21/5/11

Εκδηλώσεις στη Μνήμη του Σμηναγού (Ι) Κωνσταντίνου Ηλιάκη - AT 040/2011


Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2011 και ώρα 12:00, θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο "Σμηναγού (Ι) Κωνσταντίνου Ηλιάκη" στη νήσο Κάρπαθο.

Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γεώργιος Νικητιάδης παρουσία του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτέραρχου (Ι) Βασίλειου Κλόκοζα.

7 σχόλια:

  1. Αυτό που θα γράψω φαίνεται κακό αλλά ο Ηλιάκης υπηρετούσε στην μονάδα 334Μ, με σήμα την ΠΕΝΤΑΛΦΑ(ή πεντάγωνο αστεράκι).
    Είναι γνωστό πως τα κράτη και οι στρατοί με το γνωστό αστεράκι είναι υπηρέτες του «έξω από εδώ».

    Λυπάμαι, γιατί όλοι όσοι υπηρετούν σε μονάδες με αστεράκια, θα τους χτυπάει η ατυχία αλύπητα. Το ίδιο όσους έχουν αστεράκια με 6 γωνίες(στρατός).

    Τα παραδοσιακά ελληνικά σύμβολα είναι το οκτάγωνο αστεράκι(ναυτικό, Παναγία) και ο σταυρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Αυτό που θα γράψω φαίνεται κακό αλλά ο Ηλιάκης υπηρετούσε στην μονάδα 334Μ, με σήμα την ΠΕΝΤΑΛΦΑ(ή πεντάγωνο αστεράκι).
    Είναι γνωστό πως τα κράτη και οι στρατοί με το γνωστό αστεράκι είναι υπηρέτες του «έξω από εδώ» ".

    Dimitri D,
    Ο σμηναγός Ηλιάκης ανήκε στο δυναμικό της 343Μ "Αστέρι"(εξοπλισμένη με F-16C block 52+) της 115 Πτέρυγας Μάχης στη Σούδα. Το ζεύγος αεροσκαφών που σηκώθηκε να αναχαιτίσει τους "φίλους" μας Τούρκους είχε κωδικό κλήσης "STAR 550".
    334Μ δεν υπάρχει προς το παρόν. Υπήρχε παλιά 334 Μοίρα στην 114 Πτέρυγα μάχης εξοπλισμένη με Mirage F1CG αν δεν κάνω λάθος.
    Όσο για τα ατυχήματα...αν βάλουμε να δούμε πόσοι Έλληνες πιλότοι πέθαναν πάνω στο καθήκον πιστοί στον όρκο τους, σίγουρα κανένας απ' αυτούς δεν πέθανς έχοντας για σύμβολο διάφορα (πεντάγωνα ή μη) αστεράκια. Πέθαναν για μια κοινή ιδέα και ένα κοινό Εθνικό σύμβολο. Πέθαναν για την ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.
    Ο Ηλιάκης ήταν πραγματικό αστέρι με όλη τη σημασία της λέξεως και μην ξεχνάς ότι πέθανε για μια σημαία(ένα "απλό πανί" για κάποιους) με το σταυρό πάνω.
    Αν δεις τη φάτσα του συγχωρεμένου Ηλιάκη σε φωτογραφίες φαίνεται ο χαρακτήρας σε σημαντικό ποσοστό θα λεγα. Πόσο μάλλον αν ακούγεται ότι ήταν καλός πιλότος και καλός χαρακτήρας. Τέλος, μην ξεχνάς ότι αρκετοί πιλότοι είναι ιδιαίτερα θρησκευόμενα άτομα.
    Για να σε προλάβω...αυτά στα λέει κι ένας πολύ αμαρτωλός και νεαρός Ορθόδοξος Χριστιανός απόγονος (12ης γενιάς) του Αγίου Χριστόδουλου Σιμώνη τπυ Κασσανδρινού.
    Είπαμε να μαστε θρησκευόμενοι αλλά να μην μας βαράει στο κεφάλι ρε παιδιά. Μέτρο. Μην βλέπουμε "πονηρά αστεράκια" παντού.

    Φιλικά,
    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Dimitri D, όσες γωνίες και να έχουν τα αστεράκια τής κάθε μονάδας, μη ξεχνάς ότι όλες οι μονάδες ουσιαστικά υπάγονται στο ΝΑΤΟϊκό αστεράκι με τις 4 γωνίες. Αυτό το συγκεκριμένο ήταν (στο βάθος - βάθος) που έφαγε και τον Ηλιάκη. Είναι αυτή η μπάσταρδη κατάσταση που έχει επιβληθεί στο Αιγαίο και τα περιβόητα "Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης" (με τις ΝΑΤΟϊκές ευλογίες) που δένουν τα χέρια τών χειριστών μας. Ας είχε ο Ηλιάκης, αλλά και ο κάθε πιλότος μας, σαφείς εντολές αποτελεσματικής αποτροπής τών Τούρκων (πράγμα που σημαίνει εμπλοκή όταν το απαιτήσουν οι περιστάσεις) και θα σού έλεγα μετά ποιανού η μάνα θα έκλαιγε και πώς θα κάθονταν σαν κλώσσες τα Τουρκάκια να κλωσσάνε τα αυγά τους στο δικό τους εναέριο χώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οντως, αυτά τα μεσοβέζικα μονίμως εις βάρος μας καταλήγουν.
    Και οι Τούρκοι αυτό το ξέρουν και ποντάρουν. Οπότε και ο διστακτικός και ο επιθετικός, θα την φάνε στο κεφάλι ούτως ή άλλως.
    Αλλά από μνημόσυνα, καλά πάμε...Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΤΑΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΓΙΝΟΥΝ ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑΡΚΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΟΥΓΚΡΕΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ.

    ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ, ΚΑΤΑΛΥΟΝΤΑΙ ΣΥΝΟΡΑ, ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΝΤΑΙ ΛΑΟΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΙ, ΣΑΛΑΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΕΣ, ΕΚΦΑΣΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥΣ.

    ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΟΜΩΣ;

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βασικά όλα απορρέουν από το τέλος της λογικής. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.