8/1/10

Δεύτερη πρόκληση-αγνώστων-στο συλημένο τάφο του Τ. Παπαδόπουλου

Δεύτερη προκλητική ενέργεια έλαβε χώρα χθες στο μέρος που είχε ενταφιαστεί πρώην πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος. Συγκεκριμένα-όπως μετέδωσε το Ραδιοφωνικό Ιδυμα Κύπρου (ΡΙΚ)-άγνωστοι εισήλθαν εκ νέου στο νεκροταφείο, κατέβασαν την Ελληνική σημαία από τον ιστό που βρισκόταν πλησίον του τάφου, την έσκισαν και την πέταξαν.


Το συμβάν γνωστοποίησαν αστυνομικοί της προσωπικής φρουράς της οικογένειας του Τάσσου Παπαδόπουλου που βρέθηκαν στο χώρο για να ανάψουν το καντήλι που καίει προς τη μνήμη του.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι ο εν λόγω χώρος θεωρείτο αποκλεισμένος από τις διωκτικές αρχές λόγω της κλοπής εδώ και ένα μήνα της σορού του εκλιπόντος προέδρου της Κύπρου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Κύπρος: Κατέβασαν την ελληνική σημαία από τον τάφο του Τ. Παπαδόπουλου
Άγνωστοι κατέβασαν και πέταξαν την ελληνική σημαία από τον τάφο του τέως προέδρου της Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου.

Τη σημαία εντόπισαν πίσω από το περιτοίχισμα του κοιμητηρίου δύο αστυνομικοί της προσωπικής φρουράς της οικογένειας Τάσσου Παπαδόπουλου, οι οποίοι κάθε πρωί περιποιούνται τον τάφο και ανάβουν το καντήλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ η σημαία αφαιρέθηκε από τον ιστό. Το σχοινί που κρατούσε τη σημαία δεν εντοπίσθηκε.

Στη περιοχή του κοιμητηρίου, η οποία έχει αποκλεισθεί, διεξάγονται εξονυχιστικές έρευνες από άντρες της εγκληματολογικής υπηρεσίας του Αρχηγείου Αστυνομίας και τους ανακριτές, που εξετάζουν την υπόθεση της κλοπής, πριν από ένα μήνα, της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου.www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αγνωστοι κατέβασαν την ελληνική σημαία από τον τάφο του Τάσσου Παπαδόπουλου
Αγνωστοι κατέβασαν και πέταξαν την ελληνική σημαία, που κυμάτιζε μαζί με την κυπριακή, στον τάφο του τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου.

Τη σημαία εντόπισαν πίσω από το περιτοίχισμα του κοιμητηρίου δύο αστυνομικοί της προσωπικής φρουράς της οικογένειας του Τάσσου Παπαδόπουλου, οι οποίοι κάθε πρωί περιποιούνται τον τάφο και ανάβουν το καντήλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, η σημαία αφαιρέθηκε από τον ιστό. Το σχοινί που κρατούσε τη σημαία δεν εντοπίσθηκε.

Στη περιοχή του κοιμητηρίου, η οποία έχει αποκλεισθεί, διεξάγονται εξονυχιστικές έρευνες από άντρες της εγκληματολογικής υπηρεσίας του Αρχηγείου Αστυνομίας και τους ανακριτές, που εξετάζουν την υπόθεση της κλοπής, πριν από ένα μήνα, της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου.ΝΕΑ

56 σχόλια:

  1. ΜΑ ΚΑΛΑ, ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ;;ΕΛΕΟΣ!!...
    ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΕΝΑΣ ΑΤΤΙΛΑΣ 3...ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ''ΜΑΚΑΚΕΙΑ'' ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανασήκωσε την πλάτη
    κι απόσεισέ τους Πενταδάχτυλέ
    ανασήκωσε την πλάτη
    κι απόσχισέ τους
    Πενταδάχτυλέ μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ φίλε Σάββα έχω εδραία την πεποίθηση ότι τουλάχιστον τους τελευταίους μήνες κάποιοι εξωγενείς παράγοντες κυριολεκτικά οργιάζουν τις νύχτες στην Κυπριακή δημοκρατία. Τη μια με αναρτήσεις τουρκικών σημαιών σε γέφυρες, την άλλη με βεβήλωση του μνημείου της Μακεδονίτισσας και τώρα ο τάφος του προέδρου Παπαδόπουλου έχει την τιμητική του για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Ας τοποθετήσουν επιτέλους ορισμένες "λούφες" σε κομβικά σημεία μήπως και συλλάβουν κανένα Τούρκοαρουραίο. Τέτοια κοινωνική παραίτηση δεν έχω ξαναδεί, είναι εξοργιστικό.
    Απ'ότι διαισθάνομαι και ο κυρ Πέτρος δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα για διαφόρους λόγους...
    CIATICTINOC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aυτό το νέο περιστατικό δείχνει πως όσο οι κυπριακές αρχές ερευνούν το θέμα της αρπαγής της σωρού του τελευταίου εθνικού ηγέτη της Κύπρου, άλλο τόσο εγώ είμαι... εσκιμώος!

    Αυτοί έχουν καταντήσει χειρότεροι από εμάς, πραγματικοί έμπορες φραγκολεβαντίνοι που το μόνο που τους νοιάζει είναι τα ριάλια και δη τα εγγλέζικα!

    Έλεος πια ρε κουμπάροι!
    Ξεπεράσατε σε ΑΝΑΝισμό ακόμη κι εμάς τους "πουστοκαλαμαράδες" όπως μας λέτε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ πολιτικής τοποθέτησης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «Ο λαός που ξεχνάει την Ιστορία του, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει».

    Δεν πρόκειται να γράψω τίποτε άλλο προς τους Κυπρίους αδελφούς μας, παρά μόνον το εξής:

    Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος!

    Άντε γιατί μου φαίνεται θα κατέβει καμιά μεραρχία κατα'κεί για να καθαρίσει την κατάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε παιδιά με τα τουρκοσπέρματα θα ασχοληθείτε; Γιατί άμα αυτοί είναι Έλληνες,εγώ είμαι από τον Άρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτήν την Κύπρο καλούμαστε να προασπίσουμε ? Αυτόν τον αποχαυνωμένο λαό που πιστεύει μόνο στη μίζα, την κονόμα και την καλοπέραση ?
    Ποτέ δεν μπορείς να βοηθήσεις κάποιον που δεν θέλει να βοηθήσει καταρχήν ο ίδιος τον εαυτό του.
    Κάποια στιγμή οι Κύπριοι πρέπει να πάψουν να πετούν με τα φτερά της Ελλάδας.Τους βάλαμε στην Ευρωπαική Ένωση, τους έχουμε δώσει ένα σωρό προνόμια (π.χ.ελεύθερη είσοδο στα Ελληνικά πανεπιστήμια), τους καλύπτουμε (στο βαθμό του εφικτού) στρατιωτικά και πολιτικά (ειδάλλως ο Αττίλας θα έπινε καφέ στη Λεμεσό σε μισή ώρα) και οι ίδιοι οι Κύπριοι ασχολούνται μόνο με το παράνομο στοίχημα, τις μπίζνες τους, τα πολυτελή αυτοκίνητά τους και τα ταξίδια αναψυχής.
    Εαν δεν έχουν ικανές αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις να προασπίσουν τα πάτρια εδάφη τους ας ξαναγίνουν βρετανική αποικία ή ας ζητήσουν να προσαρτηστούν στην Ελλάδα.Αν δεν μπορείτε να συντηρήσετε ένα ανεξάρτητο "μαγαζί", καλύτερα κλείστε το ώστε να πάψετε να ντροπιάζετε τον Ελληνισμό στο σύνολό του.
    Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΔΕΝ ΔΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΚΤΙΕΤΑΙ ΜΕ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΘΥΣΙΕΣ....

