10/5/10

Συνωμοσία χαρακτηρίζει ο ίδιος την υπόθεση Το «ροζ» σκάνδαλο εξανάγκασε τον Μπαϊκάλ να παραιτηθεί

Παραιτήθηκε από τη θέση του αρχηγού του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος ο Ντενίζ Μπαϊκάλ, μετά την αποκάλυψη βίντεο όπου, εμφανίζεται σε στιγμές σεξουαλικές, με γυναίκα βουλευτή του κόμματος.

Ο Ντ. Μπαϊκάλ χαρακτήρισε «συνωμοσία» την υπόθεση του βίντεο, υπογραμμίζοντας ότι αυτή δεν θα μπορούσε να υπάρξει «δίχως τη γνώση και την έγκριση της πολιτικής εξουσίας και δίχως να επιστρατευθούν η ισχύς και οι δυνατότητες της εξουσίας».

Ο Τούρκος πολιτικός έκανε λόγο για «παραβίαση ασύλου», αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι το περιεχόμενο του βίντεο είναι αληθινό.

«Η παραίτησή μου δεν σημαίνει φυγή», είπε ο κ. Μπαϊκάλ και τόνισε ότι θα αγωνιστεί για να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Πριν από μερικές μέρες, δημοσιοποιήθηκε μέσω ιστοσελίδων στο Διαδίκτυο, βίντεο που εμφάνιζε τον κ. Μπαϊκάλ και τη βουλευτή του ΡΛΚ Νεσρίν Μπάϊτοκ σε ιδιαίτερες στιγμές, στο γραφείο του παραιτηθέντος πολιτικού στην εθνοσυνέλευση.

Ο ίδιος ο κ. Μπαϊκάλ, από την περασμένη Παρασκευή που αποκαλύφθηκε το βίντεο, δεν είχε κάνει κάποια δήλωση.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

8 σχόλια:

  1. Αθήνα: Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές επανέλαβε ο πρωθυπουργός μετά το πέρας της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    «Πρέπει να αφήσουμε οριστικά πίσω την Ελλάδα του χθες. Αλλά για να αλλάξουμε την Ελλάδα έπρεπε πρώτα να σώσουμε την Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά.

    «Η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες, ώστε να δημιουργήσουμε μια βιώσιμη και δίκαιη οικονομία, αλλά χρειάζονται αλλαγές. Να αφήσουμε πίσω την Ελλάδα του χθες, να βάλουμε τέλος στην Ελλάδα της αδικίας και της ατιμωρησίας, της αδιαφάνειας και της αναξιοκρατίας, να βάλουμε τέλος στην Ελλάδα, όπου ένα πολιτικό σύστημα υπηρετεί ειδικά και συγκεκριμένα συμφέροντα και όχι το συλλογικό συμφέρον του λαού και της πατρίδας.»

    Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι για να προχωρήσουν οι αλλαγές χρειάζεται η στήριξη όλης της κοινωνίας, ασκώντας εμμέσως κριτική στην Αριστερά που δεν συμμετείχε.

    «Είναι κρίμα, αλλά εμείς θα προχωρήσουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις αποφάσεις που ελήφθησαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σε επίπεδο ΕΕ, τονίζοντας ότι το πρόβλημα πλέον είναι ευρωπαϊκό και ότι σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα έχει πλέον τη δυνατότητα να προχωρήσει τις αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα.

    Κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι θα τοποθετηθεί για όλα τα θέματα από τα γραφεία της ΝΔ στη Ρηγίλλης.

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε ικανοποιημένος από τη συνάντηση, με την προϋπόθεση ότι θα υλοποιηθούν όλα όσα συζητήθηκαν στη σύσκεψη.

    Σε ερώτηση δημοσιογράφων αν «βλέπει» οικουμενική κυβέρνηση, ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι «βλέπει» οικουμενική συνεννόηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αθήνα: Μετά τη «συγγνώμη» για τους χειρισμούς της κυβέρνησης Καραμανλή στην οικονομία, ο πρόεδρος της ΝΔ δηλώνει: «Ας παίρναμε μέτρα εμείς το καλοκαίρι, κι ας μας ρίχνανε». Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς μιλά για την Ντόρα Μπακογιάννη, λέγοντας πως δεν τον απασχολούν πλεόν οι κινήσεις της.

    Στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Τα Νέα, καταλογίζει στην Ντόρα Μπακογιάννη «έμπρακτη αμφισβήτηση» της κομματικής ηγεσίας και τονίζει με έμφαση ότι η πρώην υπουργός «επέλεξε μόνη της να βρεθεί εκτός ΝΔ».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λευκωσία: «Ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι θετικός στην επένδυση του Κατάρ, αλλά εκτιμά ότι η προσυμφωνία είναι ετεροβαρής για την Κύπρο και εισηγείται βελτίωση ορισμένων προνοιών της. Όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, το κόμμα μελέτησε σε βάθος και λεπτομερώς την προσυμφωνία, και κατέληξε σε ορισμένες παρατηρήσεις, τις οποίες επέδωσε στον υπουργό Οικονομικών.

