17/5/10

Η τιμή της πολιτικής, των πολιτικών, της Γκερέκου και του Γιώργου


5,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Η ΟΦΕΙΛΗ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
17χρονη φορολογική «ασυλία» για τον Τόλη
Του Κ. ΤΣΟΥΠΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
Επί 17 ολόκληρα χρόνια το πολιτικό και δικαιοδοτικό σύστημα της χώρας δεν κατόρθωσε να αποσπάσει ούτε ένα ευρώ από τον μεγάλο οφειλέτη του Δημοσίου, τον επίσης μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή Τόλη Βοσκόπουλο που, όπως προκύπτει από έγγραφα της ΙΓ' ΔΟΥ Αθηνών, οφείλει από φόρους εισοδήματος, πρόστιμα και προσαυξήσεις 5,5 εκατ. €.
Απόσπασμα από το μηχανογραφικό φύλλο που έχει συντάξει η ΙΓ' ΔΟΥ Αθηνών για τον Τόλη Βοσκόπουλο (φωτογρ.) Απόσπασμα από το μηχανογραφικό φύλλο που έχει συντάξει η ΙΓ' ΔΟΥ Αθηνών για τον Τόλη Βοσκόπουλο (φωτογρ.) Αμέλειες, καθυστερήσεις, δικαστικές και διοικητικές προσφυγές, πιθανές χρονοτριβές της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας λόγω της αγάπης και του πάθους που έτρεφε το κοινό στον γνωστό σε όλους Τόλη Βοσκόπουλο και πιθανόν και άλλες αιτίες συνέτειναν στο να αναδειχθεί ο κ. Βοσκόπουλος σε έναν εκ των μεγαλυτέρων χρεωστών ληξιπρόθεσμων χρεών (ανέρχονται σε 30 δισ. και έχει τεθεί στόχος να εισπραχθεί γύρω στο 3,5%).

Από το 1993
Στο μηχανογραφικό προφίλ που έχει συντάξει το 2009 η ΙΓ' ΔΟΥ Αθηνών για τον κ. Βοσκόπουλο (υποβάλλει δήλωση μαζί με τη σύζυγό του, νυν υφυπουργό Πολιτισμού - Τουρισμού, κ. Αγγελική Γκερέκου) εμφαίνεται ότι από το 1993 μέχρι και σήμερα δεν πληρώθηκε ο φόρος εισοδήματος και λοιποί φόροι που προέκυπταν από τις φορολογικές δηλώσεις έως και το οικονομικό έτος 2009 (εισοδήματα του 2008).
Οι αναλογούντες φόροι ανέρχονται: Κεφάλαιο 3.169.449,80, προσαυξήσεις 2.315.085,80 και τέλη 17.365,95 ευρώ. Το συνολικό ποσόν της οφειλής ανέρχεται σε 5.501.901,55 ευρώ. Το ποσόν αυτό έχει βεβαιωθεί από την αρμόδια ΔΟΥ εδώ και αρκετό καιρό και επίσης εδώ και αρκετό καιρό έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο.
Η αρμόδια ΔΟΥ ΙΓ' Αθηνών, παρά τις φιλότιμες, όπως πληροφορούμαστε, προσπάθειες του αρμόδιου δικαστικού τμήματος επί σειρά ετών δεν κατόρθωσε να επιτύχει έστω και μία συμβολική καταβολή έναντι του υπέρογκου χρέους. Οι συνεχείς οχλήσεις προς τον κ. Βοσκόπουλο δεν απέδωσαν. Αντίθετα με τις αλλεπάλληλες αναστολές που ζητούσε και εξασφάλιζε, ακόμη και με δικαστικές αποφάσεις, κατόρθωσε να μην πληρώσει μέχρι σήμερα το χρέος του. Η αρμόδια ΔΟΥ έχει προχωρήσει σε κατασχέσεις των ακινήτων που εμφανίζονται στην ιδιοκτησία του κ. Βοσκόπουλου. Επίσης έχει ζητήσει την ποινική του δίωξη με τις υπ' αριθμόν 50/8-6-2006 και 20/20-1-2009 μηνυτήριες αναφορές προς την Εισαγγελία Αθηνών.
Εχει εγγραφεί κατάσχεση στο διαμέρισμα του κ. Βοσκόπουλου επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου 153-155, καθώς και σε οικόπεδο με παλαιά κτίσματα επί της οδού Διογένους 26 και Εκτορος 32 στον Κορυδαλλό. Με συνεχείς προσφυγές στη Δικαιοσύνη στο διάστημα 2003 - 2008 εζητείτο η εξαφάνιση του χρέους. Πλην, όμως, τα δικαστήρια αποφάσισαν, σύμφωνα με πληροφορίες, την οριστική βεβαίωση του χρέους στην αρμόδια ΔΟΥ.

