15/7/11

Την ώρα που έπεφταν νεκροί οι 13 Τούρκοι στρατιώτες, λίγα χιλιόμετρα πιο κει, οι Κούρδοι ανακοίνωναν την αυτονομία τους!


Όπως πρώτοι στην Ελλάδα γράψαμε χθες, ομάδα ανταρτών του ΡΚΚ επιτέθηκε σε μονάδα του τουρκικού στρατού, την ώρα που δόθηκε στάση για φαγητό, και ενώ η μονάδα συμμετείχε σε επιχείρηση εντοπισμού των δυο μονίμων υπαξιωματικών και του ενός τεχνικού του υγειονομικού, που απήχθησαν από αντάρτες του ΡΚΚ. Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους 13 Τούρκοι στρατιώτες και επτά αντάρτες.
Την ίδια ώρα που έγινε η επίθεση των ανταρτών του ΡΚΚ, μερικές δεκάδες χιλιόμετρα δυτικά, στο Ντιγιαρμπακίρ, τα μέλη της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατικής Κοινωνίας (DTK)  συνέρχονταν σε πανηγυρική διάσκεψη, στο τέλος της οποίας ανακήρυξαν την Δημοκρατική Αυτονομία του Κουρδιστάν. Η συμπροεδρεύουσα του  DTK και ανεξάρτητη βουλευτής Βαν, Αϊσέ Τουγλούκ, μετά το πέρας των εργασιών της Εθνοσυνέλευσης,έκανε την εξής δήλωση:

"Στα πλαίσια των δικαιωμάτων που ορίζουν οι διεθνείς συνθήκες ανθρωπίνων δικαιωμάτων και με βάση την αντίληψη περί κοινής πατρίδας και δημοκρατικού έθνους, παραμένοντας πιστοί στην εθνική ενότητα των λαών της Τουρκίας, ανακηρύσσουμε τη Δημοκρατική Αυτονομία μας.Η Τουγλούκ απηύθυνε έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα και με δεδομένο ότι το δικαίωμα αυτό αναγνωρίζεται από το διεθνές δίκαιο, ζήτησε την αναγνώριση της Δημοκρατικής Αυτονομίας των Κούρδων.

Στην πανηγυρική διάσκεψη της Εθνοσυνέλευσης συμμετείχαν 850 μέλη, μεταξύ των οποίων οι συμπροεδρεύοντες του DTK και ανεξάρτητοι βουλευτές, Αχμέτ Τουρκ και Αϊσέ Τουγλούκ,  οι συμπροεδρεύοντες του κουρδικού κόμματος BDP, Hamit Geylani και Filiz Koçali, όλοι οι εκλεγέντες κατά τις πρόσφατες εκλογές ως ανεξάρτητοι βουλευτές, που εντάχθηκαν στο ΒDP, όλοι οι δήμαρχοι που εκλέχτηκαν με το ΒDP, εκπρόσωποι γυναικείων και νεολαιίστικων οργανώσεων,  διανοούμενοι, συγγραφείς, δημοσιογράφοι, μέλη και ηγέτες μετωπικών οργανώσων, εκπρόσωποι λαϊκών συμβουλίων κλπ.
Οι εργασίες της διάσκεψης της Κουρδικής Εθνοσυνέλευσης διήρκεσαν έξι ώρες και ολοκληρώθηκαν με την έγκριση του Κειμένου Συμπερασμάτων και την ανακήρυξη της αυτονομίας. Να σημειωθεί ότι όταν η Αϊσέ Τουγλούκ ανακοίνωσε από το μικρόφωνο τη Δημοκρατική Αυτονομία του Κουρδιστάν, επί δέκα ολόκληρα λεπτά τα 850 μέλη της Εθνοσυνέλευσης χειροκροτούσαν όρθια την ανακήρυξη της Αυτονομίας.
Να σημειωθεί και πάλι ότι τη στιγμή που η Εθνοσυνέλευση ανακήρυσσε την Αυτονομία του Κουρδιστάν, οι αντάρτες είχαν επιτεθεί σε μονάδα του τουρκικού στρατού, είχαν σκοτώσει 13 στρατιώτες και οι μάχες μεταξύ ανταρτών και μονάδων του τουρκικού στρατού συνεχιζόταν μέχρι το βράδυ, μετά την ανακήρυξη της Αυτονομίας. Το γεγονός επισημαίνεται και αξίζει ειδικής προσοχής, γιατί κατά την άποψή μας η επίθεση των ανταρτών την ώρα που η Εθνοσυνέλευση αποφάσιζε και ανακήρυσσε την Αυτονομία του Κουρδιστάν, είχε ιδιαίτερο συμβολισμό και έγινε για να δείξει την αποφασιστικότητα των Κούρδων να υπερασπιστούν και να υποστηρίξουν την Αυτονομία τους και με τα όπλα.
Το θέμα αξίζει της προσοχής μας και συναισθανόμενοι το βάρος των στιγμών, θα προσπαθήσουμε να μεταφράσουμε τη διακήρυξη για να τη μοιραστούμε με τους αναγνώστες μας και με όσους περισσότερους Έλληνες, και για να δείξουμε ότι οι λαοί που αγωνίζονται κερδίζουν, ενώ οι λαοί που αφήνονται έρμαια των εξελίξεων και ανίκανων, δειλών και ξενόδουλων  ηγετών, αναγκάζονται να πληρώνουν τα σπασμένα και τα αποτελέσματα μειοδοσιών τύπου Ιμίων, και, όπως μας πληροφορεί ο κ. Ρολάνδης, και τύπου Καστελλορίζου.
Πηγή: ANF NEWS AGENCY

