26/11/10

Θα γίνει πόλεμος στην Κορέα;

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Υπάρχει περίπτωση να ξεσπάσει νέος πόλεμος στην Κορέα; Το ερώτημα αυτό πλανάται από προχθές σε ολόκληρο τον πλανήτη, μετά το θερμό επεισόδιο που σημειώθηκε όταν το βορειοκορεατικό πυροβολικό έβαλε εναντίον του νοτιοκορεατικού μικρού νησιού Γιεονπγιεόνγκ, προκαλώντας τον θάνατο 4 ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 17. Οσο σοβαρό και αν είναι το επεισόδιο -ο ισχυρισμός, πάντως, ότι πρόκειται για το πιο επικίνδυνο από την εποχή της λήξης του κορεατικού πολέμου, το 1953, συνιστά αβάσιμη δημοσιογραφική υπερβολή-, η απάντηση είναι κατηγορηματική: αποκλείεται να υπάρξει πόλεμος Βορείου και Νοτίου Κορέας.

Στρατιωτικές προκλήσεις εκατέρωθεν σίγουρα θα συνεχίσουν να λαμβάνουν χώρα, πόλεμος όμως αποκλείεται να ξεσπάσει, όσες απειλές και αν εκτοξευθούν εκατέρωθεν.

Οι λόγοι είναι σαφείς. Πρώτον, η Βόρειος Κορέα έχει μερικές πυρηνικές κεφαλές και το καθεστώς της δεν θα διστάσει καθόλου να τις χρησιμοποιήσει στην τελική φάση των μαχών, αν απειλείται με εξαφάνιση.

Δεύτερον, παρόλο που η Βόρειος Κορέα έχει μόλις τον μισό πληθυσμό της Νοτίου (23 εκατομμύρια έναντι 49), έχει πολύ ισχυρότερο στρατό σε επίπεδο συμβατικών δυνάμεων - περίπου 1.200.000 Βορειοκορεάτες στις ένοπλες δυνάμεις έναντι 687.000 Νοτιοκορεατών. Επιπλέον, η βορειοκορεατική κοινωνία είναι πραγματικά στρατοκρατικά οργανωμένη, με αποτέλεσμα να έχει 7.700.000 ετοιμοπόλεμους εφέδρους έναντι 4.500.000 εφέδρων Νοτιοκορεατών σαφώς υποδεέστερης μαχητικής ικανότητας. Επιπροσθέτως, η Β. Κορέα έχει παλαιότερα μεν αλλά πολύ περισσότερα άρματα μάχης, πολεμικά αεροπλάνα, πολεμικά πλοία και υποβρύχια, βαλλιστικούς πυραύλους κ.λπ.

Εν ολίγοις, σε περίπτωση πολέμου μόνο η άμεση αμερικανική ανάμειξη μπορεί να σώσει τη Νότιο Κορέα από τη στρατιωτική ήττα, ενώ η νοτιοκορεατική πρωτεύουσα Σεούλ με τα 11 εκατομμύρια κατοίκους της θα βρεθεί από το πρώτο λεπτό του πολέμου να δέχεται καταιγιστικά πλήγματα, με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς.

Τρίτον, η νοτιοκορεατική οικονομία ως ανεπτυγμένη θα υποστεί ανείπωτες ζημιές σε περίπτωση πολέμου, ενώ η υποτυπώδης βορειοκορεατική οικονομία θα έχει πολύ μικρότερο κόστος.
Τέταρτον, η Κίνα δεν έχει φυσικά πλέον κανενός είδους μαρξίζουσα ιδεολογία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε στα σύνορά της μια ενοποιημένη Κορέα, όργανο των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας, με δεκάδες χιλιάδες Αμερικανούς στρατιώτες να σταθμεύουν στα σύνορά τους.

Επιγραμματικά, αυτοί είναι οι λόγοι που δεν έχει γίνει πόλεμος στην Κορέα εδώ και εξήντα χρόνια. Ετσι εξηγείται, επίσης, γιατί οι Αμερικανοί διατηρούν στη Νότιο Κορέα περίπου 30.000 στρατιώτες εξήντα ολόκληρα χρόνια μετά τη λήξη του κορεατικού πολέμου - μόνο αυτοί μπορούν να σώσουν τη Νότιο Κορέα, αν της επιτεθεί η Βόρειος.