Αδυναμία εξόφλησης
Ο κ. Βοσκόπουλος αφού έχασε όλες τις προφυγές στη Δικαιοσύνη ζήτησε από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών τη διαγραφή του χρέους λόγω αδυναμίας εξόφλησης.
Η αρμόδια επιτροπή απέρριψε το αίτημά του στις 25 Σεπτεμβρίου του 2009, μη δεχόμενη ότι υπάρχει οικονομική αδυναμία εξόφλησης.
Ομως, όπως επισημαίνουν υπηρεσιακοί παράγοντες:
* Πρώτον, δεν προχώρησε κανένας πλειστηριασμός ακινήτων μετά την εγγραφή κατάσχεσης και μετά το πέρας όλων των δικών και εξάντλησης τυχόν προθεσμιών, ιδίως μετά τον Οκτώβριο του 2009.
* Δεύτερον, δεν εξασφαλίστηκαν τα συμφέροντα του Δημοσίου από τα ενοίκια που εισπράττει ο κ. Βοσκόπουλος επί σειρά ετών και από τυχόν άλλα εισοδήματα που έχει.
* Τρίτον, καμιά ενέργεια δεν έγινε από μέρους του υπουργείου Οικονομικών για κατάσχεση των 4 αυτοκινήτων που έχει στην ιδιοκτησία του ο κ. Βοσκόπουλος.
* Τέταρτον, σε καμιά ενέργεια δεν προέβη το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να προχωρήσει σε κατάσχεση κινητών αξιών (π.χ. μετοχών, ομολόγων κ.λπ.) που ενδεχομένως να υπάρχουν σε θυρίδες τραπεζών.
* Πέμπτον, δεν δόθηκε καμιά εντολή έρευνας κατ' αρχάς στα υποθηκοφυλακεία Αθήνας και Κέρκυρας για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλα περιουσιακά στοιχεία του κ. Βοσκόπουλου.
* Εκτον, για έναν τόσο μεγάλο οφειλέτη όπως ο κ. Βοσκόπουλος θα έπρεπε να ερευνηθεί -και δεν φαίνεται να ερευνήθηκε- από ποιο λογαριασμό εκταμιεύτηκαν τα χρήματα για την αγορά διατηρητέας οικίας του ζεύγους στο Λιστόν της Κέρκυρας (η αντικειμενική αξία εγγίζει τις 400.000 ευρώ) και άλλου οικοπέδου επίσης στην Κέρκυρα. Η έρευνα θα είχε σαφή στόχο την προστασία της τιμής του πολιτικού κόσμου. *

Πηγή: ΕΝΕΤ

33 σχόλια:

  1. Που είναι τα ΜΜΕ, οι λαλίστατοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι,οι οργισμένοι πολίτες κλπ που είχαν ξετινάξει τα περιουσιακά στοιχεία του Βουλγαράκη και της συζύγου του?Τέτοια επιλεκτικότητα πια?Η΄μήπως σκάνδαλα ανακαλύπτονται από το σύστημα κατά το δοκούν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καιρός να αρχίσουν να βγαίνουν στη φόρα οι οικονομικές λαθροχειρίες διαφόρων επώνυμων μεγαλόσχημων, τη στιγμή που κόβουν μισθούς και συντάξεις. Να ευχηθώ "και σ' ανώτερα", χωρίς όμως να είμαι και σίγουρος ότι θα γίνει.

