8/12/10

Ερωτηματικά για τον Πολωνό που φωτογράφιζε στρατιωτικές εγκαταστάσεις

Λευκωσία: Φτωχός τουρίστας που περιόδευε την Κύπρο με πανάκριβο ωστόσο φωτογραφικό και άλλο ηλεκτρονικό εξοπλισμό ή άτομο που ενεργούσε με βάση κάποιες κατασκοπευτικές υπηρεσίες; Το δίλημμα για τις αστυνομικές Αρχές εξακολουθεί να υπάρχει σε σχέση με τον 29χρονο Πολωνό ο οποίος εντοπίσθηκε την Κυριακή το απόγευμα να περιφέρεται μέσα σε στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς.



Η Αστυνομία από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του 29χρονου αλλοδαπού, έχει θέσει στο επίκεντρο των ερευνών της, τη σχολαστική εξέταση κυρίως του φωτογραφικού υλικού που βρέθηκε στην κατοχή του.

Πρόκειται για εκατοντάδες φωτογραφίες από τις οποίες, έστω και κάποιες ελάχιστες απεικονίζουν σημεία στρατοπέδου, διαφορετικού από εκείνου μέσα στο οποίο περιφερόταν και συνελήφθη ο ύποπτος.

Από τις μέχρι τώρα εξετάσεις ωστόσο, φαίνεται ότι στην πλειοψηφία τους οι φωτογραφίες, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στον «Φ» αρμόδια πηγή, αφορούν ειδυλλιακά τοπία από διάφορες περιοχές της Κύπρου.

Ο ίδιος ο Πολωνός ο οποίος ήρθε στην Κύπρο στις 13 Νοεμβρίου και θα αναχωρούσε στις 15 Δεκεμβρίου, αρνείται πεισματικά ότι φωτογράφισε σημεία της Εθνικής Φρουράς και φέρεται να υποστηρίζει ότι απλώς απαθανάτιζε τοπία.

Για την Αστυνομία όμως εξακολουθούν να εκκρεμούν μια σειρά ερωτηματικά για τον πραγματικό ρόλο του Πολωνού και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις επισκέψεις του στα κατεχόμενα και τα πρόσωπα με τα οποία είχε εκεί επαφές.

Προβληματίζει επίσης το γεγονός ότι ενώ πιάστηκε να περιφέρεται σε συγκεκριμένο στρατόπεδο, στις φωτογραφίες του υπάρχουν άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Ερωτηματικά προκύπτουν επίσης κι από τη διαπίστωση ότι δεν είχε μόνιμο χώρο διαμονής και γύριζε με ένα σακίδιο στον ώμο το οποίο περιείχε, μεταξύ άλλων, σύγχρονο φωτογραφικό εξοπλισμό αλλά και ηλεκτρονικό υπολογιστή.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

13 σχόλια:

  1. ....Ωραία βρήκαμε νέο βουλευτή για το ΑΚΕΛ!.......
    ....σχολιο απο το εν κρυπτω!!!
    αχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η απαντηση στο ερωτημα της πρωτης παραγραφου ειναι εμφανης ακομα και για ατομο με νοητικη ηλικια 8 χρονων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι κανει νιαου-νιαου στα κεραμιδια?
    Μην ειναι σκυλος, μην ειναι ελεφαντας, μπα μαλλον παπαγαλος που μιμειται.......
    Δυσκολο ερωτημα βρε παιδι μου......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολωνός;
    Τι ....θρησκεύματος;
    Ο επανεμφανισθείς sterg θα ξέρει.
    Έχει διαβάσει και Κάφκα.



    Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη
    Έχω παρατηρήσει ότι σχολιάζεις κυρίως ό,τι έχει σχέση ή νομίζεις ότι έχει σχέση με τους Εβραίους και το Ισραήλ.
    Κια από τα σχόλιά σοτυ αντιλαμβάνομαι ότι τους θεωρείς ότι βρίσκονται πίσω απ' όλα.
    Αν όμως είναι έτσι, με αυτό που κάνεις θέτεις σε κίνδυνο ένα ιστολόγιο, που, όπως έχει αποδείξει μέχρι σήμερα, δεν ελέγχεται απο κανέναν και φυσικά, δεν χαρίζεται σε κανέναν, Τούρκο, εβραίο, χριστιναό ή βραχμάνο.
    Ξέρεις, μπορεί να θεωρήσει κάποιος ότι τα σχόλιά σου έχουν ακριβώς αυτό το σκοπό.
    Να φιμώσει τη φωνή του ιστολογίου, που σε πολλές περιπτώσεις ενοχλεί αφάνταστα αυτούς που φαινομενικά δεν συμπαθείς καθόλου.
    Καλό είναι να σκεφτείς και αυτή τη διάσταση, σε σχέση πάντα με τη δράση σου στο ιστολόγιο αυτό, που φυσικά πάντα θα είναι φιλόξενο προς όλους, λαμβάνοντας πάντα μέτρα για την επιβίωσή του.

    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ skal

    Εκτιμώ αφάνταστα την ειλικρίνεια με την οποία μου μιλάς.
    Κάπου κάνεις λάθος όμως.
    Κατάγομαι από εβραϊκή οικογένεια η οποία εκ-Χριστιανίστηκε πριν από χρόνια βλέποντας το ασύμμετρο και αδικαιολόγητο χαλί του Ισραήλ στην Παλαιστίνη.
    Το σχόλιο μου με τον «πολωνό κατάσκοπο στην Κύπρο» έχει προεκτάσεις για τις οποίες προεκτάσεις δεν είμαι εγώ ο υπεύθυνος.
    Όπως θα γνωρίζεις ο λαός μας είναι σοφός και μεταξύ άλλων λεει «Καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά τ’ όνομα.»

    Διαβάζω λοιπόν κάπου για κείνους που έχουν ασθενή μνήμη:
    ...«Άλλωστε, δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που οι αρχές της Κύπρου συνέλαβαν δυο υψηλόβαθμα στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών του Ισραήλ (ΜΟΣΣΑΝΤ), που έκαναν υποκλοπές και κατασκοπεία εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων στην Κύπρο, συλλέγοντας πληροφορίες για την Εθνική Φρουρά, παραμονές της αναμενόμενης εγκατάστασης των πυραύλων S-300 στην Κύπρο. Να σημειώσουμε ότι οι δυο πράκτορες της ΜΟΣΣΑΝΤ έφθασαν στην Κύπρο με την επίσημη αντιπροσωπεία του ισραηλινού προέδρου της δημοκρατίας, στις αρχές του μηνός. Με τις αποσκευές του προέδρου της δημοκρατίας του Ισραήλ, που για λόγους πρωτοκόλλου δεν πέρασαν από το σχετικό έλεγχο, πέρασαν στην κυπριακή επικράτεια τα υπερσύγχρονα μηχανήματα ηλεκτρονικών υποκλοπών, με τα οποία συνέλεγαν ευαίσθηκες πληροφορίες οι Ισραηλινοί, επ' ωφελεία της Άγκυρας. Δηλαδή, θα μπορούσαμε να πούμε ότι το Ισραήλ σκαρφίστηκε την επίσκεψη του προέδρου της δημοκρατίας στην Κύπρο, ακριβώς για να διευκολύνει επιχειρησιακά το σχέδιο συλλογής πληροφοριών εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων.
    Για όσους έχουν ασθενή μνήμη, αλλά και για εκείνους που μας περιμένουν στη γωνία και είναι έτοιμοι να μας επιτεθούν, παραθέτουμε το σχετικό χρονικό, με την ελπίδα να βρεθεί τρόπος το σοβαρότατο αυτό θέμα να πάρει τη θέση που πρέπει στην ελληνική πολιτική επικαιρότητα, για να περισώσουμε ότι είναι δυνατόν.»
    Όλο το πλήρες άρθρο κάποιου «Σάββα Καλεντερίδη» στο Αντίβαρο εδώ:
    http://www1.antibaro.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=277:o----------&catid=85&Itemid=160

    Και συνεχίζω το διάβασμα από Διεθνή γεγονότα....
    «A diplomatic row broke out yesterday when three Victorians, all living in Israel, were confirmed among 26 people from four nations whose tampered passports were allegedly used by a team of suspected Israeli Mossad agents who assassinated Hamas official Mahmoud al-Mabhouh in Dubai last month.»