Οσον αφορά, δε, στο τελευταίο περιστατικό, δεν αποτέλεσε κεραυνό εν αιθρία. Στο εν λόγω νησί, το οποίο απέχει μόλις... 6 (!) μίλια από τις ακτές της Βορείου Κορέας και δεκάδες μίλια από τις ακτές της Νοτίου, στην οποία περιήλθε εντελώς αυθαίρετα με τη λήξη του πολέμου μέσω της χάραξης ενός προκλητικού θαλάσσιου συνόρου που η Βόρειος Κορέα δεν αναγνώρισε ποτέ, οι Νοτιοκορεάτες έκαναν στρατιωτικές ασκήσεις στρεφόμενες εναντίον των Βορείων.

Επιπροσθέτως, την προηγούμενη μέρα, ο υπουργός Αμυνας της Νοτίου Κορέας, Κιμ Τάε-Γιουνγκ, «γεράκι» συνδεόμενο με τους πιο επιθετικούς κύκλους του πολιτικοστρατιωτικού κατεστημένου των ΗΠΑ, δήλωσε στη Βουλή ότι η Σεούλ εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει από την Ουάσιγκτον να αναπτύξει εκ νέου στη Νότιο Κορέα? πυρηνικά όπλα!

Η θέση αυτή έκανε έξω φρενών το βορειοκορεατικό καθεστώς της Πιονγκιάνγκ, αλλά φυσικά εξόργισε και το Πεκίνο, ενώ ανησύχησε ακόμη και το Τόκιο. Τα πυροβόλα των Βορειοκορεατών έδωσαν τη στρατιωτική απάντηση στις νοτιοκορεατικές πολιτικές προκλήσεις με τον βίαιο φυσικά τρόπο της Πιονγκιάνγκ...

Ο σκληρός δεξιός πρόεδρος της Ν. Κορέας, Λ. Μιουνγκ-Μπακ, από τη στιγμή που εξελέγη προ διετίας, εγκατέλειψε την «πολιτική της ηλιοφάνειας» των προκατόχων του - της προσέγγισης δηλαδή με τη Β. Κορέα. Από κοινού με τις ΗΠΑ προσπαθούν να λυγίσουν οικονομικά την Πιονγιάνγκ μέσω κυρώσεων. Οπως φαίνεται, μόνο κλιμάκωση της έντασης φέρνει αυτή η πολιτική.

ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
Ο ρόλος Πεκίνου και Ουάσιγκτον
Η ΚΙΝΑ και η Ρωσία, η καθεμία για τους δικούς της λόγους, πιέζουν και προσπαθούν να περιθωριοποιήσουν την Ιαπωνία, τον σημαντικότερο σύμμαχο των ΗΠΑ στην Απω Ανατολή. Τον
περασμένο μήνα Μόσχα και Πεκίνο κλιμάκωσαν την αντιπαράθεσή τους με το Τόκιο γύρω από διαφιλονικούμενα νησιά. Η πρόκληση του Νοτιοκορεάτη υπουργού Αμυνας περί επανεγκατάστασης αμερικανικών πυρηνικών όπλων στη Ν. Κορέα είχε σίγουρα την έγκριση κύκλων των ΗΠΑ και συνιστούσε αμερικανική προειδοποίηση προς το Πεκίνο και τη Μόσχα. Αυτό όμως οδήγησε στην ανομολόγητη ανοχή της Κίνας στη σκληρή στρατιωτική απάντηση της Βορείου Κορέας. Το πολιτικό πόκερ στην Απω Ανατολή είναι σκληρό.


Νέες βολές πυροβολικού στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας



Πηγή:www.capital.gr
Εκρήξεις ακούστηκαν από τις ακτές της Βόρειας Κορέας κοντά στο νησί Γιονπιόνγκ της Ν. Κορέας, ενώ λίγο αργότερα στις ακτές ήταν ορατά σύννεφα καπνού μόλις τρεις ημέρες μετά την ανταλλαγή πυρών πυροβολικού μεταξύ των δύο χωρών, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Δεν ήταν ξεκάθαρο αν ο ήχος των εκρήξεων -που ακούστηκαν σε δύο περιπτώσεις με διαφορά περίπου 30 λεπτών μεταξύ τους- ήταν το αποτέλεσμα πυρών πυροβολικού. Μετά το δεύτερο μπαράζ εκρήξεων υψώθηκαν στήλες καπνού από περιοχές που ανήκουν στη Βόρεια Κορέα.

