11/5/10

Αυξάνεται η τυφλή βία στην Τουρκία

Εμπειρογνώμονες εξακολουθούν να εκφράζουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο να αυξηθούν εφ' εξής οι «προβοκάτσιες» και οι «τρομοκρατικές επιθέσεις», συμπεριλαμβανομένων των δολοφονιών επιφανών προσώπων, στην Τουρκία.

Με αφορμή το θάνατο δέκα στρατιωτών την τελευταία εβδομάδα και σε συνδυασμό με τις στοχευμένες επιθέσεις κατά πολιτικών προσώπων, εμπειρογνώμονες προειδοποιούν για τον κίνδυνο αύξησης της τυφλής βίας στην Τουρκία στο άμεσο μέλλον.

Την ώρα που τo τουρκικό Κοινοβούλιο ενέκρινε, ήδη από την περασμένη εβδομάδα, μια ολοκληρωμένη δέσμη τροπολογιών του Συντάγματος, "συγκεκριμένοι κύκλοι" επιχείρησαν να στρέψουν την προσοχή της κοινής γνώμης αλλού με καλά στημένες "προβοκάτσιες" και "τρομοκρατικές επιθέσεις", επισημαίνουν Τούρκοι ειδικοί, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Zaman.

"Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στήθηκαν με σκοπό να εμποδίσουν τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. Από την ημέρα που αναφερθήκαμε για πρώτη φορά στο ενδεχόμενο αυτό, ελπίζοντας οι σχετικές αναφορές των υπηρεσιών να αποδειχθούν λανθασμένες, τρομοκρατικές επιθέσεις σημειώθηκαν στο Giresun, στο Tunceli, στο Sirnak και στο Hakkari. Προειδοποιώ κυρίως τους αξιωματούχους μας", σημειώνεται στο εν λόγω άρθρο.

Τουρκία: Η αστυνομία απέτρεψε σχέδιο επίθεσης κούρδων ανταρτών του PKK
Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε μια γυναίκα ύποπτη για συμμετοχή στην ανταρτική κουρδική οργάνωση Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και για προετοιμασία βομβιστικών επιθέσεων εναντίον κτιρίων της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Ανατολή.Η ύποπτη συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα μπροστά από το αρχηγείο της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης, μεταδίδει το Ανατολή προσθέτοντας πως, σύμφωνα με την αστυνομία, προετοίμαζε επιθέσεις εναντίον δύο στόχων.

Θέατρο η "παραίτηση" Μπαϊκάλ – "Μαγειρεύεται" επιστροφή του
Θεαματικός θεατρινισμός θεωρείται πλέον από τους εγκυρότερους παρατηρητές η «παραίτηση» χθες του Ντενίζ Μπαϊκάλ από την αρχηγία του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την επαύριο της κυκλοφορίας ερωτικής ταινίας με πρωταγωνιστές τον ίδιο και βουλευτή του κόμματος. Τα παρασκήνια εντός του κόμματος έχουν «πάρει φωτιά» και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις «μαγειρεύεται» η επιστροφή του Μπαϊκάλ, που θα «εξαναγκασθεί» από τους συνέδρους να αποδεχθεί την πανηγυρική επανεκλογή του στην ηγεσία του κόμματος κατά το συνέδριο της 22ας και 23ης Μαΐου.
Sigmalive.nooz.gr,newstime.gr

4 σχόλια:

  1. ΑΣΧΕΤΟ ΑΛΛΑ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ Ο ΠΑΠΑΣ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!!!Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΑΣΘΕ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ!!!ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΜΑΣ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΑΓΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΡΟ!!!ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΔΙΔΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΕΝΟΧΩΡΟΥΣΕ!!!ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΟΠΟΤΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ!!Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ-ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΡΟΔΩΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ!ΚΥΠΡΙΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ!!!!!ΚΥΠΡΙΟΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΑ ΚΕΛΕΥΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ 12 Μαΐου 2010 6:00 π.μ.

    1) Καλό είναι να μην γράφουμε άσχετα, διότι κουράζει τους άλλους.

    2) Ο Πάπας είναι μία ισχυρότατη προσωπικότητα, η οποία μπορεί να επηρεάσει κόσμο ακόμη και υπέρ της Κύπρου. Είσαι μάλλον μικρός στην ηλικία, ή κολλημένος με τα θρησκευτικά. Η θρησκευτική σας ηγεσία ξέρει τι κάνει. Η πολιτική σας είναι που δεν ξέρει. Ο "Κύριός" σας δεν νομίζω ότι θα είχε αντίρρηση να υποδεχθείτε τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ φίλε 9.45 μου φαίνεσαι λιγο πολύ απομακρος σκ των θρησκευτικών.
    τι δουλεια έχει ο ηγέτης μιας αίρεσης,γιαι περι αιρετικών προκειται αφου έχουν διαστρεβλώσει το Συμβολο τη Πιστεως να επισκέπτεται ορθόδοξες χώρες την στιγμή που δεν αναγνωρίζει οτι οι αδιαφανεις πρακτικές που ακολουθει το Βατικανό όχι μονο βλάπτουν αλλά και αποσκοπουν αλλού...
    Την Ουνία την ξέρεις?Αν οχι κάνε μια βολτα στην Ρψσια και την ουκρανία.
    φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 12 Μαΐου 2010 9:45 π.μ.

    ΝΑ ΞΕΡΕΣ ΜΟΝΟ ΤΙ ΛΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!!!!ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.