26/7/11

Η Χαμάς εκτέλεσε δύο άνδρες ως κατασκόπους αψηφώντας τον πρόεδρο Αμπάς

Οι αρχές στη Λωρίδα της Γάζας όπου κυβερνά η Χαμάς εκτέλεσαν δύο άνδρες καταδικασμένους για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ, αψηφώντας τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, του οποίο η έγκριση είναι απαραίτητη για την εφαρμογή της θανατικής ποινής.

Οι αξιωματούχοι της Χαμάς δήλωσαν ότι οι δύο άνδρες, πατέρας και γιος, ομολόγησαν πως παρείχαν πληροφορίες στις ισραηλινές δυνάμεις οι οποίες τους επέτρεψαν να καταδιώξουν πολλούς παλαιστίνιους μαχητές, περιλαμβανομένου του ηγετικού στελέχους της ισλαμιστικής παράταξης Άμπντελ-Αζίζ αλ Ραντίσι, που είχε σκοτωθεί το 2004 σε μια αεροπορική επιδρομή ενώ επέβαινε σε αυτοκίνητο.

Ο Αμπάς, ο οποίος υποστηρίζεται από την Δύση, έχει επιβάλει de facto ένα μορατόριο στην επιβολή της εσχάτης των ποινών στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη, την οποία ελέγχει η κυβέρνησή του. Οι εκτελέσεις επιτρέπονται βάση του νόμου στα Παλαιστινιακά εδάφη αλλά πρέπει να εγκρίνονται από τον ίδιο τον Αμπάς.

Τρεις πολίτες της Γάζας έχουν εκτελεστεί από τη Χαμάς εφέτος και πέντε το 2010, οι περισσότεροι για κατασκοπεία, με εκτελεστικό απόσπασμα.

Μετά τις σημερινές εκτελέσεις συγγενείς των καταδικασμένων -οι οποίοι είχαν υποβάλει έφεση που απορρίφθηκε- έβαλαν φωτιά σε λάστιχα και διαδήλωσαν σε κεντρικό δρόμο της Γάζας αλλά διαλύθηκαν από την αστυνομία. http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=296594

9 σχόλια:

  1. Οἱ καταδικασθέντες εἶναι χριστιανοὶ ὴ μουσουλμᾶναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχω την εντυπωση οτι στο "κακο" ισραηλ δεν υπαρχει η ποινη του θανατου απο την δημιουργια του κρατους αυτου.μονο μια φορα στην ιστορια του ψηφιστηκε ειδικος νομος και για μια μονο φορα για να καταδικαστει σε θανατο και να εκτελεστει ο εγκληματιας πολεμου Αιχμαν οπως και του αξιζε.Ενω οι "καλοι" της χαμας δειχνουν τι θα κανανε αν ειχανε κρατος,φτου στον κορφο τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΚΟΠΤΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΤΗΣ . ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ? ΤΩΡΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΠΟΛΥ ΕΙΝΑΙ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ιστολόγιο συστήνεται ως "Ενημερωτικό Ιστολόγιο με Βαρύτητα σε Θέματα Διεθνών Σχέσεων, Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας"

    Βάσει των παραπάνω, τι νόημα έχει η ανάρτηση αυτή; Κολλά στην ενημέρωση; Ή πρέπει να μαθαίνομε ό,τι γίνεται στην Παλαιστίνη και στο Ισραήλ, ασχέτως του αν έχουν σχέση με την διεθνή πολιτική και προπαντός με τη χώρα μας; Αν ναι, παρακαλώ να βάζετε και δελτίο καιρού. Είναι πολύ σημαντικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θεωρώ ότι κάτω απο πολύ αντίξοες συνθήκες το Ιστολόγιο καλύπτει όλα τα θέματα που αφορούν την χώρα μας σε συνδυασμό με τις διεθνείς εξελίξεις.

