2/5/10

"Αυτιστικούς" χαρακτήρισε τους στρατιωτικούς ο Βενιζέλος

Σε νέο unfair υπέπεσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος σε σύσκεψη με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για την αναθεώρηση της εκπαίδευσης που παρέχουν οι στρατιωτικές σχολές.

Αφού άκουσε την εισήγηση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας, η οποία σημειωτέον είχε διαμορφωθεί και εγκριθεί από το Συμβούλιο των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων, ο υπουργός εξερράγη και εξαπέλυσε σκληρή επίθεση εναντίον των παρευρισκομένων στρατιωτικών. Οι στρατιωτικοί είναι αυτιστικοί και γραφειοκράτες, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος έφτασε στο σημείο να διερωτηθεί ειρωνικά, το Πολεμικό Ναυτικό πότε κάνει εκπαίδευση, πριν τις δεξιώσεις ή μετά;

Οι φράσεις αυτές ειπώθηκαν από τον υπουργό Αμυνας ενώπιον της στρατιωτικής ηγεσίας. Παρόντες στην έκρηξη του κ. Βενιζέλου ήταν μεταξύ άλλων ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Γιάννης Γιάγκος, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος, ο αρχηγός Γεν αντιναύαρχος Δημήτρης Ελευσινιώτης και ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Βασίλης Κλόκοζας. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ουδείς εκ των παρευρισκομένων αντέδρασε και όλοι σιώπησαν μπροστά στο «παραλήρημα» του υπουργού Εθνικής Αμυνας. Και όλα αυτά επειδή στον κ. Βενιζέλο δεν άρεσε η εισήγηση που είχαν διαμορφώσει από κοινού όλοι οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων. Λίγες ώρες μετά την επίθεση και τους πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς του υπουργού Εθνικής Αμυνας, ένας από τους παρευρισκομένους στη σύσκεψη, ο διευθυντής Κλάδου Πόρων υποναύαρχος Στέλιος Φενέκος υπέβαλε την παραίτησή του σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμπεριφορά του υπουργού Αμυνας. Κατά πληροφορίες, στην επιστολή παραίτησής του προς τον αρχηγό ΓΕΝ , ο υποναύαρχος Φενέκος διαμαρτύρεται για τις ειρωνικές γενικεύσεις κάνοντας λόγο για απολυταρχική συμπεριφορά του κ. Βενιζέλου
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Τό κείμενο της παραίτησης
ΠΡΟΣ: κ. Α/ΓΕΕΘΑ ΜΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ

Υποναύαρχος Φενέκος Στυλιανός του Γεωργίου (ΑΜ: 1564)
Διευθυντής Κλάδου Πόρων
ΚΟΙΝ: κ. Α/ΓΕΝ
Αθήνα, 29 Απρ 2010

ΘΕΜΑ: Αίτηση Αποστρατείας

ΣΧΕΤ:Η από 29 Απρ. 2010 Μη Υπηρεσιακή Αναφορά του Υποναυάρχου Φενέκου
Στυλιανού ΠΝ

1. Σας αναφέρω ότι με το σχετ. υπέβαλα αίτημα παραιτήσεώς μου, λόγω της απολυταρχικής και άκριτης απαξίωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, από τον κ. Υπουργό, της άγνοιας των αρχών και της ιστορίας τους και της αρνητικής προκατάληψής του προς αυτές.
2. Έκφραση των παραπάνω, είναι και οι απαξιωτικές, ειρωνικές και απροβλημάτιστες γενικεύσεις που εξέφρασε για τις Ε.Δ. και τους Στρατιωτικούς στη σύσκεψη της 28 Απρ 2010 στο ΓΕΕΘΑ.
3. Παρακαλώ για την ενημέρωσή σας
ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

31 σχόλια:

  1. Δόξα τω θεώ που οι πολιτικοί μας είναι Αινστάιν και δεν μας χρεωκόπησαν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πρώτη πεθερά της Ολγας Τρ.(καλέ η μαμά του μουσάτου ΠΑΣΟΚου δημοσιογράφου, που καθιέρωσε στην trash-TV το εφεύρημα "και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις", κατά την εκφώνηση εκλογικών αποτελεσμάτων απί εποχής του Ανδρέα και μετά - ο μουσάτος βρέθηκε με ζεστό παραδάκι και - μας "έγινε" κινεζο-εστιάτορας!!!), μας έλεγε στο κομμωτήριο - πριν μερικά χρόνια - για τον Benie: "Είναι κλασική περίπτωση χαλκέντερου και εργασιομανούς (ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ γαρ, γεννημένος 01-ΙΑΝ-1957!!!), με υψηλό δείκτη ευφυΐας και εκπληκτικό αμάλγαμα μεθοδικότητας και παρορμητισμού. Ο εξ απαλών ονύχων υπέρμετρος αυτοθαυμασμός και οι φιλοδοξίες του, συχνά τον οδηγούν σε εκδήλωση προκλητικού ύφους. Οι δε επιδιώξεις του υπονομεύονται από το ασυγκράτητο του χαρακτήρα του." ... ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΠΑΝΤΑ Θ' ΑΓΡΥΠΝΟΥΝ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικά ψηφίστηκε το ΠΑΣΟΚ για να κυβερνήσει ή να διαλύσει την χωρά?Οσο και να θέλουν να με πείσουν περί του αντίθετου μάλλον δεν θα τα καταφέρουν πότε.Όσο αφορά το επεισόδιο με τους αρχηγούς μη μας προβληματίζει γιατί η ιδιότητα του σφογγοκωλάριου δεν έχει καταργηθεί ακόμη από την βυζαντινή εποχή.Επιπρόσθετα σκεφτείτε τι έχει να γίνει σε περίπτωση θερμού επεισοδίου και τις αντιδράσεις της πολίτικης ηγεσίας.Ας μας φυλάξει ο θεός με αυτούς που μπλέξαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΕΛΙΚΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΜΗΠΩς Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ?? ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ, ΔΕ ΘΑ ΑΡΓΗΣΟΥΝ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΜΑΣ, ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΘΝΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ...
    ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ "ΚΑΡΕΚΛΑΔΕΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και εξέχοντες δημόσιοι υπάλληλοι &
    αυτιστικοί...!
    (Ακόμα τους κοιτάτε..? όλοι πλην
    ενός)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά τους τα είπε ο Βενιζέλος είτε είναι αυτιστικοί και μετά απο τόσα χρόνια δεν καταλαβάινουν ότι τους βρίζει και τους φτύνει και αυτοί νομίζουν ότι ψιχαλίζει, είτε κομματόσκυλα που αρκεί και μόνο να τον δούν για να αρχίσουν να κουνάνε την ουρά τους. Την επόμενη φορά Βαγγέλη , όπως στα σκυλιά δείρτους με εφημερίδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν γνωρίζω κατά πόσο έχει δίκιο ο κ. Βενιζέλος η οι αξιωματική, αλά γνωρίζω ότι ο κ. Βενιζέλος οφείλει να κρατήσει χαμηλούς τόνους και να δράση ενωτικά ότι αφορά το στρατό.

    Να υπενθυμίσουμε στον κ. Βενιζέλο ότι δεν έχει μέλλον ούτε αυτός ούτε η κυβέρνηση, επίσης να υπενθυμίσουμε στον κ. Βενιζέλο ότι το Αγγελιόσημο που εφάρμοσε σαν υπουργός σε προηγούμενη κυβέρνηση για τους φίλους και τα κουμπαράκια του μεγαλοεκδότες δεν ξεχάστηκε ούτε κάποιες υποθέσεις που αφήνουν υπαινιγμούς στην λαμπρή του πολιτική πορεία για αυτό καλά θα κάνει να δράση ενωτικά και με ποιο ήπιους τόνους. Αυτήν την στιγμή γράφετε ιστορία στην χώρα μας και λίγοι είναι που θα επιβιώσουν σαν πολιτικοί, το κοντινό μέλλον δεν φαίνετε ευνοϊκό ούτε για τους πολίτες αυτής της χώρας ούτε για εσάς τους 300 στην βουλή!