Δεν καταγράφηκαν εκρήξεις βλημάτων στο νησί ή στα γύρω νερά. Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι εξετάζει το περιστατικό. Εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε ότι περίπου 20 βολές ρίφθηκαν, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για άσκηση του στρατού της Βόρειας Κορέας.

Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε με αντίποινα καθώς η Νότια Κορέα και οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται για κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή. Η κυβέρνηση της χώρας εξέφρασε την οργή της για τις "νέες προκλήσεις" της Νότιας Κορέας, ενώ προειδοποίησε ότι "κλιμάκωση της αντιπαράθεσης" θα οδηγήσει σε αντίποινα, σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

"Ο στρατός και ο λαός της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας είναι πλέον εξοργισμένοι από τις προκλήσεις... και προετοιμάζονται να ανταποδώσουν με φοβερά πυρά. Οι ημέρες των λεκτικών προειδοποιήσεων έχουν περάσει", μετέδωσε το KCNA.

Αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις θα ξεκινήσουν κοινές ασκήσεις με το ναυτικό της Ν. Κορέας την Κυριακή κοντά στο νησί Γιονπιόνγκ.


Πηγή:www.capital.gr

14 σχόλια:

  1. Η ΚΙΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΗΣ
    ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ "ΔΥΤΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ" ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ Η ΚΛΙΜΑΚΟΥΜΕΝΗ ΕΝΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΥ ΚΟΡΕΑΣ ΔΕΝ ΩΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ Η ΟΠΟΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΤΗΣ "ΔΥΣΗΣ".

    Η ΚΙΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΚΑΙ Η ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ ΝΟΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ "ΖΩΤΙΚΟΣ" ΚΙΝΕΖΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ. ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Η ΤΑΙΒΑΝ.

    ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΤΕ ΤΗΝ ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ (ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ) ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΤΗΣ (ΠΑΚΙΣΤΑΝ, ΤΟΥΡΚΙΑ) ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΤΕ ΠΡΙΝ ΔΙΕΥΡΥΝΘΕΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ Η ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΚΑΙ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΩΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗ ΣΦΑΙΡΑ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΤΗΣ, ΕΠΙΣΗΜΩΣ ,Η ΜΟΓΓΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΡΑΝ.

    http://isxys.blogspot.com/2010/11/blog-post_1063.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΟΥΡΗΤΗΣ

    Προσωπική μου γνώμη είναι ότι ο πλανήτης δεν χωράει τρείς μεγάλες δυνάμεις,ήδη στριμώχνοντε.

    Εκ των πραγμάτων θα έρθει σύγκρουση και θα είναι πρωτοφανής και τεράστια,η Ελλάδα καλά θα κάνει να μείνει έξω απο αυτή την ιστορία,δεν είναι δικός μας πόλεμος,αντιθέτως άστους να σφαχτούν μήπως και αποδυναμωθούν γιατί την περίοδο της παντοκρατορίας των ΗΠΑ τη νοιώσαμε στο πετσί μας για τα καλά.

    Και μην ξεχνάς πως όταν μαλώνουν τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΓΑΠΗΤΕ Η ΕΛΛΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ. ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ.

    ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤ' ΕΜΕ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ.

    ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ ΣΤΟ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ "ΧΑΜΗΛΟ ΠΡΟΦΙΛ" ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΡΘΩΣ ΤΗ ΑΠΕΙΛΗ ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΜΑΣ" ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι φανερό πως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πυρηνικού πολέμου στην Κορέα.
    Ο ηγέτης της Β. Κορέας είναι τρελός
    και δεν θα κάνει πίσω, ούτε οι ΗΠΑ θα κάνουν πίσω.
    Ενα πυρηνικό σύννεφο θα έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις σε όλη την ανθρωπότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δυστυχώς ο κ Δελαστίκ για μια ακόμη φορά τυφλωμένος απο τον αντιαμερικάνισμό του και την βαθυά αντιδυτική κουλτούρα του δίνει μια ανευ προηγουμένου προ΄κλητική για την νοημοσύνη μας ανάλυση για τα αίτια του εν λόγω θερμού επεισοδίου,ρίχνωντας ουτε λίγο ουτε πολύ το σύνολο των ευθυνών στην Ν.Κορέα.Απαράδεκτος απλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Aγαπητοί Συνέλληνες το έχω δηλώσει πολλάκις ότι δεν θα τολμήσουν να επιτεθούν στην ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΡΕΑ οι Αμερικάνοι και οι μαριονέτες τους οι Νοτιοκορεάτες γιατί πολύ απλά η ΒΟΡΕΙΟΣ ΚΟΡΕΑ έχει πυρηνικά όπλα συν την υποστήριξη της Κίνας,τώρα από φραστικές καταδίκες και δήθεν κυρώσεις να φάνε και οι κότες και πολύ απλά τους φοβούνται και ως γνωστό οι Ασιάτες είναι σκυλιά και πολεμούν μέχρι εσχάτων που οι Αμερικάνοι το ξέρουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΆ από την εποχή του πολέμου στο ΒΙΕΤΝΑΜ και όπως έχω ξαναπεί σιγά ο τρελός ΚΙΜ ΓΙΟ ΛΙΝΚ πως τον λένε τελοσπάντων μην καθήσει να έχει το τέλος του ΣΑΝΤΑΜ ΧΟΥΣΕΙΝ και αυτό είναι που τον κάνει φοβερά επικίνδυνο και οι Αμερικάνοι τον φοβούνται λόγω των πυρηνικών όπλων που κατέχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΟΥΡΗΤΗΣ

    Το ότι είμαστε στο ΝΑΤΟ άστο καλύτερα,δεν μπορεί να στηρίξει αυτό που λές,η Ελλάδα ειδικά στην κατάσταση που βρίσκεται μπορεί πολύ εύκολα να κρατήσει ουδετερότητα.

    Η παντοκρατορία των ΗΠΑ έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί,αλλά μην ξεχνάς ότι η Δύση κατά βάση είναι η Ευρώπη και όχι η ΗΠΑ.

    Την Κίνα δεν την φοβάμαι,ο ζωτικός της χώρος είναι και θα παραμείνει η Ασία.

    Η ΕΕ εδώ και πολύ καιρό έχω γράψει ότι πιστεύω πως καταρέει,θα διαλυθεί.

    Ο μόνος θεσμός που θα ενώνει τα δυτικά κράτη και δεν θα καταρεύσει είναι το ΝΑΤΟ,δεν συμφέρει κανέναν να διαλυθεί,θα αποδυναμωθεί όμως σε μεγάλο βαθμό.

    Η Ρωσία είναι ο πιο βασικός παίκτης,είναι η μοναδική υπερδύναμη η οποία είναι τόσο κοντά σε εμάς και την Ευρώπη.

    Οι δυτικοί δεν κοιμούντε όπως λές,εδώ και πολά χρόνια προετοιμάζοντε και παίρνουν θέσεις ανά την υφήλιο,αντιθέτως με όσα πιστεύεις η παρτίδα στη σκακιέρα έχει αρχίσει εδώ και καιρό και κατά τη γνώμη αυτή την περίοδο κορυφώνεται.

    Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι πιστεύω ότι το τελευταίο διάστημα δεν προλαβαίνουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις και τις μεταβολές που συμβαίνουν σε παγκόσμιο επίπεδο.

    Ολόκληρος ο πλανήτης δείχνει σαν να έχει διεγερθεί και μας προετοιμάζει για ένα μεγάλο σεισμό.

    Κάτι τεράστιο έρχεται,ας μην μπούμε απο μόνοι μας στο μάτι του κυκλώνα,δεν μας συμφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εμεις παντως ειμαστε ειδικοι στον πολεμο της Κορεας,αφου αφησαμε πολλα κοκκαλα εκει.Λετε να μας 'χτυπησουνε' παλι την πλατη και να μας στειλουν μισθοφορους αυτη την φορα;.Ισως το ΔΝΤ να εισηγηθει αποστολη με σκοπο την μειωση της ανεργιας στην Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητοί φίλοι το προκείμενο θέμα της ανάρτησης είναι πολύ απλό.