    Αναφερόμενος στη μακέτα που παρουσιάστηκε, ο κ.Νεοφύτου είπε ότι δεν ανταποκρίνεται στην επένδυση και πρόσθεσε ότι οι αρχιετεκτονικές μελέτες για το έργο, θα γίνουν μετά την υπογραφή της συμφωνίας.

    Ο κ. Νεοφύτου διευκρίνισε ότι ο ΔΗΣΥ είναι θετικός στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που θα επιτρέπει στο κράτος να αξιοποιεί την κρατική περιουσία.

    Η απάντηση του ΑΚΕΛ

    Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιάννης Λαμάρης, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ότι έχει αποδώσει προσπάθεια για προσέλκυση ξένων επενδύσεων όπως η περίπτωση του Κατάρ.

    Είπε επίσης ότι υπάρχουν ορισμένα θέματα για τα οποία χρειάζεται περισσότερη ενημέρωση και πρόσθεσε ότι όλοι επιθυμούν να προχωρήσει η επένδυση, αλλά με τον καλύτερο και πιο συμφέροντα για τον τόπο τρόπο.

    Η προσυμφωνία, πρόσθεσε, αφορά μόνο τη νομική πτυχή του έργου και όχι το χαρακτήρα του.

    Αναφερόμενος στη μακέτα που είχε παρουσιαστεί, ο κ. Λαμάρης διευκρίνισε ότι πρόκειται για προκαταρκτικό σχέδιο ιδέας για το τι μπορεί να γίνει.

    Δεν μπορεί, είπε, χωρίς να συσταθεί εταιρεία και χωρίς να γίνει συμφωνία, να ετοιμαστούν και τα σχέδια.

    Τα σχέδια, είπε, για το τι θα περιλαμβάνει το έργο, θα γίνουν μετά τη σύσταση της εταιρείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ζωτικής σημασίας κατά τον Μπ.Ομπάμα η σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας

    Ουάσινγκτον: «Βαθιά ανησυχία» για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με αφορμή το ελληνικό χρέος, εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σε συνέντευξή του σε ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι, υπογραμμίζοντας πως η σταθεροποίηση της Ελλάδας είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική ευημερία τόσο της Ευρώπης όσο και των ΗΠΑ.

    Η συνέντευξη για το κανάλι Rossiya μαγνητοσκοπήθηκε στις 6 Μαΐου, αλλά το απομαγνητοφωνημένο κείμενο δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο το Σάββατο.

    Παράλληλα, σε μία από τις σπάνιες αναφορές του στο αμερικανικό νόμισμα, ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι το δολάριο θα είναι ισχυρό εάν είναι ισχυρή η οικονομία της χώρας του.

    «Βασική αρχή μου είναι να επικεντρώνομαι στις θεμελιώδεις αρχές της οικονομίας. Πιστεύω ότι εάν έχουμε ισχυρή οικονομία, θα έχουμε και ισχυρό δολάριο», είπε.

    Την Παρασκευή, ο Αμερικανός πρόεδρος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, με την οποία συζήτησε για την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουν κράτη-μέλη της Ευρώπης.

    Και οι δύο συμφώνησαν ότι για να αντιμετωπιστεί η κρίση απαιτούνται ισχυρές πολιτικές παρεμβάσεις τόσο από τα ίδια τα κράτη όσο και ισχυρές οικονομικές παρεμβάσεις από τη διεθνή κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ.

    «Ξεκαθάρισα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες στηρίζουν αυτές τις προσπάθειες και, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τις ευρωπαϊκές αρχές και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

    Ο εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως οι δύο ηγέτες εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι τα διάφορα μέτρα που έχουν ληφθεί θα οδηγήσουν «στη σταθεροποίηση των αγορών».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αθήνα: Μείωση κατά 28,4% εμφάνισε το έλλειμμα του Προϋπολογισμού κατά το τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου σε ταμειακή βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος.

    Συγκεκριμένα, το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού υποχώρησε στα 7,7 δισ. ευρώ έναντι 10,7 δισ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο τετράμηνο του 2009. Τα έσοδα του Τακτικού Προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν στα 15 δισ. ευρω από 14,3 δισ. ευρω πέρυσι, ενώ οι δαπάνες του υποχώρησαν στα 19,6 δισ. ευρώ από 21,9 δισ. ευρώ πέρυσι.

    Η Τράπεζα της Ελλάδος αναφέρει ότι η βελτίωση του ελλείμματος αντανακλά τόσο την άνοδο των εσόδων κατά 5%, κυρίως όμως την μείωση των δαπανών κατά 10,5%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Αθήνα: Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές επανέλαβε ο πρωθυπουργός μετά το πέρας της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας."

    Δεν καταλαβαίνω. Είχαμε κανένα βίντεο κι εδώ; Τι σχέση έχουν τα παραπάνω σχόλια, όλα, με το άρθρο;

    Μάλλον θα βρέξει αύριο.....και ποιος είπαμε ότι θα πάρει το κύπελλο φέτος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΣΧΕΤΑ;ΑΝ ΝΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΙ!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ.ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ''ΑΝΔΡΙΣΜΟΣ''ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ,ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΤΗ ΚΟΙΝΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΣΕ ΕΞΥΨΩΝΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.