    Δεν καταλαβαίνω τη δαυλιά έχει ένας συνταγματολόγος στο υπουργείο αμύνης και αντίπαλος του κ. Παπανδρέου!
    Θεόφιλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τώρα, ξέρουμε ποιός θα είναι ο υπουργός που πρώτος θα πάρει τον πούλο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΡΧΗ ΑΝΔΡΑ ΔΕΙΚΝΥΣΙ

    «είχε την ατυχία να τελειώσει το γυμνάσιο με ένα χρυσό μετάλλιο, και στο πανεπιστήμιο να πάρει βραβείο για μια μελέτη του με θέμα τη δουλεία κατά το ρωμαϊκό δίκαιο, και γι’ αυτό κρατούσε σηκωμένη ψηλά τη μύτη του, είχε αυταρέσκεια κι έτσι ήταν ανόητος στον τετράγωνο» (Λ. Τολστόι, Ανάσταση)
    Προσωπικά δεν πιστεύω, όπως προφανώς θεωρεί ο ευφυής και φιλόδοξος κ ΥΠΕΘΑ, ότι είναι υποτιμητικό, ανέντιμο ή ντροπή να είναι κάποιος αυτιστικός, ανάπηρος, παθολογικά παχύσαρκος, ή οτιδήποτε άλλο για το οποίο ευθύνεται, η φύση ή η τύχη και στο οποίο όλοι οι άνθρωποι είμαστε καθ’ όλη τη διάρκεια του βίου μας υποψήφιοι αποδέκτες.
    Αντίθετα θεωρώ ανήθικη την ψευδολογία, την εκτεταμένη πολιτική διαφθορά, την συγκάλυψη πολιτικών ή οικονομικών εγκλημάτων, την κοινωνική αναλγησία, τη «νόμιμη» ατιμωρησία των πολιτικών, τον πολιτικό αυτισμό (ή προδοσία;) στα εθνικά θέματα και τόσα άλλα επαίσχυντα που παρακολουθούμε επί μακρόν διαδραματιζόμενα στην πολιτική σκηνή της πατρίδας μας με πρωταγωνιστή την κυβερνώσα πολιτική ελίτ των δυο κομμάτων εξουσίας.
    Βέβαια η αλαζονεία της εξουσίας, η υπεροψία, προσβάλλει του πάντες ακόμη και τους πολύ έξυπνους ίσως ακόμη περισσότερο αυτούς σε σημείο που να φανερώνει ανάγλυφα την μικρότητα του χαρακτήρα τους, αν υπάρχει. Όλοι το είδαμε αυτό κατά την διαδικασία επιλογής νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.
    Δεν αρκεί η ιδιοφυία για την άσκηση εξουσίας. Η σφυρηλάτηση του χαρακτήρα και το ήθος παίζουν εξ ίσου σημαντικό ρόλο.
    Σήμερα μετά την δραματική απαξίωση του βιοτικού επιπέδου του λαού με την κωμικοτραγική διαχείριση της οικονομικής κρίσης από το ΠΑΣΟΚ με έκπληξη βλέπουμε τον υπουργό Άμυνας να απαξιώνει και την… άμυνα της χώρας κηρύσσοντας … πόλεμο στην αιχμή του δόρατος της επιχειρησιακής ετοιμότητας των ΕΔ, τους πιλότους των μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας και την ηγεσία των ΕΔ.
    Πρωτοφανή πράγματα κ υπουργέ…
    Τελείως διαφορετικός είναι ο ρόλος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου που ηγείσθε.
    Οι «ανίκανοι» απομακρύνονται από κρίσιμες θέσεις ή αποστρατεύονται δεν καθ υβρίζονται κ Βενιζέλο.
    Δεν είναι δυνατόν να ηγούνται του στρατεύματος αυτιστικοί.
    Με τι κύρος και τι αυτοπεποίθηση θα διοικήσουν;
    Τι εμπιστοσύνη θα τους έχει πλέον ο λαός που θα τους παραδώσει τα παιδιά του να τα εκπαιδεύσουν και να τα οδηγήσουν στη μάχη αν χρειαστεί;
    Όταν δεν τους εμπιστεύεται ο ίδιος ο πολιτικός τους προϊστάμενος;
    Ο άγρια φορολογούμενος ελληνικός λαός, δεν έχει την πολυτέλεια, να πληρώνει και μάλιστα σε υψηλές θέσεις ανθρώπους που δεν σέβονται την αξιοπρέπεια τους και την αξιοπρέπεια όλων των στελεχών που υπηρετούν στις ΕΔ.
    Πριν πολλά χρόνια ο αρχαίοι πρόγονοι μας έλεγαν πως η εξουσία δείχνει το χαρακτήρα του ανθρώπου, τα ελαττώματα και τα προτερήματα, το ήθος και τον αυτοσεβασμό.
