18/11/10

Κασσάνδρες στο Αιγαίο



Από την ΚΥΡΑ ΑΔΑΜ


Τη «συναίνεση» των πολιτικών δυνάμεων ζήτησε με τη δήλωσή του ο πρωθυπουργός το βράδυ του δεύτερου γύρου των εκλογών για την Αυτοδιοίκηση.
Η ΑΝΑΓΝΩΣΗ της δήλωσης αυτής περιορίστηκε μόνο στο πρώτο επίπεδο: η κυβέρνηση ζητεί τη συναίνεση (και συνεργασία;) πολιτικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση της οικτρής οικονομικής κατάστασης της χώρας και επομένως τη χαλάρωση του αντιμνημονιακού μετώπου.

ΥΠΑΡΧΕΙ όμως και μια δεύτερη ανάγνωση της πρωθυπουργικής αναφοράς στη συναίνεση που εξέφρασε την επιθυμία να έχει.
ΚΑΙ αυτή δεν είναι άλλη από την αναφορά στα εθνικά θέματα και στις «συγκλίσεις» που επιχειρούνται αυτή τη στιγμή με την Τουρκία, στη ζώνη του λυκόφωτος της δημοσιότητας, σε ό,τι αφορά το στόχο της συνεκμετάλλευσης-συνεργασίας στο Αιγαίο.
ΟΛΕΣ οι επιμέρους, σκόρπιες, αποκλίνουσες και συγκλίνουσες πληροφορίες και μισόλογα (σ.σ. από μια κυβέρνηση που κατά τ' άλλα δηλώνει φανατική τής open goverment) επιμένουν ότι ο στόχος της Αθήνας αλλά και της Αγκυρας είναι να κατοχυρωθεί η επωφελής οικονομική συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας στην υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ στο Αιγαίο.
ΓΙΑ ΝΑ μπορέσει όμως να γίνει δεσμευτική μια τέτοια «επωφελής συνεργασία» πρέπει κάποιος να αναλάβει και την υψηλή εποπτεία αυτής της δέσμευσης, π.χ. μια μεγάλη ή μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες που θα εκμεταλλεύονται και θα αποδίδουν τα ανάλογα ποσοστά στις δύο πλευρές του Αιγαίου.
ΜΕ ΔΥΟ λόγια, στο όνομα των οικονομικών πλεονεκτημάτων και προοπτικών (που τόσο έχει ανάγκη η ελληνική κυβέρνηση, αλλά και η χώρα), μπορούν κάλλιστα να μπουν άλυτες στο περιθώριο οι τουρκικές αμφισβητήσεις ελληνικής κυριαρχίας, αλλά και να ξεχαστεί το διεθνές δικαίωμα της Ελλάδας στα 12 ν.μ. των χωρικών υδάτων.
ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ αυτά εξετάζονται ενδελεχώς στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Μόνον που για να υλοποιηθούν (;) χρειάζονται περισσότερους από έναν «παίκτες» στον ελληνικό χώρο.
Η ΠΑΡΟΥΣΑ κυβέρνηση θα χρειαστεί ενδεχομένως την «κριτική υποστήριξη» και άλλων πολιτικών κομμάτων και δυνάμεων πέραν των υπαρχόντων. Αν κρίνεται εκ των προτέρων αδύνατη ή πολύ δύσκολη η απαιτούμενη συναίνεση για τα υπάρχοντα «παραδοσιακά» κόμματα δεξιά και αριστερά του ΠΑΣΟΚ, το ενδιαφέρον μοιραία εστιάζεται σε «νέες δυνάμεις», που προέρχονται από αποσχίσεις δεξιά και αριστερά του κυβερνώντος κόμματος.
ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ διάστημα -μέχρι το τέλος του χρόνου θέλουν οι πλέον ανησυχούντες, το επόμενο εξάμηνο ίσως, εκτιμούν οι πιο «χαλαροί»- η εθνική συναίνεση θα έχει εκδηλωθεί στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.
ΣΤΟ ΚΑΤΩ της γραφής, οι πολίτες αυτής της χώρας, μπερδεμένοι και χαμένοι μέσα στα προβλήματα της ασφυκτικής οικονομικής καθημερινότητας, δεν θα έχουν ούτε χρόνο ούτε διάθεση ούτε και το σθένος να ασχοληθούν με «τα άυλα» θέματα αυτής της χώρας.
ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ για τις Κασσάνδρες ξανανοίγει...

