8/1/10

Χειμερινά Σπόρ,μέσο πρόληψης της ένταξης Εφήβων Κούρδων στο PKK

Στην τελευταία προσπάθεια για να κρατήσει τους εφήβους στις ορεινές περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας μακριά απο το να ανταχθούν στις δυνάμεις των Κούρδων Ανταρτών του PKK η τουρκική κυβέρνηση έχει καταλήξει σε μια πρωτότυπη ιδέα: να τους διδάξει πώς να κάνουν σκι.

Έως και 40 κέντρα για σκι και άλλα χειμερινά σπορ θα ανοίξουν σε περιοχές με μεγάλο ύψος χιονιού δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός αθλητισμού, Φαρούκ Ozak, σε τοπικά μέσα ενημέρωσης το περασμένο Σαββατοκύριακο. «Νομίζω ότι το έργο αυτό είναι εξίσου σημαντικό από την άποψη τόσο του αθλητισμού όσο και από κοινωνική άποψη," είπε χαρακτηριστικά.

Σε μια περιοχή που η έλλειψη θέσεων εργασίας είναι μια πραγματικότητα και οι προοπτικές για τους νέους είναι ανύπαρκτες, το τουρκικό κράτος επιχειρεί να να κατευθύνει την ενέργεια των Κούρδων παιδιών και εφήβων (που αντιμετωπίζεται ως πιθανοί μελλοντικοί μαχητές του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος ΡΚΚ,) σε ειρηνικά κανάλια.

Το σχέδιο του κ. Ozak αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας της κυβέρνησης να βρεθεί μια μη βίαιη λύση στο κουρδικό ζήτημα μετά από 25 χρόνια αγώνα μεταξύ του τουρκικού στρατού και του PKK που έχει στοιχίσει την ζωή σε δεκάδες χιλιάδες νεκρούς.
thenational.ae

7 σχόλια:

  1. EΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΙΔΕΑ!! ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΡΕΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΚΚ!!

    ΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΕΨΙΛΟΝ./

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να κάτι καλό να προωθήσουμε στην νεολαία μας αντί να είναι κολημένοι στα net cafe .
    Mια και σκοπεύουν να καταργήσουν το στρατό ας εκπαιδεύσουν την νεολαία για ώρα ανάγκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε χριστινα εδώ στα νησιά πεθαίνουν από ένα κρύωμα επειδή δεν υπάρχουν μέσα,το σκι μας μαρανε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΙΔΕΕΣ ΤΡΕΛΕΣ ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ.
    ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ.
    ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ ΦΥΤΑ ΕΞΑΤΗΜΕΝΑ ΑΠΟ TV , ΝΕΤ ΚΑΦΕ, CLUB, TΕΜΠΕΛΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΒΑΛΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διαβαστε σωστά την είδηση
    ...Στην τελευταία προσπάθεια
    Αυτό λέει τα πάντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ ΚostaKoutas προσωπικά το πήγα λίγο παραπέρα απο αυτό που επιφανειακά ίσως φάνηκε λυπάμαι που το πήρες στραβά.
    Πάρα ταύτα το δυστύχημα ότι στα νησιά πεθαίνουν από ένα απλό κρύωμα ευθύνεται το κράτος αφ' ενός εμείς δλδ και οι γιατροί οι οποίοι λόγω του γνωστού θεού που λέγεται χρήμα και της καλοπέρασης δεν φεύγουν από το κέντρο .
    Ξέρεις κάτι κοστακούτα αυτό που λείπει είναι το όραμα και το όραμα δεν υπάρχει γιατί εμείς δεν ξεβολευόμαστε από το μαλακό καναπέ μας.Ο νέος έχει το σθένος εμείς υποτίθεται την ωριμότητα αλλά αν το κοιτάξεις λίγο καλύτερα μόνο όταν χάσεις το δεδομένο αντιδράς ...
    Αν το δεις όπως ήθελα να το πω ίσως να καταλάβαινες τι εννοώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και τι να σου κάνει ρε Χριστίνα το όραμα άμα ο άλλος έχει 40 πυρετό και δεν υπάρχει μέσο να τον πάει σε νοσοκομείο; Εδώ τα ελικόπτερα είναι παρατημένα και σκουριάζουν,τα σκάφη του λιμενικού το ίδιο.
    Δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι αλλά εγώ σαν νέος προσπαθώ,από την άλλη...Αν είσαι κάπου στα 40 να θυμάσαι οτι η γενιά σου και οι (ελάχιστα)προηγούμενες είναι αυτές που διέλυσαν την χώρα,όχι εμείς.
    Άρα λοιπόν άσε τα οράματα κλπ για κάναν άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.