    Αυτό σίγουρα ισχύει για τη στρατιωτική και την πολιτική εξουσία της χώρας.
    Εδώ που έφτασαν τα πράγματα κάποιος πρέπει να αποχωρίσει για το καλό του τόπου.
    Ο υπουργός ή οι αρχηγοί.
    Μέση λύση θα επιβεβαιώσει το χαρακτηρισμό του κ. υπουργού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έχω κάνει θητεία. Σε σύγκριση με το ότι αντιμετώπισα στην επαγγελματική μου ζωή, η συμπεριφορά των στελεχών ήταν άψογη, με δεδομένο ότι και εγώ δεν ήμουν ότι το καλύτερο. Επειδή δεν θα μπορέσει να ξαναπεράσει όλα τα στελέχη από το ΅Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο΅ για να γίνουν οι επαγγελματίες δεν μπορεί να ηρεμήσει λίγο, είναι κρίμα γιατί υπάρχει κόσμος που πιστεύει σε αυτόν ακόμα και μέσα στις ένοπλες δυνάμεις; Δεν μπορώ να φανταστώ ότι η ηγεσία δεν θέλει κάποια πράγματα να γίνουν καλύτερα και είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχουν πράγματα που κάποιος από απέξω μπορεί να τα πει καλύτερα και να συζητηθούν. Θυμάμαι σε μία εκπομπή ότι κάποιος αξιοπρεπής άνθρωπος, ο οποίος τύχαινε να είναι και αξιωμάτικός είχε παραπονεθεί για το ότι η πολιτική ηγεσία δεν τους συμπεριφέρεται καλά. Δεν νομίζω ότι τέτοιοι άνθρωποι δεν είναι ανοικτοί σε νέες προτάσεις ειδικά εάν διακρίνουν την προθυμία του υπουργού να αφήσει έργο πίσω του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εκανες το στράτευμα μπουρ@@λο...
    ΒΕνιζέλο,Βενιζέεελοοοο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΝ ΟΡΟ ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΣΑΝ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ.....ΑΙΣΧΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ο Βενιζέλος μου θυμίζει εκείνον το σπασίκλα που ήθελε πάντα να πει την τελευταία κουβέντα , έστω και μ@κ@κί@ .Τώρα τι εξυπηρετούν οι εξυπνακισμοί ; Σε τούτες τις κρίσιμες ώρες μόνο ο εξυπνάκιας φαντάζομαι να γνωρίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ειχε θαρρος πολυ,απεναντι σε ενα Πιονι.Ευγε του,Ευγε του,Ευγε!
    13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τώρα ξέρουμε ποιός υπουργός θα πάρει πρώτος τον πούλο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δε θέλω να δικαιολογήσω ούτε το Βενιζέλο ούτε τα λεγόμενά του, γιατί ούτε αυτόν ούτε το κόμμα του εκτιμώ ιδιαίτερα. Αλλά από την εμπειρία μου στο στρατό ως απλός οπλίτης παρατήρησα τα εξής:
    1) Δυστυχώς ο στρατός αποτελεί μια μικρογραφία του δημοσίου. Αναξιοκρατία, ωχαδερφισμός και ρουφιανιά. Ευτυχώς υπάρχουν και λαμπρές εξαιρέσεις.
    2) Οι αξιωματικοί έχουν έλλειμμα παιδείας χωρίς δική τους ευθύνη. Θά πρεπε να είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν και ιδιάζουσες περιπτώσεις υφισταμένων και όχι μόνο το μέσο όρο.
    3) Οι ΕΠ.ΟΠ., ενώ έχουν το θετικό της μείωσης της ανεργίας, δε νομίζω ότι είναι αυτό που χρειάζεται ο ελληνικός στρατός για να προσφέρει ουσιαστικά στο κοινωνικό σύνολο και στην άμυνα.
    4) Ο στρατός έχει χάσει την επαφή του με την κοινωνία και δυστυχώς έχει αναπτύξει μια αυτιστική (λυπάμαι που συμφωνώ με το Βενιζέλο) συμπεριφορά, διοικούμενος πολλές φορές από ματαιόδοξους διεκδικητές αξιωμάτων και πολιτικών καρεκλών.