    Οι μη υποταγμένες χώρες στα πλοκάμια του διεθνούς εβραϊσμού (γνωστού και ως σιωνισμού) υποφέρουν την σήμερον τεράστια δυσφήμηση μέσω των εβραιοφυλλάδων και εβραιοΜΜΕ της διεθνούς.
    Η τακτική τους είναι να «απαλείψουν» την έννοια του ανθρώπου πάνω από τους λαούς αυτούς ώστε αμέσως μετά να αρχίσει ο βομβαρδισμός ποίων άλλων;
    Μα των ...."Ζώων".
    Ως "Άξων του Κακού" είχε επονομαστεί από εβραίους Μπουσιακούς (βλέπε καναδοεβραίο David Frum) το Ιράν, το Ιράκ και η Β. Κορέα κατά την εκκίνηση της νέας ανθρωποσφαγής (2003) και εθνοκαθάρισης από τους ίδιους γνωστότατους δολοφόνους της Μέσης Ανατολής.
    Το ίδιο έγινε και στο Βιετνάμ (όπως σωστότατα μας αναφέρει ο φίλος Κώστας) όπου πάλι οι εβραιοφυλλάδες απάλειψαν την έννοια του ανθρώπου απ’ τους Βιετναμέζους τουτέστιν άνοιξαν οι πύλες των ουρανών για άλλο ένα Ολοκαύτωμα ανθρώπων και φύσης μαζί σε υπαίθριους φούρνους (ιδε βόμβες ναπάλμ) αφού πρώτα μερίμνησαν μέσω των εβραιοφυλλάδων και πάλι των ΗΠΑ, ακι της Ευρώπης να κοιμήσουν τους Λαούς με το κόλπο του «Κόλπου του Τόνκιν» . (Γιατί πάμε όμως τόσο μακριά και δεν αναφερόμεθα στο κόλπο της 9ης Σεπ. 2001;)

    Το θέμα όμως με την Β. Κορέα είναι ολίγον τι ευαίσθητο ιδίως για τους εβραίους κυβερνώντες την υφήλιο (ξεχάστε τους Αμερικανούς-αυτοί μόνο για μπύρα και μπάλα ενδιαφέρονται) και οπωσδήποτε για την εγκάθετη και έμμισθη λυπούμενη εβραία/προβοκατόρισα του ιστολογίου που λυπάται τα μάλλα για τον αντί-δυτικό Δελαστίκ.
    (26 Νοεμβρίου 2010 2:41 μ.μ.)
    Ανησυχούν οι εβραίοι γιατί υποψιάζονται (χωρίς ουδεμία απόδειξη βέβαια) ότι οι
    Β. Κορεάτες δίδουν ατομικά μυστικά στο Πακιστάν και στο Ιράν. Εκεί βρίσκεται όλος ο ζωμός.
    Εγώ θα έλεγα μακάρι αυτό να είναι αλήθεια. Όχι μόνο ατομικά μυστικά να τους δώσουν αλλά και έτοιμες βόμβες. Γιατί αν είχε ο Σαντάμ ατομικά θα τον ακούμπαγε κανείς;

    Σκεφθείτε το λιγάκι.
    Είναι πολύ απλό για τους νοήμονες.




    Ο έξ από δώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. North Korea Warns of Nuclear War
    14 Ιούν 2009
    http://www.youtube.com/watch?v=Xst5lihDc-U

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. http://in.reuters.com/article/idINIndia-39913120090527
    Russia fears Korea conflict could go nuclear - Ifax
    By Oleg Shchedrov

    MOSCOW | Wed May 27, 2009 4:48pm IST

    (Reuters) - Russia is taking security measures as a precaution against the possibility tension over North Korea could escalate into nuclear war, news agencies quoted officials as saying on Wednesday.

    Interfax quoted an unnamed security source as saying a stand-off triggered by Pyongyang's nuclear test on Monday could affect the security of Russia's far eastern regions, which border North Korea.

    "The need has emerged for an appropriate package of precautionary measures," the source said.

    "We are not talking about stepping up military efforts but rather about measures in case a military conflict, perhaps with the use of nuclear weapons, flares up on the Korean Peninsula," he added. The official did not elaborate further.

    North Korea has responded to international condemnation of its nuclear test and a threat of new U.N. sanctions by saying it is no longer bound by an armistice signed with South Korea at the end of the 1950-53 Korean War.

    Itar-Tass news agency quoted a Russian Foreign Ministry official as saying the "war of nerves" over North Korea should not be allowed to grow into a military conflict, a reference to Pyongyang's decision to drop out of the armistice deal.


    "DANGEROUS BRINKMANSHIP"

    "We assume that a dangerous brinkmanship, a war of nerves, is under way, but it will not grow into a hot war," the official told Tass. "Restraint is needed."

    The Foreign Ministry often uses statements sourced to unnamed officials, released through official news agencies, to lay down its position on sensitive issues.

    Russian President Dmitry Medvedev has condemned the North Korean tests but his foreign minister, Sergei Lavrov, has warned the international community against hasty decisions.

    Russia is a veto-wielding permanent member of the U.N. Security Council which is preparing to discuss the latest stand-off over the peninsula.

