25/7/11

Το βίντεο του "μακελάρη" του Όσλο


Πηγή

18 σχόλια:

  1. Σας θυμίζει κάτι ή καλύτερα κάποιον η ενδυμασία του βλαμένου στη φώτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι γινεται? εχετε ολοι μπερδευτει?
    πως αυτος ο ανθρωπος τα λεει στο βιντεο οπως ειναι και οπως θα ακολουθησουν στην ευρωπη απο το ισλαμ και ταυτοχρονα πως αυτος ο ανθρωπος αιματοκυλησε 100 ανθρωπους απο τους οποιους τα 90 ητανε παιδια? Τεραστιο το εσωτερικο μας προβλημα να παρωμε θεση οπως παντα γινεται προκειμενου να βρουμε την δικη μας "αντικειμενικη" αληθεια για να την ακολουθησωμε ατομικα και να νιωσωμε παλι μια εσωτερικη ,προσωρινη και επιπλαστη ισορροπια...μεχρι το επομενο γεγονος.και παει λεγοντας.Μη την πατησετε.απομονωστε το γεγονος του εγκληματος μαζι με τον εγκληματια και κρατηστε ατοφια και χωρις επιρεασμο αυτα που περιγραφει και κρατηστε μονον αυτα διοτι μονον αυτα ενδιαφερουν τις ευρωπαικες γενεες που ερχονται.Εδω και 1300 χρονια συνεχιζεται ο πολεμος Ευρωπης με Ισλαμ και θα συνεχιστει αυτος ο πολεμος. Πολεμος μεταξυ του δεξιου εγκεφαλικου μας ημισφαιριου που ειναι γεματο παθη,θεους και στατους με το αριστερο μας εγκεφαλικο ημισφαιριο που ειναι Αριστοτελικο,της μορφης,του Ορθου λογου και του μετρου και της τετραγωνης λογικης.κερδιστε χρονο μεχρι να ερθει η ημερα εκεινη που τα δυο αυτα ημισφαιρια του εγκεφαλου θα συνυπαρχουν μεταξυ τους και το ενα θα συνεργαζεται με το αλλο χωρις να το αλυσοδενει και υποτασει.Τοτε θα ειναι πλεον το ξεκινημα της εποχης του Ανθρωπου (με "Α" και οχι "α").Δεν χρειαζεται αλλη αναλυση προς το παρον.Το μελλον κρινει,δικαιωνει η ακυρωνει.Και το ανθρωποσυστημα συνεχιζει την ανηφορικη του πορεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. sterg

    Μπορείς να γίνεις λίγο συγκεκριμένος γιατί προσωπικά κάπου σε έχασα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι Χρηστο μου γνωριζω οτι θα με...ξαναεχανες.
    Συμπυκνωμενα εννοω να διαχωρησωμε το συμβαν που ειναι φοβερα επωδυνο για ολους μας απο αυτα που γραφει ο ιδιος και εχει αναρτησει για το ισλαμ και το μελλον της ευρωπης που ειναι αληθινα και...λιγα εγραψε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. sterg

    Προσωπικά πιστεύω ότι θα ήταν λάθος να αναγνωρίσουμε(επίσημα τουλάχιστον) το ισλάμ γενικά ως απειλή,για τον απλό λόγο ότι κάτι τέτοιο θα συσπείρωνε όλο τον Ισλαμικό κόσμο σε επικίνδυνο βαθμό,το οποίο θα είχε ως αποτέλεσμα τη σύγκρουση σε εξαιρετικά πολλά και μεγάλα μέτωπα,στο έδαφός τους.

    Όσοι επιθυμούν κάτι τέτοιο να το πούν ανοιχτά,δεν ενοώ εσένα στέργκ.

    Εγώ πιστεύω ότι η μέση Ανατολή θα μετατραπεί σε σφαγείο Εθνών έτσι όπως πάει το πράγμα,οι αιτίες πολλές.

