23/5/11

Παπανδρέου: “Έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο στα ελληνοτουρκικά”

5791
“Έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις" δήλωσε ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «ΕΘΝΟΣ»

«Από το `99, που ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια, έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο. Σπάσαμε στερεότυπα, αποδείξαμε ότι Έλληνες και Τούρκοι μπορούν μαζί να πετύχουν πράγματα, με αμοιβαίο όφελος. Όμως η πορεία αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί» απάντησε χαρακτηριστικά ο Παπανδρέου ,ερωτηθείς για την εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

«Η Νέα Δημοκρατία άφησε διαπραγματευτικά όπλα -όπως η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας- να χαθούν. Τα Ελληνοτουρκικά δεν θα λυθούν μόνα τους με τον χρόνο, ούτε είναι προς το συμφέρον κανενός να διαιωνίζονται» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

« Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας. Όμως αυτή η κυβέρνηση δεν φοβάται τα δύσκολα. Ξαναπιάσαμε το νήμα από εκεί που το είχαμε αφήσει. Κάναμε σημαντικά βήματα, όπως το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας και η εντατικοποίηση των λεγόμενων διερευνητικών επαφών. Και στον επιχειρηματικό και ιδιαίτερα στον τουριστικό τομέα βλέπουμε άμεσα και σημαντικά αποτελέσματα» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και «τώρα φτάσαμε σε κρίσιμο σταυροδρόμι, φτάνει η ώρα της αλήθειας.

Η ώρα που θα κριθούν η αξιοπιστία, η βούληση και η αποφασιστικότητα του καθενός μας. Και η Ελλάδα οφείλει να είναι και είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο. Μην έχετε καμία αμφιβολία» σημείωσε.

7 σχόλια:

  1. ΑΝ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΠΟΜΟΝΩΣΕΙ
    1. «Έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις»
    2. «Από το `99, που ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια, έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο…»
    3. « Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας…»
    4. «τώρα φτάσαμε σε κρίσιμο σταυροδρόμι, φτάνει η ώρα της αλήθειας...»
    5. «…η Ελλάδα οφείλει να είναι και είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο. Μην έχετε καμία αμφιβολία"
    ΤΟΤΕ: Ή ΜΕΤΑΞΥ 1,2 ΚΑΙ 3 ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΑΝΤΙΦΑΣΗ, Ή Η ΑΝΤΙΦΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ 4 ΚΑΙ 5 ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΗ.
    ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ!!!
    Ή ΜΗΠΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 5;;;
    ΟΠΟΤΕ: με λίγα λόγια ..."Γιώργο, δυστυχώς χάσαμε";;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ειρμός των σκέψεών του η άρθρωση, ο λόγος του στη συνέντευξη στο Μεγανήσι είναι η απάντηση σε έναν τόσο προηγμένης τεχνολογίας άτομο.

    Είμαστε πολύ κοντά στην επίλυση,είναι κάτι αντίστοιχο με το λεφτά υπάρχουν. Εκτός αν επίλυση γι αυτούς είναι το μόνιμο ναι που έχουν στο στόμα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ συγνώμη όχι επίλυση αλλά έχουμε κάνει πρόοδο :-ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η προηγούμενη ανάρτηση ("Ελλάδα-Κύπρος-Κατάρ: Οι διαφορές που...σκοτώνουν!) δείχνει ξεκάθαρα την διαφορά. Αυτός, ο Γιωργάκης, ο ελέω ονόματος και ανωριμότητας των Ελλήνων ψηφοφόρων πρωθυπουργός, ακόμη προσκολλημένος στο όραμα (μάλλον οφθαλμαπάτη) της ελληνοτουρκικής "φιλίας", ενός οράματος που ξεκίνησε από τον Βενιζέλο το 1930 και είχε ήδη αποδειχθεί αποτυχημένο από το 1942.

    Χρειάζονται ειδικές γνώσεις, για να βγάλει κανείς συμπεράσματα;

    Και είναι τόσο τραγικό να βλέπει κανείς αυτό το απολειφάδι δίπλα σε έναν πρωθυπουργό της ολκής του Έρντογαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η εντύπωση που μένει από όλη την ιστορία είναι ότι ο ΓΑΠ βασικά ευελπιστεί σε μια χειρονομία καλής θέλησης του Ερντογάν (μετά τις εκλογές) για να μπορέσουν να προχωρήσουν και να πλασάρουν και τα περαιτέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ ΠΙΓΚΟΥΙΝΟ

    Είναι μεν άτομο μειωμένης ευφυΐας, αλλά όχι και σ' αυτό τον βαθμό, ώστε να "ευελπιστεί σε μια χειρονομία καλής θέλησης του Ερντογάν". Το πρόβλημά του είναι πώς θα μπορέσει να τα ξεπουλήσει όλα, να διαλύσει το ελληνικό κράτος σε τέτοιο βαθμό (π.χ. με τους λαθρομετανάστες), ώστε να μην αντιδράσει κανείς πια για την επιστροφή στο προ του 1821 καθεστώς, ή πώς τα δώσει όλα και θα φύγει μετά.
    Αλλά για να είμαστε δίκαιοι και ο Μακεδών προκάτοχός του έκανε τα αδύνατα δυνατά για το ξεπούλημα της Θράκης (αυτός εγκαινίασε τις επισκέψεις των Τούρκων επισήμων εκεί) και την συνέχιση του σημιτικού αφελληνισμού (επί των ημερών ήκμαζε η Ρεπούση και δική του υπουργός ήταν η Γιαννάκου). Από την Σκύλα στην Χάρυβδη, φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Nativist, εννοείται ότι δεν είναι θέμα μειωμένης ευφυΐας, αλλά απεναντίας ενεργεί συνειδητά (τού το είπε κατάφατσα και ο Τσίπρας στη Βουλή πριν δύο εβδομάδες). Αλλά κι ο άλλος (ο Ερντογάν) δεν τον βοηθάει να το πλασάρουν πιο μαλακά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.