5/5/11

"Ελληνικές Γευστικές Διαδρομές”: Ελάτε να απολαύσουμε Ελλάδα

Γεύσεις και μυρωδιές, τρόφιμα και ποτά, από όλη την Ελλάδα θα πλημμυρίσει η Πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, στις 30 & 31 Μαΐου 2011, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.
Ελαιόλαδα, κρασιά, τυριά, μέλια, αλλά και γλυκά του κουταλιού και φρούτα και πολλά άλλα παραδοσιακά προϊόντα, θα προσφερθούν στους επισκέπτες, στην πρώτη Γιορτή του Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού με τίτλο: “Ελληνικές Γευστικές Διαδρομές”.
Την εκδήλωση, στην οποία συμμετέχουν επιχειρήσεις από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, διοργανώνουν η ΕΣΤΙΑ - Συνεργασία για την Προώθηση της Ελληνικής Γαστρονομίας, αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, στην οποία συμμετέχουν φορείς του κλάδου τροφίμων και ποτών και το Κίνημα Πολιτών «Καταναλώνουμε ό,τι Παράγουμε», σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης Και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ).
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με στόχο την προβολή των ελληνικών προϊόντων διατροφής και την ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και συμμετέχουν σε αυτή ελληνικές επιχειρήσεις που παράγουν ελληνικά προϊόντα διατροφής. Απευθύνεται στο ευρύ καταναλωτικό κοινό με στόχο να αναδειχθεί η ταυτότητα, το διατροφικό πρότυπο και τα προϊόντα που αποτελούν τους πρεσβευτές κάθε περιφέρειας, γιατί αυτά συγκροτούν τον διατροφικό μας πολιτισμό.
Κατά τη διάρκεια του διημέρου θα πραγματοποιηθούν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων:
• η παρασκευή μιας τεράστιας χωριάτικης σαλάτας από 100 περίπου αρχιμαγείρους του Chef’s Club, η οποία στη συνέχεια θα διανεμηθεί στους επισκέπτες της έκθεσης, αλλά και σε Ιδρύματα
• Καλλιτεχνικό Σκάλισμα Λαχανικών και Φρούτων
• η παρουσίαση από τη συγγραφέα και παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών κυρία Μαρία Λόη γευστικών συνταγών με τη χρήση παραδοσιακών προϊόντων της ελληνικής γης
• παρουσίαση προτάσεων για υγιεινό πρωινό με βάση ιδιαίτερα τοπικά προϊόντα από διαφορετικές περιοχές της χώρας από το Chef’s Club στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ΚΑΛΗΜΕΡΑ BREAKFAST
• Τα μυστικά της γευσιγνωσίας του ελαιολάδου από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου

Η επίσκεψη στην εκδήλωση είναι δωρεάν.
“Όλοι μαζί” επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΣΤΙΑ και αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, «θα συμβάλλουμε στη διάδοση των ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων και θα δώσουμε ώθηση στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Η Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη σφύζει από ιδιαίτερα προϊόντα τα οποία δεν έχουν ακόμα βρει τη θέση τους ούτε στην ελληνική και φυσικά ούτε στη διεθνή αγορά. Ελπίζουμε ότι με την εκδήλωσή μας αυτή, βάζουμε και μεις το λιθαράκι μας στην προσπάθεια για ανάδειξη των προϊόντων αυτών, όπως επίσης και των επιχειρήσεων που τα παράγουν, που στην πλειοψηφία τους είναι μικρομεσαίες μονάδες».
Η Πρόεδρος του Κινήματος Πολιτών «Καταναλώνουμε ό,τι Παράγουμε» Πρώην Υπερνομάρχης Αθηνών και Πειραιώς, Κωνσταντίνα Μπέη, δήλωσε ότι «στόχος του Κινήματος Πολιτών είναι η ενεργή και επίμονη προτίμηση των πολιτών στα Ελληνικά προϊόντα, προκειμένου να ανακυκλώσουμε το εισόδημά μας στη χώρα μας, μέσα σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία. Για να διατηρήσουμε θέσεις εργασίας και να επιβάλουμε κανόνες στην αγορά ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Εμείς πρέπει με επιμονή να ζητάμε το Ελληνικό προϊόν, εμείς μπορούμε να το κάνουμε και ανταγωνιστικό.»
Συνιδρυτές της ΕΣΤΙΑ είναι φορείς οι οποίοι εκπροσωπούν το σύνολο του κλάδου Τροφίμων και Ποτών. Μεταξύ αυτών είναι: η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.), η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος (Ο.Ε.Ζ.Ε.), η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος (Ο.Α.Ε.), η Ομοσπονδία Τυροπαραγωγών Ελλάδος (Ο.Τ.Ε.), η Λέσχη Αρχιμαγείρων (Chef’s Club), η Ένωση Βιοτεχνών Βιομηχανιών Ζαχαρωδών Ελλάδος (Ε.Β.Β.Ζ.Ε.), ο Σύνδεσμος Ελλήνων Τυποποιητών Συσκευαστών Εξαγωγέων Μελιού (Σ.Ε.Τ.Σ.Ε.Μ.), ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου (Σ.Ε.ΒΙ.Τ.ΕΛ.), η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ), η Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου & Οίνου (ΕΔΟΑΟ). Συντονιστής του Φορέα είναι ο Επιστημονικός Συνεργάτης του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» Δρ. Νικόλαος Κατσαρός και η πρωτοβουλία έχει τη στήριξη της ΓΣΕΒΕΕ.
Συνδιοργάνωση:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Υπό την αιγίδα:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΕΟΤ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΓΣΕΒΕΕ)
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

2 σχόλια:

  1. Όμως η Ελλάδα παράγει ελάχιστα, και πανάκριβα προιόντα.

    Χρειαζόμαστε ένα "αναπτυξιακό σοκ", δραστικής μείωσης γραφειοκρατίας και φορολογίας για τους πολίτες, δραστική αύξηση αυτοαπασχολούμενων, αλλαγή χωροταξίας και ενθάρρυνση μονοκατοικιών(στα διαμερίσματα των πολυκατοικιών δε παράγουμε τίποτα), εισαγωγή μεταναστών και χρησιμοποίησή τους ως φθηνό χειρωνακτικό εργατικό δυναμικό, και κρατικοποιήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άν όλοι οι χαζοέλληνες διάλεγαν ελληνικά προϊόντα, από ελληνικά καταστήματα, έστω καί ακριβότερα, η κατάσταση θά ήταν πολύ καλύτερη.

    Αντιθέτως έτρεξαν όλοι στά γερμανικά πολυκαταστήματα, ψωνίζουν όλοι φθηνά κινέζικα ακόμα καί τούρκικα προϊόντα καί ενισχύουν τίς ξένες βιομηχανίες, καί τίς ξένες οικονομίες.

    Στηρίζουν καί τό ΠΑΜΕ πού μόλυνε τό εργατικό δυναμικό καί διέλυσε τήν βιομηχανία σέ αγαστή συνεργασία μέ τά συνδικατόσκυλα τού ΠΑΣΟΚ.

    Επίσης έδωσαν δουλειές σέ όλους τούς ξένους γιά ένα κομμάτι ψωμί καί έτσι έχουμε τήν Ελλάδα πού έχουμε. Κάλά νά πάθουμε........

    *Τόν γενναίο πυροσβέστη πού άοπλος πήγε νά σταματήσει 2 ληστές τόν σκότωσαν δύο ξένοι. Αυτός ο άνθρωπος θά ζούσε αν ο ελληνικός λαός σκεπτόταν διαφορετικά καί φυσικά δέν ψήφιζε τά σκουλήκια πού ψηφίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.