    ΥΓ
    Καλό θα ήταν να αναλογιστούμε ώς ''Δυτικοί'' τις ευθύνες της υπερδύναμης και των συμμάχων για τα χάλια της μέσης Ανατολής,γιατί δίχως τα εγκλήματα εκείνα το Ισλάμ σήμερα θα ήταν πολύ πιο αδύναμο και με μικρότερη απήχηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Sterg,
    Με βάζει σε περίεργες σκέψεις το σχόλιό σου. Νομίζω ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια «παγίδα». Ακριβώς επειδή όπως λες «το ανθρωποσυστημα συνεχιζει την ανηφορικη του πορεια», όσο κι αν τα δεδομένα μας μιλούν διαφορετικά, τα «βαρίδια» είναι τόσο εμφανή πια και τόσο ενοχλητικά. Μέχρι πρότινος πίστευα λανθασμένα ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια καταιγίδα Αλήθειας, τώρα κατανοώ όλο και περισσότερο, και ίσως και πάλι λάθος, ότι είναι πυροτεχνήματα Αλήθειας που μας επιτρέπει το Σύστημα να αντικρύσουμε. Και μόλις πάμε κάτι να καταλάβουμε, έρχεται με μια γομολάστιχα να μας σβήσει πάλι την μνήμη και να αμφισβητήσει την αντίληψή μας.
    Και εδώ τίθενται πάρα πολλά ερωτήματα : Μπορεί η μνήμη να σβήσει πραγματικά ; Φοβάμαι πως όχι, και μάλλον το ίδιο φοβάται και το σύστημα. Προτείνεις να αποσυνδέσουμε την Αλήθεια των λεγομένων του Νορβηγού φονιά από το αίμα και τον τρόμο που έσπειρε. Μπορούμε όμως ; Ο εγκέφαλος μας λειτουργεί με βάση συσχετισμούς, είναι πολύ περίεργες οι προεκτάσεις των επιθέσεων στην Νορβηγία, και πιστεύω όχι εμφανείς ακόμα, ίσως και ποτέ για εμάς. Γεγονός είναι ότι την προσοχή την τράβηξε, στις Αλήθειες που αναφέρεις, και αναφέρει. Πως όμως ; Συσχετίζοντάς τις με φόνους, πόνο και τρόμο. Αυτή είναι νιώθω η παγίδα. Όποτε σκέφτεται κάποιος την γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής από τους Τούρκους, για παράδειγμα, λέξεις απαγορευμένες για το Ελληνικό προδοτικό κατεστημένο, να μην μπορεί να αποφύγει την αίσθηση του άδικου και του φόνου, όχι για την συγκεκριμένη ιστορική και αδικαίωτη γενοκτονία, αλλά για το ότι ειπώθηκε και τονίστηκε μέσα από τα λόγια ενός ανθρώπου υπεύθυνου για δεκάδες φόνους.
    Είπε Αλήθειες ΑΛΛΑ τις μόλυνε με αίμα αθώων. Με μπερδεύει πολύ αυτό το παγωμένο χαμόγελο της Τζοκόντα που έχει μόνιμα στο πρόσωπό του, και δεν μπορώ παρά να αναρωτιέμαι αν είναι μόνος του σε αυτό που έπραξε. Σίγουρα έλαβαν προσοχή τα λεγόμενά του, αλλά αυτοαναιρέθηκε, ο ιστορικός τρόμος δεν ακυρώνεται με την επιβολή τρόμου στο παρόν, ίσα-ίσα επικυρώνεται.
    Μήπως αυτός ήταν ο τελικός στόχος ; Η «νομιμοποίηση» του εποικισμού - εξισλαμισμού της Ευρώπης και η υποσυνείδητη άρνηση των εγκλημάτων που έχουν ιστορικά τελεστεί ; Μήπως ερήμην του ίσως, έπαιξε αυτόν τον ρόλο, και στο όνομα ποιων ; Τέλος, πιστεύω ότι το δεξιό ημισφαίριο έχει δαιμονοποιηθεί και είναι επιρρεπές σε δεισιδαιμονίες, επειδή στον Δυτικό πολιτισμό αναπτύχθηκε εις βάρος (του δεξιού) το αριστερό και οι αντίστοιχες λειτουργίες του. Είναι πηγή μεγάλου ψυχικού πλούτου το δεξί ημισφαίριο, και μόνο όταν επιτευχθεί η ένωση των λειτουργιών των δύο ημισφαιρίων θα αποκτήσει το καθένα την θέση που του πρέπει, και η Ζωή μας την ισορροπία που της αξίζει.
    Αυτές τις λίγες σκέψεις έχω αυτήν την στιγμή, σωστές ή λάθος, ο χρόνος θα δείξει. Δίχτυα ρίχνω, και όλοι μας πιστεύω, για να δούμε και άλλα ψάρια, άλλες Αλήθειες, μήπως και αρχίσουμε κάποια στιγμή να καταλαβαίνουμε τι στην ευχή συμβαίνει γύρω μας, και γιατί.
    Καλημέρα σε όλους, Ρίκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όσοι επιθυμούν κάτι τέτοιο να το πούν ανοιχτά,δεν ενοώ εσένα στέργκ.
    (Χρηστος)

