22/7/11

Νορβηγία: Εκρηξη βόμβας σε κυβερνητικά κτήρια στο Οσλο, δύο νεκροί

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί τραυματίστηκαν από ισχυρή έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε κοντά σε κυβερνητικά κτήρια στο κέντρο του Όσλο, σύμφωνα με νορβηγικά ΜΜΕ. Η έκρηξη προκάλεσε ζημιές στο γραφείο του πρωθυπουργού Γιενς Στόλτενμπεργκ, ωστόσο ο ίδιος είναι σώος, σύμφωνα με το πρακτορείο NTB.

Το NTB μεταδίδει ότι ο Στόλτενμπεργκ δεν βρισκόταν στο γραφείο του την ώρα της έκρηξης. Από την έκρηξη έσπασαν σχεδόν όλα τα τζάμια στο κτήριο 17 ορόφων όπου στεγάζεται το γραφείο του πρωθυπουργού, καθώς και στα παρακείμενα κτήρια υπουργείων, μεταξύ των οποίων και το υπουργείο Πετρελαίου που τυλίχτηκε στις φλόγες.
Σύμφωνα με την αστυνομία επρόκειτο για έκρηξη βόμβας, ενώ τα τοπικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για οκτώ τραυματίες.
Εικόνες που μεταδίδουν τα τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν εκτενείς καταστροφές στα κτήρια και καπνό να αναδύεται. Τουλάχιστον ένα κατεστραμμένο αυτοκίνητο ήταν ορατό στο δρόμο όπου σημειώθηκε η έκρηξη, με αποτέλεσμα κάποια Μέσα να κάνουν λόγο για υποψίες περί έκρηξης παγιδευμένου οχήματος.

Τηλεφωνική επικοινωνία Γ. Παπανδρέου με τον Νορβηγό ομόλογό του
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Νορβηγίας, Γενς Στόλτενβμπεργκ, είχε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, αμέσως μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στο Όσλο.
Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε στον νορβηγό ομόλογό του την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση του ιδίου και του ελληνικού λαού προς την κυβέρνηση και τον λαό της Νορβηγίας.
Ο κ. Στόλτενμπεργκ ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για το γεγονός και την κατάσταση που επικρατεί και τον ευχαρίστησε για την συμπαράστασή του.
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.