19 σχόλια:

  1. παρε αυτο απο αλλη αναρτηση,πιστευω να σε καλυψα...


    Ο/Η sterg είπε...
    Πιγκουινε
    Δυστυχως για εμας ο κυριος αυτος πρι μιλησει σιγουρα εχει μελετησει
    τις προδοτικες συμφωνιες που ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΑΝ αρχες 1975 μεταξυ Ντεμιρελ και Κων/νου Καραμανλη.
    Βασει των υπογραφων αυτων η εκμεταλευση του Αιγαιου ειναι δοσμενη σε εταιρειες εξορυξης και οι υπογραφες αφορουσαν τα ποσοστα
    που θα μοιρασουν Τουρκια και Ελλαδα.Τα νησια μας παμε τωρα να σωσωμε
    Πιγκουινε και οχι τον χαμενο πλουτο του Αιγαιου.

    18 Νοεμβρίου 2010 9:09 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Sterg μην βιάζεσαι.Ρίξε μια ματιά ποιά εταιρεία εκμεταλλεύεται την ΑΟΖ της Κύπρου κια το κοίτασμα leviathan του Ισραήλ και εκεί θα δείς που πάει το πράγμα.Δεν είναι τυχαίο οτι οι Τούρκοι ιδιωτικοποιούν εταιρείες που εμπλέκονται στον τομέα εκμετάλλευσης φυσικού αερίου και πετρελαίου.Η Κύρα Αδάμ αυτό προσπαθεί να αποκαλύψει. Την συμφωνία με την Αμερικανική Εταιρεία Κολοσσό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ....Δεν είναι τυχαίο ότι η έρευνα και η εκμετάλλευση των τεράστιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στη θαλάσσια περιοχή του Ισραήλ έχει ανατεθεί στην αμερικανική εταιρεία Noble Energy με έδρα το Χιούστον, η οποία είναι στενά συνδεδεμένη με εβραϊκά συμφέροντα. Η Κύπρος επέλεξε την ίδια εταιρεία, δίνοντας της τα δικαιώματα στο ‘Οικόπεδο 12’ στο όριο της κυπριακής ΑΟΖ... Κρατείστε το καλά στην άκρη του μυαλού σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι τραγωδίες πού μας έρχονται θά κάνουν τά γεγονότα τού 74 νά είναι ένα απλό κρυολόγημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «…ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ αυτά εξετάζονται -ενδελεχώς- στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Μόνον που για να υλοποιηθούν (;) χρειάζονται περισσότερους από έναν «παίκτες» στον Ελληνικό χώρο. …»
    …Αγαπητή μας «ΚΥΡΑ ΑΔΑΜ», χαίρομαι -πολύ, πάντα- το σκεπτικό σου.
    - Επειδή έχασα την «ευκαιρία» ν’ αλλάξω -εφόσον, ήδη από μεσόκοπος πορεύομαι προς το γηραιός- θα μείνω αθεράπευτα ρομαντικός.
    Διακρίνω -στο βάθος του ορίζοντα- το αναπόφευκτο γκρέμισμα της άλλης όχθης και των οργάνων της, καθώς και τις εναγώνιες -μάταιες όμως- προσπάθειές της, απομάκρυνσης του «ενδεχομένου» γι’ αυτούς, προδιαγεγραμμένου ανεπίστρεπτα για ’μένα, επειδή απώλεσαν το «μέτρο». Θα είναι παταγώδες… κι’ απρόσμενο, για κάποιους. Ελπίζω να μη παρασύρει μέρος της υφηλίου στον όλεθρο… γιατί είναι κι’ αδίσταχτοι συνάμα, όσο πλεονέκτες δείχνουν.
    Ο λαός μας πάντα αποδείχθηκε «υπερδύναμος» στις πλέον χειρότερες καταστάσεις του. Μένει είτε ν’ αφυπνιστεί είτε να ενημερωθεί… αντί να παραπλανάται
    Υγ.: Τους «παίχτες» τους έχουν, καθώς και τους αναπληρωματικούς τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καυκασιε
    Αυτη που εγραψες και αυτη που μισοειπα ειναι η αληθεια και εδω αλλα και παγκοσμια.Ναι ο ιδρυτης
    Samuel και οι λοιποι ειναι Εβραιοι
    αλλα και που σε ολο τον κοσμο δεν ειναι ετσι.το να τσιτωνομε τα ποδια κατω και εμπρος το μονο που κανωμε ειναι οτι κλεινωμε με το δακτυλο το ενα ματι που εμεινε για να βλεπει ,το αλλο το εχωμε κλειστο απο την γεννα μας.Καυκασιε πρεπει να προσαρμοστουμε στο γιγνεσθαι διοτι ειναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ,δεν ειναι καιρος ουτε για κορωνες αλλα ουτε και για ταρζανιες αλλα για περισση
    σοφια και αλλαγη μυαλων εστω Καυκασιε για χαρη αυτων των παιδιων της Ελλαδας που θα ελθουν.
    Εχει αλλαξει ο Κοσμος,ειναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.Το να μη θελεις καποιους
    γιατι νομιζεις οτι γεννηθηκαν "κακοι" (μεγαλη λεξη που καποτε θα την συζητησωμε εδω ελπιζω) αδικεις τον εαυτον σου και δεν θα το ηθελα διοτι μυαλο εχεις.
    Φιλικα sterg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο λόγος που δεν έχουμε εθνική στρατηγική για το Αιγαίο είναι ότι κουμάντο κάνουν οι σκοτεινοί, συγκεκριμένης ικανότητος μηδέν τύποι που προστατεύουν μερικοί όπως ο Καυκάσιος. Κρατάνε την ελάχιστη πληροφόρηση που μαζεύουν για την κλίκα τους και, αντί να κάνουν αυτά που επιβάλλει ο νόμος, πουλάνε παπατζηλίκι και απαγορεύουν στον οποιονδήποτε πατριώτη να βοηθήσει να πάει η χώρα μπροστά (σημείωση: γελάνε και κουνάνε ειρωνικά το κεφάλι τους όταν ακούσουν τη λέξη "πατριώτης", προφανώς γιατί δεν μπορούν να πιστέψουν ότι υπάρχουν και τέτοιας κατηγορίας άνθρωποι σε αυτή τη χώρα).