    Χρηστο
    Τα γεγονοτα ειναι δρομολογημενα και ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ετσι και να εννοεις και εμενα (οτι αυτα πιστευω).
    Προκειται για μεγαλα ξεκαθαρισματα απο αποψεως γεοπολιτικης-στρατηγικης,οικονομικης,και ακομη και πλανητικα φυλετικης.Οι Πυργοι δεν πεσανε τοτε τυχαια αλλα για να ξεκινησει το ΧΟΝΤΡΟ παιχνιδι.Εμεις θα τα λεμε οσο μπορουμε σαν ομαδα με συνετο, οσο γινεται, αλλα και ψυχραιμο τροπο,και αυτο οσο γινεται και η συζητηση μας θα εχει μερικες φορες διακυμανσεις γιατι δεν παυομε να ειμαστε απλοι ανθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρικα
    (1)"Προτείνεις να αποσυνδέσουμε την Αλήθεια των λεγομένων του Νορβηγού φονιά από το αίμα και τον τρόμο που έσπειρε"
    Ναι αυτο προτεινω και δεν εχωμε αλλη λυση οσο σκληρο και αν φαινεται.Θα ερουν και αλλα και ο συναισθηματισμος μας δεν θα μας αφησει να τα δουμε αντικειμενικα.Τα κοβωμε σε ...κομματια και τα βαζωμε ξεχωρα το καθενα στο ...ηλεκτρονικο μικροσκοπιο.

    (2)"τώρα κατανοώ όλο και περισσότερο, και ίσως και πάλι λάθος, ότι είναι πυροτεχνήματα Αλήθειας που μας επιτρέπει το Σύστημα να αντικρύσουμε"
    Ακριβως οπως τα γραφεις.

    (3)"Μπορεί η μνήμη να σβήσει πραγματικά"
    Οχι να σβησει αλλα να εξαφανισει απο το συνειδητο με πολλους τροπους οπως απωθηση,ενδοβολη,μετουσιωση κλπ και ολα αυτα θα τα κανει η μνημη για να μη διαλυθει η φερουσα και αυτην συνολικη προσωπικοτητα.

    (4)"Ο εγκέφαλος μας λειτουργεί με βάση συσχετισμούς"
    Και αυτοι οι συσχετισμοι τροποποιουνται και αλλαζουν πλεον και με γρηγορο ρυθμο.Το ατομο εξελεισσεται ραγδαια

    (5)"Συσχετίζοντάς τις με φόνους, πόνο και τρόμο. Αυτή είναι νιώθω η παγίδα"
    Αυτη η παγιδα απευθυνεται αλλου και οχι στην Λευκη Φυλη για να παρουν επανω και να ξεθαρεψουν σαν
    οι "καλοι" πλεον, και μετα...

