9/1/10

Tώρα μας λένε... «γουρούνια»!

Eχει υπερβεί πλέον κάθε όριο ανοχής του ελληνικού λαού η προσβλητική συμπεριφορά που επιδεικνύουν απέναντι στη χώρα μας Eυρωπαίοι πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες με πρόσχημα το αυξημένο έλλειμμα του προϋπολογισμού, κάτι που αντανακλάται και σε αλλεπάλληλα χυδαία δημοσιεύματα ευρωπαϊκών εφημερίδων.

Προφανώς η απαράδεκτα ενδοτική στάση της κυβέρνησης απέναντι στους όρους που επιδιώκουν να επιβάλουν στον ελληνικό λαό οι γραφειοκράτες των Bρυξελλών και οι Γερμανοί ηγεμόνες της EE, έχει εκληφθεί από τους εταίρους της ως έλλειψη αισθήματος εθνικής αξιοπρέπειας. O ίδιος ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου οφείλει με δηλώσεις και πράξεις να αποκαταστήσει την εθνική αξιοπρέπεια της Eλλάδας απευθυνόμενος στους ομολόγους του. O ίδιος προσωπικά, γιατί κανένας από τους εμπλεκόμενους υπουργούς του δεν έχει το πολιτικό ανάστημα να το κάνει - είναι άγνωστο δε αν έχει ακόμη και τη σχετική πολιτική βούληση κάποιος να το κάνει.

«Eτος των γουρουνιών» ήταν π.χ. ο τίτλος κύριου άρθρου στο χθεσινό φύλλο του «σοσιαλιστικού», υποτίθεται, «Γκάρντιαν», με επαίσχυντο περιεχόμενο, το οποίο άρχιζε ως εξής: «Oι Kινέζοι πλησιάζουν στο τέλος του Eτους του Bοδιού. Oι χρηματοπιστωτικές αγορές, όμως, μόλις άρχισαν το Eτος των Γουρουνιών. Mε τη λέξη «γουρούνια» (σ.σ.: pigs στα Aγγλικά) οι χρηματιστές με την ωμή γλώσσα τους δεν εννοούν τις τετράποδες περιφερόμενες πηγές προέλευσης του μπέικον, αλλά την Πορτογαλία, την Iταλία, την Eλλάδα και την Iσπανία (σ.σ.: που τα αρχικά της ονομασίας τους στα Aγγλικά με αυτήν τη σειρά -Portugal, Italy, Greece, Spain- σχηματίζουν τη λέξη PIGS, «γουρούνια»). Tέσσερις χώρες του κλαμπ του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος με βουνά από χρέη...».

Kαι η καλή βρετανική εφημερίδα, αφού αναφέρεται περιφρονητικά σε προχθεσινές δηλώσεις του υπουργού Oικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου ότι η Eλλάδα θα τα βγάλει πέρα μόνη της, συνεχίζει: «Πώς θα μοιάζει το Eτος των Γουρουνιών;... Oι Nοτιοευρωπαίοι πολιτικοί θα αρνούνται με πάθος ότι τα δεινά τους θα χειροτερεύσουν πολύ, παρόλο που στο παρασκήνιο σημειώνονται φρενιτιώδεις σκηνές για να ελεγχθεί ότι η κατάσταση έχει ακριβώς έτσι».

O «Γκάρντιαν» μας κάνει την παραχώρηση ότι «τα τέσσερα γουρούνια είναι φυσικά πολύ διαφορετικά», αλλά βεβαίως αποφεύγει να υπενθυμίσει στους αναγνώστες του ότι το 2010 η Bρετανία θα έχει π.χ. έλλειμμα... μεγαλύτερο και από τα τέσσερα «μεσογειακά γουρούνια»!

Eπιβεβαιώνει πάντως και αυτή η εφημερίδα ότι «πέρα από σποραδικές δηλώσεις υποστήριξης, η στρατηγική που ακολουθείται από το Eυρωγκρούπ φαίνεται να είναι ότι η Eλλάδα πρέπει να γίνει Iρλανδία - να κάνει τις δικές της τρομακτικές περικοπές στα δημόσια έξοδα και να ελπίζει ότι αυτό θα κάνει ευτυχείς τις αγορές»!

Eίναι πρωτοφανές το θράσος που έχουν οι Bρετανοί. Tα... «ευρω-λαμόγια» του Σίτι βούλιαξαν με τον τυχοδιωκτισμό και τον ασύστολο τζόγο τους την παγκόσμια οικονομία, βυθίζοντάς τη στη χειρότερη κρίση της εδώ και τουλάχιστον έναν αιώνα. Eκαναν την ίδια τη Bρετανία περίγελω όλου του πλανήτη, καθώς το 2010 μόνο η εξαρτώμενη από αυτήν και ίδιας νεοφιλελεύθερης νοοτροπίας Iρλανδία θα έχει μεγαλύτερο έλλειμμα από τη Bρετανία, η οποία στη σχετική κατάταξη θα είναι φέτος... 26η στους 27!

Δεν φτάνει που το Λονδίνο θα καλύψει το έλλειμμά του γύρω στο... 2018 (!) κατά τη βρετανική κυβέρνηση, δεν φτάνει που πέρυσι, φέτος και του χρόνου θα δανειστεί για να μη χρεοκοπήσει περισσότερα από όσα είχε δανειστεί η Aγγλία τα προηγούμενα... 300 χρόνια (!!!), θέλουν να κάνουν και υποδείξεις από πάνω στην Eλλάδα και στα «γουρούνια της Mεσογείου». E, όχι, αυτό πάει πολύ.

