4/7/11

Η κατάρρευση της Τουρκίας είναι ορατή

Τα αλυσιδωτά λάθη που διέπραξε η κυβέρνηση Ερντογάν άρχισαν να φέρνουν δυσμενή αποτελέσματα, που δρομολογούν το διαμελισμό της Τουρκίας και οι εξελίξεις που θα ακολουθήσουν θα επηρεάσουν και τη λύση του Κυπριακού και τη συμμόρφωση της Τουρκίας με τους διεθνείς νόμους.


Σύμφωνα με αποσπάσματα του βιβλίου που θα κυκλοφορήσει σύντομα του πρώην Αρχηγού των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Iλκέρ Μπασμπούγ και είδαν το φως της δημοσιότητας, και έχει τίτλο «Το τέλος των τρομοκρατικών οργανώσεων», κατηγορεί την κυβέρνηση Ερντογάν ότι διέπραξε το ολέθριο λάθος να απαγορεύσει τους Αμερικανούς να χρησιμοποιήσουν το τουρκικό έδαφος για να ανοίξουν δεύτερο μέτωπο εναντίον του Ιράκ. Η άρνηση της Τουρκίας είχε ως αποτέλεσμα τη σύσφιγξη των σχέσεων των Αμερικανών με τους Κούρδους.

Σύμφωνα με την άποψη του Μπασμπούγ, εάν επιτρεπόταν στους Αμερικανούς να χρησιμοποιήσουν το τουρκικό έδαφος, δεν θα υπήρχε Κουρδικό, διότι η Τουρκία θα έλεγχε το Β. Ιράκ. Το χειρότερο, οι Αμερικανοί έχασαν την εμπιστοσύνη προς την Τουρκία. Ως γνωστόν οι Αμερικανοί, πέρα από την οικονομική βοήθεια των πέντε δις που πρόσφεραν στην Τουρκία, ήταν και η υπόσχεσή τους να πιέσουν την ε/κ πλευρά να αποδεχθεί το σχέδιο Ανάν. Αυτά τα ανέφερε ο Αμερικανός πρέσβης στη Άγκυρα, διαμαρτυρόμενος για τον αντιαμερικανισμό στην Τουρκία της τάξεως του 80%.

Το δεύτερο ολέθριο λάθος που διέπραξε η κυβέρνηση του Ερντογάν, σύμφωνα με τον σύμβουλο της αμερικανικής Βουλής για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής Walid Phares, ήταν το όραμα των Ισλαμιστών Ερντογάν, Γκιουλ και Νταβούτογλου να καταστεί η Τουρκία ηγέτιδα χώρα του μουσουλμανικού κόσμου.

Για να το πετύχουν αυτό, έπρεπε να χαλάσουν τις καλές σχέσεις που είχαν με το Ισραήλ.
Αυτή η κίνηση των Ισλαμιστών σηματοδοτεί την αρχή του τέλους για την Τουρκία. Συνεχίζοντας ο Walid Phares αναφέρει ότι εναπόκειται στην Ελλάδα, εάν κάνει σωστές εκτιμήσεις, να εκμεταλλευτεί την όξυνση των σχέσεων Τουρκίας - Ισραήλ και να αποκτήσει ένα στρατηγικό σύμμαχο το Ισραήλ, για να αναχαιτιστεί η Τουρκία σε Κύπρο, Αιγαίο και Βαλκάνια.

Οι ΗΠΑ δεν βλέπουν με καλό μάτι τη συμμαχία της Τουρκίας με Συρία και Ιράν, και έμμεσα με τη Hamas.
Αυτή η κίνηση της Τουρκίας θέτει τις βάσεις για ίδρυση κουρδικού κράτους, που θα περιλαμβάνει το Β. Ιράκ, τη Ν.Α. Τουρκία και τη Νότια Συρία.