8 σχόλια:

  1. Η Ελλαδα πρεπει να μαθει να αισιοδοξει ασχετα αν αυτη την στιγμη ειναι στον "τροχο" και τεντωνει.Πιστευω οτι ο Ελληνισμος
    μερικες φορες χρειζεται την πιεση.
    Ειμαστε μια μοναδικη περιπτωση που θυμιζει τον Φοινικα που βγαινει απο τις στακτες,λες και χρειαζεται ο πονος για την ανελειξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οπως είπα και τηλεφωνικά όταν ο Σάββας με ενημέρωσε για τα δύο αυτά "δυσάρεστα γεγονότα" -τα οποία προκάλεσαν την "στεναχώρια" μου -
    παραφράζοντας την ρήση του Κισσιγκερ οι Κούρδοι έχουν πιάσει η τουρκική κυβέρνηση και την κρατάνε από τα αρχ…α…».

    Πριν λίγο καιρό ο Εθνικός Ηγέτης των Κούρδων -έγκλειστος στην φυλακή του Ιμραλί- είχε προειδοποιήσει το τουρκικό κράτος με τον απόλυτο πόλεμο.

    Πόλεμο σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο,πόλεμο σε κατοικημένες περιοχές και στην ύπαιθρο.

    Αν αυτά συνδυαστούν με την παντελή αδυναμία του τουρκικού κράτους να ασκήσει εξουσία στις εντός της τουρκικής επικράτειας Κουρδικές περιοχές απο το τουρκικό κράτος- μόνο το τουρκικό παρακράτος αναπτύσει μέσω και ΜΚΟ δραστηριότητα- τότε η αυτονομία είναι το λιγότερο καθώς έχει ξεπεραστεί απο τα γεγονότα.

    Το Νότιο Σουδάν άνοιξε τον δρόμο και για το Κουρδιστάν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το θέμα είναι όμως ,αν κάνει πίσω η Τουρκιά αυτή τη φορά θα μπορέσει θα χρησιμοποιήσει το ίδιο μοτίβο αυτονόμησης ΚΑΙ στη Θράκη ,στην ουσία η τουρκική κυβέρνηση έχει προβλέψει τέτοιου είδους δονήσεις ,επίσης όσον αφορά ένα κομμάτι από την δήλωση της Τουγλούκ "παραμένοντας πιστοί στην εθνική ενότητα των λαών της Τουρκίας", Δηλαδή των λαών !!!! πολύ ωραία είναι μια αρχή και αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μπραβο ρε λεβεντες και αξιοι βουλευτες!αυτο συμαινει να αγαπας πατριδα1να δινεις τα παντα για αυτη!οχι σαν μερικους μερικους 300+ που υποτιθεται οτι δουλευουν για την πατριδα (μαλλον για την πατριδα των αλλων).εμεις μαζι σας και αμα λαχει πολεμαμε και για εσας απεναντι στον κοινο εχθρο,αφου εδω του τα παραχωρουμε αμαχητι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Oυρανέ αγνοείς την γλώσσα της διπλωματίας των Κούρδων και φυσικά βάλε κάτω τον χάρτη δες την απόσταση θράκης και Κουρδιστάν.Τώρα για τις προβλέψεις της Τουρκικής Κυβέρνησης άστο καλύτερα γιατί απο τις πολλές στροφές και αλλαγές της μάλλον "σβούρο" θυμίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι Κούρδοι πρέπει μόνο να προσέξουν και να μην είναι ευκολόπιστοι όπως στο παρελθόν. Οι τούρκοι όταν είναι σε μειονεκτική θέση αρχίζουν τις γαλυφιές και τα παζάρια και τις δήθεν παραχωρήσεις μέχρι να τουμπάρουν τους συνομηλιτές τους και να τους βάλουν πάλι από κάτω. Αυτός ο λαός είναι βάρβαρος εκ γενετής και το έχει δείξει αυτό η σειρά των γενοκτονιών που έχει διαπράξει. Η βαρβαρότητα του δεν τον αφήνει να ζήσει ισότιμα με τους άλλους λαούς, ή από κάτω θα είναι ή από πάνω. Και επειδή θέλει να είναι πάντα από πάνω καταλαβαίνει μόνο από μπαρούτι που έλεγε και ο συχωρεμένος ο παππούς μου που τους είχε γνωρίσει καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λετε να εφτασε η ωρα για το ανεξαρτητο Κουρδικο κρατος να γεννηθει;Παντως εμενα η κατσταση μου θυμιζει ολο και περισσοτερο την πειπτωση της Ιρλανδιας λιγο πριν γινει ανεξαρτητη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ακρίτα,
    Πές καλύτερα "ανεμόμυλος" αντί σβούρα...Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.