    Το άρθρο της Τhe Αustralian εδώ:
    http://www.theaustralian.com.au/news/world/australians-caught-in-hit-on-hamas/story-e6frg6so-1225834538825
    Για να μην σε κουράζω και διαβάζεις μύρια όσα παραδείγματα της «διεθνούς συμπεριφοράς» αυτών που προανέφερες θα σου επαναλάβω και πάλι ότι «Καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά τ’ όνομα»
    Γιατί αν αυτοί κατασκοπεύουν μέρα-μεσημέρι τους φίλους τους (http://whatreallyhappened.com/WRHARTICLES/motherofallscandals.php) τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν κατασκοπεύουν τους «γνωστούς» τους καμιά φορά για όφελος των ακόμα πιο «φίλων» τους;
    (http://www.armeniapedia.org/index.php?title=Scandalized:_Neocons_and_the_Jewish_and_Turkish_lobbies)
    Η απαντηση μου συνεχιζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η συνέχεια της απάντησης μου...

    .....Η διεθνής συμπεριφορά τους αυτή σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης μεταξύ των «φίλων» των «γνωστών» και «έχθρων» τους, κάνει όλους τους ελεύθερα σκεπτόμενους ανθρώπους συμπεριλαμβανομένου και του υποφαινόμενου να είναι γεμάτοι υποψίες για όποιες τωρινές η μελλοντικές ενέργειες τους.
    Τι τους κοστίζει ένας Χριστιανός ή άθεος Πολωνέζας να «εργαστεί» γι αυτούς λίγο στην Κύπρο ώστε να «αποφευχθεί ένα καινούργιο ολοκαύτωμα»;
    Αν και στο προηγούμενο σχόλιο μου δεν αναφέρω τις λέξεις «εβραίος ή Ισραήλ» μου κάνει εντύπωση πως κατέληξες σ’ αυτό το συμπέρασμα και ακόμα πιο πολύ εντύπωση μου προξενεί η παρατηρητικότητα σου μέσα από χιλιάδες σχόλια επισκεπτών του ιστολογίου σου ότι σχολιάζω μόνο σε αναρτήσεις όπου αφορούν εβραίους και Ισραήλ.
    Κάνεις λάθος.
    Απλώς μερικές φορές ξεμασκαρεύω τους προπαγανδιστές του Ισραήλ εχθρούς της Ελλάδας μέσα στον Ινφογνώμωνα. Και αυτό τους πονάει περισσότερο.
    Αν πάλι, το οργίλο ύφος του μηνύματος σου προς εμέ είναι προϊόν τηλεφωνήματος κάποιου ή προσωπικού ηλεκτρονικού μηνύματος που πιθανώς να σου έστειλαν κάποιοι «ενοχλημένοι» έχε μαζί σου μια νταμιτζάνα ξύδι να τους κερνάς οπότε σου βάζουν τα κλάματα, να πίνουν στην υγειά του «Ελευθέρου ανθρώπου»
    Τέλος, θέλω να σε διαβεβαιώσω ότι ουδέποτε διαπέρασε απ το μυαλό μου η ιδέα να κάνω κακό στην προσπάθεια σου και των συνεργατών σου του Ινφογνώμωνα αλλά σε μια δημοκρατική χώρα που ζούμε νομίζω ότι ΟΛΕΣ οι γνώμες και απόψεις είναι δεκτές.
    Διότι αν αυτό είναι λάθος τότε ηθελημένα ταυτιζόμεθα μ’ αυτούς που υποτίθεται αντιτιθέμεθα.
    Μιας και μιλάμε για τους «αντίθετους» διάβασε το αρθράκι αυτό να δεις τι γίνεται και στα Πανεπιστήμια του Τορόντο.

