11/12/10

WikiLeaks: Αντίθετος με ένταξη Τουρκίας ο Γερμανός ΥΠΕΞ

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε είναι πολύ πιο αντίθετος στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε σχέση με ό,τι έχει εκφράσει δημοσίως, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα έγγραφα της αμερικανικής πρεσβείας που διέρρευσαν μέσω του ιστότοπου WikiLeaks.

Μία χώρα τόσο μεγάλη όσο η Τουρκία δεν μπορεί να ενταχθεί στην ΕΕ, δήλωσε στην Χίλαρι Κλίντον, λίγο αφότου ανέλαβε το υπουργείο το 2009.

Αν η Γερμανία έπρεπε να αποφασίσει τώρα για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, η απάντηση θα ήταν όχι, ανέφερε ο Γερμανός υπουργός, σύμφωνα με τα αμερικανικά διπλωματικά έγραφα που δημοσιεύθηκαν στο γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Ωστόσο, αυτή η ερώτηση θα μπορούσε να τεθεί σε πέντε ή έξι χρόνια, σημείωσε ο Γκίντο Βεστερβέλε, προσθέτοντας ότι η Τουρκία δεν είναι αρκετά σύγχρονη για να ενταχθεί στην ΕΕ.

Η Γερμανία επισήμως συμβουλεύει την ύπαρξη μιας «προνομιακής εταιρικής σχέσης» με την Τουρκία, παρά την πλήρη ένταξη. Πάντως, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Γκίντο Βεστερβέλε επιμένουν ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις δεν πρέπει να αποκλείουν κανένα αποτέλεσμα.

Η αμερικανική διπλωματία θεωρεί ότι αυτή η στάση της Γερμανίας μπορεί να στοχεύει στην ενθάρρυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Τουρκία.Nooz.gr

2 σχόλια:

  1. Ας μην ανησυχουν οι φιλοι μας Τουρκοι, ειναι σιγουρο οτι η κυβερνηση του ορθοδοξου Γραικυλισταν θα κανει το παν δυνατον να τους μπασει στην Ευρωπη.

    Αθεος ευρωλιγουρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η σύνθεση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας,δεν είχε εθνική ενότητα,την αποτελούσαν περίπου 20 εθνότητες.΄Οπως σήμερα η Ε.Ε.(ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ)!
    Στήν Κωνσταντινούπολη είχε αναπτυχθεί η βιοτεχνία,αλλά καί η οικιακή οικονομία,δηλαδή ήταν βιομηχανική πόλη.Είχε κρατικά εργαστήρια π.χ. νομισματοκοπείο,ναυπηγεία,ναύσταθμο,καί βιοτεχνία πολύτιμων-πολυτελών υφασμάτων...
    1100 χρόνια σχεδόν ζωής !
    Αλλά λόγω των συμφερόντων της Δύσης,γιά τό έλεγχο του εμπορίου,ΑΝΑΤΟΛΗΣ-ΔΥΣΗΣ,(ΒΕΝΕΤΙΑ,ΓΕΝΟΒΑ...),έγιναν οι Σταυροφορίες με τίς ευλογίες καί του ΠΑΠΑ,καί έτσι επήλθε το τέλος της...και ανέτειλε το άστρο των Οθομανών ...
    Μιά Αυτοκρατορία όπως η Βυζαντινή,έκοψε τους δεσμούς επαφής με τους πολίτες της(ηπηκόους),επόμενο ήταν να περιμένει την πτώση της...
    Καί τίς πρώτες σπαθιές τίς ρίχνουν συνήθως ...οι συγγενείς,οι κληρονόμοι σου...γιά νά σε θάψουν μιά ώρα γρηγορότερα,γιά να συνεργαστούν όπως έγινε στη συνέχεια με τούς τουρκολάγνους...(συνεχίζεται ως τις μέρες μας)μέ τήν Ε.Ε.τάχα !
    Πήραν όλο το "θησαυροφυλάκιο"οι ΓερμανοΓάλλοι,μέ το εμπόριο,τήν βαρεια Βιομηχανία ! ..καί τώρα συμπεριφέρονται όπως ακριβώς οι Βυζαντινοί Ευγενείς !
    ΄Ομως γρήγορα θά επέλθει η πτώση !
    Αλλοίμονο σέ μάς τους ευκολόπιστους ΄Ελληνες,πού τούς πιστέψαμε !
    Πάλι αυτοί όλοι οι ευγενείς και Πάπες της Δύσης,ως συμφεροντολόγοι,θά μάς πουλήσουν...
    οικονομικά άρχισαν,καί θά μας σκλαβώσουν με τούς Λάθρα-Μετανάστες,αφού τά παιδιά των Ελλήνων γηγενών δεν δύνανται πλέον να δημιουργήσουν ΟικοΓένεια,μέ τούς νέους μας ανέργους η με 500 ΕΥΡΩ ημερομίσθιο !(όσο τό ενοίκιο!).
    Καί μάς υβρίζουν με τούς Καίσαρες που στέλνουν ,πού τάχα εργάζονται γιά το δικό μας καλό !
    Καί νά τη γράφει ο ιστορικός γιά την πολυτέλεια της Βυζαντινής αυλής:
    "Η βασίλισσα υποδεχομένη τάς αρχόντισσας τού Βυζαντίου,περιεβάλλετο από όλην τήν λαμπηδόνα του διακόσμου της:διάδημα μέ τό πρεπενδούλια,τά κόκκινα σανδάλια,τήν βασιλικήν χλαμύδα,τήν πορφύρα την δαλματική και το βασιλικόν στιχάριον.ΤΉΝ ΑΥΓΟΥΣΤΑ περιέβαλλον ολόκληρα τάγματα ευνούχων,οι οποιοι λευκοφορούν,είναι ξυραφισμένοι μέ μυρα και βάφουν τά πρόσωπα,γυναικοειδή όντα,παμπόνηροι...ανδρογύναια,εκδικητικοί,περίεργοι,με τά οποία έπρεπε κανείς να συνηκολογή,γεμίζων μέ χρυσά νομίσματα τάς τεινομένας χείρας των..."
    ΣΑΡΚΑΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.