20/11/10

λεηλατούμενος λαός ...

Συνδιαχείριση. Το νέο τοτέμ. Στο Αιγαίο. Που εκτός απ' τα ψάρια του πρέπει να ανήκει και στους Αμερικανούς.
Προϋπόθεση για κάτι τέτοιο οι αντιθέσεις Ελλάδας - Τουρκίας.
Προϋπόθεση για αυτές τις αντιθέσεις οι συνεχείς και διευρυνόμενες διεκδικήσεις της Τουρκίας.
Προϋπόθεση των τουρκικών διεκδικήσεων η αμερικανική υποστήριξη και οι ΝΑΤΟϊκές στοχεύσεις και προτεραιότητες.
Με την Ελλάδα επί μακρόν αδρανή στις διπλωματικές της σχέσεις, ανίκανη να επωφεληθεί από τα συμφέροντα φυσικών της συμμάχων, αποξενωμένη απ' αυτούς όλο και πιο πολύ, έχει φθάσει πλέον να ασφυκτιά «έξι μίλια ένθεν των ζωτικών της συμφερόντων» -για να το
πούμε κάπως σχηματικά.
Η Ελλάδα βρίσκεται τώρα σε τέτοια οικονομική αδυναμία (και δομική) που φαίνεται ανίκανη να δηλώνει -πόσο μάλλον να υπερασπίζεται- την κρατική κι εθνική της κυριαρχία (προς πολλούς τρίτους, ΗΠΑ, Τουρκία, Ενωση κι άλλους)...
Από μηχανής θεός λοιπόν η Συνδιαχείριση. Ενα ακόμα «Μνημόνιο» που θα το ονομάζουμε «Γουάντα»...
Η Ελλάδα, από το 1974, λειτουργεί με το σύνδρομο της ήττας. Διότι τότε η χώρα ηττήθηκε. Οχι η άρχουσα τάξη, η χώρα. Η άρχουσα τάξη απλώς μέσα απ' αυτήν την ήττα (την οποία αμέσως παραδέχθηκε) βεβαιώθηκε η ίδια για το ορθόν τών έως τότε προσανατολισμών της. Οτι δηλαδή δεν μπορούσε να 'ναι τίποτε περισσότερο από παραπληρωματική των ξένων Δυνάμεων. Οτι το στίγμα της διαμόρφωσής της μέσα από τη συνεργασία της στην Κατοχή με τον Αξονα και τη συνεργασία της στον Εμφύλιο κι ύστερα με τους Αγγλοαμερικανούς, την καταδίκασε να 'ναι αυταρχική στο εσωτερικό (όσον και ληστρική με τον λαό), δουλική και υποτελής ως προς τους ξένους «Συμμάχους» της, ήγουν προστάτες.
Η αστική τάξη της εποχής του Βενιζέλου έφθασε κακήν κακώς και μεταλλαγμένη στην εποχή του Παπάγου κι έκτοτε, πλην ολίγων Λακεδαιμονίων, βυθίστηκε σε όλο εκείνο το καραγκιοζιλίκι που κατέληξε στην τραγωδία της Κύπρου. Η Ελλάδα, από αστικό αναπτυσσόμενο κράτος έως την εποχή της δικτατορίας του Μεταξά, εξέπεσε πάλι στο επίπεδο μιας αποικίας κι ενός προτεκτοράτου, παρά τον ηρωικό αγώνα του λαού της στην κατοχή, στην ανοικοδόμηση, στην εργασία, στο επιχειρείν, στις τέχνες και τα γράμματα.
Αλλά, αν ο ελληνικός και ο κυπριακός λαός βίωσαν το Κυπριακό ως τραγωδία, η αστική μας τάξη αποδείχθηκε το φιάσκο αυτής της υπόθεσης. Εκτοτε οι κυβερνήσεις αυτής της τάξης, οι κυβερνήσεις του δικομματισμού, διαχειρίζονται τις εξωτερικές σχέσεις της χώρας με το σύνδρομο της ήττας του 1974.
Κι ως εκ τούτου εφαρμόζουν από τότε μπροστά σε κάθε πρόβλημα ή πρόκληση την πολιτική του κατευνασμού. Κατευνασμός προς τον εκάστοτε προκαλούντα και προσφυγή στην υψηλή προστασία (που ουδέποτε προστασία αποδείχθηκε) των ΗΠΑ.
