25/5/10

Eλπίδα δεν υπάρχει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι...

http://kastrinos.pblogs.gr/files/f/229444-%C3%93%C3%81%C3%90%C3%89%C3%8F%C3%8A%C3%81%C3%91%C3%81%C3%82%C3%8F.jpg
Σχόλιο του Καυκάσιου στην ανάρτηση "Υπάρχει Ελπίς"!
Eλπίδα δεν υπάρχει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το μάταιο ενός αγώνα είναι ικανό έστω και στο ελάχιστο να μειώσει την καθημερινή προσπάθεια και τον αγώνα, ατομικό και συλλογικό για μια καλύτερη Ελλάδα και ένα καλύτερο αύριο.
Ο Τάσσος ως πολιτικός και ως άνθρωπος υπήρξε λαϊκός ηγέτης συνεπέστατος στο ραντεβού του με την Ιστορία απο την εποχή της διάσκεψης του Λονδίνου.Λαικοί ηγέτες σε εκτροφεία πολιτικών τζακιών δεν υπάρχουν.
Ο Κυπριακός Λαός έδωσε την μάχη για το σχέδιο Ανάν.Ομως λίγα χρόνια αργότερα ξέχασε τα πάντα δίνοντας ποσοστό στους ναινέκους ίσο με αυτό του ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν.
Ο Ελληνικός Λαός και η Ελληνική πολιτική και πολιτειακή ηγεσία ήταν σε νιρβάνα.Λίγες φωνές αραιές και σκόρπιες και φορές πολλές απο αυτές καιροσκοπικές απο σαλτιμπάγκους.
Είναι ο ίδιος ο Λαός που έχυνε το αίμα του στην Εθνική Αντίσταση και υποδέχθηκε τους Αγγλους και ρίχθηκε στον αιματηρό εμφύλιο στον εθνικό αλληλοσπαραγμό με την ίδια ευκολία.
Είναι ο ίδιος ο Λαός που πάλεψε με πάθος τους προστάτες και το άρρωστο κράτος της δεξιάς αποδεχόμενος την Χούντα ως εθνοσωτήρες.
Είναι ο ίδιος ο λαός που άφησε μόνους κάτι χιλιάδες στο Πολυτεχνείο και πλημμύρισε την Αθήνα υποδεχόμενο τον Καραμανλή, που ως αποδείχθηκε ήταν πλήρης γνώστης της εκτροπής και διάδοχη κατάσταση.
Είναι ο ίδιος ο λαός που με πάθος ζητωκραύγαζε τον λαϊκιστή Παπανδρέου τον οσφυοκάμπτη Σημίτη και που παρά τα εγκλήματα τους φέρει το ΠΑΣΟΚ ως την δύναμη που θα πραγματώσει τα όνειρα του.
Είναι ο Λαός που θεώρησε τον Καραμανλή ως τον Πρωθυπουργό που θα έδινε τέλος στην διαφθορά και τον επιβράβευσε μέχρι να του φορτώσει το σύνολο των ευθυνών.
Είναι ο ίδιος ο Λαός που αποδέχεται τις άρρωστες ηγεσίες της Αριστεράς που στο όνομα του διεθνισμού ξεχνούν το Εθνικό .
Είναι ο Λαός που αποδέχεται και περιβάλλει με εκτίμηση Οθωμανολάγνους και γενίτσαρους του πνεύματος και του πολιτισμού.
Είναι ο Λαός που ξέχασε την Κύπρο,τα Ιμια, Τον Ηλιάκη, τους Βορειοηπειρώτες αδερφούς μας και μιλά για νέες εποχές.
Είναι ο Λαός που πατεί σε χώματα που πρόγονοι του δημιουργησαν τον σύγχρονο πολιτισμό και που σήμερα αυτός αναλώνεται στη παραπολιτική και στριμώχνεται σε βαθμό υστερίας για να τραφεί με υποπροϊόντα της δυτικής υποκουλτούρας
Σε ποιό λαό απευθυνόμαστε;
Στον Ξενόδουλο, στον εκδυτικισμένο.
Για ποιά ελπίδα μιλάμε;
Τό πάθος του τρελού που επιμένει να λέει τον φόνο φόνο, την ενοχή ενοχή και την ελεφθερία ελεφθερία.
Για να μην χαθεί η μαγιά της φυλής μας απο την δική μας γενιά.
Ας την προδόσουν οι επόμενοι όχι εμείς, για αυτό παλεύω και είμαι μαζί σας.