    Ανεξαρτήτως του τί κάνουν λοιπόν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, του Ειρηνικού, του γαλαξία ή αλλού, εμείς είμαστε έρμαια της πίεσης της στιγμής, πάμε όπου φυσάει ο άνεμος και το πουλάμε εσωτερικά ως την καλύτερη συμβιβαστική λύση.

    Παρακολούθησα μόλις την ομιλία της Διαμαντοπούλου, του Μαρκόπουλου και του Μητσού για την καινοτομία και επιχειρηματικότητα και διαπίστωσα ότι νομίζουν ότι ζουν στην Ιαπωνία: αν υπάρξει μια ιδέα, ως δια μαγείας κάποιος θα την μετατρέψει σε παραγωγική για το ΑΕΠ και την απασχόληση επιχείρηση... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ «επωφελής συνεργασία» στο Αιγαίο γιατί, στο "όνομα των οικονομικών πλεονεκτημάτων και προοπτικών (που τόσο έχει ανάγκη η ελληνική κυβέρνηση, αλλά και η χώρα)" ενδέχεται να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις τις οποίες ντετερμινιστικά έχουμε εξασφαλίσει ότι είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να αξιοποιήσει ένας Έλληνας, όσο η υλοποίηση συνδέεται με κενούς εξειδικευμένου περιεχομένου κλικανθρώπους σε κάθε κρατική μηχανή.

    ΥΓ. Μαντέψτε ποιός είναι ο κύριος μηχανισμός που τροφοδοτεί με απτές, παραγωγικές και άμεσα εφαρμόσιμες ιδέες μια γνωστή μας χώρα όχι μόνο μικρότερη από την Ελλάδα, αλλά και που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση; Αν δυσκολεύεστε να το βρείτε, σκεφτείτε ότι η αντίστοιχη ελληνική έχει ως αποστολή "την αναζήτηση, συλλογή, επεξεργασία και γνωστοποίηση στις αρμόδιες αρχές των πληροφοριών που αφορούν την προστασία και προώθηση των οικονομικών και εν γένει εθνικών στρατηγικών συμφερόντων της Χώρας."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απλά προσπάθησα να σας δείξω πως δένουν μερικά πράγματα και ότι εδω καμιά ανάρτηση δεν είναι τυχαία.

