13/1/10

Δύο Eurofighter αποτελειώνουν οκτώ F-15!

Οι χειριστές των μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-15C/D της 493ης Μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών δεν πρέπει να είναι καθόλου ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα της συμμετοχής τους σε εκπαιδευτική κατάρτιση που έλαβε χώρα στην Ισπανία, συγκεκριμένα στην αεροπορική βάση Gando Air Base στις Καναρίους Νήσους, μητρική βάση της Πτέρυγας 46 (Ala 46) της Πολεμικής Αεροπορίας της Ισπανίας.

Η 493η Μοίρα της USAF εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην βάση Lakenheath και αναπτύχθηκε στα τέλη Ιουλίου και στις αρχές Αυγούστου 2009 στην Ισπανία, στα πλαίσια μιας τακτικής εκπαιδευτικής κατάρτισης των Πολεμικών Αεροποριών του ΝΑΤΟ. Από ισπανικής πλευράς, στην άσκηση έλαβαν μέρος έξι συνολικά Eurofighter από την 11η Πτέρυγα Μάχης, όπως και μαχητικά τύπου Hornet από την 12η και 46η Πτέρυγα Μάχης. Εκτός των αμερικανικών και ισπανικών μαχητικών αεροσκαφών, στις δραστηριότητες συμμετείχαν μια σειρά από χώρες της Συμμαχίας.

Σύμφωνα με μία πρόσφατη συνέντευξη (Δεκέμβριος 2009) του 41χρονου Μοίραρχου της Μοίρας 111 της Πολεμικής Αεροπορίας της Ισπανίας, Major Juan Balesta, στις 1η Αυγούστου 2009, δύο μαχητικά Eurofighter κατάφεραν σε προσομειώσεις αερομαχίας να αποτελειώσουν έναν σχηματισμό από 8 αμερικανικά μαχητικά F-15, τα οποία είχαν τον ρόλο του επιτιθέμενου. Συγκεκριμένα, το πρώτο Eurofighter πέτυχε να «καταρρίψει» 4 μαχητικά F-15 και το δεύτερο Eurofighter πέτυχε να «καταρρίψει» τρία μαχητικά F-15.

Σημειώνεται εκ μέρους μας ότι η 493η Μοίρα της USAF στο Lakenheath ασκεί καθήκοντα QRA (Quick Reaction Alert).
fox2magazine.blog.com

10 σχόλια:

  1. Η Δύση δεν θέλει να εξοπλιστεί η Ελλάδα. Αντίθετα η Ρωσία μας παρακαλάει να μας εξοπλίσει, και διαθέτει τα καλύτερα όπλα. Η Ελλάδα πρέπει να σοβαρευτεί επιτέλους και να προχωρήσει σε συνολική στρατηγική συνεργασία με την Ρωσία, και να πρωτοστατήσει στην μακροπρόθεσμη ένωση των Ορθοδόξων χωρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στα χέρια των Ελλήνων χειριστών, τα Γιουροφάιτερ μπορούν να είναι ακόμα πιό αποτελεσματικά.
    Ίσως και ένα προς εφτά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εεεε καλά άλλο προσομοίωση άλλο πραγματική μάχη. Και μιλάμε για ένα αεροσκάφος που σχεδιάστικε την δεκαετήα του 70 με ένα άλλο που τώρα μπαίνει σε παραγωγή.

    Και ο καθένας τα λέει όπως τον συμφέρει για να πουλήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣΟΜΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΤΑ 9ΜΕΡΑ...

    ΤΟ EF TO EXOYME LOCK ON EMEIΣ ΜΕ F-16 ΤΟ ΡΑΦΑΛ ΤΟ Μ-2000 KΛΠ

    ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΟ ΑΦΟΣ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠ ΟΛΑ Ο ΠΙΛΟΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ.

    ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ F-1 ΠΡΙΝ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΕΙΧΑΝ ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ Φ-16

    ΑΝ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΑΝ ΠΤΗΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΟΤΙΚΗ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΑ!

    ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΑΝΕ ΣΤΟ 110% ΜΗΝ ΑΜΦΙΒΑΛΕΤΑΙ

    ΕΙΤΕ ΕF/RAFAL/EF-18/GRIPEN/JSF MΕ ΚΑΛΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ.

    ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

    ΕΨΙΛΟΝ./

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι ικανότητες των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι 60% προπαγάνδα (βλέπε Hollywood) και 40% πόλεμος εξ αποστάσεως (βλέπε πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, βομβαρδισμούς, μη επανδρωμένα αεροσκάφη κλπ).
    Σε μάχη "σώμα με σώμα", όπως είναι οι αερομαχίες, υστερούν κατά πολύ όπως έχει αποδειχθεί ξανά και ξανά σε ασκήσεις. Ελλείψει εξάσκησης; ελλείψει IQ; ποιός ξέρει.

    ΓΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. TA KATHETOY APOGIOSEOS AEROPLANA MIPOS EINAI PIO KATALILA GIA THN ELLADA KI TA NHSIA MAS?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εδω ο Βενιζελος θα ζητησει γονυκλινης την αδεια των γερμανων για να ψωνισει αεροπλανα.Αντι να καθησει μπαστακας μπροστα στο υπουργειο του και να τους πει"πηγαινετε ρε στο σπιτι σας..εδω δεν μπαινετε", προτιμησε να φυγει.
    Αν απαγορευε την εισοδο τους στο υπουργειο, μπορει να του ζητουσαν παραιτηση, αλλα μονον ετσι θα εδινε διπλα μηνυματα , οτι τα οπλα μας τα τιμουμε και οτι δεν καταλυεται ο εθνικος χαρακτηρας του υπουργειου.
    Πολυ σωστα αναφερεται οτι η δυση δεν θελει την ελλαδα εξοπλισμενη με τιποτα.Γιατι ακομα και μια τσουγκρανα ειναι οπλο στα χερια μας.Η διαφορα ειναι σ αυτον που χειριζεται το οπλο και οχι στο οπλο καθ εαυτο.
    Αλεξανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. me auto to aeroplano ti akrivos kani to EF? TO KANI SE LIGA HRONIA SIMPARAGOGI I TOURKIA apo oti lei sto arthro...
    http://en.wikipedia.org/wiki/F-35_Lightning_II

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η Δύση δεν θέλει να εξοπλιστεί η Ελλάδα. Αντίθετα η Ρωσία μας παρακαλάει να μας εξοπλίσει, και διαθέτει τα καλύτερα όπλα. Η Ελλάδα πρέπει να σοβαρευτεί επιτέλους και να προχωρήσει σε συνολική στρατηγική συνεργασία με την Ρωσία, και να πρωτοστατήσει στην μακροπρόθεσμη ένωση των Ορθοδόξων χωρών

    Exo nea gia tonm "agapito" seliniasmeno Rosogleifti- Rosoligouri: Tourkia kai i Rosia kanoun emporikes simfonies mexri kai na ftiaksoun piriniko antidrastira gia tin Tourkia! ola auta profanos sto megaleiodes pneuma tou Neo-Tsapikoou Orthodoxou Islamismou
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.