Από το 1974 και μετά, όποτε η Τουρκία προκαλεί, και προκαλεί όλο και πιο πυκνά, η Ελλάδα ακολουθεί πολιτική κατευνασμού -και, ασχέτως λεονταρισμών τύπου «βυθίσατε το Χόρα», εν τέλει καταλήγει σε διευθετήσεις που ομολογούν διαρκώς ένα αλλεπάλληλο mea culpa. Συνοδευόμενο μάλιστα συχνά με περίτρομες «ευχαριστίες» όπως εκείνες του έντρομου κ. Σημίτη προς τους Αμερικανούς μέσα απ' το ίδιο το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Ετσι όχι μόνον αποκτήσαμε γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο αλλά, ακολουθώντας συνεχώς τον «δρόμο προς τα Σούσα», τον δρόμο του κατευνασμού, ο κ. Σημίτης στη Λισσαβώνα άνοιξε την Κερκόπορτα ακόμα και στην ίδια τη Συνθήκη της Λωζάννης.
Είναι πασίγνωστο ότι ο κατευνασμός οδηγεί ή στην ήττα χωρίς πόλεμο ή στον πόλεμο. Είναι επίσης πασίγνωστο ότι η Ελλάδα συνεχώς λόγω αυτής της πολιτικής περισφίγγεται. Οχι μόνον γκρίζες ζώνες, αλλά απειλές πολέμου εν σχέσει με τα χωρικά μας ύδατα, παραβιάσεις και παραβάσεις, αμφισβήτηση συνόρων, όλα είναι στην ημερήσια διάταξη. Η Τουρκία
κάνει το ένα βήμα μετά το άλλο. Τώρα η Ελλάδα ασφυκτιά. Δεν μπορεί να ορίσει ΑΟΖ, κινείται με ασφάλεια μόνον δυτικώς του 25ου Μεσημβρινού, η άμυνά της έχει γίνει κόσκινο απ' τις επιλογές της μίζας, ο συσχετισμός μέσα στο ΝΑΤΟ γέρνει διαρκώς υπέρ της Τουρκίας και οι προκλήσεις πλέον αφορούν το ίδιο το έδαφος της χώρας, στη Θράκη.
Ομως οι ελληνικές κυβερνήσεις επιμένουν στον κατευνασμό! Με αδρανή τη διπλωματία της, αποξενωμένον τον λαό της και διαλυμένη την οικονομία της, φέρεται, η Ελλάδα φέρεται σαν να έχει χάσει πόλεμο.
Ακολουθεί λοιπόν έτσι την ίδια πολιτική του κατευνασμού απέναντι και σε ήσσονες αλλά ισχυρώς προστατευόμενες δυνάμεις όπως η FYROM και η Αλβανία. Με τα ίδια θλιβερά αποτελέσματα (ΑΟΖ, όνομα, τσάμικο -όχι ο γνωστός χορός).
Κι ενώ τόσον οι ΗΠΑ όσον κι ορισμένες Ευρωπαϊκές Δυνάμεις ενθαρρύνουν τον εθνικισμό των Αλβανών και των Σκοπιανών, η Ελλάδα εξακολουθεί να χρεώνεται πατόκορφα αγοράζοντας απ' αυτούς τους ίδιους «αιχμάλωτα» όπλα, καθώς και να ξεπουλάει για χάρη τους υποθέσεις ζωτικές για την ίδια, όπως ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.
Ούτε καν η Λιβύη φαίνεται να μας παίρνει στα σοβαρά, ενώ ο συντονισμός με την Κύπρο και την Αίγυπτο για τον προσδιορισμό Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών δεν σκοντάφτει μόνον πάνω στην τουρκική αντίδραση, αλλά και στους νεόκοπους τυχοδιωκτισμούς που η κυβέρνηση Παπανδρέου άρχισε με το Ισραήλ...
*****
Είναι η πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια που τα «εξ εσπερίας νέφη» ζώνουν μια αδύναμη Ελλάδα κι απ' τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα...