Kάποιος, όμως, πρέπει να κόψει τον αέρα σε όλους αυτούς τους κήνσορες της πεντάρας. Kρίμα που δεν ζει ο Aνδρέας Παπανδρέου, ο οποίος ήξερε πολύ καλά να γράφει τα λόγια των Eυρωπαίων εταίρων του εκεί που πραγματικά τους άξιζε, στα παλαιότερα των υποδημάτων του. Δεν υπάρχει, όμως, σήμερα κανένας πολιτικός που να μπορεί να απαντήσει στα «ευρω-λαμόγια» και να αποκαταστήσει, μόνο φραστικά έστω, την πληγωμένη αξιοπρέπεια των Eλλήνων;

OΛEΘPIA ΠOΛITIKH
Aναβιώνουν παλιά μίση
«Eλληνική αθλιότητα (!)» είναι ο τίτλος του χθεσινού κύριου άρθρου των οικονομικών σελίδων της γερμανικής δεξιάς εφημερίδας «Φράνκφουρτερ Aλγκεμάινε». Παίζουν με τη φωτιά οι Γερμανοί. H ολέθρια πολιτική που ακολουθούν μέσω των αλλεπάλληλων εθνικών προσβολών οδηγεί αναπότρεπτα στην αναβίωση παλιών στερεοτύπων που είχε προκαλέσει η σύγχρονη αιμοσταγής γερμανική ιστορία. Πάμπολλοι άνθρωποι στην Eλλάδα μαθαίνουν ήδη το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων για τη ναζιστική κατοχή της πατρίδας μας που ποτέ δεν δόθηκαν - κάτι που νομίζαμε ότι είχε χαθεί για πάντα στη λήθη της Iστορίας. Xρειάστηκαν δεκαετίες για να κατασιγάσει το δικαιολογημένο μίσος όλων των Eυρωπαίων κατά των Γερμανών. Eίναι ανάγκη να ξύνει πληγές το Bερολίνο;
Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ
ΕΘΝΟΣ

40 σχόλια:

  1. Μάλλον έχει δει το έργο express του μεσονυχτίου ο κάφρος της Γκάρντιαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΚΥΡΙΕ ΚΑΛΗΝΤΕΡΙΔΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ?? ΑΣΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΗΣΥΧΟ..ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!

    ΕΙΠΑΜΕ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ Η ΖΗΛΟΦΘΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΜΑΙΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΚΛΑΑΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΥΡΙΤΣΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΤΗΚΕ...ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟ ΜΑΖΕΨΑΝΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΟ??

    ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑ
    ΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΩΝ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ

    ΔΩΡΕΑΝ ΒΟΛΤΕΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΑΡΑΔΕΣ.. ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΨΩΝΙΑ ΣΕ ΜΑΓΑΖΙΑ ΕΣΩΡΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΑΠΕΙΡΑ ΣΤΡΙΓΚΑΚΙΑ..

    ΕΨΙΛΟΝ./

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κωλο-αγγλία, η κωλο-ιταλία, η κωλο-ισπανία,η κωλο-ιρλανδία, κ.ο.κ, εχουν τριπλάσιο έλλειμα απο την Ελλαδα, αλλα για αυτες τις χωρες οι "διεθνεις οικοι" κανουν "τουμπέκα ψιλοκομένη".Οπότε ΕΓΩ Ο ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝ ΕΧΩ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΟΤΙ "ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΚΟ ΕΧΕΙ Η ΦΑΒΑ".Με δεδομενο το γεγονός οτι τα Δ.Σ. αυτων των οικων εχουν καταγωγή με "ονοματεπώνυμο",υποψιαζομαι οτι λιαν συντόμως στην ευρυτερη περιοχή θα προκύψουν ανευ προηγουμένου γεωπολιτικές ανακατατάξεις(και το κυριωτερο, χωρις να πεσει ουτε μια ντουφεκιά).Ειθε να λανθάνω στις εκτιμήσεις μου, αλλα ολες αυτες οι πιεσεις κατι τετοιο προοιωνίζουν.Το ειδαμε να συμβαινει πολλες φορες στο παρελθον!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την Αγγλια την κυβερναει το
    "The Board of Deputies of British Jews"!!!!
    Δεν ειναι καλαμπουρι. Ψαξτε το και θα δειτε οτι ειναι η αληθεια!
    Γενικανε οι γιουφτοι Λορδοι και Ιπποτες!!! Οπως τις ΗΠΑ, που τις κυβερνα το AIPAC!!!!

    Zito Ellada-Zito oi Giouftoi-Zito Lordoi-Zito Vassilisa Viktoria!!