    Και μια αφελής ερώτηση: γιατί το έβγαλε τώρα το θέμα η Ελευθεροτυπία; 17 χρόνια δεν είχανε πάρει χαμπάρι αυτοί που υποτίθεται ότι το ψάχνουν το πράγμα; Μήπως έχει προκύψει καμμιά "επαγγελματική" διαφωνία με το Υπ. Τουρισμού το τελευταίο διάστημα;

    Συμπερασματικά, είναι πολύ θετικό που βγήκε το θέμα στη φόρα αλλά κρατάω τις επιφυλάξεις μου για τα κίνητρα της εφημερίδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπεράνω νόμου ο κύριος και εις υγείαν των κορόιδων των συνταξιούχων και λοιπών ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Ο άνδρας της κυρίας υπουργού στο απυρόβλητο. Αίσχος!
    Gnrlkoloko.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο αλήστου μνήμης Παπανδρέου δεν ήταν κουμπάρος του Βοσκόπουλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άμα αρπάξεις ένα πεντοχίλιαρο λέγεται κλοπή σε βαθμό πταίσματος και τρως κάνα χρονάκι.
    - Άμα αρπάξεις 100.000 λέγεται κλοπή σε βαθμό πλημμελήματος και τρως περί τα 4 χρονάκια.
    - Άμα αρπάξεις 10.000.000 λέγεται υπεξαίρεση και με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή εξέρχεσαι από την ανάκριση.
    - Άμα αρπάξεις 100.000.000 λέγεται κατάχρηση και κακούργημα, όμως η δίκη αναβάλλεται και εξέρχεσαι με βούλευμα.
    - Άμα αρπάξεις 500.000.000 λέγεται σύμβαση και δέχεσαι συγχαρητήρια και
    - Άμα μπλεχτείς με τα δισ και με τα τότε τρισ λέγεται εξαγωγή συναλλάγματος και παίρνεις και παράσημο...
    (Από τον αξέχαστο κωμικό Νίκο Σταυρίδη)

    http://stoshaker.blogspot.com/2010/04/blog-post_2062.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ματαίως ρωτούσε ο ΓΑΠ προεκλογικά "Πού πήγαν τα λεφτά".
    Δεν ρώταγε την Άντζελα Γκερέκου;
    Ή μήπως δεν ήξερε ούτε καν το τηλέφωνό της.
    Γιατί οι πασόκοι είναι σε θέση να μας πουν ότι ο ΓΑΠ δεν γνώριζε καν την Άντζελα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η πρώην γυναίκα του, η Παπαδημητριου, είχε δώσει στη τηλεόραση μια εξήγηση, όταν δεν παρέστη σε μια δίκη για τα ωραία λόγια που αντήλλαξαν, είχε πει:

    "δεν ξέρω ίσως δεν είχε το κατάλληλο καλτσόν να βαλει"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. χα χα χα πολύ καλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και παρ' όλα αυτά :
    - ο Τόλης, εξακολουθεί να είναι εκτός φυλακής,
    - η Άντζελλα, εξακολουθεί να παραμένει εντός κυβέρνησης,
    - Οι αρμόδιοι δημόσιοι λειτουργοί, περιλαμβανομένων ΚΑΙ των δικαστικών, εξακολουθούν να βρίσκονται στις θέσεις τους.

    Είναι τρείς ακόμα, από έναν απέραντο κατάλογο σοβαρών λόγων, που πιστεύω ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Γ. Πεταλωτής για τις οφειλές Τ. Βοσκόπουλου

    Περαιτέρω στοιχεία για τις φορολογικές οφειλές του Τόλη Βοσκόπουλου αναμένει, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η κυβέρνηση, προκειμένου να πάρει επίσημη θέση. Ο κ. Πεταλωτής προς το παρόν αρκέστηκε να πει πως ο γνωστός τραγουδιστής και σύζυγος της υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού «είναι ιδιώτης».

    Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» ο Τόλης Βοσκόπουλος χρωστάει 5,5 εκατομμύρια ευρώ στην εφορία. Για δημοσίευμα με ελλιπή στοιχεία, που «δεν μπορεί να δώσει εκείνες τις διαστάσεις που έχει ίσως μια υπόθεση με τις γνωστές διεκδικήσεις και δικαστικές εκκρεμότητες του κ. Βοσκόπουλου», έκανε λόγο ο κ. Πεταλωτής.

