7/7/11

ΟΟΣΑ: Οι οίκοι αξιολόγησης επιδεινώνουν την κρίση

Σκληρή κριτική στους οίκους αξιολόγησης ασκεί ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας και επικεφαλής οικονομολόγος του ΟΟΣΑ Πιερ Κάρλο Παντοάν σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «La Stampa».
O αναπληρωτής γενικός γραμματέας και επικεφαλής οικονομολόγος του ΟΟΣΑ Πιερ Κάρλο Παντοάν.
«Τελευταία οι οίκοι αξιολόγησης επιβεβαίωσαν ότι είναι πολύ "φιλοκυκλικοί". Παράγουν προφητείες που αυτοεκπληρώνονται», τονίζει ο αξιωματούχος του ΟΟΣΑ και κατηγορεί τους οίκους ότι επιδεινώνουν την κρίση.
«Δεν είναι αλήθεια ότι διαβιβάζουν πληροφορίες: εκφέρουν κρίσεις, επιφέροντας μια επιτάχυνση των τάσεων που ήδη υφίστανται. Είναι σαν να σπρώχνεις κάποιον που βρίσκεται στην άκρη ενός γκρεμού. Επιδεινώνουν την κρίση», υποστηρίζει ο Παντοάν.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα δεύτερο σχέδιο στήριξης για την Πορτογαλία, σημειώνει ότι είναι «πολύ νωρίς για να πει κανείς». «Οι χώρες χρειάζονται χρόνο ώστε τα σχέδια εξυγίανσης (των δημόσιων οικονομικών τους) να παράξουν αποτελέσματα, οι οικονομίες να ξαναρχίσουν να αναπτύσσονται, τα επιτόκια να χαμηλώσουν. Οι αγορές αντιδρούν αντίθετα μέρα με τη μέρα, έχουν ένα στενό ορίζοντα και δεν φαίνεται να πιστεύουν στις πολιτικές αυτές», υπογραμμίζει.
Διαβεβαιώνει τέλος ότι το ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα δεν βρίσκεται σε κίνδυνο και δηλώνει πεπεισμένος ότι η κρίση θα επιλυθεί με μια ενίσχυση των ευρωπαϊκών θεσμών.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, NAFTEMPORIKI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.