    Ένας απογοητευμένος Ελλαδίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Των οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς άδομεν".Δυστυχώς αυτο το ρητό αντιπροσωπευει ΠΛΗΡΩΣ τους Κύπριους απο την 20η Ιουλίου του 1974 μεχρι σήμερα.Πιθανόν το ίδιο να συνέβαινε και πριν απο την συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλα οταν μετα απο την εισβολή και κατοχη του 38% του εδαφους της πατριδας τους, τους βλεπουμε να κανουν "business",αντι να "ανασκουμπωθούν" για να βρουν τροπους να πεταξουν τον εισβολέα στην θάλασσα, σημαινει οτι "κατι σαπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας".ΓΕΜΙΣΕ Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΠΟ "offshore" ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.Διότι μονο με το ανταρτικο ξεκουμπίζεται ενας εισβολέας.Και αν δεν ξεκουμπιστει, θα "ματώνει" συνεχώς ,όπως "ματώνουν" οι κωλοαμερικάνοι στο Αφγανιστάν.Θα συνέβαινε κατι παρόμοιο στην Κρήτη(δεν υπήρχε βεβαια περιπτωση να αφηναν οι Κρητικοί τους Τουρκους να πατήσουν το ποδι τους στην Κρήτη, αλλα μιλαμε υποθετικά) και δεν θα ειχαμε ανταρτικο απο την επόμενη κιολας ημερα;Και στο σημειο αυτο εγκειται η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στους Κύπριους και στους Κρήτες.Φαινεται οτι τα πολλα χρονια Αγγλοκρατίας τους εκαναν υπερ το δεον μαλθακούς.Συγγνωμη που ισως καποιοι στενοχωρηθούν με τις παρατηρησεις μου, αλλα ειναι προϊον "ιερας αγανακτήσεως".


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εμφανέστατο είναι το συμπέρασμα ότι δεν είσαι Έλληνας στην ψυχή αλλά Ελληνόφωνος, από τον χυδαίο και ανώριμο τρόπο έκφρασης των προσβλητικών σχολίων σου.

    Με τέτοιους υπερέλληνες σαν εσένα δεν χρειάζεται να χάσουμε τίποτα μιας και θα έχουν δωθεί εκ των προτέρων απο ομοίους σου, όπως και έγινε...


    Η Κύπρος αντιστέκεται στις μεθοδεύσεις των ξένων και δεν μιλώ για τον πολιτικό κόσμο αλλά για τον λαό που τον σφυγομετρούν ανηλεώς και ασύστολα οι διάφοροι.. Φαίνεται όμως δεν είναι αρεστά τα ευρήματα του και προσπαθούν ασταμάτητα να του κάψουν το φρόνημα του...

    και αυτοί τα ίδια λένε δεν είναι Ελληνες... αντιστέκοντε σαν αυτούς


    Τ.Παπαδόπουλε σε ευχαριστούμε και δεν πτωούμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά τέτοια ξεφτιλίκια?????Και εμείς έχουμε ξεφτιλιστεί άπειρες φορές αλλά εκει κάτω το παρακάνανε λίγο..!!!ολόκληρο πρόεδρο τους κλέψανε και δεν βάλαν κανέναν να φυλάει???ή μήπως βλέπαν Ολυμπιακό-Αεκ τα τζιμάνια?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. …………οι οποίοι κάθε πρωί περιποιούνται τον τάφο και ανάβουν το καντήλι………

    Το πήραμε το μήνυμα! Καθήκον των αστυνομικών τα ψώνια και το ανάμα του καντηλιού ! Στο δικό μας πεντάγωνο ευρωπαϊκή επιτροπή ξεσκονίζει απόρρητα(πια απόρρητα ?)έγγραφα, η Ελληνική μας κληρονομιά στα χέρια πρακτόρων (Μ.Κ.Ο) τελικά εκεί που κρεμούσαμε τ’αρματα, κρεμούν οι γύφτοι τα νταούλια! Εύχομαι η Νέμεσις να είναι αμείλικτη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Ανώνυμος
    Αυτά τα λέτε μεταξύ σας έτσι για να έχετε κάτι να πείτε; Άδικα πήγε ο μπάρμπας μου στη Κύπρο το 74...Πήγε Κύπρο για να σώσει κόπρους...
    Τουρκοσπορες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προς Kostakoutas
    Ρε κατευθείαν απόγονε του Λεωνίδα δεν κρατάς τα περί σπόρων και άλλων τινών για το μάθημα της φυσικής ιστορίας μη σε πάρει και σε σηκώσει???????
    Όχι τίποτε άλλο, αλλά αφού θέλει και ο skal, εφόσον εγκρίνει τέτοια σχόλια, μπορώ να συνεισφέρω και εγώ στο να "ανέβει" το επίπεδο του forum και άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ Σάββα, μην επιτρέπεις να υβρίζονται Συνέλληνες (ανεξαρτήτως πολιτικής πρέλευσης και του εαν κατοικούν στην Ελλάδα, στην Κύπρο ή οπουδήποτε αλλού. Και γω είμαι αγανακτισμένος, αλλά να βριζόμαστε αναμεταξύ μας με ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς, καταντά κωμικοτραγικό).Ο παροιμιώδης εφησυχασμός των Κυπρίων θα μόνο τερματιστεί με πράξεις και όχι με διαδικτυακές ύβρεις.
    Δυστυχώς παρατηρώ ότι και το παρόν ιστολόγιο έχει περιπέσει εδώ και καιρό στην παγίδα της πολιτικής διαμάχης Δεξιά/Αριστερά και συνεχώς προβάλλει τα κείμενα της Σημερινής (αλήθεια θα δούμε και κανένα κείμενο π.χ. της Χαραυγής?) και λοιπών δεξιών εντύπων του Νησιού, τα οποία βρίσκονται υπό τον έλεγχο ατόμων που έχουν οικονομικά συμφέροντα από την μη επίλυση του Κυπριακού, στο όνομα ενός ανέξοδου λαικιστικού και απλά λεκτικού πατριωτισμού.Το πραγματικό πρόβλημα της Κύπρου είναι ότι ορισμένες οικονομικές ολιγαρχίες (μεταξύ αυτών και η Κυπριακή Εκκλησία) δεν θέλουν την επανένωση για να συνεχίσουν την μονοπωλιακή εκμετάλλευση των ελευθέρων περιοχών.Οι δήθεν δεξιοί της Κύπρου είναι οι πρώτοι που φροντίζουν να "λουφάρουν" στο Στρατό, και σχεδόν ουδείς Ελληνοκύπριος ασχολείται με τα της άμυνας του νησιού.Οι ίδιοι ομολογούν ότι ο Στρατός τους έχει απλά ρόλο παρατηρητή και ότι η δύναμη του ΟΗΕ αποτελεί εγγύηση για την μη περαιτέρω επέλαση του Αττίλα.
    Δυστυχώς, σε καμία κοινωνία με γεμάτο στομάχι, κανείς δεν είναι διατεθειμένος να θυσιάσει την καλοπέρασή του.Τώρα εαν κάποιοι ικανοποιούνται με τον να βρίζουν τον εκάστοτε ηγέτη...τι να πω.Εσείς με τέτοιο στρατό και αστυνομία υπό τις διαταγάς σας, πόσο περισσότερο σκληρή γραμμή θα ακολουθούσατε στις διαπραγματεύσεις ? Όταν ο προπονητής κοιτάζει στον πάγκο του και βλέπει το χάος, τότε (θέλοντας και μη) διατάσσει άμυνα...Αυτοί οι Συνέλληνες εκεί κάτω στην Κύπρο δεν έχουν χάσει απλά τη μπάλα, αλλά και το ίδιο το γήπεδο.
    Όποιος διαφωνεί, ας πάει να φυλάει ο ίδιος σκοπιά στον τάφο του Τ.Παπαδόπουλου.Οι κουμπάροι είναι πολυάσχολοι, και τα ριάλια είναι πολλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ες Γην Εναλιαν Κυπρον8 Ιανουαρίου 2010 στις 5:33 μ.μ.

    Μας κατηγορειτε για κοινωνικη αποχαυνωση, μας βριζετε ως τουρκοσπορους,οτι εχουμε αφελληνιστει, οτι μας αξιζει ενας αττιλας 3 (!!!!!!!!!!!!!!!), για μιζες και καλοπεραση....

