26/7/11

Το Κουρδιστάν φλέγεται.5 Αστυνομικοί, 4 Στρατιώτες και 3 Πολίτες τραυματίες απο διπλή επιθετική ενέργεια του PKK στο Ντιγιάμπακιρ

Πίσω από τον τίτλο της Todays Zaman Η ενέδρα  του PKK στην πόλη  Mardin αφήνει αναπάντητα ερωτήματα κρύβεται η αμηχανία του τουρκικού κράτους μπροστά στις ενέργειες των Κούρδων Μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Δυο μόνιμοι υπαξιωματικοί (αρχιλοχίες) και ένας επαγγελματίας λοχίας, που υπηρετούσαν στο φυλάκιο του χωριού Ικίπιναρ (İkipınar), της επαρχίας Ομερλί, του νομού Μαρντίν, χθες το βράδυ στις 23:40, επιστρέφοντας στο φυλάκιο από επίσκεψη σε κατοικία του χωριού που είχαν προσκληθεί, έπεσαν σε θανάσιμη ενέδρα που έστησαν άγνωστοι ένοπλοι.

Και οι τρεις έχασαν τη ζωή τους επιτόπου από την επίθεση που δέχτηκαν από τους ενόπλους. Από τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει μέχρι τώρα, είναι πιθανόν η επίθεση να είναι έργο των Μονάδων Αυτοάμυνας (Öz Savunma Birlikleri, ÖSB), που οργανώθηκαν από το Κουρδικό Εθνικοαπελευθερωτικό Κίνημα, ως υλοποίηση της Νόμιμης Αυτοάμυνας της Κουρδικής Κοινωνίας, που εντάσσεται στο σχέδιο της Δημοκρατικής Αυτονομίας των Κούρδων.(Ιnfognomonpolitics.blogspot.com)

Η Εφημερίδα στο άρθρο της προσπαθεί -όπως πάντα κάνει η τουρκική προπαγάνδα- να αφήσει υπονοούμενα τόσο για τις συνθήκες που έλαβε χώρα η επιθετική ενέργεια των Κούρδων Μαχητών όσο και για τον χρόνο που επέλεξαν να για την δράση τους

Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, πριν καλά καλά στεγνώσει η μελάνι, μια διπλή επιθετική ενέργεια των Κούρδων Μαχητών στο Ντιγιαμπακίρ προκάλεσε εκ νέου αναστάτωση.5 Αστυνομικοί, 4 Στρατιώτες και 3 Πολίτες είναι οι τραυματίες απο την δράση των Κούρδων Μαχητών.

Μαχητές του PKK επιτέθηκαν  εναντίον αστυνομικού τμήματος στο Ντιγιαμπακίρ την Δευτέρα απόγευμα με βόμβες μολότωφ Πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά την επίθεση. Μια μοτοσικλέτα αστυνομίας και το κτήριο παραδόθηκαν στην φωτιά, η άμεση επέμβαση της  πυροσβεστικής υπηρεσίας η οποία κατέφθασε στην περιοχή έγκαιρα περιόρισαν  τις ζημιές στο κτήριο.

Σε ένα χωριστό γεγονός, τα μέλη PKK άνοιξαν πυρ εναντίον στρατιωτικού οχήματος της στρατοχωροφυλακής στην περιοχή  Χάνι στο χωριό Γκομέτσς του Ντιγιάμπακιρ με αποτέλεσμα να τραυματίσουν  επτά ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων στρατιωτών (οι δύο είναι λοχίες) δύο γεωπόνων και τον πρόεδρο του χωριού Γκομέτς,

Κούρδοι Μαχητές επιτέθηκαν  σε εργοτάξιο εταιρείας κοντά στο Ντιγιάμπακιρ σε άλλη επίθεση 
 και πυρπόλησαν τρία μηχανήματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.