια απο δασκαλους που πληρωνονται απο το Γερμανο ή Αμερικανο φορολογουμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΑΝΤΙ-ΕΑΣΤ..λέγε ότι θες...
    Έχω τινάξει ήδη τα παπούτσια μου...
    για σένα...
    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τα ελληνικα σχολεια στη Γερμανια, ακομη σημερα δεν αντιμετωπιζονται ως ισοτιμα.

    http://eu.greekreporter.gr/?p=507

    Αυτο ειναι μερος της γερμανικη πολιτικης αφομοιωσης (και καλα κανουν).


    Σύμφωνα με επίσημες εκθέσεις των ελληνικών αρχών στη Γερμανία περίπου 18% των μαθητών με ελληνική υπηκοότητα φοιτά σε αμιγή ελληνικά σχολεία, το υπόλοιπο 82% παρακολουθεί ένα από τους τύπους του γερμανικού εκπαιδευτικού συστήματος. Στις πόλεις, όπου υπάρχουν ελληνικά σχολεία με όλους τους τύπους της εκπαίδευσης (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) το ποσοστό των μαθητών που φοιτά σε αυτά είναι κατά πολύ υψηλότερο. Σε κάποιες περιοχές φθάνει το 50%. Από την άλλη πλευρά εκτιμάται ότι περίπου το 45% των Ελλήνων μαθητών στην ΟΔΓ, που φοιτά σε γερμανικά σχολεία, δεν παρακολουθεί καθόλου μάθημα ελληνικής γλώσσας.

    Η γερμανική πολιτεία, αντιμετωπίζοντας σήμερα, έντονο δημογραφικό πρόβλημα, επιχειρεί να ασκήσει μια πιο αποτελεσματική πολιτική πολιτισμικής αφομοίωσης του μεταναστευτικού δυναμικού, ιδιαίτερα των νέων. Εδώ εκτός από μέτρα πολιτικού χαρακτήρα π.χ. αυτόματης πολιτογράφησης των νέων ή και της διπλής υπηκοότητας, μεγάλο βάρος δίδεται στην προσχολική και σχολική εκπαίδευση. Η μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού που είναι επιφορτισμένο με τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας (μάθημα μητρικής γλώσσας) εντάσσεται στην συγκεκριμένη πολιτική αφομοίωσης, η οποία χωρίς να έχει ως στόχο τα Ελληνόπουλα, (αλλά κυρίως τα παιδιά και τους νέους από μουσουλμανικές χώρες), έχει ως συνέπεια να μειώνεται διαρκώς το ποσοστό των Ελλήνων μαθητών που φοιτά στα εν μέρει υποβαθμισμένα τμήματα μητρικής γλώσσας.

    http://web.ana-mpa.gr/afieromata/omogeneia/hellenes_of_germany/edu.html


    Δηλαδη οι Γερμανοι προσπαθουν να κανουν το αντιθετο απο εμας. Αντι να προωθουν την πολυπολιτισμικοτητα, προσπαθουν να εκγερμανισουν οσους περισσοτερους μπορουν. Γι αυτο ακομη και τα ελληνικα σχολεια που υπαρχουν απο το 1970, ακομη δεν αντιμετωπιζονται ως ισοτιμα. Για να δινεται κινητρο να στελνουν τα παιδια τους στα γερμανικα σχολεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Στη Βρεταννια ειναι τοσοι Ελληνες και ειδικα Κυπριοι. Γιατι δεν πληρωνουν οι Αγγλοι τα ελληνικα σχολεια;+

    http://www.enostos.net/education/gkschools_uk.htm

    Ειναι πιο φτωχοι απο τους Ελληνες; Εχουν περισσοτερους μεταναστες και φοβουνται μην τυχον και δεν τους ενσωματωσουν τοσο καλα οσο οι Ελληνες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ''24 Ιανουαρίου 2010 1:01 μ.μ.
    Προβοκάτορας είσαι...''

    Θα σ'απογοητευσω αλλα δεν ειμαι ουτε προβοκατορας, ουτε πρακτορισκος, ουτε τεκτονας, ουτε συριζαραιος, ουτε δημοσιος υπαλληλος.


    ''ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ είπε...
    Έχω τινάξει ήδη τα παπούτσια μου...
    για σένα...''

    Οπως καποιος αλλος σου συνεστησε προσφατα βρες καμια γκομενα.

    ANTI-EAST

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Θα σ'απογοητευσω αλλα δεν ειμαι ουτε προβοκατορας, ουτε πρακτορισκος, ουτε τεκτονας, ουτε συριζαραιος, ουτε δημοσιος υπαλληλος.