    (6)"Με μπερδεύει πολύ αυτό το παγωμένο χαμόγελο της Τζοκόντα"
    Ειναι σκληροτατος,πολυ μορφωμενος,εκπαιδευμενος,θυσιαστικος για το ατομο του (η ιστορια μονο τι θα γραψει για αυτον οταν συμβουν και αλλα τον ενδιαφερει και οικογενειας υψηλης σταθμης)

    (7)"ο ιστορικός τρόμος δεν ακυρώνεται με την επιβολή τρόμου στο παρόν, ίσα-ίσα επικυρώνεται"
    Ακριβως.Ειναι ενα απο τα κυριως επιδιωκομενα

    (8)"Μήπως αυτός ήταν ο τελικός στόχος ; Η «νομιμοποίηση» του εποικισμού - εξισλαμισμού της Ευρώπης"
    Οχι ακριβως διοτι η Ευρωπη σαν ενα απο τα 5-6 μλποκς που θα προηγηθουνε της παγκοσμιας κυβερνησης προωριζεται για την ΗΓΕΣΙΑ αυτης.Το ισλαμ και θα πυροδοτησει αντανακλαστικα συσπειρωσης και μετα θα χρησιμοποιηθει δουλοπαρικα σε αυτην.

    (9)" μήπως και αρχίσουμε κάποια στιγμή να καταλαβαίνουμε τι στην ευχή συμβαίνει γύρω μας, και γιατί."
    Ολοι για αυτο αγωνιζομαστε για να βγαλωμε ενα ποσοστο αληθειας που αυτο θα ειναι και η δυναμη της Πατριδας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρικα
    Τωρα κατανοεις γιατι στηριζω με ολη μου την καλη διαθεση το Ισραηλ
    που θεωρω πολυτιμο και θυσιαστικο για ολους εμας στρατιωτικο-θρησκευτικο εθνος και κρατος.Ακριτες δικοι μας ειναι.Και η θρησκεια μας ακομη ,κυριως εσωτερικα ,Ιουδαισμος ειναι.Ασε τι λεει η κοσμικη εξουσια της Ορθοδοξιας γιατι βολευτηκε στην διαχειρηση του ποιμνιου της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η βία γεννά μόνο βία και ακυρώνει την ελπίδα για έναν δίκαιο κόσμο. Κάθε ιδέα που προσπάθησαν να την επιβάλουν με τη βία, ταυτίστηκε με τον τρόμο.
    Η πηγή του τρόμου, είναι πάντα απωθητική.
    Δέστε και τώρα την περίπτωση του Νορβηγού και πείτε μου. Η πράξη του, τι επεδίωκε να αναδείξει; Η αντιπαράθεση δύο ιδεολογιών, σε θέση θύτη και θύματος, δεν μου φαίνεται τυχαία. Ετσι το βλέπω δηλαδή...
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ετσι το βλεπεις εσυ αλλα διαφορετικα το βλεπει η ιστορια που κινειται με εργαλεια μοναδικα την βια.δυστυχως ετσι κινουνται ολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό για τα εργαλεία το ξέρω καλά. Το πού το πάει, προσπαθώ να εντοπίσω.
    Η μάλλον πού στοχεύει με τα μανιφέστα τα (δήθεν) ιδεολογικά.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Sterg,
    Ανοίγουμε μεγάλα θέματα με πολλές προεκτάσεις. Λίγες σκέψεις συμπυκνωμένες, λόγω έλλειψης χρόνου αυτές τις ημέρες : Συμφωνώ ότι η μνήμη κινδυνεύει να απενεργοποιηθεί, μεταξύ άλλων, από ισχυρότατους μηχανισμούς ψυχικής άμυνας. Να πεθάνει όμως ; Νιώθω πως όλα τα όμορφα που έχουμε ζήσει αλλά και όλα τα τραύματά μας, είναι πάντα εκεί, σε ύπνωση, και ένα ερέθισμα φαινομενικά άσχετο είναι ικανό να τα αναποδογυρίσει όλα, ανασύροντας τα πάντα στην επιφάνεια. Η μνήμη η ατομική αλλά και η συλλογική, η Εθνική. Γι’ αυτό και έχω εμπιστοσύνη ότι στο τέλος, ΣΤΟ ΠΟΛΥ ΤΕΛΟΣ ΕΣΤΩ, όλα θα πάνε καλά για την ΕΛΛΑΔΑ.
    Οι συσχετισμοί πάλι, σωστά λες, κάθε ώρα και στιγμή αναδιαμορφώνονται και διαπλάθονται από τα ερεθίσματα που δεχόμαστε, αληθινά ή ψεύτικα.
    Σχετικά με τον δολοφόνο της Νορβηγίας, αναφέρεις ότι είναι οικογένειας υψηλής στάθμης, εννοείς το κοινωνικό-οικονομικό υπόβαθρο. Δεν ξέρω όμως αν παρατήρησες σήμερα, τον μόνο άνδρα που μπορούσε να του δώσει το χέρι και είχε την υποχρέωση να τον πλησιάσει, τον πατέρα του τον ίδιο, να λέει ότι δεν θέλει να τον ξαναδεί και καλά θα κάνει να αυτοκτονήσει. Ο γιος του ο ίδιος. Μεγάλη κατάντια.
    Σε σχέση με τις αναφορές του στην Ελληνική Ιστορία, προσωπικά νιώθω βαθύτατα προσβεβλημένη που τόλμησε ένας δειλός και άθλιος εγκληματίας, αυτοχρισμένος «σταυροφόρος», - και λέω δειλός γιατί αν ήταν άντρας ας τολμούσε να τα βάλει με οπλισμένους άντρες και όχι με άοπλους εφήβους, και αθώους πολίτες - να χρησιμοποιήσει ως άλλοθί του την Ελληνική Ιστορία και τα Εθνικά μας τραύματα. Ακόμα πιο προσβεβλημένη όμως νιώθω που οι αρμόδιοι προς τούτο, «Έλληνες» κρατικοί και κυβερνητικοί φορείς και παράγοντες, δεν έκαναν ποτέ και εξακολουθούν να μην κάνουν ούτε μία κίνηση προς την Δικαίωση της Ιστορίας μας. Δεν τίμησαν την Ιερή αυτή Υποχρέωση, με αποτέλεσμα να ακούμε σήμερα Έλληνες να λένε μπράβο του (στον δολοφόνο), κλπ, κλπ, μίλησε κάποιος επιτέλους, κλπ, κλπ. Ντροπή.
    Αυτά για τώρα.
    Καλό Βράδυ, Ρίκα

