4/11/10

“Εγγυήσεις δεν υπάρχουν στον κόσμο μας, κ. Βενιζέλο!”

"Εγγυήσεις δεν υπάρχουν στον κόσμο μας", απάντησε ο κ. Ισκαντάρ Σαφά πρόεδρος των εταιρειών Abu Dhabi Mar (η οποία είναι αντισυμβαλλόμενος του ελληνικού δημοσίου στην συμφωνία πώλησης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά) και Priminvest (προσωπική του εταιρεία η οποία απέκτησε τελικώς το πλειοψηφικό πακέτο των ΕΝΑΕ), όταν ρωτήθηκε αν διασφαλίζονται όλες οι θέσεις εργασίας στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. 



Η δήλωση αυτή έγινε ενώπιον του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, κυριολεκτικά στην πόρτα του γραφείου του υπουργού Εθνικής Άμυνας, λίγα λεπτά αφού ο κ. Σαφά είχε παρουσιάσει στον κ. Βενιζέλο το νέο Διοικητικό Συμβούλιο των Ελληνικών Ναυπηγείων ΑΕ. 


"Αυτό που μπορώ να σας εγγυηθώ είναι ότι θα κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε", συνέχισε ο Λιβανέζος επιχειρηματίας. Για μερικούς η ομολογία του κ. Σαφά δεν μπορεί να εγγυηθεί τις θέσεις εργασίας δεν είναι είδηση. Κι αυτό διότι ακόμη και στην συμφωνία μεταβίβασης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά από την γερμανική ThyssenKrupp στην Priminvest του κ. Σαφά δεν περιλαμβάνεται πρόβλεψη ούτε και περιγράφεται ως μία εκ των υποχρεώσεων της νέας ιδιοκτησίας η διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. 


Εμμέσως, και πάλι ενώπιον του κ. Βενιζέλου με όποια σημασία έχει αυτό, ο κ. Σαφά συνέδεσε ευθέως τυχόν απολύσεις με τις παραγγελίες που θα λάβουν τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, αξιώνοντας από την ελληνική κυβέρνηση να δώσει ακόμη περισσότερα εξοπλιστικά προγράμματα στην εταιρεία. "Θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας και είμαι σίγουρος ότι και τα άλλα μέρη θα τηρήσουν τις δικές τους", σημείωσε το νέο αφεντικό των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και συνέχισε : "Οι εργαζόμενοι στα ΕΝΑΕ και η κυβέρνηση θα μας στηρίξουν έναντι των ανταγωνιστών μας, γιατί θα ανταγωνιστούμε με μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες έχουν την στήριξη των προέδρων και των πρωθυπουργών τους".

 
"Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε την πλήρη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να πετύχουμε", συμπλήρωσε ο κ. Σαφά επισημαίνοντας παραλλήλως ότι "τα ναυπηγεία δεν είναι μόνο γερανοί και προβλήτες, αλλά οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτά με την κουλτούρα, τις ικανότητες και την τεχνογνωσία τους".

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι ο κ. Σαφά παρουσίασε "τα σχέδια που έχει για την ανάπτυξη των ναυπηγείων αλλά και για την απόκτηση νέων παραγγελιών όχι μόνο από το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό αλλά και από τα πολεμικά ναυτικά πολλών χωρών", ενώ υποστήριξε ότι το νέο αφεντικό των ναυπηγείων Σκαραμαγκά "αντιλαμβάνεται πάρα πολύ καλά την ανάγκη για διαφάνεια, την ανάγκη για διαφανή και ανοιχτή συνεργασία με την κυβέρνηση και είμαι βέβαιος ότι μπορούν να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για μια νέα εποχή στον ναυπηγικό τομέα στην χώρα μας". 


Με τον έμμεσο αυτό τρόπο εκτιμάται ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε διά της τεθλασμένης στις πληροφορίες ότι ήδη οι Αραβες της Abu Dhabi Mar και της Priminvest βρίσκονται σε συζητήσεις με τους επικεφαλής των Nαυπηγείων Ελευσίνας και Νεωρίου για πιθανή συνεργασία, σύμπραξη ή ακόμη και συγχώνευση.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

4 σχόλια:

  1. "Εγγυήσεις δεν υπάρχουν στον κόσμο μας";

    Τοσα μπατιρο-πακιστανια έχει στην Ελλάδα...γιατί να σου δώσει εσένα ρε γυφτουλα Βενιζέλο εγγυήσεις;

    Ουστ ρε Πασοκο-χαμάλη από δω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πλέον αρχίζουν να μιλάνε μόνο με ξένους...Άραβες, Αμερικάνους, Γερμανούς και σία και να βγάζουν και να δείχνουν μπαστούνι στον κάθε ΕΛΛΗΝΟγυφτο αυτής της χώρας. Όλα στα αγγλικά πλέον...

    ...καλά έλεγε η Δραγωνα αλλά εμείς δεν ακούμε...Εεε! φάε τότε μια ακόμη μπαστουνιά για να μάθεις Ελληνα καραγκιόζη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολύ σωστά τα λέει ο νέος εργοδότης,οι δυο κουβέντες που είπε ήταν όλα τα λεφτά.πρώτα ότι περιμένει από την κυβέρνηση στήριξη,δεν εννοεί να αγοράσουμε από εκεί αλλά η κυβέρνηση να κάνει τις σωστές κινήσεις δηλαδή δημόσιες σχέσεις ώστε να του ανοίξουν κάποιες πόρτες ερμητικά κλειστές ώστε να κάνει εξαγωγή καραβιών και δεύτερον ότι στηρίζεται στην ελληνική τεχνογνωσία,όσο κουφό η κουλό και αν ακούγεται αυτό επικαλείται,δηλαδή το ελληνικό εργατικό δυναμικό από σχεδιαστές μέχρι μπογιατζήδες δηλαδή στην εξολοκλήρου σχεδίαση κατασκευή από μέρος των ναυπηγείων ελληνικού πλοίου δηλαδή στην παραγωγή ελληνικού σκάφους αυτού κάθε αυτού δίχως μεσολαβητές στην τεχνολογίας από τρίτους όπως έχουμε σήμερα,δηλαδή έχουμε την ελληνική κορβέτα αλλά έχουμε και τις γαλλικές φρεγάτες.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτα παθαινει οποιος μπλεκει με Αραβες!
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.