    NAI MALAKAKOS EISAI,...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ANTI-EAST
    ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ μικρός....ΟΤΑΝ ΣΕ ΣΤΡΙΜΩΓΝΟΥΝ..ΒΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΕΥΕΣΑΙ...ΚΑΚΩΣ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΑΝΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αν αυτή η δασκάλη είναι με Δ τότε η Ελληνίδα δασκάλα στο Μ.Δαρείο με πόσα Δ πρέπει να γράφεται ; Δεν είδα όμως το Ελληνικό κράτος να την υποστηρίξει τόσο πολύ ...
    Αλλά ξέχασα εκεί προσπαθούσαμε να μάθουμε του ''ξένους'' τι σημαίνει Ελλάδα και Ελληνας και αυτό είναι κακό ενώ τώρα μαθαίνουμε πως να γινόμασατε μετανάστες στην Ελλάδα.
    Δεν είδα όλους όσους κόπτονται περί δημοκρατίας απο τους συσχολιαστές να είναι τόσο παθιασμένη σε αυτή τη περίπτωση.
    Το κακό είναι ότι μιλάμε για άλλες χώρες και τι κάνουν εγώ απλά θα πω.\
    Οτι και να κάνουν οι άλλες Ευρωπαικές χώρες δεν έχουν να αντιμετωπίσουν τα κάτωθι:
    1. Αλβανούς απο Βορρά να λένε περι Τσαμουριάς
    2. Τούρκους απο ανατολής να διεκδικούν Αιγαίο και Θράκη
    3.Σκοπιανούς ν λένε περί ΜΑκεδονίας
    4. Λαθροματανάστες σε ύψιστο βαθμό
    Μα τι λέτε μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τα πάντα όπως στο εξωτερικό ; Είναι δυνατόν να κρίνεται με δυο μέτρα και δύο σταθμά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. AFOU EXOUME NOMIMOPIOISI LATHREOUS STIN PLEIONOTITA TOUS ALVANOUS KI BEBEA PREPI NA MATHENOUN TIN MHTRIKH TOUS GLOSSA .PRONIA OMOS NA MIN LEITOURGOUN SXOLEIA ME PERISOTERO APO 10% ALODAPON MATHITON.KI BEBEA PREPI NA FRONTISOME STIN EPOMENI ANANEOSI TIS ADEIAS TOUS NA YPOGRAPSOUN DILOSI OTI DEN PROKITE NA ENGATASTATHOUN SE MEIONOTIKES PERIOXES .ELENXOS TON ISTORIKON BIBLION POU DIDASKONDE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ

    ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΤΕ ΑΛΛΗ ΠΗΓΗ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ;ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠ'ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΟΝΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΙΝ.GR;
    Η ΚΥΡΙΑ ΑΥΤΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΘΝΟΚΤΟΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΑΘΩΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΙΕΖΟΜΕΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΛΤΕΝΜΠΕΡΚ.
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΜΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ;
    ΚΙΝΗΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ;
    ΟΧΙ ΑΣΦΑΛΩΣ. ΚΙΝΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΚΑΘ΄ΥΠΟΔΕΙΞΙΝ ΤΩΝ ΠΑΤΡΟΝΩΝ ΤΗΣ.
    ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΕ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΠΟΙΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΡΙΤΣΟΥ ΚΑΙ ΣΚΟΡΠΟΥΣΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΕΙΧΕ ΑΛΛΗ ΓΝΩΜΗ.
    ΕΥΓΕ! ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΝΑ ΜΠΙΛΤΕΡΝΒΕΡΓΚ (ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΟΥΛΗ, ΒΕΒΑΙΩΣ, ΜΗΝ ΤΟΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΑΣ)ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΘΝΟΚΤΟΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!!
    ΕΤΣΙ, ΕΤΣΙ. ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΕΛΗΝΙΑΣΜΟ!!
    αλλα τι να πρωτοπει κανεις! Η ΣΟΦΙΣΤΙΑ ΚΑΙ Η ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μπήκα τυχαία εδώ και εντυπωσιάστηκα!

    Το να διδάσκεται ένας μετανάστης στη γλώσσα του είναι έγκλημα! Κάποιοι στεναχωρούνται έως θανάτου που αθωώθηκε η δασκάλα! 'Αλλοι θέτουν στην ουσία θέμα ελληνοαλβανικών συνόρων!

    Η Μεγάλη ιδέα επανέρχεται δρυμεία πλην ωχρή σαν βρυκόλακας, με το αίμα που κόστισε να φωνάζει τέλος πια στις επικίνδυνες φαντασιώσεις τις ενδεδυμένες με πατριωτικό περιτύλιγμα!

    Ο ρατσισμός δε θα μας βγάλει απ΄τα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου, τη φτώχεια και τη μετανάστευση.

    Και μεις μετανάστες είμαστε, σε έναν τόπο που τον λυμάνθηκαν και τον ξεζούμισαν και τώρα μας καλούν να ξαναπληρώσουμε τις ρεμούλες και την απληστεία τους. Εσάς σας φταίνε οι μετανάστες για αυτό; Έλληνες Ελληνότατοι κατήντησαν έτσι την Ελλάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.