    Υ.Γ. Δεν σε έχω κρίνει ποτέ για το αν υποστηρίζεις το Ισραήλ ούτε έχω αμφισβητήσει την διάθεσή σου. Είναι ιδιαίτερο θέμα με πάμπολλες άγνωστες προεκτάσεις για εμένα, όπως και το θέμα της Θρησκείας, και περασμένη η ώρα, και λίγες οι δυνάμεις (μου). Λέω μόνο ότι οφείλουμε να στεκόμαστε μακριά από κοσμικές εξουσίες και ποίμνια, όσον αφορά την σχέση μας με τον Θεό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ρικα καλημερα
    Χαιρομαι απο την διαπιστωση οτι δειχνεις πραγματικο και μεστο απο σκεψεις προβληματισμο και εχεις μεγαλο βαθος που εκφραζεις με εντιμοτητα και αυτο το θεωρω σημαντικο στοιχειο.Με δυο λογια δεν εισαι "ξερολας"και αυτο οταν το βλεπεις στην σημερινη Ελλαδα σου δημιουργει ΕΛΠΙΔΑ.Απο οσα και εγω προσπαθω να κατανοησω και υπαρχουν δυσκολιες θα προσπαθησω να σου απαντησω και θεωρησε οτι το 49% μπορει να ειναι ετσι και ετσι.Αρκεσου στο υπολοιπο 51%.
    Γραφεις="Συμφωνώ ότι η μνήμη κινδυνεύει να απενεργοποιηθεί, μεταξύ άλλων, από ισχυρότατους μηχανισμούς ψυχικής άμυνας. Να πεθάνει όμως ".Δεν απενεργοποιειται η μνημη απο τους μηχανισμους ψυχικης αμυνας αλλα ενισχυεται και χαλυβδωνει.Οι μηχανισμοι που βαλουν εναντιον της και θελουν να την τροποποιησουν ειναι επιστημονικοι και εξωτερικοι και πολυ προχωρημενοι.Κυριως βαλλεται η συλλογικη μνημη και σκοπιμα.Γιαυτο καποτε αγανακτισμενος ειχα γραψει "Αυτοι ημαστε λαμογια η αλλο και δεν δινουμε σε αλλον λογαριασμο" αλλα δεν ειχα και τοσο δικαιο συνολικα.
    Γραφεις " ΣΤΟ ΠΟΛΥ ΤΕΛΟΣ ΕΣΤΩ, όλα θα πάνε καλά για την ΕΛΛΑΔΑ".Το ιδιο πιστευω και εγω διοτι ολα μου τα πιστευω γιατην "Δυση" ειναι στηριγμενα στον Ελληνισμο και στην Ιστορια μας.Επανω σε αυτα στηριζεται η Δυση.Τα υπολοιπα θα τα συζητησωμε στην διαδρομη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό όμως που λές serg για τη Δύση και τον ελληνισμό (και που με ενθουσιάζει να το ακούω), η "αγαπητή" μας Δύση το έχει ξεχάσει.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. παριστανει οτι το ξεχασε και αν θελεις και την αληθεια το εχει ενστερνιστει πληρως και σε αυτο στηριζεται ενω εχει αποβαλλει τους κατοικους αυτου του χωρου απο κληρονομικα δικαιωματα της Αρχαιας Ελλαδας διοτι μας θεωρει αναξιους
    θεματοφυλακες για να φυλαξωμε τετοιες υποδομες που θεωρουν οτι αυτες ανοικουν σε ολη την Ανθρωποτητα.Αν αγαπαμε την ιστορια μας ας κανωμε υπομονη και σε αυτο διαφορετικα αγαπαμε μονο τον εαυτον μας και χρησιμοποιουμε αυτες τις υποδομες για να υπαρξωμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Sterg καλημέρα,