    Λες και στην Ελλαδα η κατασταση ειναι ονειρικη... Με τους "αντιεξουσιαστες" να καινε την Σημαια οποτε θελουν, τους μεταναστες να οργιαζουν, τους κατασκοπους να κοβουν τσαρκες, τον στρατο να εχει περιελθει σε αθλια κατασταση, τις μιζες να δινουν και να περνουν, να εκλεγετε συνεχως τα 2 μεγαλα κομματα που σας απομυζουν, να χειροκροτατε ηγετισκους που ξεπουλουν εθνικα συμφεροντα χωρις να νοιαστει κανεις νεο-Ελληνας............

    Καταλαβετε αδελφια μου πως οσο σκαρτη ειναι ο δικος μας κοινωνικος ιστος ειναι και ο δικος σας. Απο το ιδιο καρκινομα νοσει ο Ελληνισμος της Μητροπολης και ο Ελληνισμος της Κυπρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ζητώ συγνώμη από τους υβριζόμενους και από τους φίλους που ενοχλήθηκαν.
    Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε το επίπεδο ψηλά.

    φιλικά προς όλους

    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κύριε Κοστακούτα, με κατηγορείς ότι είμαι τουρκόσπορος, διότι, την ώρα που εγώ κοιμόμουν και δεν μπορούσα να αντιδράσω, κάποιοι ανθέλληνες έκλεψαν την σορό του Παπαδόπουλου. Εσύ ο υπερέλληνας τον Δεκέμβριο του 2008, είχες μια εβδομάδα στην διάθεσή σου και ήξερες πολυ καλά τι συνέβαινε στην Αθήνα. Γιατί δεν πήρες ένα όπλο και να καθαρίσεις έστω και έναν κοπρίτη από αυτούς που έκαιγαν σημαίες και έπτρατταν τα αίσχιστα;

    Και, έτσι για να γνωρίζουμε, εσένα από πού είναι η καταγωγή σου; Και τι γνώμη έχεις για τους Ποντίους ή τους Μικρασιάτες;

    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    Υ.Γ. Αγαπητέ κ. Καλεντερίδη, δεν ξέρω κατά πόσον διατηρείται υψηλά το επίπεδο της συζητήσεως όταν ανεχόμαστε τέτοιους υψηλούς συσχετισμούς, π.χ. "Κάποιοι έκλεψαν την σορό του Παπαδόπουλου, άρα οι Κύπριοι είναι τουρκόσποροι" και "Κανένας δεν έχει κλέψει την σορό του Ανδρέα, άρα εγώ είμαι σωστός Έλληνας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. <>.

    Κάτι τέτοια δεν λενε και οι διάφοροι προοδευτικοί-δημοκρατικοί;

    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. "Καταλαβετε αδελφια μου πως οσο σκαρτη ειναι ο δικος μας κοινωνικος ιστος ειναι και ο δικος σας. Απο το ιδιο καρκινομα νοσει ο Ελληνισμος της Μητροπολης και ο Ελληνισμος της Κυπρου"


    Σαφως και ειναι ετσι, αλλα ρε παιδια εγω προσωπικά δεν θα κοιμόμουν ήσυχος τα βραδια(για την ακρίβεια δεν θα κοιμομουν καθόλου)αν το 38% του εδαφους της πατριδας μου βρισκοταν υπο κατοχη!Ποσο μαλλον να εχω την διαθεση να κανω "business" και να μετατρεπω την χωρα μου στο μεγαλύτερο "πλυντήριο" μαυρου χρηματος όπως ειναι αυτην την στιγμή η Κύπρος!Και ναι μεν αυτο εγινε μετα απο πολιτικη αποφαση που παρθηκε απο τις διαφορες Κυπριακες κυβερνήσεις(τα μελη των οποιων συναγωνίζονται στην φαυλότητα τους δικους μας τους ντενεκέδες τους ξεγάνωτους),αλλα το δεχτηκε προθυμα και ο Κυπριακός λαός διοτι το χρημα ειναι πολύ και "γλυκό". Αποτελεσμα, το κατα κεφαλην εισόδημα των Κυπρίων εκτινάχτηκε στα ύψη, αλλα το νησί έμεινε ξεβρακωτο απο οπλικά συστήματα!Που σημαινει οτι ο νεο-Κύπριος πανω απο όλα βαζει την καλοπεραση του!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @Ανώνυμος
    Μακάρι να συνέβαινε κάθε μέρα οτι συνέβη πέρυσι...Σημαίες δεν κάηκαν,αυτοί όμως που έπρεπε να πάρουν ένα μηνυματάκι το πήραν,μην συγκρίνεις λοιπόν εξ ιδιον τα αλλότρια,θα μπορούσα να πω πολλά αλλά επειδή δεν θέλω να έχετε καρδιοπάθιες εκεί πέρα στη Κύπρο και σεβόμενος τον κύριο Καλεντερίδη,το σταματάω εδώ.
    Μιλώ γνωρίζοντας και όχι κλανοντας.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Για όποιους κατηγορούν τους Κύπριους ότι "κοιμούνται" ενώ το 38% του νησιού είναι υπό τουρκική κατοχή, να τους θυμίσω ότι αυτή τη στιγμή το 30% του πληθυσμού της Ελλάδας είναι αλλοδαποί με καθόλου φιλικές προθέσεις για τη χώρα, οι Τούρκοι οργιάζουν σε Αιγαίο και Θράκη και έχει φτάσει να θεωρείται ντροπή η ανέγερση της Ελληνικής σημαίας στην Ελλάδα. Και παρόλα αυτά εμείς οι Ελλαδίτες κοιμόμαστε μακάριοι...

    Φ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κύριε Κοστακούτα, από αυτά που γράφεις, δείχνεις το τι άνθρωπος είσαι αλλά και το πόσο ξέρεις τι σου γίνεται. Πάντως, δεν απήντησες ούτε από που κατάγεσαι, ούτε τι γνώμη έχεις για τους Ποντίους και τους Μικρασιάτες. Καλόν θα ήτο, επίσης, να μας γράψεις και πού κατοικείς. Αν ξέρεις και κάτι άλλο για την Κύπρο ή για τους Έλληνες της Κύπρου, το οποίον εμείς δεν γνωρίζουμε, γράψε το. Ποιος σου είπε ότι το κακό δεν πρέπει να ξεσκεπάζεται;

    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αραγε ποσο ευτυχισμενοι θα νιωθουν ...οι αλλοι....που διαβαζουν αυτα τα σχολια μισους μεταξυ Ελληνων?
    Πραγματι εχει αρχισει και αποδιδει η αποπειρα διχασμου με την κλοπη της σορου του Τασσου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Eς Γην Εναλιαν Κυπρον8 Ιανουαρίου 2010 στις 9:17 μ.μ.

    Δημιουργησαμε ενα κρατος οικονομικα ευροστο μετα την τουρκικη εισβολη του 1974.
    Καταφεραμε να σταθουμε στα ποδια μας σαν ανεξαρτητη κρατικη οντοτητα με την βοηθεια της Ελληνικης Δημοκρατιας.
    Αν υπαρχει κατι σημερα που μας κρατα ζωντανους στο Νησι ειναι η οικονομικη μας αναπτυξη και το γεγονος οτι γιναμε οπως ειπε καποιος φιλος πιο πανω "πλυντηριο".

    Οταν η Ελλαδα η ιδια, εχει χασει προ πολλου την μπαλα και εφ'οσων για να μπορεσει ο Ελληνισμος να επανελθει σε σωστη τροχια πρεπει να συντονιστει Αθηνα & Λευκωσια σε κοινη στραγικη, πως μας κατηγορατε συνεχως ενω βρισκομαστε και οι δυο στην ιδια ακριβως θεση;

    Εμας με το 37% του εδαφους μας κατεχομενο απο τον τουρκικο στρατο και το Ελληνικο Μητροπολιτικο εδαφος να απειλειτε νυχθημερων απο τον ιδιο στρατο που τα χερια του απλωθηκαν στην Κυπρο το 1974;

    ΕΦ'ΟΣΩΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ακολουθουν διαφορετικες στρατηγικες (ο Θεος να τις κανει) τοτε ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ θα υποφερουν.

