21/11/10

Το Facebook μπορεί να…προδώσει

Η ηγεσία της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας έστειλε στα στελέχη της προειδοποίηση σχετικά με τους στρατιωτικής φύσεως κινδύνους του Facebook.


Υψηλούς κινδύνους συνεπάγεται η χρήση του Facebook στο θέατρο επιχειρήσεων, σύμφωνα με προειδοποίηση της διοίκησης της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας προς τα στελέχη της, καθώς, μέσω του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου μπορεί να αποκαλυφθεί η θέση τους.

Η προειδοποίηση δημοσιεύτηκε σε εσωτερική ιστοσελίδα και θίγει το θέμα του κατά πόσον μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι νέες, ευρέως διαδεδομένες τεχνολογίες για να εξακριβωθεί η γεωγραφική θέση του χρήστη τους.

Όπως αναφέρεται μέσα, η απρόσεκτη χρήση θα μπορούσε να έχει «καταστροφικές συνέπειες για την επιχειρησιακή ασφάλεια και τη μυστικότητα».

Αντίστοιχη προειδοποίηση θα στείλει και ο στρατός.

Η κύρια ανησυχία των αξιωματούχων της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας έχει να κάνει με τη χρήση BlackBerry και άλλων συσκευών που διαθέτουν δυνατότητες GPS, καθώς διαδικτυακές υπηρεσίες με δυνατότητες γεωγραφικού προσδιορισμού/ εντοπισμού (Facebook, Foursquare κ.α) θα μπορούσαν να τους «βρουν», με αποτέλεσμα να αποκαλύπτεται η θέση τους στον εχθρό.
http://www.blogger.com/goog_1148516694με πληροφορίες από BBC

4 σχόλια:

  1. ΜΑ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΣΑΤΕ ΣΑΝ ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟ ΤΟ Facebook Α ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΣΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΟΛΩ ΤΟ ΚΟΣΜΑΚΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΑ ΠΕΙΡΆΖΕΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΛΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΜΗΝ ΠΟΝΕΣΕΙ PUN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 'ΜΑ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΣΑΤΕ ΣΑΝ ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟ ΤΟ Facebook Α ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΣΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΟΛΩ ΤΟ ΚΟΣΜΑΚΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΑ ΠΕΙΡΆΖΕΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΛΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΜΗΝ ΠΟΝΕΣΕΙ PUN '

    ΑΙΛΛΑΙΩΣ ΜΑΘΑΙ ΑΙΛΥΝΝΟΙΚΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΜΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΑ21 Νοεμβρίου 2010 8:07 μ.μ.PUN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ PUN
    21 Νοεμβρίου 2010 6:42 μ.μ.

    Την "ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΜΗΝ ΠΟΝΕΣΕΙ" σε ποιό μέρος της Ελλάδας την λένε, διότι δεν την έχω ξανακούσει...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.