    Οσο για το δελτίο καιρού πολύ ευχαρίστως αν το επιθυμείτε να σας ενημερώνω.Αλλωστε παρακολουθώ τα ημερομήνια και σε συνδυασμό με άλλους συναδέλφους μπορώ να σας παρέχω πολύ καλές πληροφορίες για τον καιρό του επόμενου έτους

    Επίσης εξετάζεται το αίτημα του σχολιαστή Μάνου για χάρτη κυκλοφορίας Ψαριών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπορει να κανω λαθος σε αυτα που θα γραψω αλλα αν κανω ευχαριστως να διαβασω μια καλοπροαιρετη απαντηση.Λοιπον.Εχω την γνωμη οτι αυτο που συμβαινει στην μεση Ανατολη ανα πασα στιγμη εντασσεται στα Διεθνη γεγονοτα και αφορα και εμας σχεδον αμεσα.Η χουντα στην Ελλαδα,η αντικατασταση του παπαδοπουλου απο τον Ιωαννιδη με ο,τι σοβαροτατο συνεπαγονταν για την Ελλαδα αυτο,η εισβολη στην Κυπρο και η διχοτομηση,το παλαιστινιακο κρατος που θα δημιουργηθει,το κρατος του ισραηλ και τα εμποδια στην υπαρξη του απο Χαμας και Χεζμπολαχ,το ντομινο των εξεγερσεων στην Βορεια Αφρικη και μεση Ανατολη,η εξεγερση στην Συρια και το ποιο θα ειναι το τελικο αποτελεσμα αυτης,η θαλασσια διοδος που θα παρουν οι Κουρδοι απο το Συριακο η Τουρκικο κρατος(???) και τοσα και τοσα αλλα παρα πολυ σημαντικα που τρεχουν και θα τρεξουν ποιος μπορει να αμφισβητησει οτι δεν ειναι Διεθνη γεγονοτα που ειναι στενα δεμενα με το μελλον και την ασφαλεια της πατριδας μας.Δεν θα φτασω στο γνωστο οτι το πεταγμα της πεταλουδας στην καλιφορνια μπορει να προκαλεσει σεισμο στο Τοκιο διοτι εδω εχουμε πολυ πιο απτα γεγονοτα και μαλιστα προβλεπομενα ενος ντομινο οπου ο διπλανος σεισμος
    σιγουρα θα ρηξει και το δικο μας σπιτι χωρις να χρειαζεται καν να ενεργοποιησει και το δικο μας ρηγμα,αρκει και μονο που εγινε ο σεισμος εκει παρα διπλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. >Θεωρώ ότι κάτω απο πολύ αντίξοες συνθήκες το Ιστολόγιο καλύπτει όλα τα θέματα που αφορούν την χώρα μας σε συνδυασμό με τις διεθνείς εξελίξεις<

    Δεν αμφισβήτησα αυτό, διαφορετικά δεν θα διάβαζα το ιστολόγιο. Εντούτοις, η ανάρτηση αυτή δεν έχει σχέση ούτε με την χώρα μας, ούτε με τις διεθνείς εξελίξεις, ούτε με συνδυασμό των δύο. Σαφής είμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ηδονή της βίας φαίνεται, είναι αχτύπητος παράγοντας. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ελινα
    Ξερω οτι εχεις διαβασεικαι Θουκιδιδη.Θα ξερεις επισης οτι οποιοδηποτε εμβυο συστημα επεζησε μεσα στα εκατομμυρια χρονια του παρελθοντος και οποιοδηποτε ανθρωπινο συστημα απο τον πιθηκανθρωπο μεχρι τον χομο νοιτικους και αυτον που θα ακολουθησει στηριχθηκε και θα στηριχθει στην βια.Παλαια η βια ητανε αμεση και αιματηρη αλλα οσο...εξελισσομαστε αυτη η βια τροποποιειται και μασκαρευεται πισω απο οικονομικη δυναμη,κοινωνικη δυναμη κλπ.Η βια ειναι το εργαλειο με το οποιο ομοιομορφα υποσυστηματα ενωνονται σε συστηματα ομοιογενη και βιωσιμα και παντα σε βαρος διπλανων συστηματων.Ειναι νομος της φυσεως και δεν εχει την αναγκη απο εμας να συμφωνουμε με αυτο η να διαφωνουμε διοτι αυτοι οι φυσικοι νομοι της εξελειξης των ειδων μας υπερβαινουν.Μονον ψιλοπαρεμβασεις μπορουμε να κανωμε ετσι για να μη...γλυστραει πολυ.Αυτες γινονται μεσω οργανωμενης δρασης απο κοινωνικης και θρησκευτικης με φοβητρο της κολασης και του παραδεισου μεχρι εκβιαστικης ισορροπιας μεταξυ γειτονικων συστηματων περι αμοιβαιου καλου και υπαρξης σε ισορροπια των συστηματων ομαδων ανθρωπων.Αλλα και παλι η βια ελοχευει και ειναι ετοιμη face to face να δωσει την τελικη φυσικη λυση αν αποτυχουν οι επιπλαστες για το ειδος μας υποχωρησεις...επ αμοιβαιω καλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.