    Τι πρέπει να γίνει; Κατά τη γνώμη μου:
    1)Σωστή εκπαίδευση των αξιωματικών και διεύρυνση των γνωστικών αντικειμένων τους.
    2)Από τη στιγμή που ο στρατός έχει ως σκοπός την προαγωγή, εκτός από την άμυνα, της χώρας, εν καιρώ ειρήνης θα μπορούσε να διευρύνει το κοινωνικό του έργο: παροχή βοήθειας σε απομακρυσμένα χωριά και νησιά, παροχή άχρηστων στρατοπέδων για εκμετάλλευση από ιδρύματα εκπαιδευτικά ή υγείας, εκτέλεση δομικών έργων μικρής κλίμακας σε υποβαθμισμένες περιοχές κτλ.
    3) υποχρεωτική στρατιωτική θητεία αρρένων και θηλέων διάρκειας ενός έτους, μετά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και πριν την απονομή πλήρων πολιτικών δικαιωμάτων. Οι άρρενες να κάνουν 6 μήνες ουσιαστική στρατιωτική εκπαίδευση και 6 μήνες κοινωνικό έργο, και τα θήλεα 1 μήνα στρατιωτική εκπαίδευση και 11 μήνες κοινωνικό έργο (μαγειρία,φροντίδα ηλικιωμένων,βοήθεια σε παιδικούς σταθμούς κτλ.). Όλα αυτά υπό τις προϋποθέσεις ότι δε θα επιχειρείται κομματική χειραγώγηση από τους ανωτέρους τους.
    4)Σύνδεση των μισθών των αξιωματικών με τους μισθούς των δικαστικών, ώστε να μην αναγκάζονται να απεργούν, όταν αδικούνται.
    5) Αξιοκρατία από την πολιτική ηγεσία στις κρίσεις και τις μεταθέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δε θέλω να δικαιολογήσω ούτε το Βενιζέλο ούτε τα λεγόμενά του, γιατί ούτε αυτόν ούτε το κόμμα του εκτιμώ ιδιαίτερα. Αλλά από την εμπειρία μου στο στρατό ως απλός οπλίτης παρατήρησα τα εξής:
    1) Δυστυχώς ο στρατός αποτελεί μια μικρογραφία του δημοσίου. Αναξιοκρατία, ωχαδερφισμός και ρουφιανιά. Ευτυχώς υπάρχουν και λαμπρές εξαιρέσεις.
    2) Οι αξιωματικοί έχουν έλλειμμα παιδείας χωρίς δική τους ευθύνη. Θά πρεπε να είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν και ιδιάζουσες περιπτώσεις υφισταμένων και όχι μόνο το μέσο όρο.
    3) Οι ΕΠ.ΟΠ., ενώ έχουν το θετικό της μείωσης της ανεργίας, δε νομίζω ότι είναι αυτό που χρειάζεται ο ελληνικός στρατός για να προσφέρει ουσιαστικά στο κοινωνικό σύνολο και στην άμυνα.
    4) Ο στρατός έχει χάσει την επαφή του με την κοινωνία και δυστυχώς έχει αναπτύξει μια αυτιστική (λυπάμαι που συμφωνώ με το Βενιζέλο) συμπεριφορά, διοικούμενος πολλές φορές από ματαιόδοξους διεκδικητές αξιωμάτων και πολιτικών καρεκλών.

