25/5/11

Ο Βενιαμίν Νετανιάχου έπεισε το αμερικανικό Κογκρέσο, όχι τους Παλαιστίνιους

France Soir

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός βεβαίωσε την Τρίτη ότι ήταν έτοιμος να αποδεχθεί «οδυνηρούς συμβιβασμούς» για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Μια θέση που δεν υποστηρίζεται επαρκώς κατά τους αντιπάλους του.
Ο Βενιαμίν Νετανιάχου μίλησε την Τρίτη σε ένα ήδη κατακτημένο ακροατήριο.
Ενώπιο ενός ακροατήριου που ήδη είχε συμφωνήσει με τους στόχους του, ο Βενιαμίν Νετανιάχου δεν αντιμετώπισε δυσκολίες  να κερδίσει την υποστήριξη των Αμερικανών αντιπροσώπων. 
Μετά την δήλωση προθυμίας του να δείξει «γενναιοδωρία» στους Παλαιστινίους, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ανέπτυξε τις θέσεις του υπό των χειροκροτημάτων του Κογκρέσου. 
Αυτή η γενναιοδωρία, ο Νετανιάχου προτίθεται να την εκφράσει μέσω «ευρειών συμβιβασμών» -ορισμένοι ακόμη και «επώδυνοι »- στα πλαίσια της διαδικασίας ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή.

 « Αναγνωρίζουμε ότι ένα παλαιστινιακό Κράτος πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να είναι βιώσιμο, ανεξάρτητο και εφήμερο», διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ χωρίς να είναι πιο συγκεκριμένος για τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών. 

Δύο βεβαιότητες, όμως: κάποιοι εβραϊκοί οικισμοί θα μπορούσαν να βρεθούν έξω από το σιωνιστικό Κράτος, και το Ισραήλ θα παραμείνει «πολύ επίμονο» για τον ορισμό των συνόρων. 
Έτσι,  ο Βενιαμίν Νετανιάχου επανέλαβε ότι τα σύνορα όπως ήταν το 1967, πριν από την Πόλεμο των Έξι Ημερών, ήταν «μη υπερασπίσιμες». 

Πριν να ανακαλέσει, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα είχε ήδη δεχτεί την άρνηση του ισραηλινού πρωθυπουργού όταν πρότεινε την περασμένη εβδομάδα να χρησιμοποιηθεί η τότε γραμμή των συνόρων ως βάση για περαιτέρω διαπραγματεύσεις.

Διαιτησία του ΟΗΕ
Αυτή η εμφανή σκληρότητα, παρά τις προτεινόμενες παραχωρήσεις, προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις στην Παλαιστίνη. 
Κατά έναν εκπρόσωπο του Μαχμούντ Αμπάς, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου «προσθέτει εμπόδια στην πορεία προς μια πραγματική ειρήνη, σοβαρή, διαρκή και συνολική ειρήνη».
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, ο οποίος βλέπει με καχυποψία τη συμφιλίωση μεταξύ της Φατάχ και της Χαμάς, κατηγόρησε τους Παλαιστινίους για την τρέχουσα κατάσταση, καθώς αρνήθηκαν «δύο γενναιόδωρες προσφορές».
Οι Παλαιστίνιοι θεωρούν ότι ο Βενιαμίν Νετανιάχου θέτει «απαράδεκτες προϋποθέσεις» .
Επομένως, η ομιλία του ισραηλινού Πρωθυπουργού δεν τους αφήνει περιθώριο παρά «να προσφύγουν στον ΟΗΕ το Σεπτέμβριο» και να ζητήσουν την αναγνώριση του Κράτους τους από τη διεθνή κοινότητα. 
Μια επιλογή που θα μπορούσε να λάβει την υποστήριξη της Γαλλίας 

France Soir   24.05.2011

1 σχόλιο:

  1. Τους "επεισε" γιατι τους μοιρασε λεφτα!
    Τα κλεμμενα απ τον αμερικανικο λαο!


    Όμαδεον
    Λωριδα της Γαζας
    σκλαβωμενη απο εβραιους
    γενοκτονους εθνοκτονους
    Παλαιστινη


    ΥΓ. 1
    Ανοιξτε και δειτε.
    http://www.ifamericansknew.org/
    Αν ηξεραν και οι Ελληνες!
    Μιλαμε για ΤΟΥΣ εγκληματιες.

    ΥΓ. 2
    Το εγχειριδιο "Χασμπαρα" που χρησιμοποιουν οι οβριοι (κρατηστε το σε σκληρο δισκο γιατι θα το αποσυρουν) με ετοιμες απαντησεις φτιαγμενες απο το "ΥΠΕΞ" τους για τα εγκληματα της εβραιογιαφκας τους!!
    Ανοιξτε το πρωτο συνδεσμο (pdf) και απολαυστε "κοσερικια" προπαγανδα!
    http://whatreallyhappened.com/WRHARTICLES/wujshasbara.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.