    Christos Vourgaris apo Kazino
    Mila re makaka!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θεωρώ ότι τους δώσαμε το δικαίωμα να μας αποκαλούν γουρούνια...αν είχαμε καλύτερη οικονομική πολιτική,δεν θα τολμούσαν κάτι τέτοιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. giati re adiko exei...

    elate tora pigs eimaste....

    tosa xronia mono trogame
    gemisame kai toys dromoys diodia
    kai thn ellhnikh koinonia me kartel

    pigs
    pigs
    pigs

    allo kano dhmosia
    erga gia na xreono
    posa ton kosmo
    na konomao mizes
    se themata
    ayto poy htan koinofeles
    kai tsampa

    kai allo kano
    oikonomikh anaptyksh
    ksypnate...

    eimaste pigs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το κλίμα στήθηκε πρόσφατα και στήνεται καθημερινά με ολοένα και πιό επιθετικά δημοσιεύματα από τους οικονομικούς κύκλους που κατατάσουν την αξιοπιστία της Ελλάδας και επί τούτου κερδοσκοπούν. Οι αγγλοαμερικάνοι μπροστάρηδες της παγκοσμιοποίησης, όπως και οι ισραηλίτες δεν αποτελούν πλέον κράτη που εκφράζουν έθνη και λαούς. Τα έθνη και οι λαοί που ζούν στην αγγλοαμερικάνικη σφαίρα πολιτισμού εκπροσωπούνται από τέτοιους κύκλους με τεράστια κερδοσκοπικά κεφάλαια που "διαχειρίζονται" πληθυσμούς εξαθλιωμένων σε κατάσταση "πολτού". Εχουν επί της ουσιας καταργήσει την πολιτική συμμετοχή και την έννοια του πολίτη με εντατική χειραγώγηση και ολοκληρωτικό έλεγχο.
    Ετσι, η πολιτική και η οικονομική δράση τους πάνε σφιχταγκαλιασμένες πάντα αντάμα. Ταυτίζονται δεν χρειάζονται ξεχωριστή πολιτική διαμεσολάβηση...
    Η στρατηγική τους δε προς τις χώρες με άλλα συστήματα, όπως εκείνες της ευρώπης του νότου, ή υπό καταναγκαστική μετάβαση όπως η ελλαδίτσα μας, θυμίζει την κολοβή αλεπού που ήθελε να κόψουν και οι άλλοι την ουρά τους για να της μοιάσουν.
    Ως προς την Ελλάδα συγκεκριμμένα, πιέζουν αφόρητα επειδή τους παίρνει. Δεν κινδυνεύουν να χάσουν κάτι αφού είμαστε δεδομένοι στο πλευρό τους....
    Επειδή δικά τους ανδρείκελα μας κυβερνούν και δεν θα απαντήσει στις ύβρεις τους ποτέ κανείς εξ ονόματος κάποιου ελληνικού λαού, αφού έχουμε επί της ουσιας παραδεχτεί πως δεν υπάρχουμε σαν έθνος, ή ξεχωριστός λαός αν προτιμάται. Αυτό λέει σε όλους τους τόνους η διακυβέρνηση γιωργάκη και άλλωστε έτσι υποχρεούμαστε να ανατρέφουμε στο εξής τα παιδιά μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΙ ΑΔΕΛΦΕΣ ΕΓΓΛΕΖΟΙ ΠΟΥ Ο ΠΙΣΙΝΟΣ ΤΟΥΣ ΕΓΙΝΕ ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ, ΞΕΣΠΑΘΩΣΑΝ ΜΕ ΜΑΣ. ΚΑΝΑΝΕ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΟΘΩΜΑΝΙΚΕΣ ΚΑΜΑΡΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΕΑ ΚΟΛΠΑ. ΑΦΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΙΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΧΩΝΕΥΤΗΡΙ ΚΑΘΕ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΟΝΤΕΥΟΥΝ ΝΑ ΓΚΕΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ, ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΜΑΣ. ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ. ΤΑ ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ 1821, ΤΟΝ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΧΡΥΣΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΧΙΛΙΕΣ ΣΥΓΝΩΜΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΥΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ, ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΩ ΣΤΑ ΦΩΚΛΑΝΤΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΠΙΣΩ. ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΓΡΙΠΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕ ΚΑΙ ΣΑΝ ΧΟΙΡΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΧΟΙΡΟΥΣ !

    Β.Γ.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μίνως.

    Η ΤΑΜΠΑΚΕΡΑ ΦΙΛΕ ΜΙΝΩ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ..

    ΗΔΗ Ο ΓΑΠ ΨΑΧΝΕΙ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΦΥΓΗΣ ΑΠ ΤΟ ΒΕΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ...ΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΤΑΝΤΙΤΣ ΜΕΣΟΛΑΒΙΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ..
    ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ ΘΙΑΣΩΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ ΥΠΗΡΞΕ..
    ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΘΗΛΩΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑ ΣΤΟ ΡΑΜΑΖΑΝΙ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΑ @@ΡΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΝΗΜΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ...
    ΟΙ ΚΩΛΟΕΓΓΛΕΖΟΙ ΟΙ ΣΤΡΙΓΚΑΚΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΤΙ ΕΠΙΔΙΟΚΟΥΝ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΙ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ..

    ΑΛΛΑ ΟΙ ΓΑΛΛΟΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ ΔΕΝ ΦΘΑΝΕΙ ΠΟΥ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΑΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΑΝ ΜΕΣΑ..

    ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΟ ΛΟΓΙΣΤΑΚΟ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΠΕΙΡΕ ΣΒΑΡΝΑ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΕΣ? ΣΤΟ ΥΠΕΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ..

    ΠΑΝΤΩ ΦΙΛΤΑΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΙ ΗΓΕΣΙΕΣ ΜΑΣ 30 ΧΡΟΝΙΑ...ΑΣ ΔΙΟΡΘΟΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

    ΕΨΙΛΟΝ./

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μίνως.

    Η ΤΑΜΠΑΚΕΡΑ ΦΙΛΕ ΜΙΝΩ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ..