    Τι πρέπει να γίνει; Κατά τη γνώμη μου:
    1)Σωστή εκπαίδευση των αξιωματικών και διεύρυνση των γνωστικών αντικειμένων τους.
    2)Από τη στιγμή που ο στρατός έχει ως σκοπός την προαγωγή, εκτός από την άμυνα, της χώρας, εν καιρώ ειρήνης θα μπορούσε να διευρύνει το κοινωνικό του έργο: παροχή βοήθειας σε απομακρυσμένα χωριά και νησιά, παροχή άχρηστων στρατοπέδων για εκμετάλλευση από ιδρύματα εκπαιδευτικά ή υγείας, εκτέλεση δομικών έργων μικρής κλίμακας σε υποβαθμισμένες περιοχές κτλ.
    3) υποχρεωτική στρατιωτική θητεία αρρένων και θηλέων διάρκειας ενός έτους, μετά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και πριν την απονομή πλήρων πολιτικών δικαιωμάτων. Οι άρρενες να κάνουν 6 μήνες ουσιαστική στρατιωτική εκπαίδευση και 6 μήνες κοινωνικό έργο, και τα θήλεα 1 μήνα στρατιωτική εκπαίδευση και 11 μήνες κοινωνικό έργο (μαγειρία,φροντίδα ηλικιωμένων,βοήθεια σε παιδικούς σταθμούς κτλ.). Όλα αυτά υπό τις προϋποθέσεις ότι δε θα επιχειρείται κομματική χειραγώγηση από τους ανωτέρους τους.
    4)Σύνδεση των μισθών των αξιωματικών με τους μισθούς των δικαστικών, ώστε να μην αναγκάζονται να απεργούν, όταν αδικούνται.
    5) Αξιοκρατία από την πολιτική ηγεσία στις κρίσεις και τις μεταθέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Βενιζέλο
    Πές κάτι γιά τόν εαυτό σου πού έχεις γιά πρόεδρο έναν ανίκανο καί τόν δέχεσαι γιά αρχηγό καί τόν χειροκροτάς καμιά φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μακαρι να μην ερθει στη θεση που ηρθε ο Φενεκος ο Βενιζελος.Γιατι τοτε "θα δει τη γατα" που λεγαμε και στο ΠΝ.
    13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Απορίας άξιο πώς ένας πολιτικός αν και διακεκριμένος συνταγματολόγος και ομολογουμένως ευφυής επιτρέπει στον εαυτό του να χάνει πάντα την ψυχραιμία στις πρώτες δυσκολίες που αντιμετωπίζει,ένας λόγος παραπάνω όταν κατέχει και τη θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος.