    «Ο κ. Βοσκόπουλος είναι ένας ιδιώτης και από όσο προκύπτει και από το δημοσίευμα, υπάρχουν δικαστικές εκκρεμότητες, ως προς τις υποχρεώσεις του για τη φορολογική καταβολή και τακτοποίηση», σχολίασε.

    Πάντως, ο κ. Πεταλωτής θέλησε να διευκρινίσει πώς αν το δημοσίευμα επιβεβαιωθεί, «φυσικά δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω στα περί διαφάνειας, περί ευνομίας και περί καλού παραδείγματος που δίνουν τα μέλη αυτής της κυβέρνησης».
    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ skal

    "Aδέφια μου, αλήτες πουλιά...."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και πού ν' αρχίσουν να βγαίνουν κι άλλα.
    Θα τρέχουν να κρυφτούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εδώ που τα λέμε, το τραγούδι ήταν ωραίο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. να δειτε που η κηδεια του θα γινει δημοσια δαπανη ...

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. skal,

    και η ατζελα ωραια ειναι αλλά εδω ταιριαζει :

    άλλος @#$%& και άλλος πληρωνει


    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και τα μοιρολόγια τραγούδια είναι και μάλιστα επίκαιρα, μόνο που θα τα λέμε εμείς και όπως φαίνεται για αρκετά χρόνια ακόμα.
    ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ, ΑΛΗΤΕΣ, ΚΛΕΦΤΑΡΑΙΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Ο/Η Πιγκουίνος έχει μάλλον δίκιο. Πρόκειται για ένα απαλό χτύπημα στην πόρτα, ειδοποιηση ότι τα σκάνδαλα έρχονται...αν δεν γίνει τούτο ή εκείνο...αν δεν σταματήσει αυτό ή το άλλο κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κριμα, δεν εμοιασε του πατέρα του ο ΓΑΠ (ο γιος της Μαργαρίτας), γιατι υπο φυσιολογικές συνθήκες θα είχε απλώσει τα χέρια του στην Ατζελα (μη μου πείτε δεν σας περασε απ το μυαλό).

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. «φυσικά δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω στα περί διαφάνειας, περί ευνομίας και περί καλού παραδείγματος που δίνουν τα μέλη αυτής της κυβέρνησης».

    Έτσι είπε, ο κος Πεταλωτής!
    Δηλαδή, υπήρχε και κάποια περίπτωση να κάνουν πίσω;
    Κατά τα λοιπά, αν όλα αυτά είναι αλήθεια (που είναι), τότε, αποδεικνύεται ότι :

    - Ένα μέλος της κυβέρνησης, η κα Γκερέκου, γνώριζε προσωπικά την παρανομία ενός ιδιώτη και την συγκάλυπτε και μάλιστα ως έχουσα ίδιον συμφέρον. Τι θα γίνει με αυτό; Θα κατηγορηθή γιά συγκάλυψη εγκλήματος και γιά αποδοχή προϊόντος εκγλήματος η κα Γκερέκου;

    - Αν το θέμα δεν είχε λάβη δημοσιότητα, τίποτα δεν συνέβαινε.

    - Δεκάδες δημόσιοι λειτουργοί, είναι επίορκοι. Ας εξαιρέσουμε αυτόν τον έναν λειτουργό, που απηυδισμένος, έσπρωξε το θέμα στην εφημερίδα. Αν και, παίζει περισσότερο να είναι συντρόφια της Άτζελας που την κρεμάνε στα μανταλάκια. ΠΑΣΟΚ είναι αυτό, δεν είναι παίξε γέλασε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Παιδιά ήρεμα, μην μπαίνουμε σε προσωπικά ζητήματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κύριε Καλεντερίδη,
    γιά δώστε λίγη προσοχή στους Νόμους που ίσχυαν στην Αρχαία Ελληνική Δημοκρατία.
    Μεταξύ άλλων νόμων, υπήρχαν και αυτοί εδώ :

    1. Την υποθήκευση της περιουσίας των εκλεγομένων αρχόντων, μέχρι να αποδώσουν λογαριασμό γιά τα πεπραγμένα τους.
    "Τας των Αρχόντων ουσίας ενεχυράζεσθαι, έως αν λόγον αποδώσι την πόλιν".