    Οποτε αγαπητοι Απογονοι του Λεωνιδα και των αλλων πολλων Αριων αφηστε στην ακρη τα περι "τουρκοσπορων" και κοιταξτε τα δικα σας χαλια οπως κοιταμε εμεις τα δικα μας. . .

    Αγαπητε Μινο

    Οταν περαν του 50% του Πληθυσμου εμενε σε προχειρα σε σκηνες και τσαντιρια για χρονια ολοκληρα μετα την εισβολη τι επρεπε να γινει;
    Να μεινουνε εκει και να μας δενουν με εκρηκτικα οπως κανουν οι παλαιστινιοι;
    Δυστυχως η ευτυχως καταφεραμε μεσα απο τη στακτη του πολεμου να ξανασταθουμε στα ποδια.
    Και ΛΥΠΑΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ που μηδενιζεις αυτοματα την Κυπριακη Αμυνα η οποια περιηλθε εις αχρηστιαν προσφατως. Μεχρι και το 1996 η Εθνικη Φρουρα ηταν ενα αρτια εξοπλισμενο αμυντικο σχημα ικανο τουλαχιστο να κρατησει τις θεσεις Αμυνας οπως οριζουν οι σχετικες οδηγιες του ΓΕΕΘΑ.
    Μετα το 1996 αρχισε να καταρρεει με αποκορυφωμα την τελευταια 5ετια Κληριδη, την 5ετια Τασσου Παπαδοπουλου και εσχατως την τρισαθλια διακυβερνηση Χριστοφια.
    Οποτε...
    Μην τα βλεπεις ολα ασπρο/Μαυρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αυτό το "εσείς" και "εμείς" δεν μου αρέσει. Όλοι, πάνω κάτω, τα ίδια χάλια είμαστε και τους ίδιους ηγέτες που μας αξίζουν έχουμε. Φωτεινές εξαιρέσεις φιλοπατρίδων και αγνών αγωνιζομένων ανθρώπων - όπως ο κ. Καλεντερίδης- υπέρχουν και στην Κύπρο και στην Ελλάδα. το πρόβλημα είναι ότι είναι ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ και δεν βρίσκονται σε θέσεις-κλειδιά. Ο Θεός να φυλάει την Ελλάδα, την Κύπρο και τους ΄΄οπου γης Έλληνες. Αλλιώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ....Εκατοντάδες Κύπριοι στην Ελληνική Επανάσταση
    Το αίμα των Ελλήνων Κυπρίων, όμως, δεν χύθηκε μόνο με τις σφαγές και τους απαγχονισμούς των Τούρκων, οι οποίοι επεδίωκαν να καταπνίξουν την εξέγερση στο νησί, αλλά έρρεε άφθονο και στα πεδία των μαχών. Στο Μεσολόγγι σκοτώθηκαν πολλοί Κύπριοι, στη μάχη των Αθηνών το 1827 αναφέρονται 130 πεσόντες Κύπριοι.
    Εξάλλου, όπως αναφέρει στο βιβλίο του ο Γιάννης Σπανός, στην Εθνική Βιβλιοθήκη υπάρχουν στοιχεία αγωνιστών, ενώ γίνεται λόγος περί 580 Κυπρίων που πολέμησαν στην Ελλάδα από το 1821 μέχρι το 1829.
    Κύπριοι εθελοντές, επίσης, συγκρότησαν τη Φάλαγγα των Κυπρίων υπό τον στρατηγό Χατζηπέτρο και πολέμησαν με πρωτοφανή ηρωισμό. Μέλος της Φάλαγγας αυτής ήταν και ο μοναχός Ιωαννίκιος, αρχηγός της εξέγερσης του 1833 στον Άγιο Ηλία Καρπασίας, ο οποίος ανασκολοπήθηκε (παλουκώθηκε) από τους Τούρκους.
    Η Φάλαγγα ανασυγκροτήθηκε το 1853, όταν ο βασιλιάς Όθων κήρυξε τον αγώνα για τη Μεγάλη Ιδέα. Τότε, 500 Κύπριοι έσπευσαν στην Ελλάδα και με αρχηγό τον Χατζηπέτρο πολέμησαν γενναία στη Θεσσαλία. Κύπριοι έσπευσαν, επίσης, στην επανάσταση της Κρήτης το 1866.
    Στον πόλεμο του 1897, οι Κύπριοι εθελοντές ανήλθαν στις 7.000, με αποτέλεσμα και κατά τη συγκριτική πληθυσμιακή αναλογία να είναι περισσότεροι από οποιοδήποτε άλλο μέρος του Ελληνισμού.
    «Κρίνω ιστορική υποχρέωση να παρατηρήσω», αναφέρει ο Γιάννης Σπανός στο εξαιρετικής σπουδαιότητας βιβλίο του, «ότι η συμμετοχή των Κυπρίων στους εθνικούς αγώνες απετέλεσε θέμα τιμής και παράδοσης που συνεχίστηκε στον Μακεδονικό Αγώνα, στους Βαλκανικούς Πολέμους, στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, στη Μικρασιατική Εκστρατεία, στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο».

    .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Οἱ παραπάνω ποὺ χλευάζουν τοὺς Κύπριους ἄμα ἀκουστεῖ μιὰ ντουφεκιὰ θὰ τρέχουνε νὰ κρυφτοῦν

    μὲ τὸν ἴδιο τρόπο χλεύαζαν τὸν Αὐξεντίου οἱ ἐθνικόφρονες ὄταν πῆγε στὸν ΕΣ

    ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΗΣΩ ΠΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΑΝΕ ΣΤΡΑΤΟ 25 ΜΗΝΕΣ ΣΤΑ 18 ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΘΗΤΕΙΑ. ΝΑ ΘΥΜΗΣΩ ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ 74 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΟΛΟΙ ΗΤΑΝ ΚΥΠΡΙΟΙ. ΝΑ ΘΥΜΗΣΩ ΠΩΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 96 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΥΡΝΟΥΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΛΕΥΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΟΥΜΕ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΑ. ΝΑ ΘΥΜΗΣΩ ΠΩΣ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΗΤΑΝ ΚΥΠΡΙΟΣ. ΝΑ ΘΥΜΗΣΩ ΠΩΣ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΒΑΣΗ ΤΟΣΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΛΑΜΝΙ. ...ΝΑ ΘΥΜΗΣΩ ΠΩΣ Ο ΤΑΣΣΟΣ ΗΤΑΝ ΚΥΠΡΙΟΣ...

    οἱ παραπάνω ἐθνικόφρονες δὲν εἶναι Ἕλληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. οἱ ἐθνικόφρονες τῶν Ἀθηνῶν θέλουνε αὐτοὶ νὰ εἶναι στὰ πλούσια σπίτια(ἀρχιπλουτοκράτης->καρατζαφέρης) τους καὶ νὰ πουλούνε τσάμπα μαγκιὰ ἀπὸ τὸ @ καὶ οἱ ΑΛΛΟΙ κάτω(προσέξτε τὸν διαχωρισμό ΕΜΕΙΣ καὶ ΑΥΤΟΙ) νὰ εἶναι ζωσμένοι 35 χρόνια με φυσεκλίκια ὄπως οἱ κούρδοι καὶ να σφαγιάζονται καθημερινά σὲ κατάσταση ἰθαγενοῦς γιὰ νὰ ὑπερασπίζονται τὴν ἐθνικοφροσύνη τῶν κουραμπιέδων τῶν Ἀθηνών.
    Θέλανε νὰ τοὺς δούνε σὲ κατάσταση ΚοΝΓΚΟ γιὰ νὰ ἰκανοποιηθοῦν οἱ κύριοι. νὰ εἶναι μες στὴν φτώχεια καὶ νὰ ζητάνε ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ, ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ, ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ ἀπὸ τὴν ἀθήνα. Καὶ αὐτοὶ να δείχνουν τὴν μεγαλοψυχία τοὺς πετώντας κανένα ἀποφάι(ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ,...ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ) στοὺς πεινασμένους δυστυχεῖς ἰθαγενεῖς τῆς Κύπρου ποὺ δὲν ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΟΙ ΔΕΙΛΟΙ ΚΑΙ ΑΓΓΛΟΣΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝΕ ΑΥΤΟΙ 500.000 ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ(ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ) 60.000.000 ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΛΟΝΔΙΝΟ ΚΑΙ ΟΥΑΣΙΚΤΟΝ.