9 σχόλια:

  1. Μπορεις σχεδον να μυρισης την καταστροφη να ερχεται να ακουσης τους απιστους να συγκεντωνονται οργανομενα ,σαν αγρια θηρια να προσευχονται για τον αφανισμο τον χαμο σου τι θα κανεις ; Aπο σενα περιμενει το εθνος να αντιδρασεις ,εισαι η τελευταια του ελπιδα ,να γινεις παλιατζης ,νομαδας,και να μεταφερεις το μινημα με με τα μεγαφωνα , εκει που δεν φτανει το φως ,να ξυπνησεις ολους αυτους που κοιμουνται ,με την ντουντουκα και με τον ζουρνα ,μην πεις οτι εισαι γραφικος ,μην πεις οτι εισαι μονος ,μην πεις οτι καθε ελπιδα εχει χαθει ,ειμαστε δυο ειμαστε τρεις ειμασται χιλλιοι δεκατρεις,εκει εξω μας περιμενουν οι υπολοιποι να γινουμαι ενα.Δεν θελω να δινω μαθηματα σε βετερανους,που προσπαθουν να σωσουν την Ελλαδα απο την παρανοικη απληστια του παγκοσμιου καπιταλισμου. Αλλα Μην ειναι η πανκοσμιοποιοιση,μην ειναι ο ΠΟΕ,μην ειναι οι τραπεζητες,μην ειναι ο ισλαμισμος;Ομως πρεπει να βρουμαι τον προοριζμο τους , τον προοριμω μας ,μια μικροσκοπικη αρχη για το αυριο μια αλλαγη πιο φυσικη και πιο φιλικη για τους Ελληνες που θα οδηγησει σε μια αναγεννηση της αποκλυστικης οργανικης Ελλαδας.Σμηνη εντομων απομιζουν το λιγοστο αιμα ,πιο χερι θα τα σπρωξει ψιλα ,ο δρομος επικινδυνος και υπο κανονικας συνθικας, μα τωρα σκετος εφιαλτης .Μακαρι να βρουμαι το μονοπατη που βγαζει στην λευτερια ,αλλα το μακαρι ,δεν βγαζει πουθενα ,το σχεδιο απαιτει καινουργους σπορους και εργαλεια οταν υπηρετης την Μητερα πρεπει να αποδεχεσαι καποιες δυσκολιες.Σαν ζευγαρι προβολεις εμφανιζονται στο βαθυ σκοταδι φωτιζοντας στιγμιαια συσταδες αληθειας,σαν γυμνα δεντρα ,σκοπριους ογκους αγκαθωτων θαμνων μεσα στο λιγοστο χορταρι της Ελλαδας, για να διωξουν το σκοταδι και ελαχιστοι μονο Ελληνες συνεδεαν το απομωνομενο παρελθον της νοτιας Ελλαδας με τον εξω κοσμο ,παμφτωχη ακομα και για τραγικα δεδομενα 1-2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτης της χωρας ,δεν υπαρχουν καθολου φωτα για να διωξουν το σκοταδι ,ελαχιστοι μονο δρομοι συνεδεαν τους απομονωμενους εγκεφαλους της νοτιας Ελλαδας ,για να βοηθεισουν στην αναγεννηση ριζωμενη στην απολυτη αντιθεση ,με την τοξικη παγκοσμιοποιηση και την μεταλαγμενη ντραγωνια ιστορια ,ο Ταλως κυνικος απο την φυση του ,υποψιαζεται τους παντες , και πως να τους πει τι να κανουν αφου αυτος αφυριμενα σκευτεται και ποτε δεν εβαλε ταξη στο μιαλο του ,αφυριμενος και ορτσαριστος στην σπιλιαδα του βορια ,και πως να τους πει [ ορε,ωρε,ωραι ]θα των καταλαβουν;στο ποιο βασικο επιπεδο το λεκτικο θα ξερουν τι σημαινει;καθε λεξη περιεχει μια μεγαλη γκαμα νοηματων που μπορει να συλλαβει η ανθρωπινη φαντασια ,η Ελλαδα ομως για να κερδιθει απαιτει εντονα αμεση Δραση για την επιτευξη των στοχων του νεου κινηματος ,η Ελλαδα πεθαινει πνιγεται,συνθλιβεται κατω απο ενα κατακλυσμο τοξικων μηδενιστικων και μεταλαγμενων ισλαμιστικων ιδεων. Η [παγκοσμια ],Δημοκρατια δεν προκειται να την σωσει ,Ο πολιπολιτισμος και το πολιτικα ορθο δεν προκειται να την σωσουν ,ειναι οι ΕΧΘΡΟΙ της ειναι η πραγματικη πηγη του τρομου και της μολυνσης ,και πρεπει να δρασουμαι εναντιων τους.ΤΩΡΑ ! ΟΧΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ,ΤΩΡΑ! Οσο υπαρχει ακομα χρονος ........Ακομα θεριζουμαι τον καμπο ,και η μολυνση στριμοχνεται μεσα στα υπογεια και στα εριπεια ,ακομα θεριζουμαι τον καμπο.Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΑ !!Η Οργανωση πρωτα η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ γεννηθη ελπιζω πριν της οι επομενες εκλογες να εχει γεννηθη ,ενα νεο κινημα μια πραγματικη δυναμη. Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΑ . OXI ALLO [SEDE VACANTE ]ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΚΕΝΟΥ ΘΡΟΝΟΥ . TAΛΩΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΚΙΤΣΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ PUN.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τη ρωμιοσύνη μην την κλαις
    εκεί που πάει να σκύψει
    με το σουγιά στο κόκκαλο
    με το λουρί στο σβέρκο

