25/5/11

Μνημόνιο συνεργασίας Βρετανίας-Τουρκίας Για προώθηση της ενταξιακής πορείας της Άγκυρας

ΜΝΗΜΟΝΙΟσυνεργασίας σε θέματα που έχουν σχέση με τα ΜΜΕ αναμένεται να υπογράψουν Τουρκία και Βρετανία, με στόχο να προωθηθεί η τουρκική ενταξιακή πορεία. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ανατολή, το μνημόνιο αναμένεται να υπογράψει σήμερα ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου για θέμα Ευρώπης της Τουρκίας και Εκπρόσωπος της βρετανικής Πρεσβείας στην Άγκυρα. Στο πλαίσιο της συμφωνίας θα υλοποιηθούν σχέδια με στόχο την ενδυνάμωση των τουρκικών ΜΜΕ με τίτλο «Τα τουρκικά Μέσα στο δρόμο προς την ΕΕ».
Μετά την υπογραφή της συμφωνίας ο Επικεφαλής των Ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς πρόκειται να παραθέσει δεξίωση για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ που θα συμμετάσχουν στα διάφορα προγράμματα στο πλαίσιο του μνημονίου.

Σε ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου αναφέρεται ότι θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια και εργαστήρια σε 10 επαρχίες της Τουρκίας στα οποία θα λάβουν μέρος λειτουργοί των ΜΜΕ. Στα διάφορα σεμινάρια και εργαστήρια, αξιωματούχοι του τουρκικού Υπουργείου θα προβούν σε ενημέρωση για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και τις τελευταίες εξελίξεις. Οι συμμετέχοντες πρόκειται να ταξιδέψουν στη συνέχεια σε Βρυξέλλες και Λονδίνο για επαφές με ξένους συναδέλφους τους.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 25/05/2011

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.