    Σ’ ευχαριστώ για τα λόγια σου, με τιμούν και με ενδυναμώνουν.
    Είναι σίγουρα οι βεβαιότητες είδος σε έλλειψη στην εποχή της παραπληροφόρησης που μας παρουσιάζεται μασκαρεμένη ως υπερπληροφόρηση δήθεν στην υπηρεσία της Αλήθειας. Πιστεύω ότι προκειμένου να αυξάνουμε αργά και αξιόπιστα το «ποσοστό Αλήθειας» που έχεις εύστοχα αναφέρει, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις πληροφορίες που δεχόμαστε, κυρίως απέναντι σε αυτές που εσωτερικεύουμε. Το διαδίκτυο κινδυνεύει να γίνει η μελλοντική ιδιωτική τηλεόραση, παρουσιάζεται ως φορέας αλήθειας, αλλά πιστεύω ότι περιέχει τεράστιες πηγές ψεύδους και αλλοίωσης της πραγματικότητας. Με στόχο όπως λές κυρίως την συλλογική μνήμη, κατ’ επέκταση και τις ατομικές. Βέβαια είμαι σίγουρη ότι σε βάθος χρόνου είναι καταδικασμένες σε αποτυχία αυτές οι προσπάθειες, το συλλογικό ασυνείδητο δεν είναι τόσο «εύπιστο» ούτε τόσο ευάλωτο όσο εμείς οι άνθρωποι – μετέχοντές του ως μονάδες. Τα φύλλα του δέντρου μπορεί να πέφτουν και να αντικαθίστανται, οι ρίζες όμως είναι πάντα εκεί. Είναι σαν να πιέζει κάποιος ένα ελατήριο, κάποια στιγμή θα εκτοξευθεί και θα πάρει στο διάβα του όποιον είναι μπροστά του. Τους ένοχους. Όσο μεγαλύτερη είναι δε η πίεση που έχει δεχτεί, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η αντίδραση !

