3/5/10

Περί πολιτικής, κομμάτων και πολιτικών

Χθες διάβασα μια πρόταση του καθηγητή Γιανναρά και θέλω να την αναπαράγω εδώ εν συντομία. Θεωρώ και εγώ ότι η κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει είναι κρίσιμη. Αυτή την κατάσταση δεν μπορούν να την διαχειριστούν αυτοί που την δημιούργησαν. Αυτοί που την δημιούργησαν με πράξεις ή παραλήψεις είναι τα δύο μεγάλα κόμματα που μας κυβέρνησαν σε όλη την διάρκεια της αντιπολίτευσης αλλά και η αριστερά με την ανερμάτιστη στάση της έναντι των κυβερνήσεων και ως το κατ’ εξοχήν εκτροφείο του νεοελληνικού ιδεολογικού παραλογισμού. Πρέπει
να υπάρξει λοιπόν ριζική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού. Ο καθηγητής Γιανναράς λοιπόν προτείνει την άνευ εισαγωγικών υποχρεωτική επιστράτευση στην ανάγκη της πατρίδας προσωπικοτήτων που δεν συμμετέχουν στην ενεργή πολιτική για την συγκρότηση κυβέρνησης. Εγώ θα πρότεινα αυτή η κυβέρνηση να μην έχει πολιτικό από κάποιο κόμμα ούτε καν για πρωθυπουργό. Θα πρέπει αυτές οι προσωπικότητες να μην έχουν πολιτικές φιλοδοξίες αλλά να είναι άτομα εγνωσμένου πατριωτισμού και κύρους που μετά την επιστράτευσή τους θα επιστρέψουν αυτοβούλως στον χώρο που δραστηριοποιούνται. Ο καθηγητής Γιανναράς προτείνει πώς θα πρέπει αυτή η κυβέρνηση να συγκροτηθεί με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας και με σύμφωνη γνώμη τόσο του πλειοψηφούντος κόμματος όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να στηριχθεί στους ψήφους αυτών των πολιτικών χώρων. Αυτή η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει σαν κύριο σκοπό την έξοδο από την επαίσχυντη κηδεμονία μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα ορισμένων ετών μέχρι το πολύ τις επόμενες εκλογές. Αμέσως μετά θα έχει σαν κύριο σκοπό την προκήρυξη εκλογών για την δημιουργία συντακτικής Βουλής για την εκ βάθρων αλλαγή του Συντάγματος και ίσως για την αλλαγή και του πολιτεύματος από Προεδρευόμενη Δημοκρατία σε Προεδρική Δημοκρατία με πρόνοιες για αποδυνάμωση του ρόλου των κομμάτων στην κρατική λειτουργία. Και μετά από μια τέτοια ανατροπή θα έχουμε και ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό που τόσο χρειαζόμαστε σαν πολιτεία ώστε να ανατρέψουμε την ασφυκτική αίσθηση των πολλών αδιεξόδων της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας που βιώνουμε. Και όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν με πρόνοιες ώστε να υπάρξει απόλυτη πολιτική ομαλότητα και ηρεμία κατά την διάρκεια αυτού του κρίσιμου διαστήματος.-

Ελευθέριος Β.

5 σχόλια:

  1. Κάπου τώρα, η μαμά στηρίζει το παιδί... Omama και δεν θα διανοηθεί να κάνει το αυτονόητο, αυτό που προτείνει ο καθηγητής. Όπως τα πράγματα αλλάξαν μέσα σε μία εβδομάδα, έτσι και μπορεί να συμβεί κάτι το οποίο θα αλλάξει τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. EVERYTHING IS ILLUMINATED
    ή πως από την πολλή χαρά τους κάποιοι, πέταξαν την μουτσούνα του "δημοκράτη"
    ή όσοι τρώνε, ας μην μιλάνε

    Στην Ελλάδα έχουμε προβληματική δημοκρατία.
    Και τώρα μου λέτε ότι θα θεραπεύσουμε την προβληματική δημοκρατία με "χούντα";
    Με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα,
    που τα ίδια πρόσωπα που ευθύνονται για την προβληματική δημοκρατία, βλέπε Παπούλιας, θα "επιλέξουν"
    την "χούντα" των "ικανών", δηλαδή ατόμων που προέρχονται από τα σπλάχνα του σάπιου συστήματος;

    Αντί να ζητάτε εκλογές, αντί να ζητάτε ΥΓΙΕΙΣ ΘΕΣΜΟΥΣ να στηρίξουν και να εξυγιάνουν την προβληματική μας δημοκρατία, κυρίως να απαιτήσετε ανεξάρτητη Δικαιοσύνη να τσακώσει αυτούς που ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ τα δημόσια ταμεία,
    έχετε το θράσος να μιλάτε για χουντοκυβέρνηση;;;

    Για αυτό ρε μούργοι, μας εκπαιδεύετε για μουτζαχεντίν τόσα χρόνια; Για να μας φορέσετε κοστουμάκι την "κυβέρνηση" των Σωτήρων;;;
    Ο Έλληνας ψάχνει για ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ και όχι για Μεσσίες.
    Και σίγουρα οι ΕΝΤΙΜΟΙ δεν βρίσκονται
    ανάμεσα σε εσάς: τους ευνοημένους ολιγάρχες της σήψης και της διαπλοκής.