    University of Toronto master’s thesis calls Holocaust education ‘racist’

    By Macleans.ca | December 7th, 2010 | 11:56 am

    University defends itself on 'freedom of inquiry' grounds
    A University of Toronto student who submitted a master’s thesis that argues Holocaust education is “racist,” is drawing heated criticism against the university for accepting it. In her thesis, Jennifer Peto argues that the March of the Living and the March of Remembrance and Hope programs perpetuate “Jewish victimhood” while obscuring “Jewish privilege,” denying “Jewish racism,” and promoting the “interests of the Israeli nation-state.” Her thesis is titled, “The Victimhood of the Powerful: White Jews, Zionism and the Racism of Hegemonic Holocaust Education.”
    Peto criticizes the March of Remembrance and Hope, which takes young Canadians of all backgrounds to Holocaust sites in Poland along with Holocaust survivors, stating that there are “questions about the implications of white Jews taking it upon themselves to educate people of colour about genocide, racism and intolerance.” In response, Carla Wittes, who is a director at the Centre for Canadian Diversity, which runs the program, told the Toronto Star the thesis is offensive. “We are a non-faith-based organization concerned with educating people about the dangers of discrimination, and the Holocaust is obviously a prime example,” she said.
    Chery Misak, U of T’s provost defended accepting the thesis, “freedom of inquiry lies at the very heart of our institution” she said. Peto, who is a Jewish activist involved with the Coalition Against Israeli Apartheid dismissed criticism to the Star. “This is not the first time I have been dragged through the mud by pro-Israel groups and I am sure it will not be that last,” she said.




    Με Θερμούς χαιρετισμούς

    Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σαμουήλ
    Πρώτον, κανένας δεν μου τηλεφώνησε για το σχόλιό σου.
    Δεύτερον, το γεγονός ότι αναφέρεσαι στο άρθρο μου, δείχνει ότι γνωρίζεις τις απόψεις μου.
    Τρίτον, άσχετα με το έθνος ή το λαό στον οποίο αναφερόμαστε, δεν πρέπει να ισοπεδώνουμε και να τσουβαλιάζουμε.
    Τέταρτον, ούτως ή άλλως, θα πρέπει να προστατέψουμε το ιστολόγιο, για το οποίο έχουμε κοπιάσει όλοι μας, διαχειριστές, σχολιαστές και αναγνώστες.

