20/5/10

Παρακρατικούς «πειρατές» στέλνει το Ισραήλ εναντίον των 800 ακτιβιστών

Του ΝΑΣΙΜ ΑΛΑΤΡΑΣ
Χθες η ισραηλινή ιστοσελίδα http://www.israelnationalnews.com/SendMail.aspx?print=print&type=0&item=137574 δημοσίευσε την είδηση ότι «Ισραηλινοί πολίτες με 15 σκάφη θα εμποδίσουν τους διεθνείς ακτιβιστές που θα επιχειρήσουν με τα 8 πλοία να σπάσουν τον αποκλεισμό Γάζας.

Τη γνωστή και καταδικαστέα διεθνώς εδώ και δεκαετίες στη συνείδηση της διεθνούς κοινότητας παρακρατική μέθοδο «αγανακτισμένων πολιτών» φαίνεται πως θα επιστρατεύσει το κράτος του προφήτη Ισραήλ, για να σταματήσει στα διεθνή ύδατα τους 800 διεθνείς ακτιβιστές -μεταξύ τους 60 Ελληνες-που θα επιχειρήσουν σε μια εβδομάδα από σήμερα να σπάσουν τον διεθνή παράνομο αποκλεισμό της Γάζας. Οι «αγανακτισμένοι» πολίτες του Ισραήλ με την πράξη τους αυτή θέλουν, όπως δήλωσε ο επικεφαλής τους Matan Freiman, να στείλουν «πρώτα απ' όλα, μήνυμα προς την Τουρκία» επειδή υποστηρίζει τους διεθνείς ακτιβιστές. Παράλληλα με την κινητοποίηση των παρακρατικών ομάδων του, το Ισραήλ επιχείρησε χθες να ασκήσει πιέσεις στις κυβερνήσεις της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Τουρκίας. Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα «Χαάρετζ», ο Naor Gilon, αναπληρωτής γενικός διευθυντής στο υπουργείο Εξωτερικών, κάλεσε διπλωμάτες των χωρών αυτών και τους δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν θα «επιτρέψει στους πολίτες τους να πλησιάσουν τη Γάζα». Αν η είδηση επαληθευθεί, θα αποκαλύψει ακόμη περισσότερο την πραγματική εικόνα του Ισραήλ στον δυτικό κόσμο ως κράτους-παρακράτους και όχι, όπως συστηματικά διαδίδει, πως είναι κράτος οργανωμένο. Αντί να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις των διεθνών οργανισμών που επανειλημμένα το είχαν καλέσει να άρει τον αποκλεισμό της Γάζας, φέρνει όλο και περισσότερο τη διεθνή κοινότητα σε τροχιά σύγκρουσης με την τελευταία του επιλογή να μετατρέπει τους «πολίτες» του σε ανθρώπινες ασπίδες για να σταματήσει τη δράση των διεθνών ακτιβιστών. Οι Εβραίοι άποικοι, λοιπόν, που συστηματικά εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον των Παλαιστινίνων και των διεθνών ακτιβιστών στη Δυτική Οχθη, απέκτησαν μια άλλη αποκρουστική όψη, τους παρακρατικούς-πειρατές.

Οι Ελληνες ακτιβιστές, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα www.shiptogaza.gr, δηλώνουν ότι «το Ισραήλ έχει δοκιμάσει τέτοιου είδους απειλές και τακτικές εκφοβισμού στο παρελθόν για να σταματήσει τις αποστολές πριν ακόμα ξεκινήσουν». Αυτές οι απειλές, γράφουν, «δεν μας απέτρεψαν στο παρελθόν και δεν θα μας αποτρέψουν τώρα». Και όπως δήλωσε στην «Ε» Ελληνας ακτιβιστής, «οι εργασίες μέσα στα δύο ελληνικά πλοία συνεχίζονται, καθώς πλησιάζει η μέρα του απόπλου όλου του στόλου από λιμάνια στην Ελλάδα και την Τουρκία».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

3 σχόλια:

  1. Εντάξει παιδιά,... το έχουμε καταλάβει.

    Οι Παλαιστίνιοι είναι ο "καλός"..
    Το Ισραήλ είναι ο "κακός"..

    Ο "άσχημος" ποιός είναι ? Η Δύση?, το Ιράν?, η Τουρκία?...ποιός ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαβάζω ότι:
    "Οι Εβραίοι άποικοι, λοιπόν, που συστηματικά εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον των Παλαιστινίνων"

    -Τί σημαίνει στα ελληνικά "άποικος"; Εγώ έχω μάθει ότι ο άποικος είναι αυτός που πηγαίνει σε ένα μέρος σηκώνοντας τη ΣΗΜΑΙΑ του; Π.χ. η βρετανική αποικιοκρατία, που πήγαιναν οι βρετανοί σε διάφορα μέρη της γης, επιβαλλόντουσαν με το στρατό τους στους ντόπιους και έκαναν τις ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ.

    Αυτό που κολλάει στο Ισραήλ; Συμφωνώ, ότι πήγαν στην περιοχή Πολωνοί, Έλληνες, Γάλλοι είτε λόγω Σιωνισμού, είτε λόγω Ολοκαυτώματος, κυρίως όσοι επέστρεψαν από τα στρατόπεδα και δεν βρήκαν ούτε σπίτια, ούτε συγγενείς, ούτε δουλειές, ούτε τίποτα...

    Γιατί όμως η "ελευθεροτυπία" τους αποκαλεί "άποικους"; Πήγαν με την Πολωνική ή την Ελληνική ή την Γαλλική Σημαία
    και έκαναν πολωνική, ελληνική ή γαλλική αποικία; Μα θα μας δώσετε το μυαλό στο πιάτο;

    Και βλέπω και κάτι άλλα μαργαριτάρια, όπως το "κράτος του προφήτη Ισραήλ" (!!!)
    ή "ΠαλαιστινίΝΩΝ" ...

    Και τελικά, αρχίζω να αναρωτιέμαι:
    για να αρθρογραφεί κάποιος
    στην "ελευθεροτυπία"
    απαιτείται έστω ένα ρημαδο-απολυτήριο Δημοτικού ή είναι εντελώς άλλα τα κριτήρια;

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.