    ....Ο λόγος που δεν έχουμε εθνική στρατηγική για το Αιγαίο είναι ότι κουμάντο κάνουν οι σκοτεινοί, συγκεκριμένης ικανότητος μηδέν τύποι που προστατεύουν μερικοί όπως ο Καυκάσιος....
    Δεν μου προκαλεί εντύπωση η χολή που στάζεις.Αυτό έχεις να δώσεις αυτό προσφέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "την αναζήτηση, συλλογή, επεξεργασία και γνωστοποίηση στις αρμόδιες αρχές των πληροφοριών που αφορούν την προστασία και προώθηση των οικονομικών και εν γένει εθνικών στρατηγικών συμφερόντων της Χώρας."

    18 Νοεμβρίου 2010 2:01 μ.μ

    Πηγαινε να σε κοιταξει ο "πνευματικος " σου για οτι εκστομιζεις,ξερεις ποιος "πνευματικος" σου,αυτος που συνοδευεται απο συρφετο παρθενων με ενα κοτσο στο κεφαλι και ουρλιαζει γιατι δεν παιρνει το ψυχοφαρμακο που χρειαζεται,εχωμε δει πολλους τετοιους καταρα για τον τοπο αυτο,ατομα του μεσαιωνα.


    Δεν εχεις αναγκη απο τετοια ατομα
    Καυκασιε,κομπλεξικα,προβληματικα
    στα ορια της ψυχοπαθειας και τελικα
    σαβουρα για την Πατριδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Ναι ο ιδρυτης
    Samuel και οι λοιποι ειναι Εβραιοι
    αλλα και που σε ολο τον κοσμο δεν ειναι ετσι.

    Καυκασιε πρεπει να προσαρμοστουμε στο γιγνεσθαι διοτι ειναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ,δεν ειναι καιρος ουτε για κορωνες αλλα ουτε και για ταρζανιες αλλα για περισση
    σοφια και αλλαγη μυαλων εστω Καυκασιε για χαρη αυτων των παιδιων της Ελλαδας που θα ελθουν.
    Εχει αλλαξει ο Κοσμος,ειναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ"
    -----------------------------

    Ο κυνισμός σου είναι φοβερός! Μας λες δηλαδή να υποταχθούμε στη Νέα Τάξη επειδή είναι...ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ!

