25/5/11

Ματαιώθηκαν τουρκικές ασκήσεις στο Αιγαίο, όχι όμως και οι παραβιάσεις στο FIR Αθηνών

Αθήνα.Ματαιώθηκαν οι τουρκικές στρατιωτικές ασκήσεις «Θαλασσόλυκος 2011» και «Έφες 2011» που κάθε χρόνο διεξάγονται στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων.Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται κάτι σχετικό με τους λόγους της ματαίωσης των ασκήσεων που επρόκειτο να διεξαχθούν στις 25-27 Μαΐου.


Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, 14 τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν την Τρίτη στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως.Καταγράφηκαν 2 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 9 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στην περιοχή του Κεντρικού Αιγαίου.Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά. Έξι τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντιπροσωπεία του ελληνικού ΓΕΕΘΑ με επικεφαλής τον Διευθυντή του Κλάδου Στρατηγικής και Πολιτικής, επισκέπτεται την Τουρκία με σκοπο τη συζήτηση του προγράμματος δραστηριοτήτων έτους 2012, στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ των δύο χωρών.Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί στις 27 Μαΐου.

4 σχόλια:

  1. Kαθαρά Αμερικανική παρέμβαση.Απο εκεί και πέρα η προσοχή μας ας στραφεί και σε σενάρια που κυκλοφορούν όπως λ.χ. το σενάριο μεταφοράς στρατηγείου των ΗΠΑ σε Μπάτμαν ή Ντιγιαμπακίρ,μετά την αποχώρηση απο το Ιράκ του αμερικανικού στρατού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φόβος οτι ένα θερμό επεισόδιο με τουρκία σε συνδυασμό με την εσωτερική κοινωνική αναστάτωση θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε συνταγματική εκτροπή,έστω προσωρινά,μέχρι να βγούμε απο το γύψο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δαναέ,

    Η συνταγματική εκτροπή είναι τόσο πιθανή όσο και τον να ανατείλει ο ήλιος από την δύση.

    α) Ποιος θα την αποφασίσει; Έχεις την κυβέρνηση ικανή για κάτι τέτοιο; Με τι ερείσματα;

    β) Ποιος θα την εκτελέσει; Έχεις τις ΕΔ ικανές για τέτοιο εγχείρημα;

    γ) Πώς θα σταθεί στα πόδια της με αντιπάλους που οργανώνονται με sms και όλη την σύγχρονη τεχνολογία (θυμήσου πόσο γρήγορα εξαπλώθηκε το "κίνημα" το 2008 με την υπόθεση Γρηγορόπουλου) και 4.000.000 λαθρομεταναστών, αγνώστου εν πολλοίς προελεύσεως και ρόλου;

    Η Ελλάδα του 2011 δεν έχει καμμία σχέση μ' αυτήν του 1967!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.