20/7/11

Στρατηγική στροφή του ΡΚΚ

Η Λαλιχάν Ακμπάι (Lalihan Akbay),  ηλικίας 102 χρόνων, κατηγορείται για «προπαγάνδα υπέρ μιας τρομοκρατικής οργάνωσης», επειδή συμμετείχε σε μνημόνιο (Mawlid), που είχε διοργανώσει το γραφείο του BDP του Τατβάν (Tatvan) στις 16 Απριλίου στη μνήμη του γιου της, μέλους του ΡΚΚ που έχασε τη ζωή του στις 16 του Απρίλη του 1985. 

Ο εισαγγελέας του Μπιτλίς (Bitlis), που ξεκίνησε την υπόθεση εναντίον της Zahide Karakaşlı, συμπρόεδρου του Γραφείου του BDP της Τατβάν που οργάνωσε το mawlid, επέμενε να μηνύσει  την εκατόχρονη  προπαγανδίστρια.

Ενώπιο της βαρύτητας του φακέλου (έπιασαν μεγάλο ψάρι στα θολά νερά των τρομοκρατών ακτιβιστών), το κατηγορητήριο μεταφέρθηκε στον Εισαγγελέα του Βαν (Van).
Ο τελευταίος, που δέχτηκε την επίσκεψη του Tevif Albay, γιου της καταδίκου, τον διέταξε να επιστρέψει μετά από 10 ημέρες. 
Είναι τόσο σοβαρό το ζήτημα που χρειάζονται δέκα ημέρες έντονων σκέψεων, σε Τούρκο εισαγγελέα, πριν τη λήψη απόφασης με καθαρή συνείδηση, για την επικινδυνότητα μιας τέτοιας υπόθεσης.

Πράγματι, έχει δίκιο να δυσπιστεί, αυτός ο άνθρωπος. 
Μήπως αποτελεί μια στρατηγική στροφή στην τακτική πρόσληψης των εχθρών της Τουρκικής Δημοκρατίας;
Γνωρίζαμε τις στρατιές των παιδιών στη μαύρη Αφρική, τους  έφηβους που τυλίγονται με εκρηκτικά στη Μέση Ανατολή. Μήπως το PKK έχει εφεύρει μια νέα μορφή για τη στρατολόγηση τρομοκρατών, με κομάντος αιωνόβιων; 

Άμα το σκεφτούμε καλά, μόνο πλεονεκτήματα προσφέρει: λόγω της βραδύτητας των διαδικασιών, την ώρα της ετυμηγορίας, πιθανό να έχει πεθάνει ο κατηγορούμενος (που λύνει τουλάχιστον το πρόβλημα του υπερπληθυσμού των φυλακών). Μετά τη σύλληψη τους, οι επικίνδυνοι συνωμότες, αν τυχαίνει να είναι κωφοί σαν τις γλάστρες, δεν θα μπορέσουν  να δώσουν πληροφορίες κατά τις ανακρίσεις, γιατί δεν θα είναι σε θέση να ακούσουν τις ερωτήσεις. 

Και ακόμη και όταν η εξαντλημένη αστυνομία θα σκεφτεί να χρησιμοποιήσει μεγάφωνο: «ΘΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΗ ΤΡΟΜΟΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΝΓΑΝΤΑ ΣΟΥ, ΠΡΟΓΟΝΕ;»,  δεδομένου ότι σε αυτή την ηλικία μας εγκαταλείπει η μνήμη,  δεν θα είναι σε θέση να θυμηθούν τίποτα πολύ συγκεκριμένο για τα κατορθώματα τους, υποθέτοντας ότι βρίσκονται ακόμη σε θέση να αρθρώσουν κατανοητή ομολογία ...
Μερικοί θα είναι ικανοί να καταγγείλουν το κρησφύγετο του Σεΐχη Σαϊντ Ριζά ή να ομολογήσουν  τη συμμετοχή τους στη δολοφονία του Κεμάλ Ατατούρκ ...

Η υπεράσπιση της πατρίδας σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση. 
Οι Τούρκοι κατηγορούν συχνά τους Κούρδους ότι γεννιούνται τρομοκράτες.

Τώρα ανακαλύπτουν ότι ακόμα και με το ένα πόδι στον τάφο, οι αποσχιστικές τάσεις παραμένουν ισχυρές.
H κατηγορουμένη  Λαλιχάν Ακμπάι
Πηγή μας

2 σχόλια:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.