    Πώς θα αντιμετωπίσει αυτός ο άνθρωπος ένα ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο που όλοι γνωρίζουμε οτι χρειάζονται ατσάλινα νεύρα?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μάλιστα....δηλ αν κατάλαβα απο τα σχόλια που προηγήθηκαν η στρατιωτική ηγεσία είναι το νέο θέμα-ταμπού της ελληνικής κοινωνίας.
    Οι στρατιωτικοί ό,τι κάνουν είναι καλό και άγιο, τη δουλειά τους την κάνουν άψογα, η εκπαίδευση είναι υποδειγματική, η αξιοκρατία βασιλεύει όπως άλλωστε και η διαφάνεια και όλα είναι εν τάξει.
    Μαζί με τους παπάδες και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας οι στρατιωτικοί είναι το νέο "είδος" που μπαίνει στη λίστα των "υπο προστασία" και όποιος διανοηθεί να θίξει την "αξιοπρέπεια" τους είναι προδότης, άχρηστος, υπερφίαλος και ό,τι άλλο βάζει ο νους του κάθε....υπερπατριώτη.
    Τέλεια.......και ανησυχούσα τόσο καιρό μήπως και σε αυτόν τον τομέα δεν πηγαίνουμε κατά διαόλου και χαλάσει το σετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ε, αφού είναι αυτιστικοί, ας τον ... αυτώσουνε να τελειώνουμε μ' αυτή την σπανομαρία! :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ντροπή για την στρατιωτική ηγεσία και των τριων κλάδων...αν υπάρχει πλέον τέτοια......Γιατί αν υπήρχε, θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί αμέσως οι αρχηγοί, μετά τους χαρακτηρισμούς αυτούς, απαξάπαντες.
    Ζήλεψαν μήπως την "εκτίμηση" που έχει ο λαός στην κατοχική πλέον κυβέρνηση του ΓΑΠ....
    Δέν βλέπουν ότι ο λαός δεν αντέχει πλέον άλλους προδότες (παραπλήθυναν) και ψάχνει απελπισμένα για ήρωες.
    Ποιόν θα θυμάται αύριο η ιστορία με ευγνωμοσύνη. Τον Φενέκο ή τους Νενέκους.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλά...αν οι στρατιωτικοί είναι αυτιστικοί, τότε οι πολιτικοί τι είναι;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ηταν μιά κουβεντούλα μεταξυ συγγενών Δηλαδή ο ΥΠΑΜ μιλούσε στούς Αξκούς που αυτός διόρισε (ναι ΄΄διόρισε΄΄ απο κάποιο βαθμό και πάνω έτσι γίνεται Λέτε να μην το γνώριζαν αυτό ο ΥΠΑΜ και ο κος Φενέκος;) Απλά η όλη κατάσταση είναι βολική και γιά τους δυό για ξεξωριστό για καθε εναν λόγο
    Το θέμα είναι ότι εμένα μου κρατάνε 250 ευρώ μηνιαίως(οτι και καλά θα συμβάλω στην επίλυση του προβλήματος που και οι δύο δημιούργησαν) και στο τέλος νοιώθω όπως ένοιωθα καί στον ΟΤΣΑΛΑΝ, στα ΙΜΙΑ στους ολυμπιακούς αγώνες και γενικα όπως νοιώθω τα τελευταία 50 χρόνια
    Το πρόβλημα φίλοι μου το δημιούργησαν οι δυό πλευρές γιατί ο ενας έδινε λιγότερα χρήματα στους κωδικούς κάλυψης αναγκών των Ε.Δ.(αρμόδια υπουργεία)και ο άλλος εδινε ψεύτικα τιμολόγια παίρνοντας τα χρήματα που χρειαζόταν για τις Υπηρεσιακές ανάγκες των Ε.Δ.(αρμόδιοι διοικητές μονάδων)κι έτσι βάλλανε και οι δυο τους - μα και οι δυό τους όμως - στό παιχνίδι τον κερδοσκόπο(αμοδιότατοι προμηθευτές που γεννιόντουσαν απο την μια μέρα στην άλλη-που έκοβε ΄΄μαιμού΄΄ τιμολόγια με το αζημείωτο)με αποτέλεσμα να έχουμε έλλειμα και να θέλουν να πιστέψω οτι με τα 250 μου ευρώ θα λυθεί το πρόβλημα
    Μα τι λέτε ρε λαμόγια;;;;;;
    Kωνσταντίνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εχω υπογράψει με ΄΄Κωνσταντίνος ΄΄
    Θέλω να το αλλάξω μπορώ;
    Θέλω να υπογράψω με ΄΄Ανώνυμος Αυτιστικός Αξκός΄΄
    Αιιιιιιιιιι χάσου.... Βενιζέλο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τελικά ’αυτιστικοί’ δεν μπορεί να είναι το σύνολο του Ελληνικού λαού κ. Βενιζέλο όπως λέτε εσείς και ο κ. Πάγκαλος.
    Μάλλον εσείς πρέπει να είστε !!!!!
    Και όχι μόνο αυτιστικοί αλλά ψεύτες, κλέφτες, λοπωδύτες, απατεώνες, λαμόγια, αλήτες, κότες και ριψάσπηδες, γαιδούρια, αγνώμωνες, κατασυκοφάντες, λεηλάτες του έθνους, προδότες, πουλημένοι, γλύφτες και υποχείρια των Αμερικανοευρωπαίων και του (Π)Σόρος ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ.
    ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΑΣ, ΑΞΕΣΤΟΙ !!!