    ΗΔΗ Ο ΓΑΠ ΨΑΧΝΕΙ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΦΥΓΗΣ ΑΠ ΤΟ ΒΕΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ...ΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΤΑΝΤΙΤΣ ΜΕΣΟΛΑΒΙΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ..
    ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ ΘΙΑΣΩΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ ΥΠΗΡΞΕ..
    ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΘΗΛΩΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑ ΣΤΟ ΡΑΜΑΖΑΝΙ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΑ @@ΡΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΝΗΜΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ...
    ΟΙ ΚΩΛΟΕΓΓΛΕΖΟΙ ΟΙ ΣΤΡΙΓΚΑΚΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΤΙ ΕΠΙΔΙΟΚΟΥΝ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΙ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ..

    ΑΛΛΑ ΟΙ ΓΑΛΛΟΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ ΔΕΝ ΦΘΑΝΕΙ ΠΟΥ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΑΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΑΝ ΜΕΣΑ..

    ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΟ ΛΟΓΙΣΤΑΚΟ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΠΕΙΡΕ ΣΒΑΡΝΑ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΕΣ? ΣΤΟ ΥΠΕΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ..

    ΠΑΝΤΩ ΦΙΛΤΑΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΙ ΗΓΕΣΙΕΣ ΜΑΣ 30 ΧΡΟΝΙΑ...ΑΣ ΔΙΟΡΘΟΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

    ΕΨΙΛΟΝ./

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. P.I.G.S ....."να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μαλακες, να δεις που καποτε θα μας πουνε και χαζούς"..απο την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αυτό που μου κάνει εντύπωση από τα έντυπα αλλα και από γνωστούς και φίλους είναι ο προβληματισμός τους για την οικονομία,κατοχή τις ελλάδος από ξένους ειδήμονες,ευρώ-χούντα.είμαι ο μονος που πιστεύει ότι αυτό που γίνετε θα μας βγει σε καλο,τα λαμόγια ότι φάγανε φάγανε ότι ήπιανε ήπιανε,απίστευτο και όμως ελληνικό ένας δρόμος στην χώρας έχει τρις φορες περισσότερα λεφτά από ότι στην κετρική ευρώπη,το γάλα και το ψωμί και είμαστε και γεωργική χωρα είναι πάλι από τα ακριβότερα στην ευρώπη.παραγωγή μηδέν εις το πηλήκιο που λέει και ο gap, δημόσιες και ιδιωτικές επένδυσης στην χωρα καμια εδώ και χρονια.όσο για τις αποζημίωσις εγώ προτείνω να κάνουμε δηλαδή να στείλουμε μια επιτροπή να συζήτηση το τίμημα που θα μας δώσουν οι γερμαναράδες και μάλιστα προτείνω τα εξής πολιτικά και μη πρόσωπα τις χώρας μας:Dora μητσοτάκη μπακογιάννη κουβελάκη και όπως αλλιώς λέγεται,χριστοφοράκος tourk,σημίτης ο τουρκοφάγος,στρατηγός Τσουκάτος,μιας και αυτοί γνωρίζουν την γερμανική νοοτροπία και αντίληψη μιλάνε δηλαδή την ίδια γλώσσα,αν κάποιος έχει να προτείνει και κάποιον άλλο καλοδεχούμενος και αυτός να πάει να συζήτηση την αποζημίωση μας.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγω διαφωνω με τον κ. Δελαστικ. Τοσα χρονια που η Ελλαδα αρμεγε τα κοινοτικα πακετα και αντι τα χρηματα να πανε εκει που επρεπε, ηταν καλα.

    Τοσα χρονια που καναμε δημιουργικη λογιστικη και ψευδεις δηλωσεις, ηταν καλα.

    Νομιζαμε, πως θα ξεφευγουμε παντα ετσι και πως παντα θα μας δινουν δωρεαν χρηματα οι Ευρωπαιοι κι ας τα τρωμε εμεις.

    Ε λοιπον, βαρεθηκαν να μας ανεχονται και τωρα μας δειχνουν , πως οταν ζεις με δανεικα, θα υποστεις το κυνηγι των πιστωτων σου και αυτων των οποιων τα λεφτα ετρωγες και κοροιδευες.

    Δεν πρεπει αλλο να χαιδεουμε τα αυτα στην Ελλαδα. Η Ελλαδα ειναι απο το 1981 στην ΕΟΚ και περισυ, ακομη , πηρε τα περισσοτερα χρηματα ενισχυσης στην Ε.Ε. , ξεπερνωντας και την Πολωνια που εχει τετραπλασιο πληθυσμο. Οταν οι αλλες παλαι ποτε χωρες που ξεκινησαμε μαζι και παιρναμε κοινοτικες ενισχυσεις, εχουν κατα πολυ περιορισει τα ποσα που λαμβανουν ή εχουν γινει πλεον χωρες που δινουν χρηματα στον κοινοτικο προυπολογισμο.

    Αποδημος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συμφωνώ με τον Απόδημο (6:45 μ.μ.). Δεν με εκφράζουν οι άναρθρες κραυγές και οι στείρες βωμολοχίες. Καλύτερα να κάνουμε την αυτοκριτική μας, αντί να ακολουθούμε την πεπατημένη ("για όλα φταίνε οι άλλοι").

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Διαβαστε αυτο και θα καταλαβετε γιατι ολοι οι Ευρωπαιοι εχουν σιχαθει την Ελλαδα.

    http://euobserver.com/886/28706

    Ποσο αλλο να ανεχθεις εναν επαγγελματια τρακαδορο? ΠΟΣΟ?