    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Sava me to sympathio xaneis ton kairo sou me atoma san kai auta. Oloi mas kseroume oti to ethniko symferon einai na eimaste me autous pou einai enantion ston Exthromas. Fysika" War is the continuation of Politics by other mean" Sava. I kalitera opos leei o Iraklitos an den kano lathos Ta panta rei . O Giakoumel Tzimis kai kathe typos exoune to dikaioma na grafoune tin gnomi tous alla oxi na mas epivaloune ton tropo skepsis kai na isopedonoune ta panta. ,H alitheia omos einai oti exoune kseftilisei ta panta pou den tous symferei na akousoune. Merikes fores den eimai kaliteros apo autous kai zitao syggnomi . I Tourkia kai eimai sxedon 110 tis ekkato kai pisteuo oti tha symfoneisis me auto eixe, exei kai tha exei tin dikia tis atzenda. Aplos tora tyxani to Israil na einai allo ena agathi meta apo tin Ellada stin Perioxi. O Frankestain pou dimiourgithike dakonei ton kathigiti tou alla kai ton exthrotou episis. Akoma kai o Erdogan na xasei aurio tis ekloges uparxoune alloi tosoi na paroune tin thesi tou kai sta dyo stratopaida CHP i AKP Faneroi kai kryfoi. EIsai enas apo tous kaliterous gnostes tis Tourkias apo olous pou milane edo kai akoma sta diethi mesa. Emeis oi Ellines koimomaste me ta matia anoixta alla to xeirotero einai oti O EFIALTIS KARADOKEI. Kanenas den agapai kanena oloi exoune symferonta kai episis to ftoxadaki o Polonos ti ara tou yposxethikane apo to grafeio tou Hakan ta memmetia. Min pame pio makria i thraki einai enas topos gia ekpaideusi kai me tin voitheia ton Demek Pseftoaristeron ta pramata den einai kai den tha einai kalitera nomizo oti eisai gnostis. Kalinicta kai perastika stous Tzimides Yiakoumel kai opoious allous theloune na ta akoune kathimerina. An me poune Evraio i oti ta perno timi mou. Afou auto theloune na pisteuoune MAGGIA mou. Kalitera Evraios para ethnomidenistis prodotis kai Islamofasistas. Toda Roba opos tha legane kai autoi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ρε Σαμουήλη, εχεις γνωρισει ποτε (Καθολικούς) Πολωνους? εγω εχω γνωρισει και θελω να σε πληρωφορισω οτι για μια χουφτα ευρω πουλανε και την μανα τους, την Κυπρο θα σκευτουν?
    Επισης, Τουρκοι και Πολωνοι εχουν ιστορικα πολυ καλες σχεσεις (εχει και αρθο στην βικιπεδια για αυτο αν θελεις να το ψαξεις).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ 1:49 π.μ.
    Ρε φίλε μας έχεις βγάλει τα μάτια με αυτά τα φραγκολεβαντίνικα που γράφεις για να μας τιμωρήσεις.

    Εκτός και εάν στέκεται από πάνω σου η μαμά σου και θέλεις να την εντυπωσιάσεις ότι έμαθες τελικά αγγλικά και δεν πήγαν χαμένα τόσα λεφτά που πλήρωσαν στα φροντιστήρια !!!
    Ή παρακολουθεί ο μπαμπάς και βλέπει υπερήφανος ότι έχεις βγάλει ...αγγλίδα γκόμενα!!!

    Το να είναι κάποιος εβραίος δεν είναι κακό για να σε κατηγορήσουμε όπως λες.
    Εμείς εδώ μιλάμε πάντα κατά όλων των φασιστικών ιδεολογιών είτε αυτές είναι τούρκικες, ισλαμικές, αφρικάνικες, ασιατικές, ευραπαϊκές κ.ο.κ.

    Και ο σιωνισμός -που δεν είναι το ίδιο πράγμα με τον σημιτισμό/εβραϊσμό- είναι κι αυτός μια φασιστική ιδεολογία με πρακτικές εφαρμογές σήμερα στο Ισραήλ.
    Υπάρχει και απόφαση το 1975 της Ολομέλειας του ΟΗΕ που έχει χαρακτηρίσει επίσημα τον σιωνισμό ως ρατσιστική/φασιστική ιδεολογία και πρακτική.

    Σιωνιστής/φασίστας μπορείς να είσαι και εσύ που λες ότι έχεις ελληνική καταγωγή, όπως μπορείς να είσαι και ναζιστής/φασίστας, ισλαμιστής/φασίστας και πάει λέγοντας.
    Αλλά ό,τι και να είσαι, την κριτική δεν θα την γλιτώσεις.
    Και να μη στέλνετε σχόλια με τα οποία να ζητάτε από διαχειριστές ιστολογίων να φιμώσουν αυτούς που σας κάνουν κριτική, αποδεικνύοντας πόσο ανελεύθερο πνεύμα έχετε ...

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Tzislamako min anisixeis tha se proagei o Hakan gia tin douleia sou. Episis Tzislamako o Efialtis milouse Ellinika .... Ase se mas ta kyrigmata eisai arketa gnostos Tzislamako. Xairetismata ston Hakan.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και συ στον μέντορά σου Κεμάλ, στον Χίτλερ, τον Μουσολίνι και τον Στάλιν.
    Σε όλους αυτούς τους δημοκράτες στων οποίων τα ίχνη βρίσκεσαι !!!
    φιλάκια
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.