    Όταν έλεγα-όπως και άλλοι- ότι τον κόσμο τον κυβερνούν παράνομα και εξωθεσμικά οι Εβραίοι, εσύ και άλλοι με λοιδωρούσατε. Τώρα το παραδέχεσαι και εσύ!
    Δεν υπάρχουν μονόδρομοι αλλά και όσοι υποστηρίζουν μονοδρόμους, όπως ο ΓΑΠ το μνημόνιο, είναι το λιγότερο εκβιαστές και ως εκ τούτου ύποπτοι...
    Η ζωή βρίσκει πάντα το δρόμο της. Δε χρειαζόμαστε σωτήρες που θα μας υποδεικνύουν τους μονοδρόμους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πρεπει να καταλαβουμε ολοι οτι αλλο "κυνικοτητα" και αλλο η "πραγματικοτητα" που απλως την μεταφερεις εδω σε φιλους για ανταλλαγη πληροφορησης και η πληροφορηση οπως και η νοηση οπως
    και το να μπορεις να βλεπεις λιγο πιο εμπρος απο την μυτη σου ειναι και χαρισμα και αποτελεσμα εντατικης μελετης και επιπονης διασταυρωσης
    πληροφοριας πραγμα που δεν μπορει να κανει ενας τεμπελης που ειναι αχρηστος και στον εαυτο του αλλα και στους συνανθρωπους του.Απο αυτη την αποψη ητε με ανεχεστε ητε συνεχιζετε χωρις εμενα,εγω σας βεβαιω οτι δεν θα εχω προβλημα διοτι τα ιστολογια του εξωτερικου ειναι θαυμασια για ανταλλαγη αποψεων.Νομιζω οτι η λεξη κυνικος
    δεν ισχυει για εμενα και αν θελετε
    "κυνικη" με ποιο ευρεια εννοια ειναι η καθε ειδους πληροφορια. Οπως αυτη που μας ηρθε οτι το σωμα μας καταγεται απο τον πιθηκο και τρελλαθηκε η εκκλησια.Η οπως αυτη που μας δοθηκε οτι η προσωπικοτητα μας δεν ειναι "στεγανη" αλλα ενα "πακετο τραπουλοχαρτα" που οποιο θελει τραβαει απο το ...μανικι του το μη ελεγχομενο απο εμας ασυνειδητο και εκφραζεται με την επιπλαστη "προσωπικοτητα" πραγμα που τρελλανε τους εξωμολογητες της θρησκειας μας . Υπαρχουν και πολλα αλλα αν ειχα χρονο για να αποδειξω οτι "κυνικη"
    για τους μη γνωριζοντες ειναι η ιδια η πληροφορια οταν δεν μπορει να ερμηνευτει απο τους πολλους.Και
    δυστυχως αυτοι οι "πολλοι" παραμενουν ακομα πολλοι με πληροφορηση και σταδιο εξεληξης σταματημενο πριν τον Μεσαιωνα.Αυτο ειναι και το κυριοτερο προβλημα της
    Ανθρωποτητας σημερα, το ανοιγμα της ψαλιδας μεταξυ εξελειξης Γνωσεως απο τους λιγους και αδυναμιας διαχειρησης αυτης απο τον μεσο ανθρωπο λογω φυσικης του καθυστερησης στην συνειδητοτητα του.Δεν φταιει αυτος μεχρι ομως του σημειου που μη αντιλαμβανομενος την φυσικη του αναπηρια σε σχεση με το πνευματικο γιγνεσθαι αρχιζει να βγαζει τα ενστικτα του για να αντιρροπησει την κατασταση του οποτε πρεπει να τον πεισεις για το...καλο του να βαλει νερο στο κρασι του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πρεπει να καταλαβουμε ολοι οτι αλλο "κυνικοτητα" και αλλο η "πραγματικοτητα" που απλως την μεταφερεις εδω σε φιλους για ανταλλαγη πληροφορησης και η πληροφορηση οπως και η νοηση οπως
    και το να μπορεις να βλεπεις λιγο πιο εμπρος απο την μυτη σου ειναι και χαρισμα και αποτελεσμα εντατικης μελετης και επιπονης διασταυρωσης
    πληροφοριας πραγμα που δεν μπορει να κανει ενας τεμπελης που ειναι αχρηστος και στον εαυτο του αλλα και στους συνανθρωπους του.Απο αυτη την αποψη ητε με ανεχεστε ητε συνεχιζετε χωρις εμενα,εγω σας βεβαιω οτι δεν θα εχω προβλημα διοτι τα ιστολογια του εξωτερικου ειναι θαυμασια για ανταλλαγη αποψεων.Νομιζω οτι η λεξη κυνικος
    δεν ισχυει για εμενα και αν θελετε
    "κυνικη" με ποιο ευρεια εννοια ειναι η καθε ειδους πληροφορια. Οπως αυτη που μας ηρθε οτι το σωμα μας καταγεται απο τον πιθηκο και τρελλαθηκε η εκκλησια.Η οπως αυτη που μας δοθηκε οτι η προσωπικοτητα μας δεν ειναι "στεγανη" αλλα ενα "πακετο τραπουλοχαρτα" που οποιο θελει τραβαει απο το ...μανικι του το μη ελεγχομενο απο εμας ασυνειδητο και εκφραζεται με την επιπλαστη "προσωπικοτητα" πραγμα που τρελλανε τους εξωμολογητες της θρησκειας μας . Υπαρχουν και πολλα αλλα αν ειχα χρονο για να αποδειξω οτι "κυνικη"
    για τους μη γνωριζοντες ειναι η ιδια η πληροφορια οταν δεν μπορει να ερμηνευτει απο τους πολλους.Και
    δυστυχως αυτοι οι "πολλοι" παραμενουν ακομα πολλοι με πληροφορηση και σταδιο εξεληξης σταματημενο πριν τον Μεσαιωνα.Αυτο ειναι και το κυριοτερο προβλημα της
    Ανθρωποτητας σημερα, το ανοιγμα της ψαλιδας μεταξυ εξελειξης Γνωσεως απο τους λιγους και αδυναμιας διαχειρησης αυτης απο τον μεσο ανθρωπο λογω φυσικης του καθυστερησης στην συνειδητοτητα του.Δεν φταιει αυτος μεχρι ομως του σημειου που μη αντιλαμβανομενος την φυσικη του αναπηρια σε σχεση με το πνευματικο γιγνεσθαι αρχιζει να βγαζει τα ενστικτα του για να αντιρροπησει την κατασταση του οποτε πρεπει να τον πεισεις για το...καλο του να βαλει νερο στο κρασι του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. sterg