    Βλεπουν Ελληνα και σκεφτονται "Ωχ, ηρθε παλι η βδελλα! Προσοχη στα πορτοφολια σας, μπηκε στην αιθουσα ο αιωνια πειναλεος".

    Αποδημος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και λίγα μας λένε διότι μας αξίζουν ακόμα χειρότεροι χαρακτηρισμοί..

    Τόσα χρόνια δηλαδή που τρώγαμε και πίναμε με δανεικά ήταν καλά;;

    Και όσο οι κουτόφραγκοι δούλευαν και έστηναν βιομηχανίες και εργοστάσια εμείς διορίζαμε ΜΟΝΙΜΟΥΣ Δημόσιους Υπαλλήλους, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ, παππάδες και αστυνομικούς. Αργόσχολους, αντιπαραγωγικούς υψηλόμισθους και βολεμένους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ελλειψη αισιόδοξης προοπτικής.
    Με άριστα το 10 σαν κοινωνία-
    κράτος, πιάνουμε στην βιομηχανία 2,5 στην γεωργία 6 στον τουρισμό 7 στην έρευνα 4 παρ'όλο
    που υπάρχουν εξαιρετικά μυαλά.
    Η πλοιοψηφία απο εμάς όλους καταχραιωμένοι, οι θάνατοι και τα δυαζύγεια περισσότεροι απο τις γεννήσεις και τούς γάμους.
    Υπάρχει άραγε κάτι γιά το οποίο
    μπορούμε να χαμογελάμε?
    Εάν όχι μιλάμε για μεθοδευμένη εθνική καταστροφή αντάξια της
    γερμανικής κατοχής, αλλά αυτη τη φορά το φταίξιμο είναι όλο δικό μας.
    Δίχως να παράγουμε τίποτα χτίζουμε
    σπίτια και πλατείες πάνω στα δάση μας, με δανεικά λεφτά.
    Σε μερικά χρόνια θα βγάλουμε τις
    θείες μας στο σφυρί για να τα ξεπληρώσουμε!!!!!!
    μακάρι να κάνω λάθος...


    ευχαριστώ για τη φιλοξενία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "Δεύτερον, γιατί η γενική καταφορά κατά της Ελλάδος που στο κάτω κάτω της γραφής έχει μικρότερο έλλειμμα της Γαλλίας και χρέος της Ιταλίας – για να μην αναφέρω τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία;

    Υποπτεύομαι ότι γενική κατακραυγή ασκείται εις βάρος της χώρας μας, να υποχωρήσει στα εθνικά θέματα (Κυπριακό, Σκοπιανό, Τουρκικό, Νατοϊκό κ.λπ.). Ενδείξεις είναι η Ευρωπαϊκή «σύσταση» να μειώσει η Ελλάς τις αμυντικές δαπάνες και να δεχθή τη συμμετοχή της Τουρκίας στις πτήσεις της FRONTEX που παρακολουθούν τους λαθρομετανάστες. Τους οποίους, μάλιστα, προωθούν οι Τούρκοι στα Ελληνικά νησιά."


    Από το εξαιρετικό άρθρο του Κ. Κόλμερ Ελλάς-Ιαπωνία: και η Αρχή της Αναλογίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗ Ν.Δ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ....ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ?????ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ?????5.5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΟΒΕ,ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ???ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ?????ΓΙΝΑΜΕ ΡΟΜΠΕΣ ΣΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!!!ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΗ??????ΠΟΙΑ ΛΑΘΗ ΤΟ ΚΛΕΨΙΜΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ!!!!!ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ!!!!!!ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ ΠΕΣΑΜΕ??????ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΗ Ν,Δ!!!!ΑΙΣΧΟΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ!!!!Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ Η Ν.Δ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ""Δεύτερον, γιατί η γενική καταφορά κατά της Ελλάδος που στο κάτω κάτω της γραφής έχει μικρότερο έλλειμμα της Γαλλίας και χρέος της Ιταλίας – για να μην αναφέρω τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία;"

    Για την Ιαπωνια το εξηγει πολυ καλα ο συνδεσμος.

    Ο κος Δελαστικ, δυστυχως, παιρνει ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ μερικα οικονομικα μεγεθη αναφεροντας τη Γαλλια και την Ιταλια.

    http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/46891000/gif/_46891454_govts_in_debt02_466gr.gif

    H Ιταλια,εχει το ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΟ ΕΛΛΕΙΜΑ της Ελλαδας. Η Ελλαδα, εχει τεραστιο ΕΛΛΕΙΜΑ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ ΜΑΖΙ. Αυτο σημαινει, πως δε μπορεις να φορτωσεις αλλο ελλειμα στο χρεος.

    Επιπλεον, η Ιταλια δεν ειναι διαβοητη για τα ψευδη στατιστικα της στοιχεια και εχει αλλου ειδους οικονομια, που προσφερει μεγαλυτερη εγγυηση ανακαμψης.

    Οσο για τη Γαλλια, το ελλειμα της ειναι 8.5% , ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ της Ελλαδας (κανει ΛΑΘΟΣ ο κ. Δελαστικ) και παντως το χρεος της ειναι ΠΟΛΥ μικροτερο (οποτε το ελλειμα εχει το περιθωριο να το φορτωσει στο χρεος, η Ελλαδα ΟΧΙ).

    President Nicolas Sarkozy has called for a national conference next month on measures to curb both the debt and the annual deficit in public finances to enable France to respect its commitments to eurozone regulations.

