3/7/11

Το "Ινστιτούτο των Τσάμικων Ερευνών" ζητά την λύση του "Τσάμικου" με την νομική οδό.

Τίρανα -Το "Ινστιτούτο των Τσάμικων Ερευνών" σε σημερινό σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα, έθεσε την "ανάγκη" επίλυσης του "Τσάμικου ζητήματος" μέσω των θεσμικών οργάνων της δικαιοσύνης.Οι εκπρόσωποι του Ινστιτούτου ζητούν από την κυβέρνησή να συμμετάσχει σε αυτή τη διαδικασία, επειδή, όπως είπαν, το αλβανικό κράτος έχει ηθική και συνταγματική υποχρέωση προς τους πολίτες της για την επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων εις μνήμην της ιστορίας.
"Πρέπει να σταματήσει η σποραδική αντιμετώπιση του Τσάμικου. Τώρα έχει έρθει η ώρα για μια συνολική νομική αντιμετώπιση του ζητήματος", - είπαν οι δικηγόροι.

Εμπειρογνώμονες του διεθνούς δικαίου που αποτελούν το Ινστιτούτο δεσμεύτηκαν να βρουν το νομικό μηχανισμό - τεχνάσματα για να δώσουν μια ολοκληρωμένη λύση στο "ζήτημα".

Μια "λύση" που είναι διαδεδομένη στην Τσάμικη κοινότητα, είναι η απόκτηση της Ελληνικής ιθαγένειας, κατά τους ιδίους, με τον τρόπο αυτό θα έχουν το δικαίωμα για μια προσφυγή στην Ελληνική δικαιοσύνη (ως Έλληνες πολίτες) και θα διεκδικήσουν την περιουσία που κατείχαν στην Ήπειρο πριν φύγουν. Γιαυτό και διακαώς οι Τσάμηδες επιθυμούν "επαναπατρισμό" με επανέκτησα της ιθαγένειας. Επίσης και η προσφυγή στα διεθνή δικαστήρια αποτελεί πάντα μια κλασική ρητορική των Τσάμηδων πολιτικών, αλλά είναι κάτι το οποίο φοβίζει μέχρι στιγμής το ίδιο το Αλβανικό κράτος, ως προς τις διπλωματικές προεκτάσεις αυτής της κίνησης.

Η κινητικότητα των Αλβανών και δη των Τσάμηδων είναι έντονη και σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητη, η Βορειοηπειρωτική κοινότητα πότε θα ξεφύγει από την εσωστρέφεια των μεταπολιτευτικών μας χρόνων. Τόσα λαμπρά μυαλά - επιστήμονες, νέοι και μη, επισκιάζονται από τον μοναδικό "εκφραστή" των Βορειοηπειρωτών, διαφόρους συλλόγους, ομοσπονδίες, νεολαίες, αδελφότητες που κατ' αναλογία αντιστοιχούν στο παλαιοκομματικό μοντέλο που καταρρέει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Πόσο δύσκολο είναι να στηθεί μια επιτροπή νομικών επί των Βορειοηπειρωτικών θεμάτων;

1 σχόλιο:

  1. Δώσε θάρρος του χωριάτη για να ανέβη στο κρεββάτι!

    Εμ διέπραξαν οι Έλληνες πολίτες Αλβανοτσάμηδες του κόσμου τα εγκλήματα κατά την διάρκεια της Κατοχής, εμ ζητούν και τα ρέστα τους σήμερα από εμάς που υπέστημεν στην Ηπειρο τα πάνδεινα από αυτους τους ύπουλους δολοφονικούς εγκληματίες συνεργάτες των Ιταλών αρχικά και μετά των ναζήδων του Σώματος Ορεινών Κυνηγών του Στρατηγού Λαντς!

    Πρόκειται περί των Αλβανοτσάμηδων, περί καθαρμάτων τα οποία διέπραξαν όλα τα πιθανά δυνατά εγκλήματα του διεθνούς ποινικού δικαίου, για τα οποία, αν δεν υπήρχε η προστατευτική ομπρέλλα του Εμβέρ Χότζα και του ΕΛΑΣ, σε κάθε άλλη χώρα θα είχαν προ πολλού δικαστεί και εκτελεστεί!

    Να δούμε πως θα αντιμετωπίσουν τις θρασύτατες απαιτήσεις των τα ανθρωπάρια που διευθύνουν την εξωτερική πολιτική της χώρας μας.

    Πάλι εμείς οι έντιμοι Έλληνες πολίτες θα πληρώσουμε την επιθυμία των πολιτικών για προσωπικές καλές σχέσεις με τους "συμμάχους" μας;


    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.