9/1/10

Heron, Sniper και Lantirn ER, στην τελική ευθεία για την ΤΗΚ

Η Τουρκία θα στείλει μία αντιπροσωπεία στο Ισραήλ στις 11 Ιανουαρίου για την πραγματοποίηση των δοκιμών αποδοχής του συστήματος Heron , το οποίο πρόγραμμα παρουσιάζει μεγάλη καθυστέρηση. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Vecdi Gönül, αργά την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010.

Ο κ.Γκιονούλ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι διαφορές με το Ισραήλ κατά τη διάρκεια των τελευταίων διαπραγματεύσεων έχουν λυθεί, και ότι η τουρκική ομάδα θα πετάξει στις 11 Ιανουαρίου στο Ισραήλ για να ξεκινήσει η διαδικασία αποδοχής του συστήματος.

Νωρίτερα αναφέρθηκε από τούρκους αξιωματούχους ότι ο ανάδοχος του έργου, δηλαδή η κοινοπραξία της Israel Aircraft Industries και Elbit, θα πληρώσει πρόστιμο άνω των 10 εκατομμυρίων δολαρίων για τις σημαντικές καθυστερήσεις στο πρόγραμμα. Η ισραηλινή πλευρά αναμένεται να πληρώσει το πρόστιμο σε εξοπλισμό και υπηρεσίες, και όχι σε μετρητά.

Σε μια άλλη εξέλιξη, η Lockheed Martin, η μεγαλύτερη εταιρεία αμυντικών συστημάτων στον κόσμο, έχει υπογράψει μία σύμβαση αξίας 118 εκατομμυρίων δολαρίων για την πώληση σύγχρονου ηλεκτρονικού εξοπλισμού για την τουρκική Πολεμική Αεροπορία, ο οποίος εξοπλισμός θα ενισχύσει την ικανότητα πλοήγησης, εντοπισμού στόχων και την ικανότητα αναγνώρισης των μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16.

Τα συστήματα ονομάζονται Sniper Advanced Targeting Pod, ή εν συντομία ATP, και LANTIRN Enhanced Resolution, το οποίο είναι ένα σύστημα πλοήγησης τεχνολογίας ER, σύμφωνα πάντα με την αμερικανική εταιρία και την προ ημερών γραπτή της ανακοίνωση.

fox2magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.