    The public deficit is also heading for record levels, an expected 8.2 percent of gross domestic product this year and 8.5 percent in 2010.

    http://www.google.com/hostednews/afp/article/ALeqM5h12Kspq0Wa7Rdk_v5NvGiUyNo83w

    Η Γαλλια εχει 8.5 ελλειμα, αλλα εχει λιγοτερο απο 80% χρεος! Που σημαινει πως εχει περιθωρια ακομη, οχι σαν την Ελλαδα που εχει φτασει στο 113%.


    Μην παιρνετε ως χρυσο οσα λενε οι Ελληνικες εφημεριδες, ειδικα οι της συμπολιτευσης.

    Αποδημος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΗΠΑ. Που δε θελει να τις αναφερει ο κος Δελαστικ.

    Ας δουμε λιγο.

    Ελλειμα 9.9%

    http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601103&sid=aA8lChe4zUQU

    Δημοσιο χρεος 83% του ΑΕΠ

    Total economic output, or GDP, is $14.4 trillion. The debt is now 83% of GDP

    http://useconomy.about.com/od/fiscalpolicy/p/US_Debt.htm

    Πώς αυτες οι χωρες ειναι χειροτερα απο την Ελλαδα, δεν το καταλαβαινω.

    Αποδημος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Διορθωση. Αναφερομουν στον κ. Κολμερ και οχι στον κ. Δελαστικ.

    Αποδημος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εγώ πάντως δεν πολυκαταλαβαίνω τον Χάρτη. Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ σαν τι ποζάρει εκεί μέσα ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ωραία με το P.I.G.S., το καταλάβαμε...
    Υπάρχουν όμως και οι χώρες που με το αρχικό τους γράμμα μας κάνουν ένα άλλο προσφιλές των άγγλων όργανο.
    P oland
    E ngland
    N orway
    I taly
    S lovakia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Το λογοπαίγνιο P.I.G.S. είναι ευεβρεση κάποιου Golden Boy του Σίτυ του Λονδίνου για δημιουργία αρνητικού κλίματος κατά των Νότιοευρωπαϊκών χωρών που εντάσονται στη ζώνη του Ευρώ, προφανώς με κερδοσκοπικό σκοπό και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πολοί "επενδυτές" (και Έλληνες) θα κάνουν το κομάτι τους απο τα P.I.G.S. στο προσεχές μέλλον. Το παιγνίδι τους κάνουν και το διαφημίζουν μέσω μέρους του αγγλικού τύπου (κιτρινού και συντηρητικού)που ελέγχεται εξ'άλλου απ'αυτούς. Δεν δισφημίζεται μόνο η Ελλάδα και ας το λαμβάνουν υπόψη τους οι "επενδυτές" των χωρών αυτών (ουτοπία!).
    Αυτό που είναι περισσότερο ανυσητικό, κατά τη γνώμη μου, είναι η συμπεροφορά και οι χαρακτηρισμοί που εκφωνίζονται απο γερμανούς υπουργούς και αξιοματούχους. Η συνοχή της ΕΕ θα ταραχθεί πολύ απο τέτοια -χωρίς λόγου- θραθύτητα.
    Εκεί βρίσκονται τα γουρούνια της ΕΕ, όχι αλλού! Άς μη ξενάμε το ακομά νοπό παρελθόν και ποιοί ήταν οι σύμμαχοι τους στους πανγκόσμιους πολέμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. To oti ta dimosieumata ton Agglikon efimeridon srerountai sovarotitas auto to exo ksanagrapsei epanilieimena apa een xreiazetai na to ksanpo katanrta vareto eksallou aplos as perimenoume tous dikous tous Olimpiakous! sas uposxomai oti tha gelasei kai o kathe picramenos me typous san ton Cameron kai ton zoo ton dimarxo tou Londinou (o opoios opos exei dilosei o idios se ntomikanter gia tin Istoria tis Europis oti katagetai apo Tourko upourgo tis Othomanikis Autokratoris.Oso afora gia ton anomnimo 252 o xaraktirismospou mou edoses einai profanos to onoma sou (mporei kai to epitheto sou tautoxrona) gia auto mallon den niotheis tin anagki na grpseis me to noma sou en antithesi me mena. Ektos fisika kai an eisai apla anandros kai kota leirati kai o andrismos sou einai vretanikou typou alla epeidi eimai kalos anthropos den thelo na to pistepso ektos fisika kai an me peiseis gia to antitheto! Oso gia to kasino mallon ek idion krineis ta allotria kathoti pote stin zoi mou den exo paei se tetioi meros kai oute prokeitaien antithesi me sena! Oso gia tis antisimitikes sou fantasioseis koitakse to kalou kakou se kan psichiatro kata protimisi sto Dafni alla episis mia diamoni sto Dacahau tha itan episis mia kali theparia gia sena giati opos leei kai o Sophocles ston Oidipoda Tyrano den iparxei kaliteri timoria gia ena kako anthropo apo to na upostei auto akrivos pou exei stin kardia tou.Eisai aksiothrinitos!
    Signomi gia tin ektasi pou chrisimopoio alla theorousa upoxreosi mou na amintho se mai aprokliti epithesi kai epitelous to gegonos oti pros to paron meno sto Londino den simainei oti exo papsei na einai Ellinas. Episis omos "nemo nec impune lacessit"
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα έχασε πολλές ευκαιρίες προκειμένου να δημιουργήσει ένα σταθερό αναπτυξιακό περιβάλλον με μακρόχρονη βιωσιμότητα. Οταν εισέρρεαν τα κοινοτικά κονδύλια, οι τότε κυβερνώντες έπρεπε να τα είχαν αξιοποιήσει για την δημιουργία οικονομικών πόρων και όχι γραφειοκρατικών "φαγοποτιών". Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Poustrain Britain,
    Άντε ρε πισωγλέντηδες, κολοάγγλοι.
    Οι Αμερικανοί πεζοναύτες λένε ότι οι καλύτερες ποθτάνες είναι οι αγγλίδες γιατί έχουν καλή προφορά στο τσιμπούκι.
    Σούργελα των εθνών, κοπρόσκυλα, όταν δεν μπορέσατε να κάμψετε την αντίσταση των εβραίων πατριωτών από τρομοκράτες μετά τους στήσατε και τον κώλο σας.
    ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΟΥΣΤΡΟΑΓΓΛΟΝΙΑ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΧΟΛΕΡΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Φιλε Χριστο απο Λονδινο, μη στεναχωριεσε!

