6/5/11

“Έκοψαν” τον Μίκη Θεοδωράκη οι Αυστριακοί – Τον κατηγορούν για αντισημιτισμό

Στην 66η επέτειο της απελευθέρωσης του πρώην ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Μαουτχάουζεν, το ομώνυμο έργο του Μίκη Θεοδωράκη δεν ακούστηκε.Αυτό μετά από απόφαση της κυρίας Μπάρμπαρα Πράμερ που είναι η πρόεδρος της Αυστριακής Βουλής.Η πρόεδρος της αυστριακής Βουλής επικαλέστηκε “επανειλημμένες αντισημιτικές δηλώσεις του Μίκη Θεοδωράκη τα προηγούμενα χρόνια, με τις οποίες ο ίδιος άφησε άσχημες εντυπώσεις” και έτσι το Μαουτχάουζεν αντικαταστάθηκε από άλλα μουσικά έργα.

Η απόφαση πάγωσε πολλούς Βιεννέζους οι οποίοι έκαναν λόγο για απόφαση-προσβολή στο πρόσωπο του Μίκη Θεοδωράκη του οποίου το όνομα ταυτίστηκε με τον αγώνα υπεράσπιση της Δημοκρατίας.

Ο ίδιοι επισήμαναν, σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος”, πως με τη ματαίωση της παρουσίασης του συγκεκριμένου έργου, προσβάλλεται και η μνήμη του Έλληνα συγγραφέα, ποιητή και Ακαδημαϊκού, Ιάκωβου Καμπανέλλη, ο οποίος πέθανε πρόσφατα και είναι αυτός που έγραψε τα ποιήματα του Μαουτχάουζεν. Ο Καμπανέλλης υπήρξε κρατούμενος στο ομώνυμο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Ο Μίκης Θεοδωράκης, έχοντας δίπλα του τον Ιάκωβο Καμπανέλλη, είχε παρουσιάσει για πρώτη φορά το μελοποιημένο το 1966, μνημειώδες έργο του Μαουτχάουζεν σε ποίηση Καμπανέλλη στον τόπο του μαρτυρίου στο Μαουτχάουζεν το Μάιο του 1988, σε μια ιστορική συναυλία του με την Μαρία Φαραντούρη, την Ελινόαρ Μοάβ-Βιντιάδη και την Ανατολικογερμανίδα Γκίζελα Μάι, παρουσία του τότε καγκελάριου της Αυστρίας Φραντς Βρανίτσκι και δεκάδων χιλιάδων προσκυνητών από όλη την Ευρώπη.

Την ερχόμενη Κυριακή θα γίνει εκδήλωση στον τόπο μαρτυρίου χιλιάδων ψυχών στο Μαουτχάουζεν. Εκεί μαρτύρησαν και 3.700 Έλληνες. Αντιπροσωπεία της Ελλάδας θα παραβρεθεί για να τιμήσει τη μνήμη τους.http://sigmalive.com/

8 σχόλια:

  1. Δεν είναι δυνατόν οι Εβραίοι να επικαλούνται συνέχεια το Ολοκαύτωμα, όταν κατηγορούνται για ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,(ΣΗΜΗΤΗΣ ΓΑΠ,)ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ.
    Το σημαντικότερο είναι να απαλλαγούμε απο τους ψευδοέλληνες εβραίους πολιτικούς οι οποίοι οδηγούν την χώρα στην καταστροφή.Τόσο αυτοί που κυβερνούν όσο και αυτοί που θέλουν να τους διαδεχτούν(Σαμαράς) ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΊΩΝ, ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΕΙΔΥΣΕΙ ΠΑΝΤΟΥ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.

    Ελληνες να κυβερνήσουν την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ george

    παραβλέπω το ανούσιο παραλήρημά σου περί «Εβραίων» πολιτικών και πηγαίνω στην σύσταση/υπόδειξη που κάνεις:

    > Ελληνες να κυβερνήσουν την Ελλάδα.<

    Εσύ ψηφίζεις, εσύ κανονίζεις. Αν απέμεινε κανείς ... Έλληνας, διότι τους έχετε όλους βγάλει Εβραίους, πέστο μας να τον ψηφίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε δε μπανα πνιγουν κιοι "αυστριακοι".
    Με τους δικους μας προδοτες-ηλιθιους που δεχονται τις "συμβουλες" των ξενων τι κανουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "παραβλέπω το ανούσιο παραλήρημά σου περί «Εβραίων» πολιτικών.. "
    ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ;;;
    Για μισό λεπτό κύριε, δηλαδή να μην λεμε την αλήθεια;; Να μην πούμε οτι η κυβέρνηση Σημήτη βαρύνεται με : Ιμια, γκρίζες ζώνες, αναγνώρηση ζωτικών συμφερόντων Τουρκίας στο Αιγαίο, σκάνδαλο χρηματηστηρίου, μιζες για γερμένα γερμανικα υποβρύχια, απαλοιφή θρησκεύματος απο τις ταυτότητες. ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΑΥΤΑ; ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΒΡΑΙΟΥΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα νομίζω ότι είμαι σαφής.

    α) Δεν βλέπω ποιος ΔΕΝ είναι "Εβραίος" πια, αλλά κι εσύ δεν μπορείς να κομίσεις αποδείξεις για τα λεγόμενά σου.

    β) Είπα εγώ για Ίμια κλπ και τι σχέση έχουν αυτά με τους "Εβραίους" (το παραλήρημα συνεχίζεται).

    γ)"ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΒΡΑΙΟΥΣ;" Μου είναι εντελώς αδιάφορο τι θα πεις (όχι ΠΟΥΜΕ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Αυτό μετά από απόφαση της κυρίας Μπάρμπαρα Πράμερ που είναι η πρόεδρος της Αυστριακής Βουλής."

    Έχεις ακούσει ποτέ μωρή βλαμμένη τα τραγούδια τού Θεοδωράκη; Καταλαβαίνεις τούς στίχους τού Καμπανέλλη; Ή ότι σού λένε κάνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. γ)"ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΒΡΑΙΟΥΣ;" Μου είναι εντελώς αδιάφορο τι θα πεις (όχι ΠΟΥΜΕ).

    αυτό θα το δείξει χρόνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. )"ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΒΡΑΙΟΥΣ;" Μου είναι εντελώς αδιάφορο τι θα πεις (όχι ΠΟΥΜΕ).
    7 Μαΐου 2011 1:32 π.μ.

    Καλα μη τσακωνεστε, κατα παραδοξο τροπο και οι μεν και οι δε εχετε καποιο σχετικο δικαιο.Στην Φυση μπορει να συμβαινει και δυο αντιθετες γνωμες να συνυπαρχουν με ιση ισχυ και εγκυροτητα.Τα εχει αυτα η Φυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.