8 σχόλια:

  1. Χαίρετε! Καταλβαίνω τὸ σκεπτικὸ τοῦ συγγραφέα τοῦ ἀνωτέρω ἄρθρου ποὺ μᾶς λέγει ὅτι κάθε λαὸς μὲ τὴν συμπεριφορά του στηρίζει τὴν ἐκάστοτε πολιτικὴ τάξι πραγμάτων μιᾶς χώρας. Αὐτὸ εἶναι σωστὸ ὡς ἕνα σημεῖο. Κάθε ἄνρθωπος ἔχει τὴν ἔμφυτη τάσι γιὰ ζωή. Θέλει νὰ ζήσῃ. Καὶ ὅμως πολὺ ἄνθρωποι, καὶ αὐτὸ εἶναι τὸ σύνηθες, δείχνουν συμπεριφορὲς αὐτοκαταστροφικές, ὅπως π.χ. οἱ καπνίζοντες. Ἔτσι καὶ οἱ οἰκογένειες, ἀνθρώπινες κοινότητες, ἔθνοι μποροῦν νὰ δείχνουν συμπεριφορὲς αὐτοκαταστροφικές. Ἕνα ἱσρτορικὸ παράδειγμα: 13ος αἰωνας στὴν Αὐτοκρατορία Κωνσταντινουπόλεως-Νέας Ρώμης. Ἡ κοινωνία ἔδειχνε τὰ ἐξῆς συμπτώματα: ἔξαρξις μηδενιστικῶν βιοσοφιῶν, αὔξησις ἐκτρώσεων, μείωσις τῶν γάμων, ἐξάπλωσις τοῦ ἀτομικισμοῦ. Ἄρα, κατὰ τὴν ἄποψί μου, ἡ μόνη ἐπικοδομητική στάσι ἀπέναντι σὲ αὐτὴν τὴν μακροχρόνια δύσκολη κατάστασι ποὺ βρίσκεται ἡ πατρίδα μας, εἶναι: μὲ νηφαλιότητα καὶ γνώσι νὰ κάνουμε τὴν διάγνωσί μας καὶ μετὰ μὲ ἐλπίδα νὰ τὴν θεραπεύσουμε. Κανένας γιατρὸς δὲν τὸ παίζῃ προφήτης ὅταν γιατρεύῃ. Ἀσχολεῖται μόνο πῶς νὰ σώσῃ τὸν ἀσθενή. Ὀποιαδήποτε ἀπώγνωσι τοῦ γιατροῦ λειτουργεῖ ἀρνητικὰ στὶς σωστικὲς του προσπάθειες. Καλὴ δύναμη! Κ. Ρούμογλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλα και εσύ που δε πιστεύεις στο μάταιο του αγώνα το Σάββατο στη πλατεία Μητροπόλεως.
    Φέρε και μιά Ελληνική σημαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαι μετά την πορεία; και μετά τι θα γίνει η σημαία; στην άκρη για την επόμενη φορά;