    Ο δειλος και ανωνυμος 252, σαν πιστος και κλονοποιημενος αρλουμπολογος, περιτρανα προβαλει την την ηλιθιοτητα του οποτε του δοθει η ευκαιρια!

    >> http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/11/blog-post_1091.html
    Κλονοποιημενε αρλουμπολογε
    Περιτρανα συνεχιζεις να επιδεικνυεις την ηλιθιοτητα σου,
    (Π. Ηφαιστος, Χαλαρα και Επικαιρα, 17.10.2009. Εφιάλτες, αρλουμπολόγοι, τσαρλατάνοι και προπαγανδιστές, http://www.ifestos.edu.gr/)
    και να μην εχεις ιδεα τι σου γινεται, ετσι δεν ειναι ;
    Συγχαρητηρια και παλι ! <<


    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μινω τ' ακους;

    Ο Christos Voulgaris apo Londino στα χωνει χοντρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Για να είμαι ειλικρινής, βρίσκω την τόση οργή λιγάκι παρατραβηγμένη. Το άρθρο, καλό ή κακό, αναφέρεται και σε άλλες τρεις χώρες. Αν το διαβάσετε, θα δείτε ότι ένας σχολιαστής στην ιστοσελίδα, λέει ότι ίσως θα έπρεπε να γράψει "PIGGS", ώστε να συμπεριλάβει και την Μ. Βρετανία (Great Britain).

    Δεν ξέρω αν οι άλλες χώρες αντέδρασαν κατ' αυτό τον τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @ 9:25 μ.μ.

    >ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗ Ν.Δ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ....ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ?????ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗ Ν.Δ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ....ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ?????ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ?????5.5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΟΒΕ,ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ???ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ?????ΓΙΝΑΜΕ ΡΟΜΠΕΣ ΣΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!!!ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΗ??????ΠΟΙΑ ΛΑΘΗ ΤΟ ΚΛΕΨΙΜΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ!!!!!ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ!!!!!!ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ ΠΕΣΑΜΕ??????ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΗ Ν,Δ!!!!ΑΙΣΧΟΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ!!!!Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ Η Ν.Δ!!!!!!<

    Κάτι σαΐνια σαν κι εσένα υπάρχουν, γι αυτό πάμε κατά διαόλου. Πριν 5,5 χρόνια, δηλαδή, ήμασταν παράδεισος, έτσι; Μέσα σε 5,5 χρόνια χρεοκοπήσαμε! Φτου σου να μη μου βασκαθείς!

    Πέρνα από Δευτέρα από την Ρηγίλλης να πάρεις το μισθό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μερικά ερωτήματα
    Είναι αλήθεια ότι κατά τη διάρκεια του Α΄ παγκοσμίου πολέμου έταξαν οι Εγγλέζοι την Παλαιστίνη και στους Άραβες, δημιουργώντας το μέχρι σήμερα πρόβλημα ?
    Είναι αλήθεια ότι στην έναρξη του Κυπριακού αγώνα δημιούργησαν την Τουρκικό Αστυνομικό σώμα με σκοπό τη δημιουργία εχθρότητας μεταξύ των δύο κοινοτήτων (διαίρει και βασίλευε )και διαιώνιση του προβλήματος.
    Είναι αλήθεια ότι κατά τη διάρκεια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου έδιναν τα Ελληνικά νησιά
    του Αιγαίου στους Τούρκους για να βγούνε στον πόλεμο ?
    Ας αφήσω τις προδοσίες τους κατά τη διάρκεια της Ελληνικής επανάστασης.
    Δολοφονία Καραϊσκάκη, Καποδίστρια, καταστροφή του Φαλήρου.