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. 'Ολοι μεταξύ μας συζητάμε για την κατάντια των ένοπλων δυνάμεων και κατηγορούμε γενικά και αόριστα τους υπέυθυνους γι' αυτό. 'Οταν ο καθείν αρμόδιος (Υπουργος Αμυνης) μιλήσει - τρίξει τα δόντια στην Διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων αμέσως όλοι μας θέλουμε να τον φάμε... ας σταματήσουμε την υποκρισία και να αποφασίσουμε τι θέλουμε... Εκτός και αν είμαστε μαζόχες και το απολαμβάνουμε να κλαιγόμαστε... Το πιο εύκολο για τον Βενιζέλο θα ήταν να κάνει ότι και οι προηγούμενοι Υπουργοί... να μην ταράζει τα νερά και να δει πως να πάρει μίζες του... Και μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για τον Υπουργό Αμυνης και όχι για τον διευθυντή ενός παρθεναγωγείου... Μήπως οι κύριοι στους οποίους μίλησε με τον τρόπο που μίλησε μιλάνε καλύτερα στους κατώτερους τους...? Αμφιβάλλω... αλλά ακόμα και αν η απάντηση είναι καταφατική τότε και πάλι φταίνε... Αυτό που κατάλογίζω του Βενιζέλου είναι ότι χαρακτηρίζοντας τους αυτιστικούς προκαλεί αυτούς ποηυ έχουν ευαισθησίες σ'αυτό το θέμα...

    τπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πιο κάτω δεν έχει πιάσαμε πάτο . Ασφάλεια δεν παρέχεται απο πουθενά.Ανάκαμψη δέν προβλέπεται με τις παρούσες απάνθρωπες εισφορές.Αυτα που ΘΑ μας δανείσουνε δεν θα καλύψουνε τίποτε (με δεδομένο οτι και την στιγμή αυτή που βγαίνει η ψυχή μας κάποιοι ασελγούν πάνω μας ,αφού εξακολουθούν την συνήθη τακτική τους -που μας έφτασε ως εδώ-αφου δεν υπάρχει τιμωρία) ΑΡΑ εξάγεται ΕΝΑ και ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΥΝΑΤΗ (Μην σκεφτεί κανείς την μαλακία περι πολιτικού κόστους!!!) Η ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΒΟΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ(χωρίς Υ )ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΩΝ ΑΥΤΩΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΝΩΣΤΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ Ο ΑΚΡΙΒΗΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΣΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΝΑ ΜΗΔΕΝΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ (ΚΑΙ ΜΑΣ ΞΑΝΑΔΟΥΝ ΣΑΝ ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ)ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝΕ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ ΚΙΕΜΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!!!!! ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ THON BΟΥ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ MARY HELLEN ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΙΔΙΟ SITE ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΤΟΝ ΛΥΚΟ
    Κωνσταντίνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΒΕΝΙΖΕΛΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΛΕΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΙΟ ΘΡΑΣΟΣ (αφου εκλέχτηκες)ΔΕΝ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΟΤΙ ΘΑ ΣΕ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ
    Αειιιιιιιχάσου Βενιζέλο

    Κωνσταντίνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Mε αυτά που έγιναν χθές στο κέντρο της Αθήνας(την λύπη μου και την συμπαράσταση μου στους τρείς νεκρούς)είμαι σίγουρος οτι η επόμενη υποτιμητική φωτογραφία στο περιοδικό focus θα έχει σχέση με αναρχία(Η Αφροδίτη της Μήλου με μολώτοφ και κουκούλα,ισως )Αφορμή για να κάνουν μοντάζ στην φωτογραφία δώσαμε εμείς και θα το βλέπουν όλοι παγκοσμίως ,οχι μόνο για να μας ειρωνευτούνε αλλά γιατι γνωρίζουν όλοι την Αφροδίτη της Μήλου!!!!!!
    Εχουμε γαμώτο τέτοια ΙΣΤΟΡΙΑ και την εξαργυρώνουμε για μερικά.....ψηφαλάκια ;

    Κωνσταντίνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.