24/5/11

Χ. Καστανίδης: Δεν πάνε στη Βουλή τα ονόματα των συνταξιούχων που ζητούν αναδρομικά

Αρνητική ήταν η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη στο αίτημα βουλευτών να διαβιβαστούν στη Βουλή τα ονόματα των συνταξιούχων βουλευτών που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη διεκδικώντας αναδρομικές αυξήσεις στις συντάξεις τους


Σε απαντητικό έγγραφό του προς τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη και του ΛΑΟΣ Παύλος Μαρκάκης, κάνει λόγο για "ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα" των βουλευτών.
Όπως σημειώνει: "περαιτέρω αναφορά σε ονόματα πρώην βουλευτών θα ήγειρε αμφισβητήσεις ως προς την προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων".
Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης στο Ελεγκτικό Συνέδριο έχουν κατατεθεί συνολικά 821 εφέσεις - αγωγές συνταξιούχων βουλευτών, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι δημοσιευμένες αποφάσεις και αυτές που εκκρεμούν είτε στο ΙΙ Τμήμα, είτε στην Ολομέλεια.

5 σχόλια:

  1. Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω. Στην Δικαιοσύνη ανωνύμως προσέφυγαν; Ποια ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και πράσσειν άλογα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μεγαλύτερη απάτη μαζί με τις ΜΚΟ είναι οι περιβόητες ανεξάρτητες αρχές (προστασίας προσωπικών δεδομένων and ass' 9-days). Δημιουργήθηκαν ακριβώς για να προστατεύουν τούς διάφορους επώνυμους τής αλητοελίτ όταν έχουν ζόρια όπως τώρα, όταν κάνουν λαθροχειρίες, όταν φοροδιαφεύγουν, όταν σκαπουλάρουν τη στρατιωτική θητεία σαν ανυπότακτοι κλπ κλπ. Και φυσικά στρεβλώνουν τη λειτουργία τής δημοκρατίας και την κάνουν να μοιάζει ακόμα περισσότερο με ολιγαρχία.

    Οι αρχαίοι, που είχαν άμεση δημοκρατία σε διάφορες πόλεις - κράτη, γνωρίζονταν μεταξύ τους και ήξεραν ποιός είναι ποιός. Κι έτσι ήταν πολύ δύσκολο σε κάποιο λαμόγιο να το παίζει Οσία Μαρία και να ζητά την ψήφο τών πολιτών. Εδώ προσπαθούν αυτό ακριβώς, να κρύβονται δηλαδή οι αμαρτίες τών εκλεκτών τής ολιγαρχίας από τα μάτια τού κόσμου για να μπορούν να κάνουν παιχνίδι εις βάρος τής κοινωνίας. Οι ΜΚΟ και οι "ανεξάρτητες αρχές" είναι κατ' εξοχήν ολιγαρχικοί θεσμοί και δεν έχουν καμμία θέση σε ελεύθερες και δημοκρατικές κοινωνίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά όλα αυτά που λες, αλλά δεν απαντούν στην δική -νομίζω εύλογη- απορία. Τα ονόματα μπορεί να τ α μάθει οποιοσδήποτε δημοσιογράφος από τις αγωγές που έχουν κατατεθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι να τα μάθουν οι δημοσιογράφοι; Τα ξέρουν ήδη. Αλλά δεν βλέπω να τα γράφουν. Μόνο ελάχιστα επιλεκτικά (όπως π.χ. τού Θεοδωράκη, γιατί άραγε; όλοι οι άλλοι;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν με κατάλαβες, Πιγκουίνε, να το ξαναπώ: Η επίκληση των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων εκ μέρους του υπουργού δεν στέκει, αφού η προσφυγή στο δικαστήριο γίνεται ενυπογράφως. Κατάλαβες τώρα; Αυτό που δεν ξέρω είναι τι ανταπάντησαν, αν ανταπάτησαν, οι ερωτώντες βουλευτές σε μία τόσο γελοία απάντηση του υπουργού. Γιατί αρνείται να δώσει τα ονόματα; Έγκλημα κάνουν οι προσφεύγοντες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.