Πέρα από τα πιο πάνω, στην έκδοση της «Milliyet» 24 Ιουνίου, δημοσιεύεται δήλωση του πρώην πράκτορα της CIA στη Μ. Ανατολή Robert Baer, με τίτλο «ισχυρισμοί που προκαλούν σοκ», που αναφέρει ότι η Τουρκία, στην προσπάθειά της να καταστεί ηγέτιδα χώρα στο μουσουλμανικό κόσμο, επιδιώκει την αποδυνάμωση του σιιτικού κατεστημένου της Συρίας του προέδρου Μπασάρ Άσαντ, προμηθεύει με οπλισμό τους αντικαθεστωτικούς σουνίτες. Γι' αυτό στις 23 Ιουνίου ο συριακός στρατός ενίσχυσε τα σύνορα με την Τουρκία, υποστέλλοντας την τουρκική σημαία μεγάλων διαστάσεων, που τοποθέτησαν σουνίτες αντικαθεστωτικοί σε συριακό συνοριακό φυλάκιο και για κύριο λόγο η ενίσχυση των συνόρων έχει σκοπό να εμποδίσει τη μεταφορά οπλισμού από την Τουρκία, για ενίσχυση των σουνιτών αντιφρονούντων.

Η Τουρκία, εκτιμώντας ότι το καθεστώς του Σύρου προέδρου είναι προς κατάρρευση, αθέτησε τη συμφωνία συμμαχίας που υπέγραψε πρόσφατα και επιδιώκει ηγεμόνευση της Συρίας μέσω της θρησκευτικής οδού. Ως γνωστόν η Τουρκία, με εξαίρεση τους σιίτες αλεβίτες, είναι σουνιτική μουσουλμανική χώρα και το 80% της Συρίας είναι σουνίτες, με εξαίρεση το 15% που είναι σιίτες, οι οποίοι κυβερνούν για πενήντα χρόνια. Το υπόλοιπο 5% είναι χριστιανοί. Οι χιλιάδες Σύροι που κατέφυγαν στην Τουρκία τις τελευταίες ημέρες είναι σουνίτες. Αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις και το ντόμινο των εξεγέρσεων να περάσει και στην Τουρκία, και ο διαμελισμός της Τουρκίας, που επί του παρόντος βρίσκεται επί χάρτου, να υλοποιηθεί και στο έδαφος.

Προς το παρόν αυτό που ισχύει είναι ότι ο Oτσαλάν χαιρέτισε τη στάση των τριάντα Κούρδων βουλευτών, η προκήρυξη εκλογών σε τρεις μήνες είναι δεδομένη, ως επίσης οι Κούρδοι αντάρτες θα εντείνουν τις επιθέσεις τους. Ευελπιστούμε ότι οι εξελίξεις αυτές θα γίνουν αντιληπτές από την πολιτική ηγεσία μας και να επανεκτιμηθεί η κατάσταση και να χαραχθεί νέα πορεία, που να εδράζεται στη νέα κατάσταση που θα διαμορφωθεί.

ΣΑΒΒΑΣ ΠΕΤΡΟΥ
Τ/ΧΗΣ Ε.Α.
http://www.sigmalive.com/

12 σχόλια:

  1. Σάββατο, 2 Ιουλίου 2011
    Τουρκικά τσιμέντα σε οικοδομικές εργασίες στην 1η Στρατιά ;;
    Την εισαγωγή και διάθεση στην τοπική κατασκευαστική αγορά της Λάρισας για τις ανάγκες Δημοσίων Υπηρεσιών (στεγαστικά έργα στην 1η Στρατιά στη Λάρισα) τούρκικου τσιμέντου, σε βάρος της εγχώριας παραγωγής, καταγγέλει η Ομοσπονδία Εργατών-Τεχνιτών & Υπαλλήλων Τσιμέντων Ελλάδος.
    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Ομοσπονδία προέβη ήδη σε έντονο διάβημα τόσο προς το αρμόδιο υπουργό Εθνικής Άμυνας, όσο και προς το υπουργό Οικονομικών, θέτοντας την Πολιτεία προ των ευθυνών της.

