2/7/11

Δίωξη για απόπειρα απόπλου προς τη Γάζα

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας στον 60χρονο πλοίαρχο του σκάφους Audacity of hope, ο οποίος συνελήφθη καθώς επιχείρησε να αποπλεύσει για τη Γάζα, παρά την απαγόρευση που έχει τεθεί σε ισχύ, με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.
Ο κατηγορούμενος έλαβε σαρανταοχτάωρη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτή, την Τρίτη.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση σκαφών Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής απετράπη σήμερα απογευματινές ώρες ο απόπλους με προορισμό τη Γάζα του πλοίου «AUDACITY OF HOPE» σημαίας Η.Π.Α.
Όπως ανακοίνωσε χθες το Λιμενικό, το πλοίο απέπλευσε παράνομα χωρίς άδεια απόπλου της Λιμενικής Αρχής από Ναυπηγείο της περιοχής Περάματος και ενώ εκκρεμούσαν προς αποκατάσταση ουσιώδεις ελλείψεις στον Τομέα της Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας.
Το εν λόγω πλοίο αρχικά ακινητοποιήθηκε από πλωτά του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και εν συνεχεία συνοδευόμενο οδηγήθηκε ασφαλώς στον λιμένα Κερατσινίου.
Η απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη επικρίθηκε από ακτιβιστές που είχαν σκοπό να αποπλεύσουν με πλοία με προορισμό τη Γάζα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για συμπαράσταση στους Παλαιστινίους «Ένα καράβι για τη Γάζα».
Οι εκπρόσωποι του καραβανιού αλληλεγγύης παραχώρησαν συνέντευξη τύπου και κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι υπέκυψε στις πιέσεις του Ισραήλ.
O Βαγγέλης Πισίας δήλωσε στην συνέντευξη πως «αυτή τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση άρχισε να χτυπά τα πλοία του στόλου, εμείς εκφράζουμε τη θέση του ελληνικού λαού και καταδικάζουμε την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης και τη στάση της. Ο ελληνικός λαός δεν έχει σχέση με όλα αυτά και είναι πάντα δίπλα στον παλαιστινιακό λαό. Το ταξίδι τώρα άρχισε και οι προσπάθειες να αποπλεύσουν τα πλοία θα συνεχιστούν».
Ο Ντρορ Φάιλερ, Σουηδός γεννημένος στο Ισραήλ, δήλωσε «πέρσι φτάσαμε κοντά στη Γάζα, φέτος ελπίζω να φτάσομε ακόμα πιο κοντά, το ταξίδι μόλις άρχισε. Έχουμε εναντίον μας τις αρχές, μα μαζί μας τον λαό».
NAFTEMPORIKI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.