    In the past, Moscow has been reluctant to support Western calls for sanctions. But Russian officials in the United Nations have said that this time the authority of the international body is at stake.

    Medvedev told South Korean President Lee Myung-bak, who called him on Wednesday, that Russia was prepared to work with Seoul on a new U.N. Security Council resolution and to revive international talks on the North Korean nuclear issue.

    "The heads of state noted that the nuclear test conducted by North Korea on Monday is a direct violation of a U.N. Security Council resolution and impedes international law," a Kremlin press release said.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Nuclear Nightmare-North Korea(1/5)
    27 Ιούν 2009
    http://www.youtube.com/watch?v=jQ2IP03_ADE&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. War with N.Korea poses nightmare scenarios
    AFP
    November 25, 2010 (2 days ago)
    http://www.dawn.com/2010/11/25/war-with-n-korea-poses-nightmare-scenarios.html

    WASHINGTON: A full-blown war on the Korean peninsula offers up a nightmare scenario that would cause appalling casualties and potentially trigger a nuclear exchange, experts and former officials say.

    The crisis provoked by North Korea’s artillery attack on a South Korean island this week makes the prospect of an all-out conflict look less remote, and US officials – mindful of the high-stakes – have carefully avoided talk of military action.

    With an array of artillery trained on Seoul, North Korea could easily blast the glass towers of the South’s booming capital for days and kill huge numbers of civilians before US and South Korean forces prevailed, experts said.

    “Official Pentagon models assume it would take months to win the war at a cost approaching one million casualties or more, all told, including dead and wounded,” Michael O’Hanlon, a senior fellow at the Brookings Institution, told AFP.

    “And that’s without nuclear weapons being used,” said O’Hanlon, who wrote a book looking at the effects of a potential war.

    US and allied military planners have long believed that the North would be overwhelmed in a conventional war, but they worry how Seoul would use its arsenal of chemical and biological weapons, as well as its small cache of atomic bombs, said Bruce Bennett, a senior defense analyst at the Rand Corporation.

    “The key question is whether or not they can use their WMD (weapons of mass destruction) effectively,” Bennett said. “That’s the part which we don’t really know.”

    Bennett and some other analysts say North Korea likely will have the ability to fit a nuclear warhead onto one of its missiles within months, and may already have succeeded.

    In the first hours and days of a conflict, US warplanes would be focused on taking out nuclear sites, missiles and chemical weapons before the North Koreans had a chance to use them.

    Under one war game played out in 2005 by The Atlantic magazine, former military officers and officials concluded that US fighter aircraft would have to carry out up to 4,000 sorties a day to prevent a WMD catastrophe for Seoul and the region.

    South Korea has said it believes the North has about 100 nuclear facilities, but in the event of a war, Pyongyang would likely move weapons and atomic material to other locations, including a vast network of underground sites, Bennett said.

    “We may not have surveillance that’s adequate over all of North Korea in time to monitor where things get moved to,” he said.
    If the North chose to fire chemical shells into Seoul or strike at air fields with special forces armed with biological weapons, it would run the risk of a massive retaliation from the US military – raising the danger of the world’s first nuclear war.

    A more likely scenario might have North Korea carrying out a “demonstration” launch of a nuclear weapon, perhaps off the South Korean coast, in a bid to discourage an invasion by superior US and allied forces, O’Hanlon said.

    “Using one nuke as a demonstration shot and then withholding others to deter a counter-invasion could be a useful strategy for them,” he said.

    Fears over the consequences of North Korea armed with working nuclear missiles have led some to call for preemptive strikes.

    In 2006, former US defense secretary William Perry, and Ashton Carter, now the head of arms purchases at the Pentagon, argued for launching such a preemptive attack to prevent the North from carrying out a ballistic missile test.

    A retired US colonel, John Collins, in 2003 examined a whole series of military options and scenarios with North Korea – ranging from naval blockades to nuclear strikes – and reached a grim conclusion.

    “Any of the US options described above could trigger uncontrollable escalation that would create appalling casualties on both sides of the DMZ and promise a Pyrrhic victory at best,” he said. — AFP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι Αμερικανοί μόνο για μπύρα ενδιαφέρονται, εμείς μόνο για τσιφτετέλι, ε, ας νοιαστεί και κάποιος για τα διεθνή προβλήματα!
    Κουρήτη, και η Ελλάδα έχει πάρει θέση. Νομαρχία της Τουρκίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.