    ΤΟΥΣ ΠΟΝΑΕΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΝΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝΕ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΤΟΥΣ. ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΠΟΝΑΕΙ ΟΤΑΝ ΠΑΝΕ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΝΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΛΕΝΕ...Ε ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΤΙ ΒΓΑΖΟΥΝ..ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ...

    ΠΟΝΑΕΙ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΟΥΝ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΟΠΩΣ ΠΟΝΟΥΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΥΡΙΕ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ ΣΕΒΟΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΣΑΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κύπριοι...Μπλα μπλα μπλα μπλα...30% κατεχόμενο μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα,η πατρίδα δεν μας αγαπά μπλα μπλα μπλα μπλα,
    Μην ακούτε τόσο Πλούταρχο ή τον αντίστοιχο της Τουρκίας,άμα θέλατε την Ελλάδα και τους Έλληνες, τα σύνορα σας θα ήταν στη Θράκη,όλα τα άλλα είναι μπλα μπλα μπλα,
    Μπλαμπλακες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Bingo!

    Έκανε μιά προβοκάτσια κάποιος υπάλληλος (employee στα αγγλικά) και η φιλοτιμία των Ελλήνων εξαντλείται στο να βρίζουν οι μισοί τους άλλους μισούς. Γι' αυτό μας τα κάνουν αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αν ακόμα και στο ινφογνομων του Σάββα Καλεντερίδη και μπροστά σε μια πρόδηλα εχθρική ενέργεια, ευαισθητοποιημένοι προφανώς ΕΛΛΗΝΕΣ δεν μπορούν να σχολιάσουν ακόμα και ηλεκτρονικά χωρίς να αλληλοκατηγορηθούν, να αλληλοβριστούν και να ΧΩΡΙΣΤΟΥΝ τα πράγματα είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ.......

    http://toaftonoito.blogspot.com/2010/01/blog-post_9610.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. λλ,
    συμφωνώ μαζί σου, αν αλλάξεις το ¨Ελληνες με Ελλαδίτες στις αναρτήσεις σου.
    Αν όχι......κάπου έχεις λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Άσε τώρα και εσύ τα παραμύθια Γη Κύπρον Ενάλια!
    Εμείς οι "πουστοκαλαμαράδες" όπως μας λέτε, δεν είμαστε τόσο αφελείς όπως νομίζετε.

    Το εύρωστο οικονομικά κράτος μετά το 1974 το δημιουργήσατε χάρις στα δάνεια που αφειδώς χορηγούσαν οι αγγλικές τράπεζες και μόνο δευτερευόντως στην ελληνική βοήθεια.

    Stability through development λέγεται αυτή η νεοαποικιακή τακτική που επιχειρούν οι αμερικανοί να εφαρμόσουν στο Ιράκ και το Αφγανιστάν αλλά οι "ιθαγενείς" δεν το καταλαβαίνουν και πολεμούν -σε αντίθεση με εσάς που μόλις είδατε τα ρεάλια, ξεχάσατε ακόμη και τη σημαία των Τούρκων πάνω στον Πενταδάκτυλο που τη θωρείτε κάθε μέρα μόλις ξημερώσει.

    Νομίζεις πως δεν ξέρουμε ότι όλοι οι μεγιστάνες σας είναι χρεωμένοι ως το λαιμό;;;

    Χειροπόδαρα σας έχουν δεμένους με τα χρέη σας οι Εγγλέζοι για τους οποίους μιλιά δεν βγάζετε ότι κατέχουν το 5% του εδάφους της νήσου.

    Κι αυτά τα χρέη ΔΕΝ σβήνουν εύκολα, όσες παράκτιες κι αν "φιλοξενήσετε", όσο μαύρο ρωσικό χρήμα κι αν ξεπλύνετε.

    Δανεισμένη είναι η οικονομική ευρωστία σας κι αν σηκώσετε πολύ το κεφάλι θα σας την πάρουν κι εσείς επειδή το ξέρετε, σκύβετε ακόμη πιο πολύ...

    Τα γραμμάτια της υποτέλειας σας στο Λονδίνο είναι βαριά κι ασήκωτα και αυτό φαίνεται από το πού (με εξαίρεση τον Τάσο) παίρνει τη γραμμή για το Κυπριακό ο εκάστοτε πρόεδρος σας.

    Σε τελική ανάλυση, οδηγείτε αγγλιστί, πορεύεστε αγγλιστί και πολιτεύεστε αγγλιστί αφού ήδη ΠΟΛΛΟΙ από σας έχετε ασπασθεί τις θεωρίες των νεοκυπρίων ότι είστε ένα "κατά τύχη ελληνόφωνο" φραγκολεβαντίνικο φυλετικό ανακάτεμα και ΠΟΛΛΟΙ από σας θίγονται όταν εμείς οι "πουστοκαλαμαράδες" σας ονομάζουμε "συνέλληνες".
    Ως κι υπουργούς έχετε που τα λένε αυτά.
    Τουλάχιστον στα καθ'ημάς, η Δραγώνα δεν είναι -ακόμα- υπουργός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Και κάτι τελευταίο:
    Όσο κι αν δεν το θέλουν οι καλόπιστοι (ή αφελείς) πατριώτες εδώ ή στην Κύπρο, οι ελλαδίτες και οι κύπριοι είμαστε ΒΑΘΥΤΑΤΑ συναισθηματικά απομακρυσμένοι.

    Δεν είναι μόνο οι πικρίες της ιστορίας ή του σήμερα με την εκεί χλιδή και την εδώ πείνα.

    Αντικειμενικά, όταν ένα έθνος χωρίζεται σε δύο κράτη, σταδιακά επέρχεται με ή χωρίς τη βοήθεια άλλων εξωτερικών δυνάμεων ή παραγόντων, μία ιδιότυπη εθνογένεση: τα δύο κράτη γίνονται δύο έθνη.

    Το έχουμε ξαναδει αυτό το "έργο" στην περίπτωση των Γερμανών και των Αυστρογερμανών, των Κινέζων και Ταιβανέζων, Σέρβων και Μαυροβουνίων, Νορβηγών και Ισλανδών, Ελβετών και λοιπών γειτονων κτλ.

    Η μόνη λύση για να διασωθεί ό,τι έχει απομείνει από την ελληνικότητα της Κύπρου και του πληθυσμού της, είναι η εδαφική ενσωμάτωση στη μητρόπολη.

    Οποιαδήποτε άλλη διπλωματική στόχευση είναι χαμένος κόπος ή πρόσχημα για να παραδοθεί κι ο νότος στους Τούρκους ή τους Εγγλέζους.

