19/5/10

Επίθεση κατά αεροπορικής βάσης στο Αφγανιστάν εξαπέλυσαν οι Ταλιμπάν

Αιφνιδιαστική επίθεση εξαπέλυσαν τα ξημερώματα της Τετάρτης οι αντάρτες Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν κατά της αεροπορικής βάσης Μπαγκράμ, βόρεια της Καμπούλ, ανακοίνωσε η Συμμαχία.

Από την ανταλλαγή πυρών, που έχει πλέον τερματιστεί, τραυματίστηκαν επτά συμμαχικοί στρατιώτες, όλοι Αμερικανοί, ενώ σκοτώθηκαν τουλάχιστον πέντε αντάρτες.

Η επίθεση άρχισε στις τρεις μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) όταν οι φρουροί εντόπισαν ύποπτα άτομα σε αυτοκίνητο. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών και ένας από τους δράστες πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε πάνω του.

Αναφέρεται ότι καταστράφηκε ένα βοηθητικό κτίριο.

Την Τρίτη, έξι στρατιώτες της δύναμης της ISAF, πέντε Αμερικανοί και ένας Καναδός, σκοτώθηκαν σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στο κέντρο της Καμπούλ. Στην ίδια επίθεση έχασαν τη ζωή τους 12 πολίτες.

Άλλοι δύο Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στο νότιο τμήμα της χώρας, σε μία από τις περισσότερο αιματηρές μέρες για τον στρατό των ΗΠΑ.

Την ευθύνη και για τα δύο περιστατικά ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, γεγονός που δείχνει, εκτιμούν οι αναλυτές, ότι είναι σε θέση να πραγματοποιούν χτυπήματα κατά καλά φυλασσόμενων συμμαχικών στόχων, ακόμα και μέσα στο κέντρο της πρωτεύουσας Καμπούλ.
ΝΕΑ

8 σχόλια:

  1. Για τους δικούς μας έχει πέσει σιωπητήριο? δεν διαβάζουμε νέα τους τελευταία !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οἱ Η.Π.Α. ἀπὸ ὅτι βλέπω χάνουν τὸν πόλεμο στὸ Ἀφγανιστάν, τί στὸ καλὸ τὸν ἄρχισαν;
    Τοὐλάχιστον ἂς ἔλθουν σὲ διαπραγματεύσεις μάζί τους. Ἔτσι ὅπως πάει ἀποσταθεροποιεῖται καὶ τὸ Πακιστάν.
    Τί ἄλλο νὰ πῶ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Κonion

    Οι τυχοδιωκτισμοί αυτοί, σαφώς δεν βγήκαν σε καλό και, όπως σωστά επισημαίνεις, αποσταθεροποιούν όλη την περιοχή, όχι μόνο το Πακιστάν.

    Τα είχε προβλέψει αυτά ο στρατηγός Schwarzkopf, όταν έλεγε ότι κάνουν ανοησίες. Καλύτερα να είχαν πιει ... κώνειον.

    @ 12:10 μ.μ.

    Ποιους "δικούς" μας εννοείς, αυτούς που υπηρετούν εκεί, ή τους κυβερνώντες των Αθηνών. Αν διερωτάσαι για τους τελευταίους, μάλλον έχουν φύγει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλους αυτούς (Ταλιμπάν κλπ) τους είχαν πάρει οι Αμερικάνοι τη δεκαετία του '80 και από απλούς φύλαρχους που πολεμούσαν με Ένφιλντ, τους έκαναν hi-tech αντάρτες εξοπλισμένους με ότι πιο σύγχρονο για την εποχή, ικανούς οχι μόνο να αμύνονται κατά των Ρώσσων αλλά και να πραγματοποιούν αποτελεσματικές επιθέσεις σε στρατηγικούς στόχους στα μετώπισθεν των Ρώσσων. Καίριο ρόλο, τόσο στην εκπαίδευσή τους όσο και στον ανεφοδιασμό τους, είχαν παίξει και οι μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν.

    Τώρα Αμερικάνοι και Πακιστανοί προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα μαζί τους, γιατί το τέρας που αυτοί δημιούργησαν γυρεύει να τους φάει. Αυτό που παθαίνουν τώρα, στην αρχαία Ελλάδα ονομαζόταν "Νέμεσις".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 5 trilion dollar ta kerdh ths CIA apo thn polhsei tou opiou tou afganistan...

    epishs, exoun kerdh apo doulemporio kai polhseis oplon

    skasila tous plhronh o amerikanikos laos to strato kai ayth konomane mayro zesto xrhma...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ,

    Oι Αμερικανοί έχουν μοναδική ικανότητα να φτιάχνουν τους αυριανούς εχθρούς των. Εκτός των Ταλιμπάν, δικό τους "κατασκεύασμα" ήταν και οι Μπιν Λάντεν και Σαντάμ Χουσεΐν. Ίσως αποδειχτεί ότι θα μετανοιώσουν και για την στήριξη που παρείχαν στους Τούρκους τόσα χρόνια. Λέω, ίσως. Διότι, κακά τα ψέμματα, οι Αμερικανοί τους άνδρωσαν κι αυτούς, μέχρι που ξεσάλωσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μεχρι να γινει αυτο Ανωνυμε 5.56 φοβαμαι οτι δεν θα υπαρχει Ελλαδα για να το δουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @19 Μαΐου 2010 2:54 μ.μ.
    Ακριβως ετσι ειναι!!!!!!!
    Πολυ σωστα!!!!

    Ηλιαδης,Τραπεζουντιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.