    Ήμαρτον ρε φίλε, έχεις καταλάβει τι γράφεις;
    Η Νέα Τάξη είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού από όλους, και εσύ μας λες ότι τώρα ανακάλυψες την "Αμερική" και έκρινες πως είναι σκόπιμο να μας δώσεις αυτήν την "νέα" πληροφορία, που δε μπορούν να καταλάβουν οι πολλοί και ανόητοι όπως γράφεις;
    Τόσο καιρό που έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να μιλάω για την Νέα Τάξη και για τους Εβραίους σχεδιαστές της, εσύ δε με έβριζες; Δεν έλεγες ότι μιλούσα για ανύπαρκτα πράγματα;
    Τώρα έρχεσαι και μου λες ότι είναι μια "πραγματικότητα" που πρέπει να αποδεχθούμε για να είμαστε ρεαλιστές και πολιτικώς ορθοί!!!
    Και σε πειράζει η λέξη κυνικός που εσύ την αντικαθιστάς με τη λέξη ρεαλιστής.
    Ταιριάζει στην περίπτωση σου λοιπόν η εξής φράση από τον Πλούταρχο στον βίο του Σόλωνα που λέει: (μεταφρασμένο)
    "Και όσα λένε οι νεότεροι για τους Αθηναίους, ότι δηλαδή, καλύπτοντας το προσβλητικό περιεχόμενο κάποιων πράξεων με ωραίες και καλές λέξεις, ονομάτιζαν το άσχημο, χαϊδευτικά όμορφο, όπως τις πόρνες εταίρες, τους φόρους συντάξεις, τις φρουρές των πόλεων επιφυλακές, το δεσμωτήριο σπίτι, ήταν, όπως φαίνεται, επινόηση αρχική του Σόλωνα"

    Εγώ δε λέω να φύγεις από το ιστολόγιο, (παρόλο που μου έχεις δώσει αιτία), λέω όμως πως πρέπει να εγκαταλείψεις φράσεις όπως αυτή που δίνουν μια κακή και αυτάρεσκη εικόνα του εαυτού σου:

    "Και δυστυχως αυτοι οι "πολλοι" παραμενουν ακομα πολλοι με πληροφορηση και σταδιο εξεληξης σταματημενο πριν τον Μεσαιωνα.Αυτο ειναι και το κυριοτερο προβλημα της
    Ανθρωποτητας σημερα, το ανοιγμα της ψαλιδας μεταξυ εξελειξης Γνωσεως απο τους λιγους και αδυναμιας διαχειρησης αυτης απο τον μεσο ανθρωπο λογω φυσικης του καθυστερησης στην συνειδητοτητα του"

    Εσύ φυσικά, δεν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία, δεν είσαι μέσος άνθρωπος, ούτε έχεις φυσική καθυστέρηση συνειδητότητας!(μόνο κάποια ορθογραφικά)
    Βάσει ποιας αυθεντίας κρίνεις την ανθρωπότητα; Μήπως είσαι μασόνος ή μέλος κάποιας οργάνωσης που ξέρει την "αλήθεια" που αγνοούν οι πολλοί και αδαείς αμύητοι, όπως συνηθίζουν να λένε για τον απλό κόσμο;
    Δεν το πιστεύω!
    Κάτι θέλεις μάλλον να αποδείξεις στον εαυτό σου!
    "Κάτσε στην παρέα μας φαντάρε", αλλά απέφυγε τουλάχιστον τις υπερβολές που αδικούν εσένα πρώτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. sterg

    Οι μονόδρομοι που αναφέρεις δεν υπάρχουν πουθενά στην ατελείωτη και χιλιοδοξασμένη Ελληνική Ιστορία,αν χρειαστεί θα ΞΑΝΑπολεμήσουμε για τα Εθνικά μας Δίκαια και ας χάσουμε,να μας σβήσουν δεν μπορούν.

