17/5/10

Ερντογάν για υφαλοκρηπίδα και εναέριο χώρο - ΔΔΧ



Τη βούληση να παραπεμφθούν τα θέματα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, επανέλαβε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κ. Ταγίπ Ερντογάν, επιστρέφοντας στηνΚωνσταντινούπολη από την επίσκεψή του στην Αθήνα.


«Τόσο για το θέμα της υφαλοκρηπίδας, όσο και για το θέμα του εναέριου χώρου μπορούμε να πάμε στη Χάγη», είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους τον συνόδευαν: «Μπορούμε να φτάσουμε σε κάποιο αποτέλεσμα με την αντίληψη του win - win». «Κατά την περίοδο που ο κ. Παπανδρέου ήταν υπουργός Εξωτερικών, είχαν πραγματοποιηθεί σημαντικά βήματα. Τώρα θα αρχίσουμε και πάλι από το σημείο πού είχαμε μείνει».

«Θα δούμε εάν μπορεί να τεθεί κάποιο χρονοδιάγραμμα για την επίλυση
των προβλημάτων», είπε ο κ. Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός προσέθεσε ότι «διαβλέπει», στον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, τη βούληση να προχωρήσει στη λύση των προβλημάτων.

«Παράλληλα, ως ένδειξη καλής θέλησης θα μπορούσε να συμφωνηθεί ως ένα ακόμα βήμα, τα (στρατιωτικά) αεροσκάφη να πετούν χωρίς εξοπλισμό, και να ανακοινώνεται αμοιβαία η διαδρομή θα ακολουθήσουν (σχέδιο πτήσεων)», είπε ο κ. Εντογάν.



ΑΠΕ

11 σχόλια:

  1. Εχουμε ξεφύγει τελείως ή εγώ παρανόησα;
    Θα τα μοιράσουμε όλα να ησυχάσουμε;
    Τί σκατά συμφώνησαν και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα;
    Να πετούν ΑΟΠΛΑ τα δικά μας μέσα στην αυλή μας;
    Να καταθέτουμε σχέδιο πτήσης για το που πάνε τα δικά μας μέσα στην αυλή μας;
    Χάγη;
    Τί σκατα συμφωνίες έχεις κάνει τρίσμικρε πορδυπουργέ της κακιάς ώρας;
    Οι ένστολοι άραγε θα υπερασπιστούν την Πατρίδα τους όπως άλλωστε έχουν ορκιστεί να κάνουν ή θα το καταπιούν και αυτό μαζί με τα υπόλοιπα;
    Εμείς οι υπόλοιποι άραγε θα ξυπνήσουμε απο το λήθαργο μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Αμοιβαία» σημαίνει συνδιαχείριση.

    Ξ Ε Π Ο Υ Λ Η Μ Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕ άλλα λόγια τα ελληνικά αεροσκάφη που θελουν να πανε Λήμνο, Χιο, Μυτιλήνη, Ροδο, θα ενημερώνουν πρώτα τους Τούρκους!. Στο χωριό μου αυτό το λένε προδοσία. Το θλιβερό είναι οτιαυτό εχει περάσει στα ψιλά γραμματα των ελληνικών ΜΜΕ, ενώ το αυτί του μεσου νεοέλληνα δεν ιδρώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μου κάνει τεράστια εντύπωση ότι ποτέ μέχρι σήμερα εγώ τουλάχιστον δεν θυμάμαι-δεν έχω ακούσει κάτι αντίστοιχο από οποιοδήποτε Τούρκο (πρωθυπουργό και μη). Να δέχονται να πάμε στη Χάγη για τη διευθέτηση των ’προβλημάτων’ Ελλάδος Τουρκίας.
    Είναι τουλάχιστον ύποπτο.
    Δεδομένου ότι και πριν από τις εκλογές το έγραφα και το έλεγα και πολλές φορές ’κατηγορήθηκα’ από ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ θα το ξαναπώ και να τους το ξαναθυμήσω γιατί τους είχα προειδοποιήσει ότι αφού θα το ψηφήσουν θα είναι απόλυτα συνηπεύθυνοι με τις πράξεις του ’μεγαλοηγέτη’.
    Από τότε που το παιντί ήταν υπουργός εξωτερικών είχαν συμφωνήσει σε πολλά από το Αιγαίου και αφού οριστηκοποιηθούν (όπως λέει και ο Ερντογάν τώρα) μετά ΝΑΙ μπορούν να πάνε στη Χάγη για να ’επιλύσουν’ τις διαφορές.
    Μόνο που βέβαια ότι θα συμφωνήσουν θα παρουσιάσει και η Χάγη και βέβαια μετά το παιντί θα πει στους ’εξοργισμένους’ Ελληνες ότι ’Η Χάγη το αποφάσισε, όχι εμείς’. Δεδομένης και της πολιτικής αλητείας και εξαπάτησης του παιντιού αυτό είναι σίγουρο. Οι Αμερικανοί βρήκαν στο ’πατριωτάκι’ τους μεγάλο ταλέντο και θα περάσουν ότι δεν έχει περάσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Θα κάνουν πάρτυ με την Ελλάδα και τα εδάφη της. Θέλουν να τη διαλύσουν όπως και τη Γιουγκοσλαβία και θα το κάνουν με τη συνδρομή του ανθελληνικού ΠΑΣΟΚ (τωρινού) και των ξεπουλημένων βουλευτών του. Και βέβαια και με τη συνδρομή όλων όσων το ψήφησαν. Και το ξαναλέω, δεν ψήφησα ΝΔ και ούτε πρόκειται να το κάνω αλλά τουλάχιστον δύο πράγματα που φαίνονται μπορώ να τα δω.
    ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΜΦΟΡΕΣ.
    Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ.
    Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΤΖΕΦΡΥ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ.
    ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.......