    Γι’ αυτό λέω, υπάρχει Ελπίδα. Για την Ελλάδα, και όχι μόνο. Όπως λες η Δύση είναι βασισμένη στις αρχετυπικές αρχές του Ελληνισμού, πιστεύω νομοτελειακά θα επιστρέψει στην πηγή της αναγνωρίζοντας τις αρχές αυτές όπως είναι, όχι όπως πλάστηκαν για να βολέψουν αλλότριες κοινωνικές πραγματικότητες. Το ίδιο θα κάνουμε και εμείς, προκειμένου να γίνουμε αντίστοιχοι με την «Ελλάδα την δεύτερη του επάνω κόσμου» - όπως μας είπε ο Οδυσσέας Ελύτης στον Μικρό Ναυτίλο - αλλά και για να φανούμε αντάξιοι των υποδομών αυτών, κυρίως απέναντι στον Εαυτό μας, και ακόλουθα και στον υπόλοιπο Κόσμο.

    Για τώρα σε χαιρετώ.
    Καλημέρα σε όλους, Ρίκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ελινα μια καλη ειδηση και θα μπορουσες να κτυπησεις θεση γιατι εχει πολυ ενδιαφερον,θα πηγαινα εγω αλλα δεν προλαβαινω

    Λονδίνο
    Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ζητά τη βοήθεια των χρηστών του Διαδικτύου για να ολοκληρώσει την αποκρυπτογράφηση των περίφημων παπύρων της Οξυρρύγχου, μιας αχανούς συλλογής χειρογράφων των προχριστιανικών και χριστιανικών χρόνων, γραμμένων κυρίως στα ελληνικά.
    «Στόχος μας είναι να μεταγράψουμε όσο γίνεται περισσότερα κείμενα από τους πρωτότυπους πάπυρους και στη συνέχεια να τους ταυτοποιήσουμε και να ανακατασκευάσουμε το κείμενο» δήλωσε στο BBC ο Δρ Ντερκ Όμπινκ, επικεφαλής της προσπάθειας
    Στο δικτυακό τόπο του εγχειρήματος, οι χρήστες καλούνται να κοιτάξουν φωτογραφίες των πάπυρων και να αντιστοιχήσουν τους χαρακτήρες που βλέπουν στο χειρόγραφο με τα πλήκτρα ενός εικονικού πληκτρολόγιου στα ελληνικά.
    Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες δεν χρειάζεται να γνωρίζουν αρχαία ελληνικά για να συμβάλλουν στην προσπάθεια.
    Η Οξύρρυγχος, μια κωμόπολη της Άνω Αιγύπτου, κατακτήθηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο το 322 π.Χ, οπότε εντάχθηκε στην περιοχή όπου κυριαρχούσε η ελληνική γλώσσα.
    Χιλιάδες πάπυροι βρέθηκαν σε τάφους και σε αποθέτες απορριμμάτων στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ού αιώνα.
    Η μελέτη τους αποκάλυψε σημαντικά φιλολογικά και θρησκευτικά κείμενα, διοικητικά έγγραφα, ιδιωτικές επιστολές και άλλα κείμενα.
    Ανάμεσά τους, σημαντικά έργα της Σαπφούς, του Μένανδρου, του Σοφοκλή, του Ευριπίδη, καθώς και το αρχαιότερο απόσπασμα του Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο.
    Εκατοντάδες πάπυροι παραμένουν όμως αμετάφραστοι, κάτι που θα μπορούσε τώρα να αλλάξει με τη βοήθεια του κοινού.
    Newsroom ΔΟΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.