11/7/11

Συνεχής Ανανέωση. Πληροφορίες για πάνω απο 40 νεκρούς από έκρηξη στη ναυτική βάση της Λεμεσού


-Σύμφωνα με πληροφορίες οι νεκροί μπορεί να ξεπεράσουν τους 40 με τα περισσότερα από τα θύματα να είναι μόνιμα στελέχη (αξιωματικοί και υπαξιωματικοί) της Εθνικής Φρουράς και μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
-Οι τελευταίες, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 15 νεκρούς και αρκετούς τραυματίες.
-Το υπουργείο Aμυνας δεν επιβεβαιώνει ακόμη τον αριθμό νεκρών από τις εκρήξεις στη ναυτική βάση
  Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγος Πέτρος Τσαλικίδης, βρίσκεται ήδη στη ναυτική βάση και συντονίζει τη διαχείριση της κρίσης. Στο χώρο της βάσης, υπάρχει μεγάλη κινητικότητα από ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα, ενώ στην περιοχή υπερίπτανται ελικόπτερα. '
Προσπαθούμε να διαχειριστούμε την κρίση', δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Πέτρος Τσαλικίδης. 'Μεγάλο το κακό, μεγάλη καταστροφή. Υπήρξε έκρηξη σε εμπορευματοκιβώτια πυρομαχικών τα οποία είχαν κατασχεθεί από ένα πλοίο πριν τρία χρόνια και προσπαθούμε να διαχειριστούμε την κρίση', ανέφερε στη δήλωσή στο ΚΥΠΕ.
-   Στο Ζύγι αναμένεται και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος έχει συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 12.30 μ.μ.   Η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου καθώς και η σύσκεψη για την οικονομία αναβάλλονται.
-Το υπουργείο Υγείας απευθύνει εξαιρετικά επείγουσα έκκληση για προσφορά αίματος όλων των ομάδων.  Καλούνται οι πολίτες να προσέρχονται στις τράπεζες αίματος όλων των πόλεων.
 Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προσφορά αίματος των ομάδων Α, Β που είναι πανδότης.
-Πολύ μεγάλες οι ζημιές που προκλήθηκαν στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό στο Βασιλικό
Πολύ μεγάλες είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό στο Βασιλικό δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο εκπρόσωπος τύπου της ΑΗΚ Κώστας Γαβριηλίδης. Σημείωσε ότι δεν μπορεί να εκτιμήσει πότε θα διορθωθεί η ζημιά γιατί δεν ξέρουν μέχρι στιγμής το μέγεθος της. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΣΤΡΑ η ΑΗΚ εδώ και αρκετό καιρό είχε στείλει επιστολή στο υπουργείο Άμυνας ζητώντας τη μετακίνηση των συγκεκριμένων κιβωτίων καθώς έκρινε ότι ήταν επικίνδυνα.
- Πέντε πυροσβέστες, τέσσερα στελέχη της Εθνικής Φρουράς και δύο ναύτες φέρονται να είναι τα θύματα της μεγάλης έκρηξης στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», σύμφωνα με πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές.
ΒΗΜΑ. ΕΞΠΡΕΣΣ, Astra.mywebreview.com,ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.