    Κε Ρούμογλου
    αυτό που θέλω να πώ απλα είναι ότι δεν υπάρχει συνέπεια και συνέχεια στο χρόνο.Μια απλή επισήμανση απο έναν κοινό νού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kaykasie έχεις δίκιο σε πολά,το σημαντικό όμως είναι απο την ταπείνωση την οποία ζούμε αυτή την περίοδο να βγούμε καλύτεροι,να ξανασηκωθούμε όπως πολύ καλά ξέρουμε να κάνουμε ως λαός και να χτίσουμε κάτι καλύτερο,πολύ καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Ο σπουδαίος ποιητής (της αριστεράς)Κωστας Βάρναλης έλεγε για το λαό "φρόνιμα και τακτικά πάω με κείνον που νικά". Είναι βάσιμο. Ο ίδιος ποιητής έγραφε για την οργή του λαού ¨"ενας δεν είμαι, μα χιλιάδες κι όχι μονάχα οι ζωντανοί, κι οι πεθαμένοι μ' ακλουθάνε σε μιαν αράδα σκοτεινοί". Κι αυτό είναι βάσιμο. Εξαρτάται λοιπόν από την ηγεσία.
    Εξαρτάται όμως και από τους ταγούς. Έμμονες ιδέες και προκαταλήψεις με την αριστερά (ούτε εκεί είναι όλοι ίδιοι, όπως δεν είναι και σταάλλα κομματα)δεν βοηθάνε. Η αριστερά πρωταγωνίστησε στην ΕΘΝΙΚΗ αντίσταση, η ίδια αριστερά τα έκανε μπάχαλο αργότερα. Η δεξιά δολοφόνησε τον Λαμπράκη ή "ίδια" δεξιά αντέδρασε στη Χούντα. Οι ετικέττες δεν βοηθάνε. Δεξιός ο Σαμαράς, δεξιά και η Μπακογιάννη. Είναι το ίδιο;
    Τέλος, καλή η αναφορά στην αριστερά. Για κάτι τρελλαμένους που θέλουν επέμβαση του στρατού, τα σχόλια είναι περιττά Καυκάσιε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για κάτι τρελλαμένους που θέλουν επέμβαση του στρατού, τα σχόλια είναι περιττά Καυκάσιε;

    ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ το έχω πεί καθαρά και το έχω καταδείξει.

    Η Χούντα αποτέλεσε την πολιτική εκείνη κατάσταση που έκανε όσα δεν τολμούσε καμιά άλλη κυβέρνηση μετεμφυλιακή, σε τέτοιο βαθμό έφτασε η εθνική μειοδοσία και προδοσία της.

    Το λέω πολύ καθά τα άρρωστα μυαλά που θεωρούν την τυραννία ως λύση πρέπει να ξέρουν ότι η χειρότερη Δημοκρατία είναι πολλάκις ανώτερη απο την καλύτερη τυραννία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ενα από τα μεγαλύτερα προβλήματά μας αυτης της εποχής, είναι η ψυχολογική μας κατάσταση. Μας έχει ΄κυριεύσει η σύγχυση, η απογοήτευση και η συναισθηματική φόρτιση. Ο,τι χειρότερο για να καθορίσει ένας λαός τις επιλογές του.
    Δυστυχώς αυτήν την εποχή μας τρελαίνουν όλα, είναι φυσικό. Πρέπει να ελέγξουμε τον πανικό μας και να σκεφτούμε την από δω και πέρα πορεία μας. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΤΑΝ ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΞΙΑΚΟΙ ΚΩΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΚΕΝΟ.
    ΤΟ ΚΕΝΟ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΛΛΟ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΟΚ,
    Ή ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΙΒΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ.
    ΑΝ ΤΟ ΚΕΝΟ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΟΚ, ΤΟΤΕ ΒΑΣΙΜΑ-ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ- ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ.
    ΤΟ ΣΟΚ ΟΜΩΣ ΔΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΤΑΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ.
    παιδια γραφω συμπυκνωμενα για να μην κουραζω.
    ΑΝ ΤΟ ΚΕΝΟ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΦΘΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΟΚ.
    ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΣΟΚ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ.
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΣΟΚ, ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ.
    ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΙΣΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ, ΙΣΩΣ ΜΕ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΑΣΧΗΜΑ ΟΠΛΑ.
    ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΚ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΙΑ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΠΟ ΔΥΟ, ΤΡΕΙΣ ΧΩΡΕΣ,Ή ΜΙΑ ΕΝΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΠΙΘΑΝΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΙΜΑΚΑ.
    ΑΛΛΙΩΣ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΚ.
    ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ;
    ΓΙΑΥΤΟ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ "ΞΥΛΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ" ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΛΕΜΕ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ ΑΛΑ ΚΑΙ ΨΙΛΙΑΣΤΕΙΤΕ.

    ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.