9/5/11

«Τούρκικη» η Βάση Bondsteel στο Κόσσοβο;

Μπορεί το γνωστό δημοσίευμα του «Σπήγκελ» να προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην Ελλάδα, υπάρχουν όμως και δημοσιεύματα που περνούν απαρατήρητα αν και εξίσου σημαντικά. Ένα από αυτά ήταν και το ρεπορτάζ της εφημερίδας της Βοσνίας  Dnevni Avaz, σύμφωνα με το οποίο οι Αμερικανοί θα κλείσουν την μεγάλη στρατιωτική Βάση Bondsteel, κοντά στο Ουρόσεβατς, στην περιοχή Φερίζοβικ του ανατολικού Κοσσόβου, για οικονομικούς λόγους.
Η προοπτική προκάλεσε αναστάτωση στη Σερβία, αλλά και σε όλα τα Βαλκάνια (πλην Ελλάδος, βεβαίως που δεν το έχει πάρει ακόμη είδηση).  Όχι επειδή θα κλείσει η Βάση, αλλά επειδή οι φήμες θέλουν τους Τούρκους να εγκαθίστανται σ’ αυτή.

Οι ανησυχίες ενισχύθηκαν όταν ο πρώην αρχηγός της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών της Σερβίας Μομίρ Στογιάνοβιτς δήλωσε ότι εκφράζονται φόβοι μήπως οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις εισέλθουν στο Κόσσοβο.

Εάν αληθεύουν οι πληροφορίες αυτές σίγουρα κάποιοι στο ελληνικό Πεντάγωνο θα χάσουν τον ύπνο τους, γιατί πρόκειται για μια γιγαντιαία Βάση που μπορεί να φιλοξενήσει επτά χιλιάδες στρατιώτες.
http://www.elzoni.gr/

9 σχόλια:

  1. Θα χάσουν τον ύπνο τους και οι Σκοπιανοί!!!
    Οι οποίοι ήταν περήφανοι για την αμερικάνικη βάση στα σύνορα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Αλβανοί του Κοσόβου είναι εξισλαμισμένοι Αρβανιτόφωνοι Ρωμιοί, που προέρχονται από μίξη Ελληνόφωνων και λατινόφωνων Ρωμιών. Τα Αρβανίτικα Βλάχικα και Λατινικά είναι Ελληνικές διάλεκτοι, και οι Αρβανιτόφωνοι Βλαχόφωνοι Λατινόφωνοι είναι συστατικά στοιχεία του Ελληνισμού.

    Η Ελλάδα βασισμένη σε αυτά, στο γεγονός ότι οι Αλβανοί της Αλβανίας επανέρχονται μαζικά στην Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό, και βασισμένη στους Έλληνες Αρβανίτες, να επανελληνοποιήσει τους Αλβανούς και του Κοσόβου, ανοίγωντας Ελληνικά σχολεία και Εκκλησίες, κάνωντας οικονομική συνεργασία, κτλ.

    Να μην χαρίσουμε τα Βαλκάνια στους Τούρκους, ούτε στους Δυτικούς ιμπεριαλιστές, ούτε στους εθνικισμούς που δημιουργηθηκαν από τις μεγάλες δυνάμεις για να διασπάσουν τον Ελληνισμό και ην Ρωμανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε east εχεις καταντησει αηδια ρε φιλε σε καθε αναρτηση να λες οποια φυλη υπαρχει σε αυτον τον πλανητη οτι ειναι και Ελληνες επειδη ειναι ορθοδοξοι Αλβανοι,αραβες,Πακιστανοι κλπ κλπ...σε λιγο θα πεις οτι και οι Ιαπωνες ειναι Ελληνες μεχρι και οι πιγκουινοι της Αρκτικης...ελεος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Dimitris D

    Δεν νομίζω, διότι είναι σύμμαχοι των Τούρκων. Επιπλέον, οι Αμερικανοί σκόπευαν να κατασκευάσουν στα Σκόπια στρατηγείο της CIA για τα Βαλκάνια, με την κάλυψη της "πρεσβείας". Δεν ξέρω τι απέγινε τελικά.

    Αυτοί που θα έχαναν τον ύπνο τους αν ήξεραν τι σημαίνει αυτό και αν ενδιαφερόταν, είναι οι Έλληνες. Δυστυχώς, έχω την αίσθηση ότι αυτά δεν απασχολούν καθόλου τον μέσον Έλληνα πολίτη, ειδικά τώρα που ζορίζεται οικονομικά. Άλλωστε, ποιος τον πληροφορεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. EAST στη Χιλη εχει κατι Ινδιανους που λενε οτι μετακομισαν εκει πριν 3000 χρονια με υπερδιαστημοπλοια απο την Ελλαδα και θα θελανε πολυ να εγκαταλειψουν τον τοτεμισμο να ασπαστουν την ορθοδοξη εκκλησια και επιστρευουν στην Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μάλλον το θέμα είναι φούσκα. Παρακαλώ, δείτε και τα παρακάτω. Προς εφησυχασμό των αναγνωστών, καλό είναι να αναρτηθούν.

    KFOR made no plans to shut down Camp Bondsteel

    KFOR: ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΕN ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟ BONDSTEEL ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευχαριστούμε θερμά Nativist για την πληροφόρηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "ρε east εχεις καταντησει αηδια ρε φιλε σε καθε αναρτηση να λες οποια φυλη υπαρχει σε αυτον τον πλανητη οτι ειναι και Ελληνες επειδη ειναι ορθοδοξοι Αλβανοι,αραβες,Πακιστανοι κλπ κλπ...σε λιγο θα πεις οτι και οι Ιαπωνες ειναι Ελληνες μεχρι και οι πιγκουινοι της Αρκτικης...ελεος.."

    "EAST στη Χιλη εχει κατι Ινδιανους που λενε οτι μετακομισαν εκει πριν 3000 χρονια με υπερδιαστημοπλοια απο την Ελλαδα και θα θελανε πολυ να εγκαταλειψουν τον τοτεμισμο να ασπαστουν την ορθοδοξη εκκλησια και επιστρευουν στην Ελλαδα."

    Όποιος έχει επιχειρήματα, και ενδιαφέρεται τα γράφει. Όποιος αισθάνεται αηδία ακούγοντας για τον Ελληνισμό, βρίζει και ψεύδεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. manos2626 είπε...
    ρε east εχεις καταντησει αηδια ρε φιλε σε καθε αναρτηση να λες οποια φυλη υπαρχει σε αυτον τον πλανητη οτι ειναι και Ελληνες επειδη ειναι ορθοδοξοι Αλβανοι,αραβες,Πακιστανοι κλπ κλπ...σε λιγο θα πεις οτι και οι Ιαπωνες ειναι Ελληνες μεχρι και οι πιγκουινοι της Αρκτικης...ελεος..
    9 Μαΐου 2011 7:08 μ.μ.
    ''''''''''''''''''''''''''''
    Simfono apolouta .East kata tis llogjikis prepi na einai Vorio-Pilouriotis .Katarxin dhen iparxoun
    "fonoi"alla kathara elines,albanous,skopianous,serbous,tourkous .I "fonoi" teliose me tin dhimourgjia ton etnon .Mou erxete na gellaso ean tha bri enan kosobaro elino-fono ,i albano,skopiano,tourko ..ktl .bsi aftis tis llogjikis i El.mionotia stin Albania mopri na theoristi kai episima malista eos elino-fonoi ,alla stin ousia ..albanoi

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.