    2. Την απαγόρευση αποδημίας, οποιουδήποτε άσκησε δημόσιο αξίωμα, πρίν ελεγχθεί.
    "Αρχήν υπεύθυνον, μη αποδημείν".

    3. Όποιος ενώ οφείλει στο δημόσιο, ασκεί αρχή, αν αποδειχθεί ενώπιον του δικαστηρίου, τιμωρείται με θάνατο.
    "Εάν τις οφείλων τώ δημοσίω άρχη και εάν αλώ, θάνατον λέγει νόμος, ός κείται".

    4. Οι ψευδείς υποσχέσεις, διδόμενες ενώπιον του λαού, τιμωρούνται με θάνατο.
    "Εάν τις υποσχόμενος τι τον δήμον εξαπατήση, εισαγελίαν είναι περί' αυτού, κάν αλώ, θανάτω ζημιούν".

    5. Οι δωροδοκούμενοι, ή καταβάλουν το πόσό εις το δεκαπλάσιον στο δημόσιο ταμείο ή, τιμωρούνται με θάνατο.
    "Τους δωροδοκούντας ή θανάτω ζημιούσθαι ή δεκαπλούν τού έξ αρχής λήμματος εκτίνειν".

    Υπάρχουν και άλλοι νόμοι που καθώριζαν την λειτουργία των θεσμών, στο ίδιο πνεύμα.

    Γιά προσέξτε το 3 και το 4...
    Δεν λέω να ισχύσουν αυτοί οι νόμοι, αλλά δεν δέχομαι ότι πρόκειται γιά προσωπικά ζητήματα, όταν πρόκειται γιά δημόσια πρόσωπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Όλοι ακατάλληλοι και κλέφτες,ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να παρέμβει και να λείσει φυλακή τους πάντες,από τους ΓΑΠ-Καραμανλή μέχρι τον τελευταίο!
    Επανάσταση τώρα!!!

    731

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πόσοι σαν τον Βοσκόπουλο υπάρχουν; Οι κατευθυνόμενοι από τους προοδευτικούς-δημοκρατικούς έχουν μάθει να στρέφονται εναντίον των επιχειρηματιών, οι οποίοι εργάζονται, παράγουν και δίνουν δουλειά σε κάποιους συνανθρώπους μας.
    Πόσοι άραγε μέχρι τώρα έχουν στραφεί με οποιοδήποτε τρόπο εναντίον των φοροφυγάδων τραγουδιστών, ηθοποιών, ποδοσφαιριστών, αθλητών κ.λπ.; Τον Κοσκωτά τον θυμάστε; Πόσοι από τους εξαγριωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού, που έλαβαν μέρος στις πρόσφατες διαδηλώσεις, διαμαρτυρήθηκαν ποτέ για τα χρέη του Ολυμπιακού, τα οποία σκανδαλωδώς διεγράφησαν;
    Οι άλλες ομάδες δεν έχουν χρέη; Εάν το δημόσιο ζητήσει την επιστροφή των χρεών, σταματήσει την χρηματοδότηση των ομάδων, κάνει κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, δεν θα βγουν οι οπαδοί για να διαμαρτυρηθούν;

    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο ΦΙΛΟΣ 731 ΕΙΠΕ


    'Όλοι ακατάλληλοι και κλέφτες,ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να παρέμβει και να κλείσει φυλακή τους πάντες,από τους ΓΑΠ-Καραμανλή μέχρι τον τελευταίο!
    Επανάσταση τώρα!!!

    731'


    ΚΑΛΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ;
    Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;
    ΔΕΝ ΠΑΡΕΚΑΜΨΑΝ ΤΗΝ ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΑΛΛΟΥΣ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ;

    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΔΥΟ ΑΝΩΤΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΗΧΘΗΣΑΝ, ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΝ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΑΣΩΝΟΙ, ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ.
    ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΕΚΤΟΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΕΠΙΦΑΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

    ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΤΑΝΟΕΙ!

    ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΧΟΝΤΡΑ ΛΕΦΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΩΣ ΒΛΑΞ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Έχω συγκλονιστει από το δράμα των Βοσκόπουλου-Γκερέκου. Έχει ανοίξει κανένας λογαριασμός σε τράπεζα να καταθέσω κι εγώ τον οβολό μου; Πού μαζέυουν κουβέρτες κονσέρβες να βάλω κατι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΛΗ !!!
    Τι λεφτά να πληρώσει ο άνθρωπος αφού η Τζούλια τον άφησε ρέστο να φύγει με τις πυτζάμες και δεν είχε να πληρώσει ούτε το ταξί;
    Να τα ζητήσουν από την κυρία αυτή και το σόι της που τον έγδαραν τόσα χρόνια.
    Τα κινητά και ακίνητα που δημιούργησαν το χρέος, αυτοί τα κατέχουν και αυτά να κατασχέσουν.
    Άλλωστε η υπόθεση είναι ακόμα στα δικαστήρια και όχι με ευθύνη του Τόλη.
    Ο οποίος με δήλωσή του στην Εφορία, δεν έχει καμία αντίρρηση να τα κατασχέσουν.

    B.Π.τ Φ. (Βοσκοπουλικοί Πυρήνες της Φωτιάς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. O Γερουλάνος και το δίκτυο παραπληροφόρησης «έφαγαν» την Γκερέκου.
    Με μια ιστορία «μαϊμού», που διέρρευσαν δια της «Χαφιεδοτυπίας» οι ΠαπαΕβραιοφύλακες Παμπούκης και Γερουλάνος, έδιωξαν από την κυβέρνηση την
    Υφυπουργό Πολιτισμού Αντζελα Γκερέκου, για καθαρά προσωπικούς λόγους.

    Η κ. Γκερέκου υπέβαλε την παραίτησή της μετά το θέμα που ανέκυψε με τα μαιμού δημοσιεύματα για οφειλές του συζύγου της Τόλη Βοσκόπουλου στην Εφορία, ποσού 5,5 εκατ. ευρώ.
    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται εν αναμονή περαιτέρω στοιχείων. «Το μήνυμα το δικό μας είναι σαφώς μήνυμα ευνομίας» επισήμανε ο κ. Πεταλωτής, υιοθετώντας τις ‘αποκαλύψεις των Παμπούκη και Γερουλάνου.

    Η αλήθεια είναι ότι η υπόθεση αυτή τραβάει χρόνια και είναι προγενέστερη της υποψηφιότητας της κ.Γκερέκου και το ΠΑΣΟΚ την γνώριζε πλήρως.

    Ο Τόλης Βοσκόπουλος σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
    1) Η φορολογική υποχρέωση, η οποία εκκρεμεί ακόμη στα δικαστήρια, γεννήθηκε σε χρόνο κατά τον οποίο δεν γνώριζα καν τη σημερινή σύζυγό μου και δεν σχετίζεται ούτε κατ' ελάχιστον με την ίδια.

    2) Δεν εισέπραξα ο ίδιος, δεν καρπώθηκα και δεν απέκτησα ουσιαστικώς ποτέ τα εισοδήματα, στα οποία αντιστοιχεί ο φόρος που μου καταλογίστηκε. Η φορολογική αρχή που επιλήφθηκε εξαιτίας αντιδικίας και είναι γνωστή από τη δημοσιότητά της και τα αντίστοιχα δικαστήρια, προσδιορίζουν το πρόσωπο που απόλαυσε όσα ως 'εισοδήματά μου' υπολογίστηκαν.

    3)Δεν ζήτησα ποτέ διαγραφή του χρέους. Ζήτησα τη διαγραφή των προσαυξήσεων που διπλασιάζουν την οφειλή και την άρση των βαρών, ώστε να πωληθούν τα ακίνητά μου και να εισπράξει η Εφορία το τίμημα, αντί του μικρότερου που ο πλειστηριασμός θα απέφερε.

