18/7/11

Le Monde: Οι ιρανικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο τριών στρατοπέδων των Κούρδων ανταρτών στο Ιράκ

LEMONDE.FR με AFP     18.07.2011
Οι ιρανικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο τριών στρατοπέδων του ιρανικού ανταρτικού κινήματος  PJAK που βρίσκονται στο εσωτερικό του Ιράκ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 18 Ιουλίου ο διοικητής της Επαναστατικής Φρουράς στην περιοχή της Sardasht, στο βόρειο-δυτικό Ιράν, αναφέρει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

«Βοήθεια παρεχόταν στους τρομοκράτες (του PJAK, του Κόμματος για μια Ελεύθερη Ζωή στο Κουρδιστάν) σε τρία στρατόπεδα σε ιρακινό έδαφος, και όλα τα στρατόπεδα έχουν πέσει στα χέρια των ιρανικών δυνάμεων, οι οποίες ελέγχουν απόλυτα την περιοχή» , δήλωσε ο συνταγματάρχης Delavar Ranjbarzadeh, δηλώνοντας ότι οι επιχειρήσεις που ξεκίνησαν το Σάββατο σε ιρακινό έδαφος από τους Φρουρούς της Επανάστασης συνεχίζονται.

«Στις συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης και των αντεπαναστατικών στοιχείων και τρομοκρατών του PJAK, πολλά μέλη αυτής της ομάδας έχασαν τη ζωή τους», πρόσθεσε, αναφερόμενος σε ένα θάνατο και τρεις τραυματίες από την ιρανική πλευρά. 

Ο επικεφαλής των Πασνταράν (Pasdaran, η  πραιτωριανή φρουρά του ισλαμικού καθεστώτος του Ιράν), δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις που ξεκίνησαν το Σάββατο στο ιρακινό έδαφος από τους Φρουρούς της Επανάστασης συνεχίζεται «με δύναμη και αποφασιστικότητα» και ότι «όλη η περιοχή» ήταν υπό τον έλεγχο των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Το PJAK, το οποίο επιχειρεί από βάσεις στα βουνά του ιρακινού Κουρδιστάν, εμπλέκεται συχνά σε ένοπλες συγκρούσεις με τις ιρανικές δυνάμεις. 
Οι τελευταίες βομβαρδίζουν τακτικά τις ιρακινές μεθοριακές περιοχές των Κούρδων, που φιλοξενούν τους αυτονομιστές. 
Στις 11 Ιουλίου, το Ιράν είχε δηλώσει ότι επιφυλάσσεται «του δικαιώματος» να επιτεθεί τις βάσεις του PJAK στο ιρακινό Κουρδιστάν.
Πηγή μας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.