    Νάτη πετιέται απο ξαρχής
    κι αντριεύει και θεριεύει
    και καμακώνει το θεριό
    με το καμάκι του ήλιου
    (Γιάννης Ρίτσος)

    Αυγερινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για το ποσο ανικανοι ειμαστε να προστατεψουμε το "σπιτι" και τους εαυτους μας ειναι πλεον πασιγνωστο σε ολα τα σημεια της υφηλιου - εκτος βεβαια των προοδευτικων Εθνομηδενιστων μας που ζουν, με την δικη μας συναινεση, στην πολιτικαντικη κοσμαρα τους!

    - Ν. Λυγερος, Μαραθώνας, Θερμοπύλες, Καστελόριζο
    http://www.lygeros.org/6459-gr.html

    Ακομα γελανε!

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εξακολουθώ να πιστεύω πως τίποτα απολύτως δεν τελείωσε ακόμη,ομολογώ όμως ότι οι επιχειρήσεις ψυχολογικού πολέμου έχουν πιάσει τόπο,η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων νοιώθουν φόβο,ο φόβος όμως εύκολα μετατρέπεται σε απόγνωση,και τότε-φωνή Λαού,Οργή Θεού-.

    Παρακολουθώ το τελευταίο διάστημα ότι όλο και περισότεροι φένεται να πιστεύουν ότι το Ελληνικό Γένος,Έθνος μάλον τυχαία επέζησε μέσα απο τις χιλιετίες,μέσα απο τόσες καταστροφές,νικητής αμέτρητων άνισων μαχών,θριαμβεύοντας σε όλο και περισότερους τομείς.

    Με την ητοπάθεια μας ντροπιάζουμε την ιστορία μας και τους προγόνους μας,και βάζω και τον εαυτό μου μέσα,το να γνωρίσει κάποιος την πτώση είναι φυσικό,μέρος της ζωής,αλλά είναι υποχρεωμένος να ξανασηκωθεί.

    Προσωπικά είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε και θα ξανασηκωθούμε,τα αδιέξοδα θα διαλυθούν σαν σύνεφα που κάποιοι συγκέντρωσαν για να μας μαυρίσουν την ψυχή και να νοιώσουμε φόβο,ώστε ευάλωτοι πλέον να δεχθούμε αισχρά για το Έθνος μας ραδιουργήματα.

    Στο χέρι μας είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυστυχώς αγαπητέ Σάββα, είναι όπως τα λες. Με μια διαφορά. Η Ελλάδα δεν έχει το σύνδρομο της ήττας, γιατί Ελλάδα είναι ιδέα, γιατί Ελλάδα είμαστε όλοι εμείς οι ανώνυμοι πολίτες της, που νοιαζόμαστε, που πονούμε, που αν μας καλέσει θα τρέξουμε πρώτοι στο προσκλητήριό της. Οι ηττοπαθείς πολιτικοί και κυβερνήσεις που διαφεντεύουν τον τόπο (με την λεηλατημένη ψήφο μας)θα...λείπουν στη δύσκολη ώρα. Αυτοί απέτυχαν παταγωδώς, αφού όχι μόνον δεν εξασφάλισαν την ευημερία του Ελληνικού λαού, αντίθετα τον έκαναν ανασφαλή στη χώρα του, με συνέπεια όλα τα γύρω θηρία να οσμίζονται εμάς ως θήραμα και να απαιτούν συνεχώς. Το καζάνι βράζει και αν εκραγεί τότε να δεις γλέντια.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. # Arxikeravnos

    An ebraze to kazani agapite Arxikeravne me stis ekloges eixame tin efkairia na to diapistosoume.

    Dystyxos ebraze kai brazei monon me emas, alla oxi faenetai me olous, alli eksigisi den yparxei ektos kai ean einai oloi mazoxistes...

    Xasame mia monadiki efkairia, pou poios keserei pote tha mas ksanadothi pali kai se poia katastasi tha mas brei tote..

    Xenokrates apo Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.