    4)Έχω μόνο τα κατεσχημένα από το δημόσιο ακίνητα. Κατέβαλα όσα μου ήταν δυνατό να καταβάλω, ενόψει του ότι όπως ευρέως είναι γνωστό, εδώ και πολλά χρόνια έχω παύσει να εργάζομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Και τι ζητάει ο τόλης ρε παιδιά ;;; Διαγραφή του χρέους.Ουτε ο πρωτος θα είναι ουτε ο τελευταίος. Θα ψάξει κάποιος στα ΦΕΚ να βρεί πόσα έχουν χαρίσει οι υπουργοί οικονομικών ;;;;Ο τσοβόλας ;;; θυμάστε ;;τον ιδιοκτήτη ξενοδοχείου .....;;ο αλαφούζος το πλήρωσε το πρόστιμο για το ασπρονήσι ;;(εντάξει έδωσε στον εναν, 1+ δις δραχμές και στον άλλον 500 μύρια και έριξε τον δρακουμέλ,αλλά το πρόστιμο των 3,5 δις δρχμ. το πλήρωσε ;;;Τι έγινε τελικά;;;).Και πέσατε όλοι να φάτε την αγγελική,που είναι και καλό κορίτσι σπουδαγμένο στην ιταλία. Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @ 17 Μαΐου 2010 7:54 μ.μ.

    >Αρχαία Ελληνική Δημοκρατία. <

    Προφανώς εννοείς Αρχαία Αθηναϊκή Δημοκρατία.

    @ 731

    Και ποιος σου είπε ότι και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είναι καθαρός; Κομματόσκυλα διορισμένα είναι κι αυτοί. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ανεξάρτητη δικαιοσύνη, διότι οι λειτουργοί της εξαρτώνται από την εκτελεστική εξουσία (κυβέρνηση).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Παιδιά μην το ψάχνετε. Το θέμα δεν είναι οτι πληγώθηκε ο Τόλης. Το κτύπημα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ αφορούσε πολύ σημαντικό πρόσωπο της κυβέρνησης (πιο σημαντικό δεν γίνεται), που οι κακές γλώσσες λένε ότι έχει μια περισσότερο από φιλική σχέση με την Αντζελα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. To BBC μετέδωσε ότι ο Παπανδρέου έδιωξε την "προστατευομένη" του.
    Οι δικοί μας δημοσιογράφοι δεν τολμούν να κάνουν έρευνα.
    Φτάσαμε σε εποχές να ακούμε τους ξένους για να μάθουμε την αλήθεια.
    Είναι κόττες.
    Το απέδειξαν άλλωστε στον Ερντογάν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καιρος ητανε να βγαινουν πλεον τα λαμογια στην φορα και να τους υποχρεωνουν να πληρωνουν τα κλεφτρονια.Λεφτα για την εφορια δεν ειχε αλλα ειχε για να αγορασει το σπιτι στο κεντρο της Κερκυρας για να πεταει απο το παραθυρο τις σταμνες ο καραγκιοζης και αυτος και η Γκερεκου που βγηκε βουλευτινα στην μπανανια με αυτες τις σταμνες και αλλα καραγκιοζλικια που κανανε στη χωρα αυτη.Τωρα να βγουνε στη φορα ποιοι τον καλυπταν και αν η υποψηφιοτητα της Γκερεκου ειναι στο σχεδιο να πιεσει και αλλο για διαγραφη χρεων.Αλλο παλι και τουτο,"διαγραφη χρεων".Δωστε τα δυο λαμογια στο λαο και στους συνταξιουχους και θα γινει πανηγυρι μετα μουσικης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Το ίδιο συμβαίνει και όταν το κράτος πρέπει να καταβάλλει αποζημιώσεις σε πολίτες. Έχω δικαιωθεί δικαστικά και τελεσίδικα και μου έχει επιδικασθεί αποζημίωση 7.000 ευρώ για αυτοκίνητό μου που κακώς κατάσχεσε το Τελωνείο το έτος 1995 και ακόμα να μου καταβληθεί το ποσό αυτό. Δεκαπέντε χρόνια μετά !!!

    Με τα δικαιώματα που θα εισπράξει ο Τόλης από την ΑΕΠΙ αυτές τις μέρες που τον παίζουν σε όλα τα ράδια, θα πληρώσει και με το παραπάνω το χρέος στην Εφορεία !!!

    Εάν θέλει το κράτος να εισπράττει φόρους και πρόστιμα, αυτά πρέπει να είναι χαμηλά, έτσι που να μπορεί να τα πληρώσει ο κόσμος. Αλλιώς, με τα μεγάλα πρόστιμα γιά ψύλλου πήδημα βοηθάει στη διαφθορά των υπαλλήλων του που λαδώνονται για να τα μειώσουν ή να τα παραγράψουν. Και στο τέλος το κράτος να πάρει ελάχιστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.