15/7/11

Συρία: Η Τουρκία εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ

Le Post 15/07/2011
Ο αντιπρόεδρος του κόμματος των Τούρκων εργαζομένων Acin Uglu επέκρινε την τουρκική κυβέρνηση κατηγορώντας ότι εξυπηρετήσει τους Αμερικανούς για το ζήτημα της Συρίας.

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars News, επικαλούμενο το τουρκικό περιοδικό "Aydinlik", ο Uglu αποκάλυψε ότι η τουρκική κυβέρνηση αρνήθηκε να δώσει άδεια στο κόμμα του να οργανώσει διαδήλωση για την υποστήριξη της Συρίας, ενώ έχει χορηγήσει άδεια στους υποστηρικτές του κόμματος του ΑΚΡ για να οργανώσει διαδήλωση για την υποστήριξη των «ταραχοποιών». 
Σύμφωνα με τον Uglu, το γεγονός αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή.

Ο Τούρκος αξιωματούχος κατήγγειλε επίσης τη τουρκική σιωπή για το τι συμβαίνει στο Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Λιβύη και προειδοποίησε: «αυτή η σταυροφορία δεν θα περιοριστεί στη Συρία και θα  επεκταθεί σε ολόκληρο τον ισλαμικό κόσμο και την Τουρκία και τον στρατό της και θα δράσει για να διαιρέσει το λαό και τη χώρα».
Κατά τον ίδιον,  αυτό που ήδη προγραμματίζεται για τη Συρία είναι ενα στρατιωτικό γυμνάσιο στο πλαίσιο της προετοιμασίας επίθεσης εναντίον της Τουρκίας: «Η διαδήλωση της 16ης Ιουλίου υποστηρίζει τους ταραξίες στη Συρία και αποτελεί πραγματική απειλή για τους σουνίτες και σιίτες αδελφούς. 
Al Manar.
Πηγή μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.