    Με το διάβημα-καταγγελία χαρακτηρίζεται άτυχη και κατακριτέα η συγκεκριμένη επιλογή, σε μιά, μάλιστα, ιδιαίτερα κρίσιμη οικονομική περίοδο, που οι τοπικές Επιχειρήσεις χρειάζονται στήριξη και ζητείται η άμεση αναθεώρησή της.
    Η Ομοσπονδία εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της, εάν και κατά πόσο τηρούνται οι προβλεπόμενες, για την εισαγωγή τσιμέντου στη χώρα μας ελληνικές και κοινοτικές νομοθετικές προϋποθέσεις και για άλλη μιά φορά αξιώνει την εντατικοποίηση των ελέγχων απο τις αρμόδιες εποπτικές υπηρεσίες της Πολιτείας.
    ΑΠΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΝΤΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΣΕ ΠΛΗΡΕΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βαρέθηκα πια ν' ακούω ότι η κατάρρευση της Τουρκίας είναι ορατή, επίκειται, φτάνει και το μόνο που βλέπω είναι μια Τουρκία να γίνεται ολοένα ισχυρότερη, να ξεγλιστρά στις δυσκολίες, να ελίσσεται, λες κι έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας.

    Την μόνη που βλέπω να καταρρέει είναι η Ελλάδα. Απαισιόδοξος; Ίσως. Μπορεί και απλώς ρεαλιστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σίγουρα ἡ Τουρκία ἔχει διαπράξει σφάλματα στὴν ὑψηλὴ στρατηγική της, ἀλλὰ μέχρι τὴν διάλυσί της ἔχει πολὺ δρόμο ἀκόμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΓΟΡΑ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ Τουρκική εισβολή στην ελληνική αγορά

    Σάββατο, 2 Ιουλίου 2011

    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/07/blog-post_6977.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο/Η Ακρίτας είπε...
    ΑΓΟΡΑ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ Τουρκική εισβολή στην ελληνική αγορά


    Δεν το προσεξα οτι το ειχες αναρτησει πιο πριν.
    Ευχαριστω που το...ξαναδημοσιευσες απο ευγενεια προς εμενα.Στο χρωστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν θα προφτάσουμε να γιορτάσουμε την διάλυση της Τουρκίας. Θα έχουμε διαλυθεί προηγουμένως εμείς. Έχουμε καμμια ελπίδα με ΓΑΠ:!
    Υ.Γ. ..."...εναπόκειται στην Ελλάδα, εάν κάνει σωστές εκτιμήσεις, να εκμεταλλευτεί την όξυνση των σχέσεων Τουρκίας - Ισραήλ και να αποκτήσει ένα στρατηγικό σύμμαχο το Ισραήλ, για να αναχαιτιστεί η Τουρκία..."...
    Κλάνει ο πεθαμένος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κλάνει ο πεθαμένος;
    5 Ιουλίου 2011 1:39 π.μ.