    Επειδή κύριοι Κύπριοι, δεν μπορείτε εσείς από τους πλούσιους καναπέδες σας να το παίζετε "κύπριοι όχι έλληνες που θέλουν να επανενωθούν με τα τουρκοκυπριακά αδέλφια τους" και να έχετε την απαίτηση ο κυρ Μήτσος από τα Τρίκαλα να εξακολουθεί να νοιάζεται για την ασφάλεια του Κυπριακού Ελληνισμού σε πείσμα της γνωστής ρήσης του "εθνάρχη" Κων/νου Καραμανλή του Πρεσβύτερου ότι "η Κύπρος κείται μακράν"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Over two thirds of the Greek Cypriot spend (€6,823,609) in the north and Antalya, on the southern coast of Turkey, was on entertainment (€3,734,680) and hotels (€1204693). JCC does not subdivide the categories, although it is fair to assume much of the entertainment spending is in casinos, which are illegal in the south of the island.
    After gambling and hotels, motoring is the next largest category, with just over €500,000 spent, followed by "Other" retailers (€385,120) and Airlines (€347,185). The figures show that the north is becoming a popular route for Greek Cypriots flying to Turkish mainland, as there are no direct flights between the government controlled areas and Turkey.


    http://www.cyprus-mail.com/turkish-cypriot/turkish-cypriots-spent-17m-credit-cards-south-island-2009/20100108

    Αχ..δυστυχώς η πλειοψηφία τον Ελλήνων δεν ξέρει από που τους βαραίνει..
    Εδώ η τούρκοι μας απειλούνε καθημερινά και ορισμένοι Ελληναράδες πετάνε μέσο του παρανομου αεροδρομίου από τα κατεχόμενα στην Τουρκια για διασκέδαση!!!
    Αν είναι δυνατόν!!
    Τόσο, μα τόσο παλαβομάρα και ατομισμός;;;
    Ήμαρτον!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Φίλοι του ιστολογίου
    αντιλαμβάνομαι ότι οι περισσότεροι οργιζόμαστε για το γεγονός ότι το κυπριακό κράτος δεν προστατεύει το λείψανο και τη μνήμη του Τάσσου και εξ αυτής της αφορμής, ορισμένοι, επιτίθενται άδικα και υβριστικά εναντίον των Κυπρίων.
    Πέρα από το βάσιμο ή όχι των κατηγοριών που εκτοξεύονται, έχουμε δικαίωμα εμείς οι Ελλαδίτες να κατηγορούμε το κυπριακό κράτος για ανοργανωσιά και τους Κυπρίους για έλλειψη πατριωτισμού;
    Δεν κοιτάμε τα χάλια μας λέω γω;
    Οι Κύπριοι, ακόμα και εκείνοι που δεν μας αγαπούν εμάς τους Ελλαδίτες και μας χαρακτηρίζουν βρωμοκαλαμαράδες, έχουν ανάγκη της αγάπης μας και όχι τέτοιας υβριστικής συμπεριφοράς.
    Έχω γυρίσει στα χωριά της Κύπρου και έχω βρει εκεί ριζωμένη βαθειά την ίδια την Ελλάδα.
    Γι' αυτό αξίζει της αγάπης μας η Κύπρος και οι Κύπριοι.

    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ...ρωμεικος καυγας...τουρκικος χαλβας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Einai epieikos ilithio gia tous Ellines na vrizoun tous Kuprious (kai to antistrofo).Auto pou sinevi stin Kirpo den itan euxaristo alla oute kai emies eimaste akrivos apsegadiastoi.Autoi pou vrizoun exoun apage skeftei oti etsi ekpiretoun tous exthrous mas? (Tourkous)Psichraimia kurioi!
    Zito i Ellada kai i Kypros
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. El karnicero Rojo, το πόσο αγαπάς την Ελλάδα (για να μην πω πόσο Έλληνας είσαι), φαίνεται από το όνομα που χρησιμοποιείς. Εξ όνυχος τον λέοντα! Κατά τα άλλα, οι αναλυσεις σου είναι επιπέδου Τρίτης Δημοτικού. Πάντως, σύμφωνα με την λογική σου, θα πρέπει κάποιος να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι Έλληνες που κατοικούν στην μητροπολιτική Ελλάδα είναι λιγότερο Έλληνες από αυτούς της Κύπρου, αφού κατεσπατάλησαν τα δάνεια της Ε.Ο.Κ. κ.λπ. κ.λπ. και δεν δημιούργησαν μια εύρωστη οικονομία.
    Όπως προεγράφη, δεν υπάρχει "εσεις" και "εμείς". Όλοι το ίδιο χάλι είμαστε, πάνω κάτω. Ακραιφνείς πατριώτες, αλλά και βρομεροί ανθέλληνες (καίτοι ελληνόφωνοι) υπάρχουν και στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Εκείνο που πρέπει να μας προβληματίσει είναι ΠΟΣΟ Έλληνες είμαστε - ο καθένας μας ξεχωριστά. Εάν εγώ ως αξιωματικός, δάσκαλος, γιατρός κ.λπ. δεν εκτελώ σωστά το λειτούργημά μου, άρα δεν βοηθώ την πατρίδα όπως και όσο θα μπορούσα, πόσο Έλληνας είμαι; Εάν είμαι εστιάτορας και κλέβω τους ξένους δυσφημώντας την πατρίδα μου, πόσο Έλληνας είμαι; Εάν δεν πληρώνω τους φόρους μου, κλέβοντας την πατρίδα, πόσο Έλληνας είμαι; Τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά.

    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    Υ.Γ. Κοστακούτα, εκτός από αερολόγος, βλέπω ότι είσαι και δειλός. Είναι δύσκολο να απαντήσεις στα ερωτήματα που σου έθεσα; Δεν νομίζω να θίγονται προσωπικά σου δεδομένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. http://www.youtube.com/watch?v=zLm-4XLMdss

    Αυτοί δεν είναι ΕΛΛΗΝΕΣ? είναι αυτοί που κατηγοράτε ..

    ε ρε κατάντια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ντροπή Ντροπή, ἐλπίζω νὰ μὴν δοῦν οἱ συγγενεῖς τοῦ Παπαδόπουλου κάποια σχόλια ἀπ τὴν ἀθήνα καὶ μάλιστα ανθρώπων ποὺ φέρονται ὤς ὀπαδοί του. Ἀλήθεια τὶ σχέση ἔχει ἡ ἰδεολογία τοῦ Παπαδόπουλου μὲ τὴν δικιά τους; ἔχουν ἀκούσει τὶς θέσεις τοῦ, τὰ πιστεύω του;Καὶ πάνω ἀπὸ ὄλα ἡ προσωπικότητα του, ὁ χαρακτήρας του , ὁ ἀνθρωπος Τᾶσσος Παπαδόπουλος, δὲν ἔχουν καμία σχέση μ αὐτοὺς. Ἡ Κύπρος δὲν ἔχει σχέση μ αὐτοὺς

    καὶ μὲ τὴν εὐκαιρία τοῦ ρατσισμοῦ ποὺ βγάζουν γιὰ τοὺς Κύπριους νὰ ρωτήσω πότε κάποιος δημόσιος ἄντρας τῶν ἀθηνῶν εἶπε ἔνα Εὐχαριστῶ καὶ ἔνα Συγγνώμη στὴν Κύπρο; αὐτὰ θέλω νὰ πῶ ἐγώ ἔνας ἀπλός ἀθηναῖος στὸ Παγκράτι.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΤΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.. ΛΟΓΑΡΙΑΣΑΤΕ ΛΑΘΟΣ ΜΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΕΜΠΟΡΟΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΥΠΡΟΣ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ..ΑΝ ΜΕ ΘΩΡΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΣ ΑΡΧΟΝΤΙΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΑΓΓΙΧΤΗ ΕΧΩ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΙ ΟΛΟ ΜΥΡΙΖΩ ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΦΟΥ ΣΟΥ-ΑΠΟ ΤΟΤΕΣ-

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕΙΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΘΕΟΦΙΛΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΛΟΥΝΤΕΜΗΣ ΚΑΘΕ ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΠΤΩΤΟΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΤΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΧΘΡΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ Η ΑΘΗΝΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΠΩΣ ΟΙ ΚΑΛΑΜΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΛΕΥΑΖΑΝ ΚΑΙ ΣΑ ΠΡΟΔΙΔΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΠΩΣ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΣΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΔΕΝ ΠΛΑΝΕΥΤΗΚΑΤΕ.

    ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΠΑΡΑΣΗΜΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΣΑΣ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ ΣΤΙΣ 15 ΙΟΥΛΗ. ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΑΜΕ ΣΑΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ. ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΛΟΓΙΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΓΩ. ΑΛΛΑ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΛΟΙΔΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΦΤΑΝΕΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΛΛΑΔΙΤΗ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΕΛΔΥΚΑΡΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΩΣΕΤΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Kωνσταντίνε εκ Κύπρου, "μην λαλείς μου λαφαζανιές" για να στο πω κυπραίικα να το καταλάβεις.