    Ποιος είναι λοιπόν PIGS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ston anonimo 2.27 den ftanei pou den exeis ton adrismo na grapseis me to onoma sou propspatheis na dimourgiseis kai provlimata anamesa se allous christes epeidei profanos den mporeis na liseis tis diafores sou monos alla vazeis allous na taskononontai gia sena.An eisai andras kai oxi anadros pou ntropiazei ta pantelonia pou foraei ela pes mas to onoma sou kai ena tilefono oste na sinantithoume gia na lisoume tis diafores mas opos tis linoun oi ANTRES! NEMO NEC IMPUNE LACESSIT
    i opos elegan sto Vizantio apo tin Poli erxomai kai sttin korfi kan ela (ela an mporeis gia na logariastoume)
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αναρωτιέμαι ειλικρινά τι ενοχλεί περισσότερο το ότι οι ξένοι ΄μας λένε γουρούνια ή ότι έχει βάση.
    Αν κύριοι/ιες δεν σας άγγιζε γιατί απλά δεν είχε καμία υπόσταση αυτός ο όρος κανείς δεν θα ενοχλείτο θα έλεγε απλά άλλη μιά μακακία από τους ξένους.
    Ομως έχει βάση άραγε;
    Προσωπικά θα έλεγα ότι απο άτομα τα οποία δεν εκτιμώ γιατί απλά δεν το αξίζουν τους χαρακτηρισμούς τους τους έχω γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων μου για να μη πω τίποτα πιο βαρή και ενοχλήσω.
    ΤΟ γεγονός ότι σαν λαός είμαστε λαμόγια είναι γεγονός αναμφισβήτητο όμως δεν σημαίνει ότι είμαστε περισσότερο από όλους όσους μας κατηγορούν απλά η καμήλα κοιτάει την απέναντι καμπούρα για να κρύψει την δικιά της.
    Οσο και αν φανώ γραφική θα πω ότι όλα έχουν να κάνουν με τα εθνικά θέματα γιατί απλά άπτονται για τους ξένους στα οικονομικά.
    Οι Αμερικάνοι λένε money talks and bullshit walks .
    Προσωπικά αν οι ξένοι με θεωρούν γουρούνι το χαίρομαι περισσότερο γιατι:
    1. Προτιμώ γουρούνι παρά αδερφή στο σώμα και στην ψυχή (Αγγλοι)
    2. Προτιμώ γουρούνι με δική μου βρώμα παρά να φτιάχνω αρώματα για σκεπάζω και του διπλανού (Γάλλοι)
    3. Προτιμώ γουρούνι από το να έχω μόνιμο εμφύλιο στην πατρίδα μου και να το παίζω και κάποιος
    4. Προτιμώ γουρούνι απο αλκόολα του κερατά που είναι οι περισσότερεσ σκανδιναβικές χώρες
    5. Τέλος προτιμώ γουρούνι γιατί απο όλα τα παραπάνω προσφέρω:
    α) δέρμα για να ντιθούν τα ως άνω ζώα .
    β)κρέασ για να φάνε
    γ)Λίπος για τα καλλυντικά τους

    Και τέλος επειδή είμαι γουρούνι και γουστάρω (πολέμα τον εχθρό με τα όπλα του) σαν γουρούνι θα αντιδράσω όταν θα πουν ότι μου παίρνουν τα νησιά ή την Β. Ελλάδα.
    Οσοι ξέρουν απο κτηνοτροφία και ουχί κτηνοβασία που ξέρουν οι Αγγλοι ξέρουν και πως αντιδρούν τα γουρούνια.....

    Κύριε Σάββα τάμα το χετε την πίεση να μου την πάτε στο 20 κάθε Δευτέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Χριστινα το καλυτερο το ξεχασες.

    -Προτιμω γουρουνι γιατι αμα λαχει ψηνω και μια χοιρινη μπριτζολα με πατακες τηγανητες, και μια χωριατικη απο διπλα με κανα δυο ποτηρακια Αγιορειτικο, ενω ΑΛΛΩΝΩΝ, τους το ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ η θρησκεια τους!!!!

    ΥΓ. 1
    Αυτοι (οι ΑΛΛΟΙ) ειναι καλοι μονο για μπολιασμα για την γριππη των χοιρων.

    ΥΓ. 2
    Και μην μας παρει χαμπαρι
    ο Christo apo Londino, αν και αυτος δεν χαμπαριαζει ποιος ειπε τι, που και ποτε!!!

    ZHTO ELLADA, ZHTO SEKELS, ZHTO O MARANTONA!!!

    Basilis Ifaistiologos apo Karvasara, Attikis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Δυστυχώς οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να χωνέψουν το πόσο άλλαξε η Ελλαδίτσα τα τελευταία 20 χρόνια.
    Νοσταλγούν το Σουβλάκι την ρετσίνα και το τζατζίκι που τους στοίχιζε 100 δραχμές όλα μαζί.
    Δεν χωνεύουν το ότι ερχόταν με την 50 λίρες η με 100 μάρκα η με 150 φιορίνια, έπαιρναν ένα τσουβάλι δραχμές και παρίσταναν τον μεγιστάνα..
    Ένα ζευγάρι φίλων μου Άγγλων που αποφάσισαν να ζήσουν στην Ελλάδα την υπόλοιπη ζωή τους αξιοποιώντας την σύνταξη τους, πήραν τον δρόμο της επιστροφής λέγοντας μου: « :Απορώ πως μπορείτε εσείς οι Έλληνες να ανταπεξέρχεστε στο κόστος ζωής. Το ρεύμα και το νερό έχουν την ίδια τιμή με της Αγγλίας και το σουπερμάρκετ είναι σχεδόν δύο και τρεις φορές ποιο ακριβό.»
    Θέλετε κι άλλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. κ.Καλεντεριδης αν ολοι οι Ελληνες νομιζεται οτι ειμαστε σαν εσας και τον Παγκαλο που παραδωσατε τον αγωνιστη οτσαλαν για ενος πινακειου φακης τοτε δικαιος οι εταιροι μας μας αποκαλουν ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ανώνυμε
    ο καθένας με τον πόνο του.
    Έχω γράψει ένα βιβλίο για την υπόθεση Οτζαλάν και εκεί φαίνεται ποιός έκανε τί.
    Διάβασέ το και μετά ξαναγράψε το σχόλιό σου. Τώρα έχεις το ακαταλόγιστο.
    Εκτός κιαν συμβαίνει κάτι άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.