    Ζήτω η Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Jefffey γερά,
    ξεπούλα δυνατά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μου άρεσε προχθές στην συνέντευξη που έδιναν στην τηλεόραση οι δύο πρωθυπουργοί, ο Mehmet Ali Birand και θα ήταν άδικο να μην το γράψουμε.

    Σε κάποια στιγμή, ο Έρντογαν (στο πρώτο γράμμα τονίζεται το όνομα, όπως σωστά λέει και ο καθηγητής Σαρρής), αναφερόμενος στους Έλληνες της Πόλης, είπε ότι "έφυγαν". Ο Παπανδρέου τον άκουγε χαμογελώντας ηλιθίως. Οπότε πετιέται ο Birand και λέει "δεν έφυγαν, κ. πρωθυπουργέ, ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΑΜΕ!!" Ο Έρτνογαν άλλαξε δέκα χρώματα, ξερόβηξε και άρχισε να τα μασά.

    "Μέσα στο πνεύμα της αλληλοκατανόησης και φιλίας", συνεχίζει ο Mehmet Ali, "θα ήταν να τους δεχτούμε πίσω και να τους επιστρέψουμε τις περιουσίες τους;;;"(!!). "Ασαφαλώς", είπε μαγκωμένος ο Έρντογαν, "ασφαλώς, υπό κάποιες προϋποθέσεις...".

    Μπράβο στον γερόλυκο της τουρκικής δημοσιογραφίας. Έδειξε το ανάστημά του!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι μας κάνει να πιστεύουμε ότι ο Τούρκος ήρθε για να τα συμφωνήσουν και όχι για να τα υπογράψουν απλά...

    Γιατί πιστεύει ακόμα ο λαός ότι τα συμφωνημένα συζητώνται ακόμα;

    Γιατί ξεχνάμε όλοι πριν τις εκλογές είχε πει ''καλύτερα μερικά στρέμματα γης λιγότερα και να κοιμόμαστε ήσυχοι τα βράδια''

    Γιατί αυτό δεν χτύπησε το καμπανάκι ..Τι διαφορετικό κάνει ο ΓΑΠ απο αυτό που είχε πει τότε ;

    Προδότης ανώνυμε λέγεται στο χωριό σου αυτός που κάνει ότι κάνει ο ΓΑΠ. Πως λέγονται αυτοί που ψηφίζουν τον προδότη;

    Θα ρωτήσω πάλι , οι δυο τρομοκρατικές ενέργειες μερικές ώρες προ της αφίξεως του Τούρκου ήταν άραγε τυχαίες;

    Το γεγονός ότι δημοσιογραφικά δεν πήραν την έκταση που θα έπρεπε τα όσα έγιναν, συζητήθηκαν και συναποφασίστηκαν είναι τυχαίο;

    Τελικά ο γιαλός είναι στραβός ή εμείς στραβά αρμενίζουμε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητή Χριστίνα ("Τελικά ο γιαλός είναι στραβός ή εμείς στραβά αρμενίζουμε ;"),

    ελπίζω ο γιαλός να παραμείνει ελληνικός (έστω και στραβός).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. IQ ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ αν ο γιαλός είναι από την Μύκονο και πέρα δεν το βλέπω για Ελληνικός. Στην καλύτερη περίπτωση να είναι διεθνή χωρικά ύδατα αν και δεν τους έχω για τόσο δημοκράτες του Τούρκους...
    Την επεκτατικότητα των Τούρκων την κατανοώ γιατί όλοι ξέρουμε τι θέλουν. Την απίστευτη βλακεία προδοσία και ηλιθιότητα των δικών μας δεν μπορώ ακόμα να συνειδητοποιήσω , το παλεύω όμως.
    Σταματώ εδώ γιατί αν πω ευθαρσώς την γνώμη μου θα ''άρουν την διαδικτυακή δημοκρατική ελευθερία …..ασυλία…. και θα με συλλάβουν μαζί με το πληκτρολόγιο'' ως τρομοκράτη και προβοκάτορα που θέλει να αποσταθεροποιήσει την ήρεμη και δημοκρατική ζωή των Ελλήνων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κατά την επίσκεψη του ο Ερντογάν δήλωσε ότι τα ελληνοτουρκικά θα πρέπει να διευθετηθούν διμερώς και ο Παπανδρέου αντεπάντησε ότι το θέμα της υφαλοκρηπίδας (το μόνο που αναγνωρίζεται ως θέμα προς επίλυση) πρέπει να διευθετηθεί στη Χάγη.
    Επειδή τις δηλώσεις τις παρακολούθηα ο ίδιος τείνω προς την άποψη ότι το ανωτέρω άρθρο μάλλον παραποιεί τα γεγονότα. (εκτός αν υπήρξαν και δηλώσεις που αγνοώ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όταν εναποθέτεις τα κυριαρχικά σου δικαιώματα σε διεθνή δικαστήρια (που δεν δικάζουν αυστηρά νομικά, αλλά λαμβάνουν υπ' όψη τους και πολιτικές παραμέτρους), τότε είσαι άστα να πάνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.