    Εκτός από αφορισμούς και αστήρικτα απαξιωτικά σχόλια, έχεις τίποτε ΣΟΒΑΡΟ να πεις για να με αντικρούσεις σε αυτά που σας καταλογιζω;

    -Οι πρόεδροί σας (με εξαίρεση τον Τάσο) δεν έπαιρναν γραμμή για το Κυπριακό, πρώτα από το Λονδίνο και μετά -και αν- από την Αθήνα;

    -Είναι ψέμα ότι έχετε κάνει γαργάρα την κατοχή του 5% της νήσου από τους Εγγλέζους ως δήθεν "british sovereign bases";

    -Είναι ψέμα ότι μετά το 1974 οι αγγλικές τράπεζες σας χορήγησαν αφειδώς χαμηλότοκα δάνεια αναμένοντας -σωστά- ότι εσείς λόγω πλουτισμού θα βάλετε "νερο στο κρασί" σας στα εθνικά θέματα;

    -Δεν έπεσαν οι Ιρακινοί και οι Αφγανοί στη νεοαποικιακή παγίδα του "stability through development"
    και πέσατε εσείς. Ή μήπως δεν είναι έτσι;

    -Είναι ψέμα ότι όλοι οι μεγιστάνες σας ειναι καταχρεωμένοι στους Εγγλέζους και κάνουν προνομιακές ντήλιες με αυτούς -όταν δεν ξεπλένουν μαύρο ρωσικό χρήμα;

    -Είναι ψέμα ότι τα μέλη της ελίτ σας σπουδάζουν και ανδρώνονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην Αγγλία; π.χ. οι κόρες του Αναστασιάδη του ΔΗΣΥ πού σπούδασαν, εσύ πες μου.

    -Είναι ψέμα ότι δεν σας νοιάζει πια ούτε το γεγονός πως όταν ξυπνάτε και βλέπετε τον Πενταδάκτυλο, αντικρύζετε την τούρκικη σημαία;

    -Είναι ψέμα ότι πολλοί από σας ακόμη και στην αλλοδαπή, δηλώνετε "Κύπριοι και όχι Έλληνες" και ασπάζεστε τις προερχόμενες από ΗΠΑ και Αγγλία, ιδέες των Νεοκυπρίων ότι είστε μόνο κατά τύχη ελληνόφωνοι αλλά φυλετικά είστε ένα μεσογειακο-λεβαντινικό ανακάτεμα;

    -ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ ΟΤΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΝΕΟΚΥΠΡΙΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΑΓΕΙ ΣΕ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΚΙΑ,
    ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ (ΕΛΛΑΔΙΚΟ) ΛΑΟ ΑΠΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ "ΑΔΕΛΦΙΑ" ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ;
    (βλέπε π.χ. το επίσημο μήνυμά του για την 28η Οκτωβρίου)

    Εν κατακλείδι: εσείς οι Κυπραίοι με την έξαλλη και προκλητική επίδειξη του (δανεικού από τους άγγλους) πλούτου σας, την αλαζονική συμπεριφορά σας, τη φραγκολεβαντίνικη εμπορική νοοτροπία σας και πάνω απ'όλα τη μανία σας να διαφοροποιείστε παντοιοτρόπως από εμάς τους υπόλοιπους Έλληνες, έχετε ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ για την αντιπάθεια που νοιώθουν για σας πολλοί ελλαδίτες αλλά και την αδιαφορία που νοιώθουν
    για το Κυπριακό η συντριπτική πλειοψηφία των ελλαδιτών ανεξαρτήτως πολιτικής απόχρωσης.

    Αναλογιστείτε πρώτα τις ευθύνες σας και μετά ρίξτε την πέτρα του αναθέματος στην κατά Χριστόφκια "φίλη και σύμμαχο χώρα" Ελλάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. @ειμαι πράκτορας της ΜΙΤ,ο κύριος Καλεντερίδης με ξέρει από τότε που ήταν εμπορικός(μεγάλος έμπορας,για πότε έκλεινε τις δουλείες ούτε που το καταλαβαινες) ακόλουθος(μας ένωνε το κοινό πάθος για την καλλιτεχνική φωτογραφία).

    Από εκεί και πέρα,κύριε Καλεντερίδη υπάρχουν Ελληνες και όχι Ελλαδιτες.Ο Ελληνας,παραμένει Ελληνας ακόμα κι αν βρεθεί στον Αρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. El karnicero Rojo, κατ΄ αρχάς το κυπραίικο είναι "μεν μου λαλείς λαφαζανιές"
    -Εξήγησέ μας με ποιο τρόπο οι πρόεδροι της Κύπρου "έπαιρναν γραμμή" από το Λονδίνο. Κι αν συνέβαινε ή αν συμβαίνει αυτό, γιατί εγώ ή ο Κύπριος αγρότης ή η γριούλα να μη θεωρούμεθα Έλληνες. Σύμφωνα με την λογική σου,κι εσύ δεν έπρεπε να θεωρείσαι Έλληνας, διότι οι εκεί πολιτικοί ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ λαμβάνουν εντολές από ξένα κέντρα αποφάσεων. Να μην αναφέρω παραδείγματα.
    -Το θέμα με τις βάσεις είναι αρκετά σοβαρό. Εσχάτως έγκριτοι νομικοί και άλλοι αναλυτές στην Κύπρο υποστηρίζουν ότι μέσω της Ε.Ε. μπορούμε και να τις διώξουμε. Εξήγησέ μας, όμως, τι μπορώ εγώ να κάνω ή ένας αγρότης ή μια γριούλα για να διωξουμε τις βάσεις, οι οποίες εγκαθιδρύθηκαν βάσει της συνθήκης της Ζυρίχης. Αν μου πεις ότι δεν είμαι Έλληνας, επειδή δεν κάνω τίποτε, θα πω κι εγώ το ίδιο για σένα, επειδή δεν κάνεις τίποτε για να φύγουν οι βάσεις των Αμερικανών από την Ελλάδα.
    -Ως προς το θέμα των δανείων, θα διαφωνήσω. Τα δάνεια δεν εχορηγούντο "αφειδώς" όπως λες. Και δεν ξέρω, επίσης, εάν έχεις δει καταγεγραμμένο ότι οι Άγγλοι χορήγησαν τα δάνεια για τον σκοπό που αναφέρεις. Μπορεί να είναι κι έτσι. Αλλά, σύμφωνα με την λογική σου, μήπως οι αγωνιστές του 21 δεν ήταν Έλληνες, επειδή συνήψαν τα δάνεια της ανεξαρτησίας, τα οποία οι ξένοι τους χορήγησαν όχι γιατί τους αγαπούσαν, αλλά για να έχουν μετά την Ελλάδα στο χέρι; Και, επαναλαμβάνω, μήπως εσύ δεν είσαι Έλληνας, επειδή η Ε.Ε. έχει χορηγήσει ένα σωρό δάνεια και παροχές μέχρι τώρα, άσχετο εάν η Ελλάδα τα έχει εκμεταλλευτεί σωστά ή όχι.
    -Τα περί Ιρακινών δεν τα σχολιάζω. Δεν γνωρίζω καλά αγγλικά και θεωρώ ότι ο φάντης με το ρετσινόλαδο δεν έχουν καμμιά σχέση.
    -Το θέμα με τους μεγιστάνες το μεγαλοποιείς υπερβολικά. Αλλά πες μας, όλοι οι Έλληνες μεγιστάνες αγωνίζονται με τον σταυρό στο χέρι; Και θεωρείς ότι φταίω εγώ ή εσύ ή ο μέσος Έλλην, οι οποίοι αποτελούμε την συντριπτική πλειονοψηφία του λαού, εις τρόπον ώστε να μη θεωρούμεθα Έλληνες;
    -Για τα μέλη της ελίτ έχεις δίκαιο. Αλλά μήπως φταίω εγώ αν σπουδάζουν στην Αγγλία ή στις ΉΠΑ; Φταίω όσο φταις εσύ επειδή τα παιδιά των εκεί πολιτικών σπουδάζουν στο εξωτερικό. Όσο μη Έλλην πρέπει να θεωρούμαι εγώ, τόσο κι εσύ. Σωστά;
    -Πού ξέρεις ότι δεν μας νοιάζει που βλέπουμε την τουρκική σημαία στον Πενταδάκτυλο; Εμένα προσωπικώς με νοιαζει και πολύ. Και ξέρω και πάρα πολλούς άλλους.
    -Για τα περί νεοκυπρίων έχε υπ΄ όψιν ότι, προς το παρόν τουλάχιστον, η συντριπτική πλειονοψηφία του λαού δεν ασπάζεται αυτές τις κατάπτυστες απόψεις. Και αν ο Χριστόφιας ή ο Υπουργός Παιδείας έχουν αυτές τις κατάπτυστες απόψεις, τις οποίες δημοσιοποιούν, εγώ και οι περισσότεροι Έλληνες της Κύπρου είμαστε υπεύθυνοι όσο είσαι εσύ υπεύθυνος για την τοποθέτηση της Δραγώνα στην νέα θέση της στο Υ.Π..
    -Ως προς τις ασυναρτησίες της προτελευταίας παράγραφου, έχω να πω ότι φανερώνεται ότι έχεις ένα σύμπλεγμα εναντίων των Ελλήνων της Κύπρου.
    Κατά τα άλλα εγώ δεν έχω αναθεματίσει την Ελλάδα ή τους Ελλαδίτες. Ξαναδιάβασε τα όσα έχω γράψει. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ "εσείς" και "εμείς", Κύπριοι και Έλληνες, κουμπάροι και καλαμαράδες.Το ίδιο πράγμα είμαστε. Εάν εσύ κάνεις αυτή την διαφοροποίηση, έχε υπ΄ όψιν ότι κάνεις το ίδιο με τους Τούρκους, οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους μας ονομάζουν εδώ στην Κύπρο Ρωμιούς ενώ εσάς στην μητροπολιτική Ελλάδα Γιουνάνηδες.