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κ. καθηγητής μάλλον προλειαίνει το έδαφος για μια οικουμενική κυβέρνηση (με τις ευλογίες των επιχειρηματιών) η οποία θα εφαρμόσει ακόμη πιο σκληρά μέτρα για μισθωτούς και συνταξιούχους. Το πρωτεύον πρόβλημα δεν είναι τα κόμματα και τα πρόσωπα αλλά οι πολιτικές των κομμάτων εξουσίας και μη. Μην ξεχνάμε ότι τα μισά αρπακτικά των κυβερνήσεων ήταν καθ'όλα αξιοσέβαστοι και comme il faut καθηγητές, οι οποίοι προφανώς είχαν πάρει τις έδρες με τα κομματικά τους γαλόνια γιατί κατά τ'άλλα δε σκάμπαζαν τίποτα από διοίκηση και οικονομία.

    Σε μια νέα κυβέρνηση εκτός απ' τους καθηγητάδες θα πρέπει να μπουν νοικοκυρές, οι οποίες έχουν διαχειριστεί τα οικονομικά του σπιτιού τους και έχουν κάνει το σκατό παξιμάδι για να τα βγάλουν πέρα, άνθρωποι του μόχθου, οι οποίοι ξέρουν την επιχειρηματική και εργοδοτική αυθαιρεσία από πρώτο χέρι, και γενικά άνθρωποι της πιάτσας, οι οποίοι όχι μόνο δε ζουν έξω από τον κόσμο, αλλά δε ζουν και σε βάρος του κόσμου (όπως οι Λάτσηδες, οι Βγενοπουλαίοι και οι Αλαφουζαίοι). Τέτοιοι άνθρωποι θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα πρακτικά προβλήματα του τόπου επικουρούμενοι από την τεχνογνωσία των καθηγητάδων ώστε να εφαρμοστούν όλα αυτά στα δημόσια οικονομικά. Τέρμα στην αυτοκτρατορία των δήθεν άριστων. Η πολιτική αριστεία δεν είναι δεδομένη αλλά αποδεικνύεται συνεχώς με την άσκηση της εξουσίας. Αρχή άνδρας δείκνυσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ απολύτως με τον 1:25. Εξ' άλλου αυτό είναι και το νόημα της δημοκρατίας. Στο δια ταύτα, μόνο όποιος εργάζεται και παράγει έχει λόγο και δικαίωμα να ασκεί εξουσία. Έλεος πια με τους καθηγητές που ξεκίνησαν και τέλειωσαν στα θρανία, χωρίς εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων να "σταπατσαριστούν" έστω και μια ώρα στην αγορά εργασίας. Βεβαίως, εξακολουθώ να έχω μια απορία: αν οι μισθοί είναι μικροί στον δημόσιο τομέα, γιατί οι αξιότιμοι συνάδελφοι και συμπολίτες που εργάζονται εκεί, δεν παραιτούνται; Ή όντως όσοι εργαζόμαστε στον ιδιωτικό τομέα 06:30 - 21:00 και Σάββατο και πολλές φορές Κυριακή, είμαστε οι κοροϊδάρες που σέρνουν την άμαξα ενώ αυτοί βολεύτηκαν και τώρα τα πήραν που χάνουν την βολή τους; (βολή με τους φόρους μας και τα άπειρα δανεικά της χώρας, βεβαίως - βεβαίως) _Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το 1941 με την εισβολή της ναζιστικής Γερμανίας, το Βασίλειο της Γιουγκοσλαβίας διαλύθηκε και η Σερβία είχε τεθεί υπό γερμανική στρατιωτική διοίκηση, κάτω από μια κοινή γερμανο-σερβική κυβέρνηση με τον Milan Nedić να ηγείται της "ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ"
    ---------------------------------

    Και μετά την κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου, οι τιμητές του ναζισμού (πόσο δίκιο είχατε κύριε Σιδηρούντιε),
    σκοπεύουν μετά από τα χρήματά μας, να μας αρπάξουν και την ψήφο μας.

    Και να μας φορέσουν το κοστουμάκι της "ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ".
    Κοινοβουλευτικό, δηλαδή, πραξικόπημα με επιλογή προσώπων από Παπούλια!!!
    Ως αυτοανακηρυσσόμενοι ψευδο-Μεσσίες οι Αξιοσέβαστοι Καθηγητάδες και οι Κορυφαίοι Επιχειρηματίες:

    Ετοιμαστείτε για "Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας" με Αλογοσκούφη, Σημίτη, Δραγώνα και Κόκκαλη και τον πρωταθλητή στο να δίνει δημοσίως μαθήματα φοροτεχνικών θεμάτων, Βουλγαράκη.

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.