20/5/10

TΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΝΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 19 Μαΐου 2010
Η χώρα βρίσκεται σε παρατεταμένη οικονομική κρίση. Ηπροσφυγή στο μηχανισμό στήριξης που μας οδήγησε σε διεθνή οικονομική επιτήρησηχαρακτηρίστηκε από τον Πρωθυπουργό ως αμφισβήτηση της Εθνικής Κυριαρχίας.

Ταυτόχροναπροβάλλεται από πολλούς το επιχείρημα ότι η οικονομική και πολιτική κρίσημπορεί να αποτελέσει ευκαιρία και συνεπώς ελπίδα για διέξοδο από όλα ταπροβλήματα της Ελλάδας. Είναι λάθος όμως να πιστεύει κανείς ότι τα χρόνιαεθνικά ζητήματα μπορούν να λυθούν εσπευσμένα ή τουλάχιστον να δρομολογηθεί λύσητους μέσα από μία ήπια προσέγγιση δευτερευόντων πολιτικών και οικονομικώνθεμάτων όπως έγινε με την τελευταία επίσκεψη του τούρκου Πρωθυπουργού, κ.Ερντογάν η οποία θεωρήθηκε και ως μεγάλη κυβερνητική επιτυχία. Τα επικοινωνιακάπυροτεχνήματα δεν βοηθούν την εξωτερική πολιτική της χώρας. Αρκεί μια ματιά στακαταστροφικά αποτελέσματα της πολιτικής από την επικοινωνία κατά την περίοδο2004 – 2009.

Είναι βέβαιο ότι η επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού δεναπέδωσε τίποτα το ουσιαστικό. Η Τουρκία εμμένει στις γνωστές της θέσεις και οκ. Ερντογάν συμπεριφέρθηκε με αλαζονεία απέναντι στα ελληνικά Μ.Μ.Ε και τηνελληνική κοινή γνώμη δίνοντας συμβουλές και απευθύνοντας παραινέσεις ακόμα καιστα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το νεοθωμανικό στυλ που υιοθέτησε ο Τούρκος Πρωθυπουργός ωςσουλτάνος το 21ου αιώνα δείχνει μια πραγματικότητα πολύ σκληρή.

Η Τουρκία κερδίζει απ' αυτές τις επαφές γιατί παρουσιάζειτην εικόνα μιας περιφερειακής δύναμης, ενώ η χώρα μας εμφανίζεται να παραπαίειαδύναμη σε αναζήτηση “φίλων”. Με πειθήνιες λογικές απέναντι στις απαιτήσεις τωνΑμερικάνων και των Τούρκων δεν υπερασπιζόμαστε τα εθνικά συμφέροντα. Η Εθνική Κυριαρχίαδεν εξασφαλίζεται με πολιτικές διολισθήσεων απέναντι στους “γείτονες” και αυτόοφείλουμε να τα καταλάβουμε όλοι και προπαντός οι υπεύθυνες πολιτικές ηγεσίεςόλων των κομμάτων πριν είναι αργά.
http://www.anparatiritis.gr/content/view/2219/2/lang,el/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.