    Και ομως κλανει αν αρχισει η αποσυνθεση και τουμπανιασει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ας τα serg ας τα!!
    Το φρούτο, τα σκουλήκια το σαπίζουν από μέσα...Μια και μίλησες για πεθαμένους, έχουμε πήξει στο σκουλήκι τώρα τελευταία.
    Να δούμε αν θα μάθουμε ποιοί προώθησαν ως "συμφέρουσα" τη δουλειά με τα τουρκικά τσιμέντα...
    Οσο για την Τουρκία, ίσως ισχύσει το "μωραίνει Κύριος.."
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ελινα
    Οπως θα θυμασαι πρωτος επετεθηκα στα λαμογια της Ελλαδας μας και εφαγα σφοδρες αντεπιθεσεις απο ανθρωπους που δεν καταλαβαιναν τοτε τι εννοουσα.Τωρα ομως που βαλλεται η Πατριδα συνολικα,προχωραει σε αγνωστη και επικινδυνη διαδρομη με πιθανως τραγικη καταληξη και οπου θα πληρωσουν βαρυτατο τιμημα δικαιοι και αδικοι,τωρα λοιπον δεν μπορουμε να μιλαμε για τα Ελληνικα λαμογια που συνεργαστηκαν στην καταντια αυτη αλλα μονον σαν Ελληνες συνολικα και πως θα βγουμε απο την ρεουσα λαβα χωρις να καουμε
    ολοι μαζι.Το να ασχοληθω τωρα ξανα με τα ελλαδικα λαμογια το θεωρω τωρα σαν πολυτελεια.Να βγουμε απο την λαβα και μετα ξεκαθαριζουμε την εσωτερικη ευθυνη.Οιαδηποτα αλλη σταση τωρα εχει σοβαροτατο κινδυνο αλληλοσπαραγμου και ελλατωση της συνολικης Ελληνικης αμυνας,πραγμα που επιδιωκουν οι σχεδιασαντες αυτην την κατασταση.Εξ αλλου αυτοι ετσι δουλευουν.Δες και την Βορεια Αφρικη.Δες και τις παρεναισεις μου για τους κινδυνους των συγκεντρωμενων στην Πλατεια Συνταγματος πολυ πριν τους επιτεθουνε οι κουκουλοφοροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όπως λέει και κάποιος άλλος παραπάνω, βαρέθηκα να ακούω ότι τώρα, σε λίγο, ύστερα καταστρέφεται η Τουρκία. Το ακούμε εδώ και καιρό, και ο Κουρής νομίζω είχε βγάλει εκείνο το βιβλίο για την Τουρκια, 'Τουρκία ο γίγαντας με τα γυάλινα πόδια'.
    Για την ώρα την περιμένουμε να πεθάνει και την τελευταία στιγμή ξαναζωντανεύει, δηλαδή ξαναζωντανεύει όποτε κάνει τα χατήρια των Αμερικάνων και πεθαίνει όποτε απομακρύνεται από αυτούς.
    Το μόνο σίγουρο είναι πως τέθηκαν τα θεμέλια της αμερικανικής δυσπιστίας απέναντί τους.
    Πιστεύω ότι ο Ερντογάν θα κληθεί να αναβάλει τη δημιουργία του Σουλτανάτου του και οι Αμερικάνοι θα κερδίσουν χρόνο για να τον πλήξουν όταν θα είναι έτοιμος να το δημιουργήσει για τα καλά.
    Αλλά αυτό θα πάρει κάποια χρόνια.
    Δηλαδή ας μην τα λέμε ότι θα καταρρεύσει η Τουρκία για να χαιρόμαστε, η δική μας η κατάσταση είναι χειρότερη, γιατί δεν έχουμε ηγεσία (όποια ηγεσία) που να είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί για τη χωρα, μόνο για την τσέπη τους ξέρουν να διαπραγματεύονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Eσείς μπορεί να βαρεθήκατε να το ακούτε και να το διαβάζεται-αναφαίρετο δικαίωμα σας- εγω είμαι υποχρεωμένος να το προβάλλω. Η Υποχρέωση μου πηγάζει απο την ελληνικότατη λέξη Φιλότιμο.

    Υπάρχουν καρτερικά Ελληνικά Ονόματα.

    Υπάρχουν νεκροί, αγνοούμενοι, ανάπηροι,μαχητές και εγκλωβισμένοι που καρτερούν

    Με το πείσμα ενός τρελού -προβοκάτορα,αγράμματου,ανορθόγραφου και προβληματικού παλιοκομμουνιστή όπως έχουν αναφέρει εξέχοντες σχολιαστές- θα λέγω το φόνο φόνο

    Με το πείσμα ενός τρελού -προβοκάτορα,αγράμματου,ανορθόγραφου και προβληματικού παλιοκομμουνιστή όπως έχουν αναφέρει εξέχοντες σχολιαστές- θα λέγω "αν εθελούσια δεν γονατίσεις, ούτε νεκρό δεν μπορούν να σε γονατίσουν".

    Με το πείσμα ενός τρελού -προβοκάτορα,αγράμματου,ανορθόγραφου και προβληματικού παλιοκομμουνιστή όπως έχουν αναφέρει εξέχοντες σχολιαστές- θα λέγω όχι στα φοβικά σύνδρομα -που καλλιεργούν ελληνικοί κύκλοι- σε σχέση με την γειτονική χώρα

    "Μαύρο Σκυλί" σημαίνει στο τόπο μου "σκύλος" που κουβαλεί στο dna του επτά γεννεών γονίδια.Δίκαια λοιπόν κάκιζε ο Αποστόλ τον Αλέκο, εκπαιδεύεις ενα "ζλάπι" και ξέρεις το "λυσσασμένο σκυλί" το σκοτώνεις τις πρώτες ώρες μετά είναι αργά, "Ξέφυγε".

    Το μήνυμα παρελήφθηκε "πρόσεχε οι καιροί είναι δύσκολοι". Πάντα οι καιροί ήταν δύσκολοι για τους Ελληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.