    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    Υ.Γ.1 Συγγνώμη για το πρώτο μου σχόλιο. Αν σε πείραξε αυτό, φαντάσου πόσο ενοχλούν οι δικές σου ανόητες απόψεις.
    Υ.Γ.2 Αν καμμιά φορά έλθεις στην Κύπρο, στείλε μου ένα μήνυμα μέσω του ινφογνώμονος. Θα ήθελα να γνωριστούμε από κοντά και να σε ξεναγήσω στην Κύπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ξερει κανεις που ειναι τα φαντομ και τα υποβρυχια των απογονων του λεωνιδα που θα βοηθουσαν την κυπρο το 74?? Εχουν ηδη αργησει 35 χρονια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Αἱ ὕβρεις καί αἱ κοκκορομαχίαι εἷναι ἔνδειξις Ἑλληνικότητος !!!
    διότι αὐτοί εἴμαστε πάντοτε..
    Προτείνω τήν διαγραήν ὅλων αὐτῶν
    τῶν ἀπαραδέκτων, ὡς ἄνω σχολείων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. σχολίων 'αντί ''σχολείων''
    στό 'ανωτέρω σχόλιό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Kωνσταντίνε εκ Κύπρου, βάσει της λογικής σου, ούτε εσείς οι απλοί κυπραίοι πολίτες φταίτε για τα χάλια σας, ούτε εμείς οι ελλαδίτες για τα δικά μας.

    Αντίθετα με εσένα, εγώ λέω πως φταίω και εγώ, φταις και εσύ, φταίμε και εμείς και φταίτε και εσείς (και... φταίει και ο Χατζηπετρής όπως τραγουδούσε ο Λουκιανός...)

    Και φταίτε και φταίμε επειδή ενώ εσείς έχετε την βίλλαν καρφωμένη εκεί που ξέρετε και εμείς επίσης έχουμε ανάλογη βίλλαν καρφωμένη εκεί που ξέρουμε, ψάχνουμε ακόμη να βρούμε ποιος μας φταίει αντί να αρχίσουμε να κάνουμε κάτι ΠΡΑΚΤΙΚΟ για αυτούς που γνωρίζουμε άριστα ότι ΣΙΓΟΥΡΑ φταίνε: αυτοί που σας κυβερνάνε και αυτοί που μας κυβερνάνε.

    Γιατί αν συνεχίσουν να μας κουμαντάρουν οι δικοί μας κυβερνώντες και εξακολουθήσουν να σας κουμαντάρουν οι δικοί σας κυβερνώντες, τότε ΚΑΝΕΙΣ άλλος δεν θα φταίει παρά ΜΟΝΟ η κελέα σου και η κελέα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Kώστα Κούτα
    το Ελλαδίτης είναι λέξη που χρησιμοποιείται κατά το Κύπριος, Πόντιος, κλπ. και θέλει να πει Έλληνας της Ελλάδος, του Κύπρου, του Πόντου κλπ.
    Άσφαλώς όλοι Έλληνες είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Θλίβομαι αφάνταστα με αυτά που διαβάζω.Ποτέ δεν θα καταφέρουμε να διώξουμε αυτή την γάγγραινα που μας κατατρέχει;Να κοιτάμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος;Ελπίζω κάποιοι αδελφοί στην Κύπρο να μην σταθούν σε όλα αυτά και να προχωρήσουν στην ουσία της υπόθεσης,που δυστυχώς όλοι μας ξεχάσαμε,και να ξεσκεπάσουν αυτούς που κρύβονται πίσω από αυτή την απίστευτη υπόθεση!!!!!!!Χρησιμοποιήστε όλα σας τα μέσα για να τελειώνει αυτό το θέμα,γιατί το σκηνικό που στήνεται δεν μου αρέσει καθόλου.Όποιος ανατρέξει στην ιστορία θα βρει πολλά παραδείγματα που αρχής γενομένης από τέτοιες προβοκάτσιες ή εκμετάλλευση τέτοιων περιστατικών δρομολογήθηκαν τρομερές εντάσεις και συγκρούσεις.Αδέλφια μη κάνετε τους εχθρούς μας να χαίρονται με το να μαλώνετε.Χρησιμοποιήστε όλη σας την ενέργεια και τις γνώσεις για να βοηθήσετε την πατρίδα.Μόνο εσείς μπορείτε να αλλάξετε τα δεδομένα.Μην αναλώνεστε,δεν περισσεύουν οι δυνάμεις κανενός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. El Karnicero, αν και δεν απαντάς σε πολλά ερωτήματα μου, θα σου πω ότι συμφωνώ απολύτως μαζί σου ότι όλοι φταίμε για το (γενικό) χάλι μας και, όπως έχω γράψει πιο πάνω, καλόν θα ήτο να φροντίζαμε όλοι μας να είμαστε πιο σωστοί Έλληνες. Πάντως, για μερικά πράγματα νιώθω τον εαυτό μου πολύ αδύναμο, ώστε να σταματήσω το κακό. Δεν μπορώ λ.χ. να σταματήσω κανέναν Αναστασιάδη να στέλνει τα παιδιά του να σπουδάζουν στην Αγγλία. Εσύ μπορείς; Αν ξέρεις τον τρόπο, πες μου τον κι εμένα. Κατά τα άλλα, εάν έχω κάνει ή εάν κάνω κάτι για την πατρίδα δεν χρειάζεται να γράψω, γιατί θα ήταν πολύ εγωιστικό εκ μέρους μου. Εξ άλλου δεν νιώθω να έχω κάμει κάτι το ιδιαίτερο, κακά τα ψέματα. Κάνω όμως κάτι, το οποίο δεν είμαι βέβαιος ότι κάνεις εσύ (αν και δεν σε κατηγορώ γι' αυτό). ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ ΚΑΝΕΝΑΝ στις εκλογές, έτσι δεν είμαι συνένοχος για τους νόμους που ψηφίζονται ή για την πολιτική που ακολουθείται επί του κυπριακού.

    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    Υ.Γ. Η πρόσκληση ισχύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Κύριε Καλεντερίδη νομίζω πως αυτή η λέξη έχει λάβει μιαν άλλη έννοια διαφορετική της αυθεντικής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. otan apo tin poli erxome kai sti korfi kanela...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.