    Το έχω ξαναγράψει πολές φορές:

    Δεν παράγουμε πολιτισμό,τουλάχιστον να μη ντροπιάζουμε και αυτό που κληρονομήσαμε,γιατί φίλε μου η μη υπόταξη σε γιγάντιες υπερδυνάμεις του παρελθόντος ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ είναι.

    Μιλάς για τα παιδιά μας,χίλιες φορές να ξέρει ο γιός μου ότι χάσαμε προσπαθώντας παρά να μάθει ότι κατεβάσαμε παντελόνια για να ακολουθήσουμε τον εύκολο μονόδρομο,τέτοια ντροπή δεν τη γουστάρω.

    Και όσοι έχετε τέτοια κατά νού καλύτερα δράστε μόνοι σας και την Ελλάδα αφήστε την να κάνει αυτό που πολύ καλά ξέρει να κάνει,να αρνείται τους μονόδρομους και να χαράζει νέους δρόμους.

    Πολά κακά έχουμε στο αίμα μας(διχώνεια,αρπαχτές κλπ) αλλά την υποτέλεια ποτέ,και ούτε πρόκειτε να αλάξει αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δυστυχως δεν βλεπω να υπαρχει κανενα γιατρικο.Αξιος ο μισθος μας.
    Καληνυχτα παιδια και αυριο μερα ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καποιον του δειχνανε το φεγγαρι και αυτος εχασε γιατι κοιταζε το χερι που εδειχνε το φεγγαρι.αντε καληνυχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. sterg

    Στην περίπτωση του δικού σου σχόλιου εσύ μας πασάρεις τη νύχτα με την αιτιολογία ότι έχει ωραίο φεγγάρι ενώ εμείς σου δείχνουμε τον ήλιο που το πιο σκοτεινό του μέρος είναι η σκιά.

    Άσε μας λοιπόν να καούμε υπό το φώς του ηλίου και να μη δεχτούμε το δροσερό σκοτάδι της νύχτας σου,συνέναιση στο βιασμό μην περιμένετε.

    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΧΡΗΣΤΟΣ Χ


    "συνέναιση στο βιασμό μην περιμένετε."



    -------------------------------

    Αυτό, πολύ μου άρεσε..


    sterg

    Α ρε φίλε, όσο γερνάει ο άνθρωπος γίνεται ξεροκέφαλος, θέλει τη βολή του, επιθυμεί την ησυχία του, χάνει το θάρρος του, αποφεύγει τις δυσκολίες και το χειρότερο εγκαταλείπει τα όνειρα του...
    Φιλικά στο λέω.
    Άντε καληνύχτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οσο περνανε τα χρονια συμβαινουν και αλλα σε "καποιους" και αυτα εμπεριεχουν πλεον Γνωση,ρεαλισμο,
    υπομονη και επιμονη για χαρη ενος
    συνολου στο οποιο ανηκει και το οποιο καποιοι παλαιοτεροι,γονεις κλπ,του μαθανε να τιμαει και να θυσιαστει αν χρειαζεται για αυτους.
    Και μαλιστα να αισθανεται οτι τυχαια ζει ακομη ,διοτι μεσα στα οσα εχει προσφερει ΠΑΝΤΟΥ οπου χρειαστηκε,δεν του δοθηκε η ευκαιρια να δωσει και την ζωη του.
    Αυτα για γνωριμια και δεν θα επανελθω σε παρομοια συζητηση διοτι ο καθενας εχει το δικαιωμα και εφ οσον εχει και την γνωση να αξιολογει τα συμφεροντα της Πατριδας του συμφωνα με τα δικα του κριτηρια και φυσικα μπορει να ταυτιζονται αυτα με τους μεν αλλα οχι με τους δε.Αυτο ισχυει για ολους και το ζητουμενο ειναι τι λεει ο καθενας και οχι χαρακτηρισμοι γελοιοι για το ποιος
    φανταζομαι οτι μπορεις να εισαι εσυ
    που τα λες.Εκει ειναι το τι δειχνεις εσυ και τι προσπαθει να δει ο αλλος ασχετα το τι δειχνεις.
    Και εκει μενει στην αγνοια και στις σκεψεις του και γινεται παθητικο στοιχειο σε συζητησεις που θα μπορουσαν να ειναι γονιμες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.