13/5/10

Μας πασάρανε το C4i, αν και δε χρειαζόταν!

Να διεκδικήσει τα 50 εκατ. ευρώ που προορίζονταν για χρηματισμό πολιτικών και κρατικών στελεχών και έχουν δεσμευτεί σε ελβετικές τράπεζες ζήτησε χτες από το υπουργείο Δικαιοσύνης ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής του σκανδάλου της Siemens, Σ. Βαλυράκης.

Νωρίτερα, ο τέως υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γ. Βουλγαράκης, κατέθετε χτες ότι βρέθηκε στη μέγγενη ασφυκτικών πιέσεων και εκβιασμών από τις ΗΠΑ και την Αγγλία οι οποίες ζητούσαν να στείλουν στη χώρα «στρατό κατοχής», όπως χαρακτηριστικά είπε ο ίδιος, λίγο πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

To C4i
Αναφερόμενος στο σύστημα ασφαλείας C4i ο μάρτυρας παραδέχθηκε αφοπλιστικά ότι «μας πασάρανε όλο αυτό το πράγμα που κόστισε περίπου 300 εκατ. ευρώ και δε χρειαζόταν».

Οπως είπε μάλιστα με non paper, οι ΗΠΑ - Αγγλία του δήλωναν: «Δεν είσαστε καθόλου έτοιμοι να κάνετε αγώνες από πλευράς εγγυήσεων στα θέματα ασφάλειας» και εκβιάζοντας την Αθήνα ότι θα μετέφεραν την διοργάνωση στο Σίδνεϊ, τον προέτρεπαν να ζητήσει «την παρουσία στρατευμάτων του ΝΑΤΟ».

Ο ίδιος δήλωσε αμέτοχος στην επίμαχη προμήθεια, υποστηρίζοντας ότι αρμόδιοι ήταν ο τέως υφυπουργός Χ. Μαρκογιαννάκης με τον τέως υπουργό Αμυνας Σ. Σπηλιωτόπουλο, αλλά δέχθηκε απερίφραστα ότι ποτέ δε θα αγόραζε αυτό το σύστημα. Παραδέχθηκε ότι ήταν σκάνδαλο λέγοντας μάλιστα ότι «φαίνεται ότι έχει γίνει ένα πάρτι εκατομμυρίων το οποίο είναι παγκοσμίου επιπέδου που είχε ως αποτέλεσμα να χαλάσουμε ένα σκασμό λεφτά χωρίς να έχουμε παραλάβει ο,τι πληρώσαμε».

Ισχυρίστηκε εξάλλου ότι με τον Μ. Χριστοφοράκο συναντήθηκε ελάχιστες φορές κι αυτές στο γραφείο του, αντίθετα από τις σημειώσεις του ημερολογίου, ενώ σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη, «για ποιον λόγο ενώ είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο ανέθεσε απευθείας στη Siemens το έργο των ψηφιακών μεταφραστών ως υπουργός Πολιτισμού», καθώς κι αν «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό», εκνευρίστηκε. «Το τι είναι ηθικό είναι υποκειμενικό», είπε, «όλα έγιναν νόμιμα. Αν γινόντουσαν όλα νόμιμα δε θα είχαμε φτάσει ώς εδώ».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-Agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.